یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
۱۳:۰۳ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۶۰۵۱
اخبار بازار خودرو

اوج گیری دوباره صدای اعتراض به احتکار، افزایش قیمت و بی‌کیفیتی خودروهای داخلی

خودرو داخلی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

این بیت معروف که می‌گوید چه بگویم که «گفتنش بهتر است زبان در دهان پاسبان سر است» مصداق اوضاع این روزهای بازار خودرو در کشور است. گویا در توصیف این همه آشفتگی در بازار خودرو، تنها باید به همین یک بیت سعدی علیه الرحمه بسنده کرد و بس؛ شاید در ظاهر بتوان، اما مگر می‌شود از این همه اتفاق بد و هرج و مرج در این بازار به این سادگی‌ها گذشت و سکوت کرد؛ آنهم زمانی که شورای رقابت مجوز گرانی ۵.۶ تا ۷.۱ درصدی را به محصولات سه شرکت خودروساز داخلی صادر کرده است تا تیرماه زمان همین گرانی‌های آزاردهنده با وجود بی‌کیفیتی باشد. 

 

به‌نظر می‌رسد کمترکسی باشد که دل‌خوشی از خودروسازهای ایرانی داشته باشد؛ همان شرکت‌هایی‌که همچنان با قانون انحصار سروکار دارند تا زحمت هیچ رقابتی با محصولات مرغوب خارجی را به خود نداده، اما برای افزایش قیمت‌ها مجوز بگیرند، یا با وجود اینکه تولیدشان در تیراژ بالایی دارد، به مشتری‌های خود بگویند که تولید نداریم و درب سایت‌های ثبت نامی را به روی مشتریها ببندند. 

 

این‌روزها دیگر موتور جستجوی گوکل گزینه خوبی برای پرسیدن از احوال بازار خودرو نیست. تنها یک نگاه کوتاه و گذرا به تیتر روزنامه‌های انباشته شده در روی کیوسک پیاده‌روهای شهر یا بالا و پایین کردن شبکه‌های اجتماعی محبوب در میان مردم هم کافی است تا از این همه احوال بد در بازار خودروهای داخلی باخبر شد. 

 

اما انگار انبوه این همه خبر هم حالا دیگر برای هر خواننده‌ای خسته‌کننده است؛ «شورای رقابت مجوز گرانی را از تیرماه صادر کرد»، «زیان انباشت گروه خودروسازی سایپا از ۴ هزار میلیارد تومان گذشت»، یا این بخش‌نامه که اخیرا از سوی مدیر عملیات فروش سایپا منتشر شده « افرادی که خودرو ساندرو با گیربکس پیشرفته JHO با موعد تحویل اردیبهشت ماه را ثبت نام کرده اند، باید تندر ۹۰ با همین آپشن‌ها را تحویل بگیرند»، همان خبرهای تلخ و بی‌مزه‌ای هستند که برای هر شنونده‌ای آزاردهنده‌اند. 

 

هر چه هست، صنعت خودرو این‌روزها صدای همه را در آورده است؛ از بهارستانی‌ها گرفته تا مردم. انگار هر کسی که در گوشه و کنار این سرزمین زندگی می‌کند حالا دیگر سینه پردردی از خودروسازان ایرانی دارد. این را می‌توان از گفت‌وگوهای معمول مردمی در مکان‌های عمومی شهر و حتی نشستن پای صحبت‌های بهارستانی‌ها هم به خوبی درک کرد. همین دو روز پیش هم یک عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به کیفیت پایین و قیمت بالای محصولات دو خودروساز بزرگ کشور به خبرگزاری صدا و سیما گفته بود:« پول بنز و بی ام و می دهیم، سوار پراید و پژو و پیکان می شویم.» 

 

در میان این هجمه‌ها، عده‌ای از خریداران انتقاد می‌کنند و عده‌ای هم از خودروسازان؛ انتقادهایی از این دست که چرا کیفیت را بالا نبرده، بر طبل گرانی می‌کوبند، سایت‌های ثبت نامی خود را می‌بندند و از ثبت نام متقاضیان جلوگیری می‌کنند یا اینکه چرا اصلا حوصله یا انگیزه‌ای برای رقابت با شرکت‌های غول‌پیکر خارجی را ندارند و همچنان انحصارگرایانه به تولید محصولات خود می‌پردازند. 

 

شاید شما هم اگر مخاطب هر روزه اینستاگرام باشید، با هشتک کمپین نخریدن خودروی گران به خوبی آشنا باشید؛ همان گروهی که حالا هر روز بر تعداد افراد این لیست اضافه می‌شوند تا با نخریدن به مدت کوتاه، خودروسازان را مجبور به کاهش قیمت‌ها کنند؛ هر چند می‌گویند که امیدی به نتیجه نیست. در این میان اما عده‌ای از مردم هم هستند که به ناچار و به گفته خودشان از ترس بار سنگین مالی‌ای که زندگی بر دوش آن‌ها قرار داده، همچنان در صف خریداران خودورهای ارزان ایرانی دیده می‌شوند؛ همان‌هایی‌که برای جبران کاستی‌های زندگی، تا می‌توانند بر پدال سفت و خشک گاز یا کلاج پراید فشار وارد می‌آورند و بی‌کیفیتی خودروهای داخلی را هر روز به خودشان یادآوری می‌کنند. 

 

پس نظارت کجا رفته است؟ 

چند وقتی است که بازتاب خبرهای خودرویی رسانه‌ها را شلوغ‌تر کرده و صحبت‌های منفی درباره این بازار حسابی خبرساز شده است. چند وقتی هم است که این موضوع به بهارستان هم ورود کرده و نمایندگان مردم صدا به صدای ملت داده‌اند تا از این همه آشفتگی بگویند. دوشنبه همین هفته بود که یکی از نمایندگان مجلس از علت اینکه خودورها به بازار عرضه نمی‌شوند گلایه کرد و از نهادهای نظارتی خواست تا به تخلفات خودروسازان رسیدگی کنند. 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد عزیزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن در راستای این انتقادها روز دوشنبه گفت: «خودروسازان می‌گویند خودرو تولید نمی‌کنند ولی مگر چنین موضوعی امکانپذیر است؟ پس چگونه هزینه هایشان را تامین می‌کنند؟» 

 

او افزود: «قطعا خودرو تولید شده و می‌شود، اما به بازار عرضه نمی‌شود، بنابراین سازمان‌های نظارتی همانگونه که برای افزایش قیمت میوه و لبنیات ورود و متخلف را جریمه می‌کنند در این موضوع نیز باید وارد صحنه شوند.

چرا سایت ثبت‌نامی بسته است؟ 

 

نماینده مردم ابهر و خرمدره در مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از اقدام خودروسازان داخلی در بستن سایت‌هایشان و جلوگیری از ثبت نام متقاضیان خودرو این موضوع را عامل شکل‌گیری بازار سیاه و سرگردانی مردم دانست و گفت: «خودروسازان خودروهایی را که با قطعات خرید قبل تولید شده اند، عرضه نمی‌کنند و همین موجب آشفتگی بازار خودرو شده است.» 

 

او با تاکید بر این که وزارت صنعت باید به این موضوع رسیدگی کند، گفت: «یکی از دلایلی که باعث شد مجلس رای خوبی به آقای شریعتمداری به عنوان وزیر صنعت بدهد، بحث بازرگانی و تنظیم بازار وی بود، با وجود این مشاهده می‌شود خودروسازان هر کار دلشان می‌خواهد انجام می‌دهند.» 

 

این عضو کمیسیون صنایع مجلس در تشریح بهانه جویی‌ها برای افزایش قیمت خودروهای تولید داخل گفت: «از یک طرف وزارت صنعت می گوید ارز مورد نیاز تامین قطعات خودروسازان در حال تامین است و از طرف دیگر خودروسازان می گویند ارز در اختیار آنها قرار نمی گیرد، باید در این بین مشخص شود کدام یک درست صحبت نمی‌کند.» 

 

دولت متولی گرانی خودرو است

او با تاکید بر این که دولت خود متولی گران شدن خودرو شده گفت: «در این باره وقتی به خودروساز می‌گوییم چرا خودرو عرضه نمی کنی می‌گوید منتظر اعلام نرخ های جدید هستیم، خب نتیجه چنین اقدامی هم مشخص است خودرویی چون سراتوی ۱۰۰ میلیون تومانی در حال حاضر ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان عرضه می‌شود.

 

عزیزی در ادامه به این خبرگزاری می‌گوید: «در جلسه از رئیس کمیسیون صنایع تقاضا کردم وزیر را برای تذکر به کمیسیون بخواهیم چرا که کاهش قیمتی که بالا رفته کار بسیار سختی است و کسی که حواله اش را باقیمت بالا خریده دیگر با قیمت پایین حاضر به فروش نیست .

 

او همچنین خواستار ورود آقای رئیس جمهور و شخص وزیر صنعت به این موضوع شد و گفت: ما فقط تماشاگر این مسائل شدیم حال آن که مردم در فشارند و آزار می بینند در حالی که چنین وضعیتی در شان مردم نیست.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار ورود ضربتی کمیسیون صنایع با برگزاری جلسه فوق العاده و با حضور متولی صنعت کشور شد و گفت: «امیدوارم وزیر در جلسه روز سه شنبه حرف‌های جدیدی برای گفتن داشته باشند و از تحویل حرف‌های تکراری به مردم پرهیز کنند.» 

 

بازار را از بلاتکلیفی نجات دهید

به راستی که خودروسازان در ایران از موقعیت خوبی برای جولان محصولات خود در بازار برخوردار هستند. به‌نظر می‌رسد هنوز قانونی برای رصد کیفیت خودروهای داخلی وجود ندارد، و تعرفه‌های گمرکی آنچنان بالا هستند که هر کسی قدرت خرید خودروهای لوکس وارداتی را ندارد و این چنین با اجبار محصولات داخلی را سوار می‌شود.

 

به باور بسیاری از منتقدان افزایش تعرفه‌های گمرکی باعث شده است تا خودروسازان داخلی با خیالی آسوده دیگر دل به رقابت با محصولات خارجی ندهند و تا می‌توانند قیمت‌ها را افزایش دهند. چند روز گذشته هم حمید رضا فولادگر، عضو کمیسیون صنایع مجلس به خبرگزاری صدا و سیما از این موضوع گله کرده و گفته بود: «چگونگی اتخاذ تدابیر وزارت صنعت از توقف چندماهه ثبت سفارش واردات تا اعمال تعرفه‌های جدید که نابسامانی بازار خودرویی را موجب شده است، در قالب گزارشی به صحن مجلس ارائه می‌شود.» 

 

به گفته این نماینده مجلس:« نابسامانی‌ها از اواخر سال ۹۵ شروع و ابتدا مقرر شد تنها شرکت‌های دارای نمایندگی مجاز به ثبت سفارش خودروهای خارجی شوند و سپس در تیر۹۶ ثبت سفارش واردات خودرو کاملا متوقف شد که در همان مقطع نیز ۵ تا ۶ هزار دستگاه خودرو غیرقانونی ثبت سفارش شد و چند ماه بعد تعرفه های جدید به اجرا درآمد که همین نابسامانی بازار خودروهای خارجی تاثیرش را روی خودروهای داخلی هم گذاشت.» 

 

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در بخش دیگری از سخنانش درباره علت عرضه نکردن محصول خودروسازان داخلی گفت: خودروسازان می گویند چون هنوز قیمت‌ها رسما تایید نشده محصول عرضه نمی کنند و از همین رو سایت‌هایشان را نیز بسته اند و معتقدند اگر سایت را باز کنند بعدها باید به دستگاه‌های نظارتی پاسخگو باشند.

او با یاد‌آوری این که بنا بود در هفته جاری موضوع تعیین قیمت خودروها مشخص شود و شورای رقابت رویه قیمت گذاری بدهد گفت: نظر ما این است که باید بازار از این بلاتکلیفی خارج شود چرا که هر چه عرضه متوقف بماند فاصله رسمی و قیمتهای غیررسمی بیشتر و فضای دلالی، رانت و سوء استفاده بیشتر می شود.

 

نماینده مردم اصفهان گفت: به همین منظور در تلاشیم زودتر گزارشمان را در کمیسیون‌های ویژه حمایت از تولید داخل و صنایع آماده کنیم تا از بعد نظارتی بتوانیم این موضوع را پیگیری کنیم که در همین باره هم سه شنبه با حضور وزیر و خودروسازان بحث قیمت خودروها را پیگیری می کنیم.

 

فولادگر با بیان این که خودروهای داخلی زیر ۴۵ میلیون تومان انحصاری و نرخ جدید آن را شورای رقابت تعیین تکلیف می کند گفت: «برای خودروهای بالای ۴۵ میلیون هم قیمت رقابتی با تعیین قیمت خودروساز و نظارت سازمان حمایت انجام می شود که در هر صورت ما خواستاریم مسئولان هر چه زودتر بازار خودرو را از وضعیت نابسامان فعلی نجات دهند.»

 

حرف آخر 

می‌گویند سزای گران فروشی نخریدن است، قبول اما مگر می‌شود این گفته را در خصوصی خودرو که یکی از اصلی ترین کالاهای مورد نیاز مردم است انجام داد. واقعیت آن است که به دلیل شرایط بد اقتصادی بسیاری از اقشار جامعه فراغ از آنکه چه تحصیلات و موقعیت اجتماعی دارند، چند شغله هستند، از قضا مسافر کشی راحت ترین شغلی است که می‌تواند درآمدهای ناچیز آنها را جیران کند. حالا چطور می‌توان این قشر از جامعه را مجبور به نخریدن خودروای گران و بی کیفیت داخلی کرد. این خانه از پایبست ویران است.

 

hamdelidaily.ir
  • 68
  • 13
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۳۹
غیر قابل انتشار: ۴۶
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام. برای ایران خودرو و سایپا متاسفم که دارن برای جبران بی لیاقتی خودشون، خون قشر ضعیف و متوسط جامعه رو تو شیشه میکنن. آخه کدوم آدم با وجدانی میاد قیمت مثلا ۲۰۷ رو کمتر از چند ماه اینقد با لا ببره. آره جون خودتون الان مردم میریزن میخرن. خدا ازنون نگذره.
دوستان حتما در جریان هستید که سه ماهه ابتدا سال خودرو ۱۰ درصد گرون شد!! حالا دوباره بالفرض که هم ۲۰ درصد گرون بشه با اون افزایش قیمت میشه ۳۰ درصد این چه وضع مملکته چرا پراید آشغال بشه ۳۰وخورده تازه هونم ثبت نام ندارن چرا ۴۰۵ و پارس با گذشت ۲۰ سی سال از تولیدش بشه ۶۰و۷۰ تازه اونم نمیتونن ی رینگ آلومینیومی سازن.خودروسازن عزیز عرضه ندارید بکشید کنار گمرگ رو باز کنید مردم ماشین خوب و بروز سوار بشن نه تولیدات ۲۰ وسی سال قبل اونم با این قیمتا متاسفم برا خودم و ملت ایران البته اقشار متوسط و ضعیف
سلام.من نمیدونم اخه این چه وضعشه خودرو ۷تومنی در عرض چن سال با چه منطقی میرسه به ۴۰ تومن اقای مسئولی که گفتی هرکی خودرو نخره خائنه جیباتون هنوز پر نشده.ماهرچی بدبختی داریم از روی کار بودن مسئولین بی لیاقتومیلیاردی که درد مردمو نمیفهمن.چرا باید خودرو تو ایران تو قطبی باشه که هر غلطی که خواستن بخورن.اگه هدف مردم باشن چرا اجازه نمیدن خودرو ساز خارجی بیاد خودروی که الان ۴۰تومنه رو زیر ۱۰تومن به مردم بدن چرا انجام نمیشه.هدف مردم نیستن هدف رضایت سرمایه داریه.خاک بر دهان مسئول بی کفایت بی غیرتی که از جیب ملت خودشو پروار میکنه. بنظر من مردم باید دلشون به حال خودشون بسوزه و خودشون به فکر مشکلاتشون باشن ای ملت خودرو نخرین نخرین ولله نمیمیرین.
فقط میگم خدا ازشون نگذره این اضافی که از مردم میگیرن بدن بیمارستان و دوآ درمان
خدا لعنت کنه
خدایا من باید چند سال کار کنم یه پراید بخرم عربها چهار میلیون چهارصدلیر نمی خرند
دزدی از بیت المال سیرشون نکرد شرو کردن جیب مردم رو خالی میکنن بسترن تو یه ماه دوبار گرون شده توسط بهمن خودرو از ۸۰ شده ۱۲۴
سلام .فروردین رفتم ماشین ثبت نام کردم .در واقع یکی از محصولات ایران خودرو که شامل همه محصولات از جمله دنا ۴۰۵ ۲۰۶ ۲۰۷ سمند و.... زمان تحویل شهریور ماه بود.حالا زنگ زدم میگه حداقل با دو ماه تاخیر میدیم در ضمن فقط ۴۰۵ با ۲۰۶ تیپ ۲ و سمند lx داریم
باسلام ...من ۳۵ سالمه تقریبا ۱۵ ساله دارم پس انداز میکنم تا یه سواری پژو ۴۰۵ بخرم ۳۵ میلیون اما حالا شده ۶۰میلیون حشابش کردم اگه عمرم اجازه بده تا ۱۰ ساله دیگه پس انداز کنم میتونم یه ۴۰۵بخرم اینم اگه گرونتر نشه که حتما میشه...خدا لعنت بکنه مسءولین که اصلا به داد قشر ضعیف جامعه نمیرسن....
خدا لعنتشون کنه که اینجوری به سر مردم بیچاره میارن. وقتی مملکت بی سر و ساحب باشه وضع مردمش همین میشه.
با سلام متاسفانه خودروسازان با توقف فروش به افزایش قیمت بازار خوردوها کمک میکنن و شرایط رو برای سواستفاده ی دلالان و حتی خود نمایندگیها محیا کردن و یه بدبختی به بدبختیهای این مردم رنج کشیده اضافه کردن موجبات نارضایتی بیشتر مردم شدن تا جایی که دیگه کسی امید به اصلاح این سیستم نداره و مردم دعا گوی پادشاهان گذشته ایران شدن بخدا این کار خیانت به خون شهدا و ایثارگریهای مردم برای حفظ این مملکته من رفتم نمایندگی میگه حواله آماده تحویل برلیانس از مشتری دارم به قیمت ۱۲۰ در حالی که تو بازار ۱۱۲ هست این یعنی خودشون دنبال افزایش قیمتن وتازه اکثر حواله های آماده ی فروش هم یا از خود دست اندرکاران یا از نزدیکانشونه
از کدوم مسئولین خواهش کروی؟!
بنده مبلغ ۷۰ میلیونو گذاشتم سپرده وبا سودش راحت کارامو با آژانس انجام میدم از جونم که سیر نشدم با دستهای خودم ارابه ی مرگ بخرم
بنده ۷۰ میلیونو گذاشتم بانگ وبا حساب سود سپرده و بیمه و عوارض و خلافیو پول تعمیر ارابه های مرگ و بی کبفیت ایرانی فکر کنم ماهی ۲میلیون جلو هستم دم خودم گرم تاکسی تلفنی در مواقع ضروری در خدمتم هست آفرین به خودم .میتونم بخرم ولی از جونم سیر نشدم پس نمیخرم
ما که نداریم چیکار کنیم بدبخت شدیم با این گرونی ماشین چیکار کنیم پولدار ناراحت نیست این فقیر که خاک به سرش شده مسئولها خیالشون راحته جیبشونو پر کردن با دزدی خدای هست مردنی هست به فکر اون دنیا باشید باید جواب مردمو بدید خودانید حالا پراید ۳میلیونی بدید ۴۰ میلیون
سلام من نمیدونم چه وضعیتی درست شده برا این کشور که پراید رسیده به ۴۰میلیون اخه این ماشین امنیت درستی داره؟اپشن چی داره؟ و.... هیچی نداره واقعا یا مسئولین به فکر مردم نیستن یا کشور هرکی هرکی شده.جالب اینه پرایدی در افغانستان با کیفیت خیلی بالاتر به قیمت ۳میلیون فروخته میشود ولی کسی نمیخره بعد ایران مردم باید ۴۰میلیون بابت یک پراید پفکی بدن
۳ماه طول کشید وامم رو بگیرم انقد بانک اذیتم کرد که نگو بعدش خیر سرم میخواستم ماشین بخرم و برم اسنپ کار دومم باشه تا بتونم خرج خانوادمو برسونم.وامم دو ماه دیر داده شد و ماشینم الکی گرون شد...اشک آدمو دزآوردن مسئول این همه بدبختی کیه؟؟حالا من موندم و قسط و کار کم و بدبختی
من بعداز ۱۰ ماه چشم انتظاری پارسی ک ثبت نام کردم گرفتم. بخاطر کارکم مجبور شدم فروختم ب ۴۶ .بعد ۴۵ روز همون ماشین شده ۷۲ میلیون .بخدا داره اشکم ی هفته قیمت ماشینارو دنبال میکنم دیونه شدم
سلام من سمند دوگانه ef7ثبت نام کردم موعد تحویل پانزدهم اردیبهشت بوده اما تا امروز ک حضوری مراجعه کردم میگن خودرو نداریم اما انبارهای کنار درب شماره۱۴ ایرانخودرو پر از خودرو هستش پس کی باید رسیدگی کنه و مردم ب حق قانونیشون‌ برسن‌ . تو نمایندگی ها بصورت مستقیم دارن با قیمت بازار آزاد خودرو هارو میفروشن
انشاالله با این سیاست های اشتباه و حمایت همه جانبه از این گاری ساز های داخلی بزودی زمین می خورند و از بین می روند. مطمئن باشید که اینطور میشه.
همه شکایت جمع شد انشاءالله یکجا در سطل زباله رسیدگی خواهد شد
سلام دو ماه ماشین۹۴خودمو بخاطر بی کیفیتی و خرج آوردن قطعات وای خرید مجدد خریدم تا الان نتونستم ماشین تهیه کنم از نمایندگی ها لطفاً بررسی کنید
با سلام من از مسئولین خواهش میکنم رسیدگی کنن تو این شرایط بحران اقتصادی که مردم با سختی دارن زندگی میکنن نمایشگاههای ماشین هر ماشین رو با سود ۲۰تا۱۰۰ تومان سود به فروش میرسانند و با شگرد و مهارتی که دارن تخلف در پرداخت مالیات هم میکنن من خواهش میکنم رسیدگی کنید ،مننون
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش