شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۲۴ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۴۵۷
اخبار بازار خودرو

همه چیز درباره «پیش فروش خودروها»؛ ‌پیش‌فروش تنها راه ادامه حیات خودروسازان!

پیش فروش خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو
زاوه می گوید: در دستورالعمل آقای شیوا، رییس شورای رقابت، بزرگترین رانتی که در تاریخ ایران دیدیم، قرار است اتفاق بیفتد.

روزی میرسد که این شبکه قفل می شود. تا هنگامی که هجوم ثبت نام ها وجود دارد، خودرو سازان زنده اند ولی وقتی که قطع شد، ورشکست میشوند و صدای ورشکستگی آن ها معادل یک چهارم پایه پولی کشور است. زاوه عنوان می کند ثامن الحجج اگر ۱۰ هزار میلیارد تومان از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان پایه پولی را ترکاند، خودروسازی ها ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان پایه پولی کشور را دچار اختلال می کنند.

این عدد وحشتناک است و صدایش در اقتصاد کشور تا سال های سال می ماند؛ چرا رییس شورای رقابت را صدا نمی کنند که مگر روشی که در پیش گرفته اید منجر به تعادل بازار شده است که آنرا تکرار می کنید. در کجای کشور ۱۰ درصد تورم داشته ایم که شما این میزان افزایش قیمت برای خودرو را پذیرفتید.

طبق پیشنهاد وزارت صمت، شیوه مشارکت در ساخت هم برای ساماندهی بازار خودرو پیگیری می شود و این در حالیست که چندي پیش دو نفر از مشارکت کنندگان در ساخت خودرو به علت آنچه رانت ناشی از این شیوه اعلام شد، به اعدام محکوم شدند. درصورتی که این روش رانت زا است، چرا باز هم در حال تکرار آن هستیم.

زاوه دراین باره می گوید: در دستورالعمل آقای شیوا، رییس شورای رقابت، بزرگترین رانتی که در تاریخ ایران دیدیم، قرار است اتفاق بیفتد. این دستورالعمل بیش از صد هزار میلیارد تومان رانت ایجاد می کند.این کارشناس خودرو ادامه می دهد:درصورتی که تعداد خودروهای عرضه شده در این شیوه در یک سال را یک میلیون دستگاه در نظر بگیریم، صد هزار میلیارد تومان رانت در این مدت ایجاد می شود. سال پیش که خودرو سازان افزایش سرمایه دادند، دو شرکت نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه دادند و این رانتی بود که از شرکت ها خارج شده بود، بعد در قالب سرمایه این رانت را ثبت کردند؛ چند تخلف پشت سر هم اتفاق افتاد.

پیش فروش خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

او می گوید: اصل پرونده مدیرعامل سایپا این است که چطور زیان را به سود تبدیل کرده و در بازار بورس اختلال ایجاد می کند. درحال حاضر بازار بورس ایران بخاطر طرح آقای نعمت زاده در سایپا، ايران خودرو ، پلی اکریل و صد شرکت دیگر از سال ۹۲ تا به حال دچار مشکل شده و ضرر را در سرمایه آورده اند. گران شدن ملک ربطی به سرمایه ندارد. این یک رانت است و رانت بسیار وحشتناکی است.

پیش فروش تنها راه ادامه حیات خودرو سازان

امیرحسن کاکایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت نیز در گفتگو با «شرق» با اشاره به قوانین موجود در زمینه پیش فروش خودرو، مطالبات معوق مردم را طبق قانون مشمول دریافت جریمه و ضرر و زیان می داند.

او می گوید: با اصل پیش فروش نمی توانم مخالفت کنم، چون راه دیگری برای ادامه حیات صنعت خودروسازی وجود ندارد ولی این هم راه نیست، چون خودروسازی را به سمت سقوط پیش می برد. به گفته کاکایی شب عید قرار بود پنج هزار میلیارد تومان استقراض بانکی توسط دولت به خودرو سازان اختصاص یابد تا مطالبات قطعه سازان پرداخت شود، ولی این کار انجام نشد. تا هنگامی که سیستم خودروسازی غیراقتصادی جلو می رود ، دولت مجبور است یک جاهایی را باز کند تا صنعت متوقف نشود.

کاکایی بر این عقیده است که پیش فروش خودرو یا طرح مشارکت ذاتا اشکالی ندارد، زیرا دو طرف یک معامله در سود و زیان شریک میشوند ولی اشکال از آنجایی ناشی می شود که عده ای به دنبال تقلب میروند، زیرا تفاوت قیمت بازار و کارخانه به قدری زیاد است و رقم سودی که افراد از خرید خودرو می‎برند به قدری وحشتناک است که کافی است یک درصد آنرا رشوه دهند.

پیش فروش خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

او یادآور می شود: حاصل قيمت‌گذاري نادرست، زیان دو سال پیش خودروساز و مردم، به هم ریختگی بازار و کاهش تولید است، با این شیوه انواع رانت و زمینه کلاهبرداری بوجود آمده است.

 این عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت می گوید: تکرار پیش فروش برای ادامه تولید خوب است، ولی بازار را آرام نمی کند. با عرضه ۲۵ هزار خودرو، بازار فقط جهش نمی یابد و قیمت پراید به صد میلیون تومان نخواهد رسید، ولی یک هفته بعد بازار به دلیل اشکالات اساسی سر جایش باز خواهد گشت.

کاکایی یادآور می شود: این تصور وجود دارد که خودرو سازان ما دولتی هستند و با پائین نگه داشتن قیمت ها دولت این فشار را تحمل می کند، ولی سهام خودرو سازان ما خصوصی است و متأسفانه صنعت تحت نفوذ دولت است. ۴۰ هزار میلیارد تومان زیانی که خودروسازان متحمل شدند، در واقع از جیب سهام داران بوده است. حتی اگر سهام داران خصولتی باشند، نگاهی به وضعیت آن ها نشان می دهد که سازمان تامین اجتماعی یا سازمان بازنشستگی که پول بازنشستگی مردم را می‌دهند، جز سهام داران خودروسازی ها هستند؛ بنابراین در نهایت با سیاست گذاری غلط زیان از جیب همین مردم می رود.

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش