یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۱۷ - ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۴۰۰۳
دنیای خودرو

معرفی ۶ سدان لوکس از برندهای مطرح خودروسازی جهان (+تصاویر)

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
کلاس سدان فول‌سایز، هنوز هم یکی از پرطرفدارترین مدل‌های خودرو محسوب می‌شود. در این مطلب به بررسی سدان‌های پرچم‌دار کادیلاک، بی‌ام‌و، آئودی، مرسدس بنز، لکسوس و جگوار می‌پردازیم.

اگرچه ممکن است این روزها بیش‌تر افراد به دنبال خودروی شاسی‌بلند یا کراس‌اور باشند، اما سدان‌ سایز بزرگ همیشه به‌عنوان یک انتخاب جذاب برای مشتریان باقی می‌ماند. درست است که خودروهای سدان‌ قابلیت رانندگی آف‌رود ندارند؛ اما معمولا زیباتر، سبک‌تر و کارآمدتر طراحی می‌شوند و گاهی اوقات فضای بیش‌تری دارند.

 

به علاوه سبک سدان دارای مرکز ثقل پایین‌تری نسبت به شاسی‌بلندها است و همین موضوع باعث می‌شود که فرمان‌پذیری بهتری در مانورهای سریع داشته باشد و علاقه‌مندان خودروهای اسپرت را، جذب کند. اما نکته دیگری نیز وجود دارد؛ سدان لوکس در اندازه کامل خود اغلب به‌عنوان مدل پرچم‌دار یک برند معرفی می‌شود و به همین دلیل همه‌ی فناوری‌های موجود در تمام مدل‌های دیگر را دریافت می‌کنند.

 

حتی بیش‌تر از این، برخی از مدل‌های پرچم‌دار در واقع پیشگام طراحی مهندسی پیشرفته و مد روز یک برند هستند. به همین دلیل است که سدان پرچم‌دار در ابعاد بزرگ هرگز از بازار خودرو ناپدید نخواهند شد و بدون شک خودروسازان بزرگ همچنان تلاش خود را برای بهبود زیبایی، راحتی و فناوری آن‌ها ادامه خواهند داد.

 

در اینجا ۶ سدان لوکس فول سایز از برندهای مطرح خودروسازی جهان معرفی می‌شود، که هر کدام دارای طراحی و ویژگی‌های خاص خود هستند.

 

کادیلاک CT6

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

کادیلاک نسخه جدید پرچم‌دار خود را با نام CT6 وی-اسپرت (V-sport) معرفی کرد. زیر ظاهر زیبای سدان، پیشرانه جدید ۴.۲ لیتری خورجینی هشت سیلندر با قدرت ۵۵۰ اسب بخار و گشتاور ۸۵۰ نیوتن‌متر قرار دارد.

 

این پیشرانه جدید دارای بلوک سیلندر و پیستون آلومینیومی است که با جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک ۱۰ سرعته و دیفرانسیل عقب لغزش محدود جفت می‌شود؛ درحالی‌که برای توقف خودرو در سرعت‌های زیاد، ترمزهای ۱۹ اینچی برمبو ارائه شده است. بسیاری از خودروسازان لوکس مانند بی‌ام‌و، مرسدس بنز و آئودی، میلیون‌ها دلار روی فناوری خودروی خودران سرمایه‌گذاری می‌کنند.

 

اما اولین خودروسازی که به‌طور واقعی یک سیستم رانندگی مستقل و «بدون نیاز به دست» در یک مدل خودروی تولیدی معرفی می‌کند، کادیلاک است.

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

سیستم خودران سوپر کروز (Super Cruise)‌ کادیلاک که تأییدیه سطح ۲ خودمختاری از انجمن مهندسان خودرو دریافت کرده است، به‌عنوان فناوری خودران کادیلاک روی مدل‌های تولیدی نصب می‌شود. زمانی که راننده در بزرگراه رانندگی می‌کند، می‌تواند دستان خود را از روی فرمان بردارد.

 

البته اگر راننده بیش از حد و به مدت طولانی دچار خواب‌آلودگی شود، سیستم صندلی راننده را می‌لرزاند، چراغ قرمزرنگی در فرمان روشن و خاموش می‌کند و از بوق مخصوصی برای جلب توجه راننده و به دست گرفتن کنترل خودرو بهره می‌گیرد.

 

سیستم خودران سوپر کروز به‌عنوان قابلیت استاندارد در CT6 پلاتینیوم مدل ۲۰۱۶ یا به‌عنوان گزینه دلخواه ۵۰۰۰ دلاری در تیپ‌های لوکس پریمیوم به کار می‌رود.

 

آئودی A8

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

مدل پرچم‌دار آئودی در سال ۲۰۱۸ کاملا جدید و با امکانات بیش‌تر ارائه می‌شود. این سدان لوکس دارای پلت‌فرم و پیشرانه جدید است که برای اولین بار در مدل‌های تولیدی این برند تجاری آلمانی به کار می‌رود.

 

در واقع هر کدام از مدل‌های موجود در خط تولید آئودی A8، در اولین سطح با پیشرانه ۳.۰ لیتری TFSI یا TDI تجهیز می‌شود اما در آینده نزدیک مدل‌ها مجهز به پیشرانه W12 خواهند بود.

 

این سیستم ترکیبی صرف‌ نظر از نحوه انتخاب پیشرانه، می‌تواند در سرعت‌های بین ۵۵ تا ۱۵۹ کیلومتر بر ساعت، تا ۴۰ ثانیه بدون درگیری پیشرانه اجازه حرکت به خودرو بدهد. بهره‌گیری از چنین سیستمی باعث صرفه‌جویی در مصرف سوخت می‌شود، هرچند سیستم‌های سوخت‌رسانی پاشش مستقیم و توربوشارژ استفاده‌شده نیز در دستیابی به بهینه‌ شدن مصرف سوخت دخیل هستند.

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

سیستم تعلیق انطباقی آئودی در بخش سدان لوکس قابلیت خیلی بزرگی نیست؛ اما آئودی این فناوری را یک گام به جلو می‌برد.

 

سیستم تعلیق فعال هوش مصنوعی (AI) این شرکت می‌تواند هر چرخ را به‌طور جداگانه با عملگرهای الکتریکی تحت کنترل یک سیستم تشخیص پیش‌-حسی ۳۶۰ درجه‌ای که جاده را در جلوی خودرو اسکن می‌کند، بالا یا پایین ببرد.

 

بهره‌گیری از این سیستم تعلیق به سدان آئودی A8 اجازه می‌دهد تا در برابر غلت، پیچش و شیرجه فعال باشد که می‌تواند با سیستم تمام چرخ فرمان با نسبت فرمان متغیر برای چرخ‌های جلو ترکیب شود. همچنین به‌عنوان حالت استاندارد از سیستم آئودی کواترو (Quattro) با قابلیت تمام چرخ محرک دائمی استفاده می‌شود.

 

مرسدس بنز کلاس S

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

مرسدس AMG پیش از این در خبری شوک‌آور از برنامه‌ریزی برای توقف تدریجی استفاده از پیشرانه‌های خورجینی ۱۲ سیلندر برای مدل‌های تجاری غیر از میباخ در آینده نزدیک صحبت کرد؛ به هر حال، خودروساز آلمانی یکی از بهترین پیشرانه‌های خورجینی هشت سیلندر را در بازار امروز خودرو تولید می‌کند.

 

در کلاس S پیشرانه ۴.۰ لیتری بی‌توربو (دو توربوشارژ) با ۴۶۳ اسب بخار قدرت در مدل S560 با جعبه‌دنده‌ی ۹ سرعته اتوماتیک سازگار است؛ این میزان قدرت کافی است تا سدان مرسدس بنز بتواند با شتاب قابل توجهی در زمان ۴.۶ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت دست یابد. اگر این میزان قدرت و شتاب برای استانداردهای رانندگان عاشق سرعت کافی نباشد، نسخه AMG S63 از همان کلاس نیز وجود دارد که ۶۰۳ اسب بخار قدرت برای دست‌یابی به بیشینه سرعت ۲۶۴ کیلومتر بر ساعت تولید می‌کند.

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

درحالی‌که مرسدس بنز کلاس S یکی از قدیمی‌ترین سدان‌های سایز کامل در بازار خودرو محسوب می‌شود، کمبودی در زمینه استفاده از فناوری‌های روز برای تحسین خودروی آلمانی وجود ندارد.

 

چراغ‌های هوشمند LED، عملکرد نیمه مستقل (نیمه خودران) و سیستم تعلیق هوایی همه از ویژگی‌های فوق‌العاده این سدان لوکس هستند؛ اما هنوز هم برای تحت تأثیر قرار دادن علاقه‌مندان، از دو نمایشگر ۱۲.۳ اینچی با وضوح بالا در زیر یک پنل شیشه‌ای استفاده می‌شود.

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

این نمایشگرها علاوه بر عقربه‌های اندازه‌گیری سنتی، اطلاعاتی را از سیستم‌های برقی بسیار زیاد موجود در پنل دیجیتال نشان می‌دهند. این کارکردها می‌تواند به‌طور مستقیم از روی صفحه نمایش و از طریق پد لمسی در کنسول مرکزی یا از طریق دکمه‌های موجود در فرمان کنترل شوند.

 

بی‌ام‌و سری ۷

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

سدان‌های پرچم‌دار و پیشرانه‌های خورجینی ۱۲ سیلندر می‌آیند و می‌روند و همیشه بی‌ام‌و یکی از بهترین‌ها در این زمینه است. نسل فعلی سدان بی‌ام‌و سری ۷، لوکس‌ترین و گران‌قیمت‌ترین مدل خودرویی است که می‌توان از خودروساز باواریا خرید.

 

در تاریخ بی‌ام‌و این خودرو اولین مدلی است که به بسته عملکردی M پرفورمنس مجهز می‌شود؛ زیر کاپوت از پیشرانه ۶.۶ لیتری خورجینی ۱۲ سیلندر مجهز به دو توربوشارژ بهره گرفته می‌شود که ۶۱۰ اسب بخار قدرت و ۸۰۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند.

 

قدرت پیشرانه از طریق جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک و سیستم تمام چرخ محرک (AWD) با محوریت چرخ‌های عقب به چرخ‌ها منتقل می‌شود. خودروی بی‌ام‌و M760i xDrive جدیدترین و گران‌ترین خودروی برند تجاری بی‌ام‌و است که در این سری قرار می‌گیرد.

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

اما از نظر بی‌ام‌و قدرت بدون کارایی معنایی ندارد؛ این بدان معنی است که ساختار سبک وزن بدنه در قسمت سرنشینان از کربن کور (Carbon Core) باعث افزایش بهره‌وری و کمک به پیشرانه می‌شود.

 

این ساختار کربنی تا ۵۰ درصد سبک‌تر از شاسی فولادی معمولی خودروها است؛ اما به همان اندازه مستحکم عمل می‌کند و مرکز جرم خودرو نیز پایین‌تر قرار می‌گیرد.

 

ترکیب ساختار بدنه سبک‌وزن با نیروی پیشرانه خورجینی ۱۲ سیلندر قادر است کارایی فوق‌العاده چشم‌گیری ایجاد کند؛ به‌طوری که بی‌ام‌و ادعا می‌کند این سدان لوکس تنها به ۳.۶ ثانیه زمان نیاز دارد تا از حالت سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت دست یابد.

 

لکسوس LS

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

نمی‌توان لیستی از بهترین سدان‌های لوکس داشت که شامل خودروی لکسوس LS نباشد؛ خودرویی که دقیقا برای رقابت با سه‌گانه آلمانی این بخش طراحی شده است.

 

سدان لوکس لکسوس LS خودرویی با فناوری پیشرفته است که از پیشرانه ۳.۵ لیتری خورجینی ۶ سیلندر با دو توربوشارژر بهره می‌گیرد. پیشرانه می‌تواند ۴۱۵ اسب بخار قدرت و ۵۹۹ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند که این قدرت از طریق جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک ۱۰ سرعته به چرخ‌ها متصل می‌شود.

 

لکسوس LS تنها به ۴.۵ ثانیه زمان نیاز دارد تا از حالت سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت دست یابد. لکسوس LS مدل ۲۰۱۸ دارای یکی از جامع‌ترین لیست‌های ویژگی‌های ایمنی استاندارد و اختیاری است که توسط سیستم LSS + A به‌روز می‌شود.

 

این سیستم می‌تواند به خاطر بهره‌گیری از عملکردهای پیشرفته مانند سیستم جلوگیری از برخورد با عابر پیاده، ترمز برای پیشگیری از برخورد در عقب خودرو با عابر پیاده و هشدار عبور از تقاطع در جلو، ایمنی بی‌نظیری برای سرنشینان فراهم کند.

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

تصور کنید که شما راننده خودروی لکسوس LS هستید و دنده عقب می‌گیرید اما فردی در پشت ماشین و ناحیه کور دید راننده قرار دارد؛ در این حالت سیستم متوجه خواهد شد که انسانی در پشت خودرو وجود دارد و به راننده با یک صدای اخطاردهنده قابل شنیدن هشدار می‌دهد.

 

اگر راننده هیچ پاسخی به این اخطار ندهد، فناوری استفاده‌شده در سدان لوکس لکسوس LS می‌تواند خودرو را در سرعت‌های کمتر از ۱۰ کیلومتر بر ساعت به توقف کامل برساند.

 

مزیت دیگری که در لکسوس LS استفاده می‌شود این است که سیستم پیشگیری از برخورد با عابران پیاده در صورتی که حسگرها گزارش دهند که راننده نمی‌تواند خودرو را در زمان مورد نیاز متوقف کند، قادر است به‌طور خودکار خودرو را از مسیر خود منحرف کند.

 

جگوار XJ

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

اگرچه ممکن است مدل کنونی جگوار XJ تقریبا ده ساله باشد؛ اما هنوز هم یکی از بهترین پیشنهادها در بخش سدان‌های لوکس سایز کامل محسوب می‌شود. خریداران حتی می‌توانند نسخه XJR575 را با پیشرانه ۵.۰ لیتری خورجینی هشت سیلندر در زیر کاپوت ترکیب کنند.

 

پیشرانه قدرتمند جگوار XJ می‌تواند ۵۷۵ اسب بخار قدرت تولید کند که در زمان ۴.۴ ثانیه خودرو را از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رساند. بیشینه سرعت خودرو که به‌صورت الکترونیکی محدود می‌شود، ۲۹۹ کیلومتر بر ساعت است و به نظر می‌رسد که برای یک سدان لوکس مناسب باشد.

برندهای مطرح خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

سدان جگوار XJ در فضای داخلی با صندلی‌های چرمی سفید مجهز به سیستم اطلاعاتی و سرگرمی شخصی برای هر نفر، روکش‌های چرمی دست‌ساز و صندلی‌های بزرگ با دسته‌های صندلی‌های مجهز به قابلیت چندرسانه‌ای و دکمه‌های کنترلی برای صندلی‌های عقب و جلو، ارائه می‌شود.

اگر نسخه دارای فاصله محوری بزرگ‌تر سدان جگوار XJ را سوار شوید، اصلا خستگی ناشی از رانندگی و مسافرت را حس نخواهید کرد.

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
بهتر از همشون مرسدس بنز,شاه ماشینه...
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش