دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۵۶ - ۱۹ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۴۸۹۳
اخبار بازار خودرو

شمارش معکوس تا پایان میهمانی پراید/ اما و اگرها بر سر جانشین همچنان ادامه دارد

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,پراید و پژو
در حالی که به گفته وزیر صنعت شمارش معکوس ۲ساله برای خداحافظی با پراید آغاز شده، عضو کمیسیون صنایع مجلس می گوید احتمال اختلاف ۲ تا ۳ میلیون تومانی جانشین پراید بعید نیست.

به گزارش  تسنیم، پراید؛ کره‌ای پرطرفداری که از اوایل دهه هفتاد شمسی توسط شرکت سایپا وارد کشور شد، البته خط تولید آن در شرکت سازنده در سال ۲۰۰۰میلادی در کشور کره‌ جنوبی متوقف و به ایران منتقل شد. چیزی از ورود پراید به بازار ایران نگذشته بود که به عنوان یک خودرو کم‌مصرف جای خود را در بین اقشار طبقه متوسط جامعه باز کرد و با اقبال خوبی روبه‌رو شد.

حالا دیگر پراید با تولید محصولات مشابه بعد از توقف تولید پیکان تبدیل به پرفروش ترین خودرو کشور شده بود و سود آوری فراوانی را برای شرکت سایپا با خود به ارمغان آورده بود . چیزی شبیه شرایط خودرو پیکان برای شرکت رقیب یعنی ایران‌خودرو، محصولی که بعد از سال‌ها به تعویق افتادن توقف تولید و مقاومت شرکت سازنده بالاخره در سال ۸۴ تولیدش متوقف شد.

بعد از گذشت چندین سال از تولید این محصول کره‌ای در ایران در شرایطی که بسیاری از قطعات آن از چین وارد و یا در داخل کشور تولید می‌شود، سازمان استاندارد با اعلام عدم همخوانی پراید با استانداردهای روز خواستار توقف تولیدش شده است، محصولی که علی‌رغم استقبال خریداران از آن همیشه از کیفیت ضعیفش گلایه‌مند هستند

کش و قوس پراید برای همخوانی با استاندارد و آمد و شدها برای ماندن یا رفتن پراید در روزهای اخیر وارد مرحله تازه ای شد و پس از اعلام برخی خبرها درباره خداحافظی با پراید تا پایان سال ۹۶ ، وزیر صنعت خبر از توقف تولید آن یک سال دیرتر ، یعنی سال ۹۷ داد . توقفی که بیش از همه چیز ، بازار خریداران با درآمد متوسط را به فکر چیستی جایگزین آن انداخته است .

موضوعی که  خانه ملت با ولی ملکی نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی درباره آن به گفت‌وگو پرداخته است .ملکی در ابتدای گفت‌وگوی خود، اینکه از پراید انتظار یک خودرو گران قیمت را داشته باشیم را ناصحیح دانست و گفت که سال ۸۴ که پیکان از رده خارج شد سطح خودرو به پراید رسید.

نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی همچنین توقف تولید پراید را قطعی دانست و افزود : سیاست‌های کارخانه سایپا حذف تدریجی است که سالانه بخشی از میزان تولید پراید خود را کاهش می‌دهد به صورتی که سالانه ۱۰ تا ۱۲دصد از تولید خود را کاهش می‌دهد.

ملکی در ادامه به کیفیت پایین این محصول هم انتقاد کرد و گفت که با ایجاد حوادث و از دست رفتن افراد جامعه در تصادفات، برخی خانواده‌ها بی‌سرپرست می‎‌شوند که این مسئله عامل ایجاد ناهنجاری‌های اجتماعی در جامعه و بالارفتن هزینه‌های درمانی در کشور است.

این نماینده مجلس دهم با تاکید بر اینکه افزایش تصادفات، کشور را از استانداردهای جهانی عقب می اندازد، تصریح کرد: برای ایمن‌سازی خودرو باید فاکتورهای کیفیت و خدمات پس از فروش در نظر گرفت که این موارد هزینه‌هایی رابه همراه خواهد داشت.

ملکی همچنین توقف تولید پراید را تا پایان سال جاری را بعید دانست و گفت که توقف خودرو پراید تا پایان سال آینده قطعی است و به این مسئله خوش‌بین هستم.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پراید را یک طیف خودرویی خواند و ادامه داد : توقف تولید پراید شامل حال تمامی خودروهای خانواده پراید می‌شود و تنها تولید خودروهایی که سطح کیفیت و استانداردهای آنها ارتقاء داده شود می‌توانند ادامه داشته باشند.

ملکی از احتمال اختلاف ۲ تا ۳ میلیون تومانی جانشین پراید هم خبر داد و گفت : علاقه مردم به خودرو پراید به واسطه قیمت پایین این محصول است نه کیفیت آن.

این نماینده مجلس دهم در پایان گفت وگوی خود با خبرگزاری خانه ملت بر حاکم شدن قانون عرضه و تقاضا تاکید کرد و گفت که باید در خودرو سازی قوانین عرضه و تقاضا حاکم باشد؛ زیرا اجرای این قوانین باعث بالابردن کیفیت تولید و کاهش قیمت محصولات توسط خود شرکت‌های سازنده می‌شود و آزادسازی قیمت را نیز در همین راستا و به نفع مردم تعریف می‌کنند.

خبرگزاری خانه ملت ؛ پراید هر چه باشد - فارق از کیفیت آن - ارزان پرطرفدار و پرتیراژی است که شاید تا چندسال پیش بسیاری از اقشار متوسط و ضعیف جامعه را ماشین‌دار می کرد اما حالا به هزار و یک دلیل وقت خداحافظی اش رسیده و این میان آنچه بیشتر اقشار هدف این خودرو را نگران می کند(یعنی اقشار متوسط و ضعیف جامعه را) جایگزین آن است .

گرچه سایپایی ها ، خودروهای جایگزینی برای پراید از همین حالا در نظر گرفته اند اما کارشناسان خودرویی بیش از همه چیز دوعنصر کیفیت و قیمت را در سرلیست خواسته های خود برای جایگزین این خودرو اعلام می کنند . حال باید منتظر ماند و دید نسخه خودروسازها برای بازار خودروهای متوسط و ارزان چیست تا هم مصرف کننده و خودروساز به شرط لحاظ کیفیت از قیمت راضی باشند و هم استانداردهای جهانی در تولید آن مدنظر گرفته شده باشد.

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش