دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۳۹ - ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۲۸۸۵
دنیای خودرو

برتری‌ها پورشه ۹۱۱ به پورشه ۹۵۹ چیست؟/تصاویر

مقایسه ی پورشه 911 و پورشه 959,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
پورشه ۹۱۱ برتری هایی هم نسبت به مدل قدیمی ۹۵۹ دارد. پورشه ۹۵۹ از شاسی خوبی بهره مند است و تایر های بریجستون آن چسبندگی مناسبی دارند؛ با وجود این که از رینگ های کوچکتر ۱۷ اینچی استفاده می کند.

سوپراسپرت پورشه ۹۵۹ برای بار اول در سال ۱۹۸۶ عرضه شد. این خودروی پورشه، صرفا یک محصول تکراری براساس مدل ۹۱۱ نبود؛ بلکه سطح جدیدی از عملکرد و قدرت را ارائه می کرد. افردی که تجربه ی رانندگی با خودرو پورشه ۹۵۹ داشتند، از سرعت ۲۵۰ کیلومتر برساعت صحبت می کنند و اذعان دارند که در این سرعت بالا نیز، قدرتمند است. پورشه ۹۵۹ در زمان ساخت، نسبت به فراری GTO که در آن دوران معرفی شده بود، برتری داشت و سبب شد با قیمت پایین تر، رقیب ایتالیایی کم رنگ دیده شود.

مقایسه ی پورشه 911 و پورشه 959,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پورشه ۹۵۹ سریع ترین خودرو جاده ای زمان خود بود. این محصول ۴۴۴ اسب بخار قدرت و سرعت نهایی ۳۱۷ کیلومتر برساعت دارد. سرعت گیری صفر تا صد کیلومتر بر ساعت آن نیز ۳/۷ ثانیه است. این مدل پورشه، سامانه ی چهارچرخ متحرک ندارد؛ اما از توزیع متغیر گشتاور استفاده می کند. باورش سخت است؛ ولی ۹۵۹ از کمک فنر های انطباقی نیز بهره می برد. این ویژگی ها سبب می شد تا در دهه ی ۱۹۸۰، مدل GTO فراری در مقابل پورشه ۹۵۹، یک خودروی سنتی محسوب شود.

از طرف دیگر، پورشه ۹۱۱ کاررا ۴S کنونی، ویژگی های فنی بسیار مشابهی با پورشه ۹۵۹ قدیمی دارد. کاررا ۴S از مدل های متوسط پورشه ۹۱۱ به حساب می آید و بعد از مدل های توربو، قوی ترین نسخه ی پورشه ۹۱۱ است. این خودروی تمام چرخ متحرک از یک موتور ۳ لیتری بهره می برد که از نوع ۶ سیلندر تخت بوده و قادر است ۴۴۴ اسب بخار قدرت و ۵۳۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. کاررا ۴S، شبیه پورشه ۹۵۹، مجهز به سامانه ی توزیع متغیر گشتاور و کمک فنر های انطباقی است. این امکانات، البته برای ۳۵ سال قبل شگفت آور بود؛ ولیکن امروزه در هر خودروی اسپرتی دیده می شود.

مقایسه ی پورشه 911 و پورشه 959,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پورشه ۹۵۹ به تعداد محدود نزدیک به ۳۰۰ نسخه عرضه شد که امروزه پیدا کردن نمونه ی سالم آن بسیار دشوار است. همینطور، دارندگان این پورشه به سختی اجازه میدهند تا با خودروی آنها رانندگی شود و مورد بررسی قرار بگیرد. خوش بختانه، موزه ی پورشه، پارسال یک نمونه ی کم کار از پورشه ۹۵۹ را به همراه چند مدل مسابقه ای در جشنواره ی سرعت گودوود رونمایی کرد. خودروی مورد تست که منتسب به کارخانه ی پورشه بود، کم تر از ۱۰ هزار کیلومتر کارکرد داشت و احیانا قیمت آن بیش از یک میلیون دلار است.

پورشه ۹۱۱ مورد بررسی از نسل ۹۹۲( نسل هشتم) است و در پیست و همین طور جاده، نسبت به نسل ۹۹۱ پیشین عملکرد بهتری دارد. ارتقا ی نسل پورشه ۹۱۱ این مزیت را به همراه داشته است که تجربه ی رانندگی لذتبخش با این خودروی اسپرت آلمانی، راحت تر شده است. درواقع، رانندگی با نسل ۹۹۲، به طرز باورنکردنی آسان است و نسبت به قبل لذت بیشتری هم دارد. این نسل بی تردید ، برترین نسخه ی مدرن پورشه ۹۱۱ در ۲۵ سال گذشته است و از آخرین فناوری های خودرو های اسپرت بهره می برد.

مقایسه ی پورشه 911 و پورشه 959,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رانندگی با پورشه ۹۵۹ فلسفه ی خاصی دارد. این خودرو سالها و حتی دهه ها فراتر از زمان خود ظاهر شد و این حس را به رانندگان هم منتقل می کرد. در ساخت ۹۵۹، از مواد جدید مانند الیاف کولار و نومکس استفاده شد. رینگ های این محصول از آلیاژ منیزیم با پره های توخالی هستند؛ در داخل رینگ از همان هوایی استفاده شده است که در تایر های سفارشی و ضد پنچر بریجستون، امروزه بکار می رود. طراحی پورشه ۹۵۹ بگونه ای انجام شده که آیرودینامیک بهینه داشته باشد؛ به طوریکه خودرو تا سرعت های بالای ۳۰۰ کیلومتر برساعت هم پایدار است.

داخل خودرو چندان حس آتی را القا نمی کند و بیشتر شبیه نسل ۹۶۴ پورشه ۹۱۱ است؛ نسلی که بعد از توقف تولید پورشه ۹۵۹ در سال ۱۹۸۸، روی خط تولید قرار گرفت. یکی دیگر از خصوصیت های کابین این پورشه، کد ۹۵۹ است که در بسیاری از قسمت ها من جمله روی فرمان خودرو، دسته دنده و دکمه های تنظیم ارتفاع وجود دارد.

مقایسه ی پورشه 911 و پورشه 959,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

تجربه ی رانندگی با پورشه ۹۵۹ مثل مدل های دهه ی نود پورشه ۹۱۱ است. کارکردن با این خودرو ساده است و برعکس مدل های امروزی، نیازی به آموزش دیدن ندارد. صدای موتور آن هم مثل مدل های نسبتا قدیمی ۹۱۱ است که سامانه ی سرمایش آنها با هوا کار می کرد. در دورانی که پورشه ۹۱۱ از پیشرانه ای با حجم ۳/۲ لیتر استفاده میکرد ، روی پورشه ۹۵۹ یک موتور ۲/۸۵ لیتری قرار داشت که یکی از عجيب ترين فناوری ها را میان خودرو های جاده ای دارد.

دو توربوشارژر روی این خودرو حضور دارند که برخلاف اغلب توربو های به کار رفته در مدل های مدرن که به صورت موازی و مستقل کار می کنند، نمونه های بکار رفته در پورشه ۹۵۹ به حالت سری قرار دارند. توربوی کوچکتر برای افزایش قدرت در دور موتور های پایین خوب است و سریع وارد عمل می شود؛ یک توربوشارژر بزرگتر نیز در این محصول تعبیه شده است که با بالارفتن دور موتور وارد کار می شود. این پیشرانه از دو میل بادامک به همراه ۴ سوپاپ در هر سیلندر استفاده می کند. سامانه ی خنک کننده آن نیز با آب کار می کند. درواقع؛ این پیشرانه بیشتر مشابه نمونه ی بکاررفته در مدل مسابقه ای ۹۶۲ لمانز است و کمتر به فناوری خودرو های جاده ای شباهت دارد.

مقایسه ی پورشه 911 و پورشه 959,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رانندگی با پورشه ۹۵۹ لذتبخش است و راننده کنترل خوبی روی آن دارد. کلاچ خودرو لطیف است و تعویض دنده ها به صورت دقیق و مهندسی شده انجام می گیرد. این خودرو زمان گازخوردن، شخصیت دیگری پیدا می کند. البته نسبت به پورشه ۹۱۱ مکث چشمگیر در سرعت گیری دارد ولی به محض بالارفتن دور موتور، قدرت آن احساس می شود. شاسی آن نیز صلبیت کمتری نسبت به پورشه ۹۱۱ دارد؛ اما هم چنان عملکرد آن رضایت بخش است.

زمانی که موتور پورشه ۹۵۹ به ۴, ۸۰۰ دور بر دقیقه میرسد ، توربوشارژر بزرگتر وارد عمل می شود؛ در این لحظه ، سرنشینان خودرو به طرف عقب فشرده می شوند. دور موتور خودرو در این هنگام، بسیار سریعتر از پورشه ۹۱۱ بالا میرود و لازم است دنده ها به صورت پیاپی تعویض شوند. ضریب دنده ها در این محصول به خوبی تنظیم شده اند؛ به طوریکه بعد از هر تعویض دنده در حالت تخت گاز ، خودرو بار دیگر از ۴, ۸۰۰ دوربردقیقه شروع به سرعت گیری می کند. پورشه ۹۵۹ بر اساس استاندارد های مدرن نیز، به طرز شگفت آوری سریع احساس می شود.

مقایسه ی پورشه 911 و پورشه 959,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
مقایسه ی پورشه 911 و پورشه 959,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
مقایسه ی پورشه 911 و پورشه 959,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
مقایسه ی پورشه 911 و پورشه 959,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
مقایسه ی پورشه 911 و پورشه 959,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پورشه ۹۵۹ باوجود این که مشخصات فنی آن منطبق بر کاررا ۴S کنونی است، اما زودتر از آن حس می شود. این خودروی سوپراسپرت سنتی، تایر های آن فناوری قدیمی دارند و هیچ کدام از امکاناتی مثل تعویض سریع دنده ها، لانچ کنترل و سامانه ی کنترل کشش در این خودرو وجود ندارد؛ ولی سرعت گیری صفر تا صد کیلومتر برساعت آن تفاوتی با کاررا ۴S ندارد.

البته واضح و روشن است که پورشه ۹۱۱ برتری هایی نیز نسبت به مدل قدیمی ۹۵۹ دارد. پورشه ۹۵۹ از شاسی خوبی برخوردار است و تایر های بریجستون آن چسبندگی مناسبی دارند؛ با وجود اینکه از رینگ های کوچکتر ۱۷ اینچی استفاده می کند. از طرف دیگر، چسبندگی نسل ۹۹۲ پورشه ۹۱۱ نیز مثال زدنی است و حتی نسبت به نسل های پیشین بهتر شده است. همچنین، ترمز های ۹۵۹  در برابر پورشه ۹۱۱ جدید، تقریباً حرفی برای گفتن ندارد. همین طور، در پورشه ۹۵۹ فضای زیادی برای بار وجود ندارد؛ درحالی که در دماغه ی پورشه ۹۱۱، فضای چشمگیر برای وسایل درنظر گرفته شده است.

مقایسه ی پورشه 911 و پورشه 959,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

این دو محصول پورشه، وجه اشتراک های زیادی هم باهم دارند. مهندسی بی نقص و ناب پورشه، المان های ظاهری، صدای آنها ، مناسب بودن برای سفر های دراز جاده ای و در عین حال، تجربه ی رانندگی اسپرت با آن ها ، همگی از شباهت های این دو ستاره ی پورشه است. البته مدل قدیمی پورشه هم شبیه محصول جدید، امکان دارد بعضا رضایت بخش نباشد؛ ولی در صورتیکه دور موتور آن از ۴, ۸۰۰ دور بر دقیقه عبور می کند، ذهن راننده متحول می شود.

موضوعی که در پورشه ۹۵۹ جلب توجه می کند، متمدن بودن آن است. این محصول بسیار بالاتر از زمان خود ظاهر شد. پورشه ۹۱۱ کاررا ۴S از این جهت نمی تواند جایگزین خوبی برای پورشه ۹۵۹ باشد؛ باوجود اینکه مشخصات فنی آنها روی کاغذ یکی است. تنها، خودرویی میتواند جای پورشه ۹۵۹ را پر کند که با پیشرانه ای سرحال و باشکوه قادر باشد همه ی مدل های پورشه حتی نمونه های تمام چرخ متحرک را درهم بشکند. در اصل ، مدل های توربو ۹۱۱ گزینه ی بهتری برای مقایسه با پورشه ۹۵۹ هستند. امروزه، پورشه ۹۱۱ توربو S با ۶۴۰ اسب بخار قدرت، جانشین مناسبی برای مدل تکرار نشدنی ۹۵۹ است.

                         پورشه ۹۵۹           پورشه ۹۱۱ کاررا ۴S مدل ۲۰۲۰
پیشرانه۶‌سیلندر با حجم ۲/۸۵ لیتر به‌همراه توربوشارژر۶‌سیلندر با حجم ۳ لیتر به‌همراه توربوشارژر
قدرت موتور۴۴۴ اسب‌بخار در ۶,۵۰۰ دور‌بر‌دقیقه۴۴۳ اسب‌بخار در ۶,۵۰۰ دور‌بر‌دقیقه
گشتاور موتور۵۰۰ نیوتن‌متر در ۵,۰۰۰ دور‌بر‌دقیقه۵۳۰ نیوتن‌متر در ۲,۳۰۰ تا ۵,۰۰۰ دوربر‌دقیقه
جعبه‌دنده۶ سرعته دستی۸ سرعته‌ دوکلاچه خودکار
وزن خودرو۱,۴۵۰ کیلوگرم۱,۵۶۵ کیلوگرم
سرعت‌گیری صفر تا صد۳/۷ ثانیه۳/۶ ثانیه
سرعت نهایی۳۱۷ کیلومتر‌بر‌ساعت۳۰۶ کیلومتر‌بر‌ساعت
مصرف سوختنامشخص۹/۷ لیتر در هر صد کیلومتر رانندگی ترکیبی
قیمت محصولبیش از یک میلیون دلار۱۲۰ هزار و ۶۰۰ دلار

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش