دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۸۰۰۷۷

علت گرم نکردن بخاری خودرو چیست؟

گرم نکردن بخاری خودرو,علت گرم نکردن بخاری خودرومعیوب بودن پروانه های واتر پمپ یکی از دلایل گرم نشدن بخاری خودرو است
ترموستات مربوط به کثیفی و جرم گرفتن رادیاتور و لوله های آب بخاری خودرو از مهمترین دلایلیست که بخاری ماشین، گرم نمیکند. بخشی از حرارت بخاری در اکثر خودروهای دارای کارکرد بالاتر از سه سال به دلیل کثیفی رادیاتور بخاری، کم شده است.

علت گرم نکردن بخاری خودرو

یکی از دغدغه های بسیاری از رانندگان، گرم نکردن بخاری ماشین در فصل زمستان است. از بخاری خودرو به عنوان یک سیستم فصلی یاد میشود و ممکن است که حتی نیمی از سال، کاربردی نداشته باشد؛ به همین علت در زمان استفاده از بخاری خودرو با مشکلاتی در آن مواجه میشوید؛ به این دلیل که عوامل و قطعات بسیاری، نقش موثری در عملکرد صحیح بخاری ماشین دارند که گاهی اوقات در فصول گرم، خراب می شوند و عملکرد بخاری این خرابی را با اختلال مواجه می کنند.

اجزای تشکیل دهنده بخاری ماشین

هر یک از اجزای تشکیل دهنده بخاری خودرو، وظایف خاصی بر عهده دارند که عبارتند از:

- بوستر بخاری

- رادیاتور

- شیر قطع و وصل ورودی و خروجی آب از رادیاتور

- دریچه تقسیم هوا( دمپر)

- اهرم بندی دریچه های تقسیم هوا

مدت زمان گرم شدن بخاری خودرو

خودرو های کاربراتوری برای رسیدن به دمای مطلوب به منظور استفاده از بخاری، به ۱۵ دقیقه زمان نیاز داشتند درحالیکه ابن مدت زمان در خودروهای انژکتوری به حدود ۳ دقیقه کاهش پیدا کرده است. بنابراین یکی از علائم خرابی بخاری، طولانیتر شدن این مدت زمان می باشد.

علل گرم نکردن بخاری ماشین (خرابی بخاری خودرو)

>> اشکال در دریچه های بخاری:

ورود هوای سرد به خروجی مسیر هوای بخاری و اشکال در دریچه های بخاری، از دلایل گرم نشدن بخاری خودرو به شمار می رود. اتومبیل هایی که دریچه تنظیم سرما و گرمایشان مکانیکی است و به وسیله حرکت دست به صورت چرخشی یا رفت و برگشتی تنظیم می شود؛ معمولاً خار نگهدارنده سیم دریچه هوا خراب میشود و بطور کامل، دریچه هوای سرد بسته نمی شود.

گرم نکردن بخاری خودرو,مدت زمان گرم شدن بخاری خودرومعیوب بودن فشنگی آب، می تواند ازدلایل گرم نشدن بخاری خودرو باشد

معمولاً اهرم تنظیم دریچه هوا در صورت بروز این مشکل، شل میشود و یا در آخرین محل قرار نمی گیرد که برای حالت سرما تعيين شده است و اگر اهرم کنترل را به سمت وضعیت سرما قرار دهید؛ به صورت فنری در آخرین مرحله به عقب باز می گردد.

>> کلید کنترل درجه حرارت هوا در داخل کابین:

در داخل کابین، درجه تنظیم حرارت وجود دارد که تعيين کننده ی دمای سرد و گرم با رنگ آبی و قرمز میباشد و این اهرم باید برای فصول سرد بر روی رنگ قرمز قرار بگیرد. بررسی این کلید، بسیار مهم است؛ به این دلیل که احتمال دارد که آنرا روی دمای گرم قرار نداده باشید. البته این مورد توسط سنسور در بعضی از خودروهای جدید به صورت خودکار و با دمای داخل خودرو تنظیم می شود.

>> خرابی ترموستات:

ترموستات به قطعه ای مکانیکی اطلاق میشود و وظیفه اش اینست که پس از رسیدن آب موتور به مقدار گرمای مشخص، دریچه ی آن به منظور گردش آب در داخل محفظه های موتور و کاهش حرارت موتور باز می شود. در واقع مایع خنک کننده باعث جذب حرارت موتور به خودش میشود. پس از باز شدن ترموستات، مایعی به چرخش در می آید که از رادیاتور بخاری در مسیر خود عبور می کند و با انتقال حرارتش به آن داده باعث گرم شدن فضای داخل ماشین میشود.

خرابی ترموستات موتور، مشکلاتی را بوجود می آورد که از آن ها می توان به پائین ماندن دمای آب و گرم نکردن بخاری ماشین به اندازه کافی اشاره کرد. بخاری اتومبیل در صورت خرابی ترموستات، تا حد قابل قبولی در هنگام کارکرد درجا و ترافیک، گرم می شود اما با وقتی که در بزرگراه با سرعت بالا حرکت میکنید؛ آمپر آب، پائین آمده و بخاری سرد می شود. حتی در صورتی که دمای آب به خاطر خاموش بودن فن، بالا برود؛ باز ماندن ترموستات باعث هدر رفتن فشار آب واتر پمپ به سمت رادیاتور میشود و آب کافی در رادیاتور بخاری نمی چرخد و بخاری خودرو به خوبی گرم نمیکند.

به همین خاطر، رانندگان با وجود بستن جلوی رادیاتور برای جبران باز ماندن ترموستات و رساندن دمای آب به حد نرمال، باز هم از بخاری ماشین خود نتیجه مطلوبی نمیگیرند. در صورت بازبودن یا نبودن ترموستات، فشار واتر پمپ برای چرخش آب در مسیر باز و آزاد رادیاتور صرف میشود و از مسیر تنگ تر و کوچک تر رادیاتور بخاری کم تر عبور می کند.

>> معیوب شدن رادیاتور بخاری:

انسداد و سوراخ شدن رادیاتور بخاری از متداول ترین اختلال کارکردی بخاری محسوب میشود. وظیفه ی رادیاتور بخاری اینست که حرارت و گرما را از آب به هوا تبدیل کند. در واقع درصورت معیوب شدن رادیاتور بخاری، فرآیند انتقال گرما از آب به هوای موجود در پیشرانه تکمیل نمیشود.

رادیاتور بخاری در فصل تابستان ، داغتر از فصل زمستان می باشد. از این رو لوله ها به خاطر این افزایش دمای بیش از حد ، جرم می گیرند. بنابراین برای این که بخاری کارکرد مناسبی داشته باشد، باید رادیاتور را قبل از آغاز فرآیند عملکرد بخاری با محلول جرم گیر و آب، بشویید.

>> کمبود آب رادیاتور:

گاهی اوقات، کم بودن آب موتور باعث ایجاد مشکلاتی در چرخه خنک کردن موتور می گردد و قادر به انتقال حرارت به سیستم بخاری نیست. در این زمان باید با اضافه کردن آب به رادیاتور، نسبت به هواگیری و نشت یابی سیستم اقدام نمود.

گرم نکردن بخاری خودرو,علل گرم نکردن بخاری ماشینعدم به کارگیری بخاری خودرو باعث جرم گرفتن لوله های سیستم گرمایشی می شود

>> جرم گرفتگی در لوله های آب بخاری و رادیاتور:

شلنگ های بخاری تعبیه شده بر روی لوله های فلزی در ارتباط با سر سیلندر و سیلندر می باشد. با گذر زمان، لوله های آب بخاری تغيير می کنند و دچار زنگ زدگی می شوند. لایه های جرم و پوسیدگی ناشی از زنگ زدگی در طی این فرآیند، قطر داخلی لوله های آب را کاهش می دهد. به این ترتیب جریان آب با مشکلاتی در رادیاتور بخاری روبرو می شود و نمیتواند به خوبی انتقال دهد. همچنین در زمان پوسیدگی و جدا شدن لایه های داخلی، احتمال مسدود شدن شلنگ های بخاری خودرو وجو دارد.

>> حجم پایین مایع سیستم خنک کننده یا ضد یخ:

سیستم گرمایشی خودرو با استفاده از مایع موجود در سیستم خنک کننده ، حرارت لازم را برای گرم سازی کابین می گیرد. مکان قرارگیری رادیاتور بخاری، بالاتر از سیستم گردش آب می باشد. درصورت پائین بودن میزان مایع خنک کننده یا ضد یخ در سیستم خنک کننده ، مایع به رادیاتور بخاری بطور کامل، منتقل نمیشود. لذا حرارت موردنیاز بخاری با خنک شدن دمای موتور، تولید نمی شود.

>> معیوب بودن دمنده ی بخاری:

از دیگر دلایل کاهش عملکرد بخاری می توان به اختلال در دمنده ی بخاری یا فن اشاره کرد. در واقع درصورت انتقال آب داغ حاصل از موتور به سیستم گرمایشی و عدم ورود هوای گرم به داخل اتاقک خودرو، احتمال دارد که دمنده ی بخاری دچار مشکل شده باشد. از این رو شما باید برای بررسی و رفع عیب، دمنده ی بخاری را از سیستم جدا نمایید و کارکرد دمنده را در خارج از اتاقک خودرو تست کنید.

>> معیوب بودن فشنگی آب:

به یک نوع حسگر در رادیاتور، فشنگی آب میگویند که دمای موتور خودرو را با مقاومت معکوس در برابر دمای آب، کاهش می دهد. در صورت اختلال در حسگر فشنگی آب و روشن شدن زودهنگام فن، موتور خودرو گرم نمیشود که این امر، تأثير به سزایی در کاهش دما و سرد شدن باد بخاری دارد.

گرم نکردن بخاری خودرو,دلایل گرم نشدن بخاری اتومبیلاز مهم ترین دلایل گرم نشدن بخاری خودرو، کاهش حجم ضد یخ است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش