معاون امور صنایع وزارت صنعت، از اعمال محدودیتهای جدید برای جلوگیری از حضور سوداگران در بازار خبر داد و گفت: پارکینگها حق پذیرش خودرو بدون پلاک را ندارند.
به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صمت در حاشیه نشست اخیر کمیته خودرو اعلام کرد: مدیریت عرضه خودرو با هدف حذف بسترهای سوداگری مورد بررسی قرار گرفت و علاوه بر افزایش عرضه خودرو توسط خودروسازان، محدودیتهایی برای جلوگیری از حضور دلالان برای ثبت نام خرید خودرو در نظر گرفته شد.
وی با تشریح سرفصل مهمترین مصوبات کمیته خودرو که با حضور نمایندگانی از نهادهای نظارتی و دادستانی کل کشور، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، معاونت بازرگانی داخلی، ای درو، خودروسازان و انجمن خودروسازان برگزارشد، بیان کرد: در جلسه امروز علاوه بر تعیین تکلیف در حوزه مدیریت تقاضا، روشهای فروش، نحوه ثبت نام فروش فوقالعاده و نحوه ثبت نام پیش فروش و مشارکت در تولید خودرو مورد بررسی قرار گرفت.
صادقی نیارکی در ادامه از اتخاذ تصمیماتی در خصوص عدم خروج خودرو بدون پلاک از خودروسازی و تعیین تکلیف وضعیت خودروهای احتکار شده در پارکینگها خبر داد و گفت: محدودیتهایی برای خودروهای فاقد پلاک که در پارکینگها قرار دارند در نظر گرفته شد.
معاون امور صنایع وزارت صمت همچنین تاکید کرد: پارکینگها حق پذیرش خودرو بدون پلاک را ندارند.
صادقی نیارکی در بخش دیگری از سخنانش از اعمال محدودیتهای جدید برای متقاضیان خودرو خبر داد و گفت: ۴ مولفه در موقع ثبت نام باید توسط متقاضیان رعایت شود، هر کد ملی فقط یک خودرو میتواند بخرد و در موقع ثبت نام کارت ملی، گواهی نامه، حساب بانکی و سیم کارت باید به نام شخص متقاضی ثبت نام باشد و در صورت مهیا نبودن هر یک از این شرایط امکان ثبت نام برای شخص فراهم نخواهد شد. همچنین متقاضی باید سن بالای ۱۸ سال و گواهینامه رانندگی داشته باشد و در ۳۶ ماه گذشته از هیچیک از خودروسازان خودرویی دریافت نکرده باشد.
معاون امور صنایع وزارت صمت با اشاره به اینکه در فروش فوقالعاده سند یکسال در رهن باقی میماند، افزود: هیچکدام از قراردادها امکان صلح نخواهد داشت تا مصرف کننده واقعی وارد فرآیند ثبت نام بشود.
وی موضوع دیگر را گارانتی دانست و گفت: اگر خودرویی از شرکت تحویل گرفته بشود و ظرف سه ماه برای سرویس اولیه مراجعه نکند گارانتی آن لغو خواهد شد و شرکت خودروساز حق ارایه سرویس به این خودرو را نخواهد داشت.
پس از ۶ روز؛ قیمت مصوب خودروها همچنان نامشخص!
با گذشت شش روز از برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار و اعلام فرمول جدید قیمت خودروهای داخلی، باز هم در جلسه روز گذشته شورای رقابت این اتفاق نیفتاد و تاکنون قیمتهای جدید به خودروسازان ابلاغ نشده است.
به گزارش ایسنا، پس برگزاری چندین جلسه و مشورت در رابطه با میزان افزایش قیمت خودروها، در نهایت تصمیم نهایی در جلسه ستاد تنظیم بازار که دوشنبه هفته گذشته (۲۲ اردیبهشت) برای تعیین تکلیف قیمت خودروها از درب کارخانه و در بازار خودرو برگزار شد، مصوب شد که بر اساس فرمول قیمتگذاری جدید، خودروهای گروه صنعتی ایران خودرو ۱۰ درصد و گروه صنعتی سایپا ۲۳ درصد نسبت به نرخهای مصوب سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت خواهند یافت. علاوه براین قیمت خودرو در بازار ازاد نیز براساس همین قیمتهای مصوب درب کارخانه به علاوه ۱۰ درصد خواهد بود.
در همان جلسه ستاد تنظیم بازار هفته گذشته، رضا شیوا- رئیس شورای رقابت - اعلام کرد که ظرف ۲۴ ساعت بعدی آن جلسه قیمتهای جدید به خودروسازان ابلاغ شود. بر این اساس قرار بود قیمتهای جدید خودرو، سهشنبه هفته پیش به خودروسازان ابلاغ شود اما این موضوع محقق نشد. روز گذشته (شنبه) جلسه شورای رقابت به منظور تعیین قیمتهای نهایی خودرو برگزار شد تا قیمتهای نهایی اعلام شود که بازهم نشد.
اگرچه قرار بود بعد از پنج روز تعلل در اعلام قیمتهای جدید خودرو طبق فرمول شورای رقابت، دیروز این موضوع تعیین تکلیف شود اما نتیجه پیگیریها حاکی از این است که تاکنون قیمتهای جدید به خودروسازان ابلاغ نشده است.
شنیده میشود که تعلل در اعلام قیمتهای جدید احتمالا به دلیل تعمیم فرمول جدید قیمتگذاری برای همه خودروها از جمله خودروهای کم تقاضاست، در گذشته قیمت برخی خودروهای کم تقاضا در کارخانه مطابق با نرخ بازار آزاد تعیین میشده اما اکنون نیز این خودروها بایستی طبق فرمول جدید قیمتگذاری شوند.
بر این اساس باید منتظر ماند تا شورای رقابت قیمت خودروها را تعیین و به ستاد تنظیم بازار ارائه کند تا ستاد نیز قیمتهای جدید تمام خودروها را اعلام و به خودروسازان ابلاغ کند.
البته در جلسه شورای رقابت روز گذشته، رئیس این شورا با بیان اینکه به دلیل توقف واردات خودرو برخی از محصولات این دو شرکت که انحصاری نبودند مشمول انحصار شده و باید دستورالعمل قیمتگذاری آنها هم مشخص شود، برای این دسته از خودروها نیز دستورالعمل قیمتگذاری را تعیین کرده است. ضمن اینکه اعلام شده است که قیمتگذاری سایر خودروهای موجود در بازار از جمله محصولات شرکتهای چینی نیز در دستور کار قرار گرفته و در حال بررسی آن هستند.
طبق اعلام او، در قیمتگذاری خودروهای جدید ایران خودرو و سایپا که مشمول بازار انحصاری شدهاند قیمت پایه سال ۱۳۹۶ در نظر گرفته شده است به نحوی که شورا با محاسبه تورم سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ و کسر افزایش قیمت بهمن ماه ۱۳۹۷ از مجموع تورم دو سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ دستورالعمل قیمتگذاری این خودروها را تعیین و به ستاد تنظیم بازار ارائه کرده است.
جزئیات تغییر قیمت تمام محصولات ایران خودرو و سایپا توسط ستاد تنظیم بازار به آنها ابلاغ خواهد شد.
- 13
- 6