سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۵ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۲۱۵
اخبار بازار خودرو

آیا خودروسازان ایرانی همچنان از قطعات دست دوم در خودروهای صفر کیلومتر استفاده می کنند! ؟

خودروسازان,قطعات خودروسازی

روز گذشته پستی در شبکه های اجتماعی دست به دست شد که در خصوص واکنش داود میرخانی رشتی، مدیرعامل« ایران خودرو » در دولت جنگ به اظهارات منوچهر منطقی، مدیرعامل پیشین ایران خودرو بود. گفته های منطقی درباره استفاده از قطعات دست دوم در خودروهای صفر کیلومتر بود که مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفته بود. متنی به این شرح که« وقتی جهانگیری( معاون اول رئیس جمهوری امروز)، تازه وزیر صنعت شده بود، بعد از بازدید از ایران خودرو ، جلوی دوربین تلویزیون خاطرنشان کرد:« قیمت پژو باید کاهش یابد» و دوربین چرخید روی صورت مدیرعامل که منوچهر غروی بود.

خبرنگار پرسید کی قیمت پژو را کاهش می دهید؟ غروی خندید و بیان کرد:این نظر آقای وزیر است، نظر من نیست! جهانگیری هم که می دانست با غروی جسور نمی تواند کنار بیاید، چند روز بعد او را عوض کرد و منطقی را منصوب کرد و منطقی هم افتاد دنبال اجرای امریه وزیر! باید از منطقی پرسید در مدت دراز مدیرعاملیش، به غیر از درست کردن۲۰۶ صندوقدار و کپی کردن ۲۰۶ با نام خودرویی که الان نامش یادم نیست که نجم الدین مدیر بعد از او آنرا کنار گذاشت و گفت یک فرغون درست کرده ‎اند، چه کار اساسی و زیربنائی کرد! ؟ یادش رفته بله قربان گوئی در مقابل دستور جهانگیری که وزیر بود بیان کرد:« قیمت ۴۰۵ را از ۱۱میلیون به ۸ میلیون تومان کاهش می دهیم و شروع کردند به چلاندن قطعه سازها که نتیجه اش شد ریل سوختی که نشتی داشت و موتور خودبخود آتش می گرفت و ده ها نفر زنده زنده در آتش سوختند و ایشان هم خم به ابرو نیاورد و هیچکس هم یقه اش را نگرفت! یادش رفته ادعای خودروساز شدن داشت؛ آن هم از نوع جهانی اش!»

البته که فارغ از این نقد ظریف به عملکرد وزیر صنعت دیروز و معاون رئیس جمهوری امروز و جانشینان وی در این وزارت و مدیران عامل خودروسازان و پرسش های بسیار در خصوص صحت و سقم تداوم استفاده از قطعات دست دوم در خودروهای صفرکیلومتر پاسخ روشن و دقیقی نیافته و احتمالا در صورت انجام نشدن یک تحقیق و تفحص مسئولانه قطعیت و شفافیت آن محل تردید خواهد ماند؛ اما اینکه همچون چند سال پیش که این اتفاق رخ داده بود و حال این اتفاق هم رخ می دهد یا خیر؛ در تماس هایی که خبرنگار« آفتاب یزد» با مدیرانی از این دو خودروساز داشت دست کم به بعد موکول شد! با این وجود« آفتاب یزد» در مورد وضعیت کیفی- فنی خودروسازی در ایران کوشید دیدگاه های یکی از کارشناسان صنعت خودرو را جویا شود تا در روزهای آتی بیشتر به ابعاد مختلف این شبهه جدی بپردازد. چرا که تا وقتی چنین ابهامی در فرآیند تولید خودروهای داخلی وجود داشته باشد، نه این صنعت شکوفا خواهد شد و نه نقطه پایانی را بتوان بر روزهای تیره و تار صنعت خودروسازی زیان ده در ایران متصور شد.

رضا اختیاری، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با روزنامه« آفتاب یزد» در خصوص شبهاتی که در زمینه استفاده از قطعات دست دوم در خودروهای صفر کیلومتر مطرح شده است می گوید:در حال حاضر نمی توان به ضرس قاطع چنین ادعایی را تائید یا رد کرد، ولی چندی پیش در یکی از موارد خریدار خودروی صفر کیلومتر پس از خرید بلافاصله به نمایندگی یکی از خودروسازان مراجعه می کند و به وی اعلام می شود که گیربکس آن خراب است و باید از تهران تامین شود و پس از مدت ها قطعه دست دوم از آب درمی آید و به جای آن هم قطعه دست دوم نصب می شود. اما اینکه این موضوع چقدر فراگیر باشد باید با تفکر بیشتر به آن نگریست و در موردش قضاوت کرد.

او با بیان اینکه شوربختانه هنوز در کشور جاده تست نداریم می افزاید:در صورتی که کشورهای غیر خودروساز برای خودروهای وارداتی از این امکانات بهره مندند تا از استانداردهای ساخت وطراحی و ایمنی خودروها مطمئن شوند.

اختیاری می گوید:متأسفانه خودروسازان ما به علت نبود رقابت با خودروسازان ممتاز جهانی و حمایت چشم بسته دولت ها دچار اعتماد به نفس کاذب و بالایی شده اند و به رضایت مشتریان توجهی ندارند و با این روند نمی توان به رشد کیفی خودروها امیدوار شد؛ کما اینکه چند سال پیش نیز وزیر وقت صنعت گفته بود از صف خودروهای صفر کیلومتر جلوی نمایندگی ها برای تعمیر خجالت می کشم! و این امر خود گویای نادیده گرفتن حقوق مشتریان در صنایع خودروسازی است.

او با بیان اینکه خودروسازان خودشان بر فرآیند تولید و طراحی نظارت دارند و طبیعی است که نمره خوبی هم به خودشان بدهند، عنوان کرد :ولی باید نهاد مستقل و خارج از صنعت خودروسازی نظارت و ارزیابی کند؛ نه اینکه خودروسازان خود گویند و خود خندند و هیچ نقدی را نیز برنتابند.

اختیاری با ابراز شگفتی از اینکه خودروسازان ایرانی در کمال تعجب ادعا می کنند به آخر خط کیفیت و ساخت رسیده اند و هیچ توجهی هم به مراکز تحقیقات خارج از صنعت خودرو و مراکز دانشگاهی ندارند، اظهار می دارد:باید دانشگاه ها و مراکز تحقیق و توسعه خارج از صنعت خودرو وارد این عرصه شوند و کیفیت را کنترل کنند و به میزان کیفیت محصولات داخلی نمره بدهند.

او با بیان اینکه مشتریان خودرو حق دارند که خودرو ایمن و استاندارد خریداری و خودروسازان هم باید در این عرصه بیشتر تلاش کنند می گوید:در مراحل تولید خودرو در خودروسازی‎های کشور ردپایی از سازمان ملی استاندارد یا نیروهای استاندارد برای نظارت و کنترل دیده نمی‎شود که باید این روند اصلاح شود و اگر خودروساز بخواهد بر خود نظارت کند، حساسیت لازم را نخواهد داشت.

این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به اینکه این روند در نتایج تحقیق و تفحص چند سال پیش هم نمود عینی یافت و ارتباط با مردم و مشتریان خودروهای داخلی این وضعیت را نشان می دهد تصریح می کند:متأسفانه در عرصه کیفیت با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم که انتظار می رود خودروسازان حساسیت لازم را در این عرصه داشته باشند.

وی با بیان اینکه ایمنی و استاندارد خودرو حساس تر از دیگر کالاهاست و با جان انسان ها سرو کار دارد، می گوید:از نهادهای مسئول استاندارد و ایمنی خودرو و دستگاههای نظارتی انتظار می رود در این باره حساسیت و دقت لازم را نشان دهند برای اینکه خودرو بی کیفیت و نا ایمن، جان انسان ها را تهدید می کند و باید مشتریان خودروها از کیفیت آن مطمئن باشند.

اختیاری گفت:شاید کنترل دستگاههای نظارتی در این مورد خیلی دقیق و جدی نیست که موضوع ارتقای کیفیت خودروها به طور ملموس مورد توجه و عمل واقع نمی شود.

وی تأکید می کند:در فرمول قیمت گذاری خودروها، ضریب کیفیت اگر مثبت باشد تأثير افزایشی در قیمت دارد، اما در سال های اخیر این ضریب همواره منفی بوده و کمتر خودرویی داریم که افزایش کیفیت مطابق استانداردهای بین المللی داشته باشد. کما اینکه چندی پیش معاون کیفیت یکی از خودروسازان بزرگ دولتی هم معیوب بودن درصدی از محصولات را تکذیب نکرده و گفته بود:به همین خاطر از مشتریان بخاطر مشکلاتی که ممکن است از این لحاظ داشته باشند عذرخواهی می کنیم!

با توجه به این وضعیت و دغدغه های جدی مردم باید توجه داشت که حتی اگر ۱۰۰ درصد قطعات هم سالم و استاندارد باشد برای ارتقای کیفیت و افزایش رضایت مشتریان باید برنامه های متنوعی داشت؛ چراکه آنچه بعنوان خودرو در اختیار شهروندان با این قیمت های نجومی ارائه می شود همچون چکاندن ماشه یک اسلحه در دل شهرها و جاده هاست! اینکه آیا همچنان قطعات دسته دوم به علت شرایط تحریم در خودروهای صفر کیلومتر همچنان استفاده می شود یا خیر؛ پاسخگویی با وجدان و داوطلبانه یک شیر پاک خورده در حوزه این مجموعه های تولیدی را می طلبد که صادقانه و مستندرفع شبهه کنند.

  • 20
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش