به گزارش عصرایران، آی۱۰ به عنوان کوچکترین عضو(از نظر اندازه) خانواده هیوندای از سال ۲۰۰۷ روی خط تولید قرار دارد. این محصول در واقع جایگزین مدل آتوس شد و در نهایت به عنوان یک هچ بک جایگاه خود را در کاتالوگ فروش کمپانی کره ای تثبیت کرد. نسل دوم آی۱۰ در آگوست ۲۰۱۳ معرفی و از سال ۲۰۱۴ وارد فاز تولید انبوه شد.
آتوس
در این میان نسخه گرند آی۱۰ نیز که مقداری در اندازه بزرگ تر بود در سپتامبر ۲۰۱۳ برای بازارهای آسیایی معرفی شد. این مدل علاوه بر هچ بک یک نمونه سدان هم دارد که با نام ایکسنت یا “گرند آی۱۰ سدان” شناخته می شود.
آی۱۰ گرند
آی۱۰ گرند سدان
به هرترتیب آی۱۰ و خواهر آن پیکانتو از کیاموتورز خودروهای شهری بسیار جذابی هستند که می توانند به عنوان یک گزینه برتر مدنظر قرار داشته باشند.
هم اکنون تصاویری در وب سایت هیوندای آلمان قرار گرفته که مربوط به مدل ۲۰۲۰ این محصول یا به عبارتی نسل سوم آن است و در ادامه مطلب نگاهی بدان خواهیم داشت:
نمای ظاهری
از نظر ابعاد همان پلتفرم جذاب قبلی پیش روی ما قرار دارد با این تفاوت که ۲۰ میلیمتر در عرض افزایش، گزارش شده است. در همان برخورد اول متوجه می شوید که این هچ بک ۵ درب ظاهر اسپرت تری در مقایسه با مدل قبلی دارد. این خودرو در نمای جلو از سبک طراحی یکپارچه برخوردار است بدین ترتیب که گریل(جلوپنجره) و بامپر(سپر) در یکدیگر ادغام شده اند و مجموعا به همراه چراغ ها، دماغه یکپارچه را ایجاد کرده اند.
گریل در مقایسه با مدل قبلی در عرض توسعه یافته و در طرافین آن دو چراغ روز دایره ای (که هر کدام ۷ لامپ ال ایی دیی در خود دارند) قرار گرفته است. بامپر نیز در طرفین دارای دو فرورفتگی عمیق است که مه شکن ها در آن جای گرفته و اثر مهمی در دریافت حس اسپرت از این طراحی دارد. بخش عبور هوا نیز در پایین ترین قسمت بامپر مشاهده می شود.
یکی دیگر از فاکتورهای اثر گذار در آی۱۰ مدل ۲۰۲۰ که موجب شده تا قدرتمند تر و سریع تر از مدل قبلی دیده شود به هود لاین یا خطوط روی درپوش موتور مربوط می شود. همانطور که مشاهده می کنید ۴ خط در این قسمت وظیفه برقراری ارتباط دیداری با مخاطب را برعهده دارند. چراغ های جلو نیز به نوعی با این خطوط در یک امتداد و مسیر طراحی شده اند تا یک مجموعه هماهنگ شکل بگیرد.
در نمای جانبی رینگ های ۱۶ اینچی آلومینیومی به عنوان نمونه استاندارد کارخانه ای کاملا رضایت بخش به نظر می رسند.خطوط روی بدنه و فندر(گلگیر) نیز جز ویژگی های نمای جانبی محسوب می شود.
در نمای عقب؛ بامپر، یک دیفیوزر کوچک (البته در نوع بسیار ابتدایی) و تغییرات چراغ ها در مجموع تعریفی مناسبی برای یک هچ بک شهری کوچک ارائه داده اند.
کابین و امکانات هوشمند
در بخش های مختلف کابین مانند کنسول جلو، اطراف محل قرار گیری دنده و همچنین داخل درب ها از بافت پلاستیکی با طرح سه بعدی لانه زنبوری استفاده شده که همین رویکرد ساده اثر مهمی در شکل گیری یک فضای آینده نگر برای کابین آی۱۰ مدل ۲۰۲۰ داشته است.
یک نمایشگر لمسی ۸ اینچی ویژه تنظیمات سیستم سرگرمی به کنسول جلو اضافه شده که از اندروید اوتو و اپل کارپلی پشتیبانی می کند. یک پد ویژه شارژ بی سیم تلفن هوشمند نیز به این مدل اضافه شده است.
همچنین با استفاده از اپلیکیشن تلفن هوشمند) پلتفرم بلو لینک هیوندای) می توان دسترسی برخی تنظیمات خودرو را روی تلفن هوشمند در اختیار داشت: مواردی مانند تنظیمات سیستم تهویه هوشمند، لیست پمپ های بنزین و ارسال موقعیت برای سیستم ناوبری خودرو، قفل و بازکردن درب ها و استارت موتور.
هیوندای آی۱۰ مدل ۲۰۲۰ مجهز به ترمز اضطراری، دوربین جلو با توانایی تشخیص عابر، سامانه تشخیص خواب آلودگی راننده، هشدار محدودکننده سرعت، هشدار خروج از خط و نور بالای هوشمند است. برای نمونه اروپایی آی۱۰ در مدل ۲۰۲۰ یک نمایشگر دیجیتال نیز بین دو نشانگر آنالوگ آمپر حضور دارد.
پیشرانه
در این قسمت دو انتخاب پیش روی مشتریان قرار دارد: موتور ۳ سیلندر ۱ لیتری با ۶۷ اسب بخار خروجی(گشتاور ۹۶ نیوتن متر) و دیگری نمونه ۱.۲ لیتری ۴ سیلندر با ۸۴ اسب بخار(گشتاور ۱۱۸ نیوتن متر). هر دو موتور دارای استاندارد آلایندگی یورو۶ هستند و در بخش جعبه دنده نیز نمونه های ۵ سرعته دستی یا اتوماتیک قابل سفارش است.
متاسفانه در این گزینه ها خبری از توربوشارژر نیست بویژه برای مدل ۱ لیتری که حضور آن می توانست یک موتور کم مصرف پرقدرت را در اختیار مشتریان قرار دهد.
براساس پیش بینی کارشناسان بازار، قیمت این محصول از حدود ۱۲ هزار دلار در مدل پایه آغاز خواهد شد.
- 18
- 4