سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۱۱ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۹۹۸
دنیای خودرو

مقایسه هیوندای الانترا و کیا سراتو

هفته نامه خودرو امروز/ چندی پیش، اعلام تعرفه ها و قوانین جدید باعث شد تا بازارخودروهای وارداتی، برای چندمین بار در طی سالیان اخیر دچار یک شوک جدی شود. در این بین، واردات بسیاری از خودروها ممنوع شد و آن دسته از خودروهایی نیز که از خطر ممنوعیت واردات جان سالم به در بردند با افزایش قابل توجه قیمت ها مواجه شدند. برای مثال، سدان های کامپکتی که تا قبل از تغییرات ذکر شده با قیمتی کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان قابل خریداری بودند، حالا خود را به محدوده ۲۰۰ میلیون تومان نزدیک کرده اند.

 

محصولات هیوندای و کیا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در هر صورت فعلا چاره ای نیست و بایستی همچون گذشته به این قیمت های جدید نیز عادت کنیم. از این رو در نوشتار پیش رو، فارغ از تمامی حواشی موجود به سراغ مقایسه دو مدل کامپیکت محبوب کره ای رفته ایم؛ هیوندای الانترا و کیاسراتو که چند سالی است در بازار کشور ما عرضه می شوند و هر کدام از نسل های آنها در زمان خود آمار فروش قابل توجهی را در بازار کشور به ثبت رسانده اند.

 

 

طراحی

نسل ششم هیوندای الانترا که با کد AD شناخته می شود، نخستین بار سال ۲۰۱۵ در نمایشگاه خودرو لس آنجلس معرفی و در سال ۲۰۱۶ وارد بازارهای جهانی شد. همانگونه که برادر بزرگ الانترا یعنی سوناتا، در نسل LF نسبت به YF، یک ظاهر رسمی تر و پخته تر به خود گرفت، الانترا AD نیز کمی از حالت جوان پسند نسل قبلی خود فاصله گرفته و با وجود مواردی همچون جلوپنجره چند ضلعی بزرگ، دی لایت های قرار گرفته در قسمت پایینی چراغ جلو، خط کمر برجسته و چراغ های عقب کشیده تر، استایلی به روز و در عین حال جدی دارد.

 

 

این تغییر استایل در داخل کابین با جدیت بیشتری دنبال شده به گونه ای که کابین فانتزی نسل قبل، جای خود را به یک کابین ارگونومیک با چیدمان منظم داده است. طراحی این کابین به خوبی صورت گرفته و تنها نکته ای که شاید کمی توی ذوق بیننده بزند، طرح ساده تر صفحه نشان دهنده ها به نسبت نسل قبلی است.

 

محصولات هیوندای و کیا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در مقابل، کیاسراتو نسل سوم را داریم که با کد YD شناخته شده و از سال ۲۰۱۳ روی خط تولید کیا قرار داشت تا این که به تازگی شاهد معرفی نسل جدید آن بودیم. سراتو نسل سوم در سال ۲۰۱۶، فیس لیفت مختصری را تجربه کرد که در آن، نمای جلو و عقب خودرو دستخوش یکسری تغییرات شد.

 

سراتو نسل سوم ظاهری اسپرت و جوان پسند داشته و مواردی همچون جلوپنجره پوزه ببری همیشگی محصولات کیا، خط شکسته پایین درها، طرح رینگ چرخ ها و حتی گرافیک چراغ های عقب برای جوانان بیش از هر قشر دیگری جذابیت دارد.

 

کابین سراتو YD در نمونه فیس لیفت، تغییرات چندانی نسبت به قبل به خود ندیده و تنها می توان تغییرات جزئی در شکل جالیوانی و جاسیگاری و اضافه شدن قطعات تزئینی با رنگ مشکی براق در برخی نقاط را در آن مشاهده کرد. هر چند نمی توان ایراد خاصی را در این کابین مشاهده کرد اما به عقیده بسیاری از افراد طرح ساده کابین سراتو با طرح جذاب و اسپرت بدنه، همخوانی چندانی ندارد.

 

محصولات هیوندای و کیا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

مشخصات و توانمندی های فنی

هیوندای الانترا AD برخلاف نسل قبلی (که با پیشرانه ۱.۸ لیتری به بازار ایران وارد می شد)، با یک پیشرانه ۲ لیتری در بازار ما عرضه می شود. این پیشرانه با تولید حداکثر قدرت ۱۵۴ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۹۵ نیوتن متر، با اتصال به یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک، ضمن مصرف ۷.۱ لیتر سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر در سیکل ترکیبی، شتاب صفر تا صد ۱۰.۴ ثانیه و حداکثر سرعت ۲۰۲ کیلومتر بر ساعت را برای این کره ای خوش تیپ به ارمغان می آورد.

 

در مقابل کیاسراتو YD نیز از پیشرانه ای با حجم مشابه با رقیب بهره مند است که این پیشرانه با حداکثر قدرت ۱۵۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۹۲ نیوتن متر، با اتصال به یک گیربکس ۶ سرعته تیپ ترونیک، برای پیمایش هر ۱۰۰ کیلومتر در سیکل ترکیبی به ۷.۲ لیتر سوخت احتیاج داشته و شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر ۱۰.۵ ثانیه و حداکثر سرعت ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت را برای این شرقی جوان پسند به ارمغان می آورد. در مجموع می توان گفت هر دو نوع خودرو از نظر عملکرد فنی در سطح قابل قبول و راضی کننده ای قرار داشته و هیچ کدام در این بخش برتری قابل توجهی بر رقیب خود ندارد.

 

محصولات هیوندای و کیا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

امکانات رفاهی و ایمنی

معمولا از خودروهای کره ای در این رنج قیمتی، انتظار سطح کاملی از تجهیزات را داریم و بایستی گفت که الانترا و سراتو نیز به خوبی این انتظار را درک کرده و به آن پاسخ می دهند. اگر بخواهیم از مهم ترین تجهیزات مشترک نصب شده روی دو خودرو یاد کنیم، می توانیم به مواردی همچون کیلس استارتر، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، سانروف، کروز کنترل اتوماتیک (ACC)، روکش چرمی صندلی ها و غربیلک فرمان، تنظیم برقی صندلی راننده به همراه حافظه یکپارچه با آینه ها، گرمکن صندلی ها، سردکن صندلی های جلو، آینه های جانبی تاشو برقی، دی لایت، سنسور نور، دوربین دید عقب، سیستم انتخاب حالات رانندگی (Drive Mode)، ایربک های جلو جانبی و پرده ای، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HAC)، سیستم تشخیص و هشدار نقاط کور (BSD) و ... اشاره کرد.

 

الانترا AD و سراتو YD در بخش آپشن نیز بسیار شبیه به یکدیگر بوده و مهم ترین تفاوت آنها در مجهز بودن الانترا به ایربگ محافظ زانوی راننده است که این آپشن در سراتو وجود نداشته اما سراتو نیز از شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان بهره می برد که الانترا از آن بی بهره است.

 

محصولات هیوندای و کیا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

سخن پایانی

در پایان مطلب اگر نگاهی کلی به هر یک از دو خودرو مورد بحث داشته باشیم، می توانیم بگوییم همانطور که انتظار می رفت، هر دو خودرو بسیار به یکدیگر شبیه هستند که البته با توجه به هم خانواده بودن محصولات هیوندای و کیا، این مسئله چندان دور از انتظار نیست اما با همه این اوصاف می توان بازار دو خودرو مذکور را تا حد زیادی از یکدیگر تفکیک کرد. هیوندای الانترا AD خودرویی مناسب برای افرادی به شمار می رود که به دنبال یک سدان خانوادگی با ابعاد جمع و جور، طراحی مدرن و سطح امکانات رفاهی کامل برای استفاده های روزمره خود هستند.

 

محصولات هیوندای و کیا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

کیا سراتو YD گزینه افرادی خواهد بود که تمام ویژگی های ذکر شده برای الانترا را از خودرو خود توقع دارند اما طراحی اسپرت و جلوه های جوان پسندانه نیز از اولویت های اصلی آنها در خرید خودرو است. هم اکنون می توان در بازار، نمونه های صفر کیلومتر هیوندای الانترا را با قیمتی بین ۱۸۰ تا ۱۹۵ میلیون تومان خریداری کرد. برچسب های قیمتی کیاسراتو صفر کیلومتر نیز بین ۱۸۵ تا ۲۰۰ میلیون تومان متغیر است.

 

محصولات هیوندای و کیا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش