یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۰۴۷

علت استارت نخوردن ماشین چیست؟

علت استارت نخوردن ماشین,علت زیاد استارت خوردن ماشین,چرا استارت ماشین کار نمی کندشکستن استارت یا دنده استارت، یکی از علل استارت نخوردن ماشین میباشد
مشکل استارت نخوردن خودرو را اکثر رانندگان برای یک بار هم که شده، تجربه کرده اند. عوامل متعددی باعث استارت نخوردن ماشین میشود و در فصول سرد سال بیشتر اتفاق می افتد در این مطلب از سرپوش با علت های استارت نخوردن خودرو آشنا می شوید.

علت استارت نخوردن ماشین

استارت نخوردن ماشین از جمله مشکلات رایجی به شمار میرود که بسیاری از رانندگان با آن رو به رو هستند. علت اصلی بروز این مشکل از نظر بسیاری از افراد، خرابی و معیوب شدن باتری خودرو می باشد. بطور کلی عوامل گوناگونی باعث میشود که خودروی شما استارت نخورد. از رایج ترین دلایل استارت نخوردن خودرو می توان به تمام شدن باتری، خراب شدن آن، قطع شدن سوئیچ، خراب شدن استارت و سیم کشی و تمام شدن زغال استارت اشاره کرد.

* فرسوده شدن باتری خودرو:

مهم ترین دلایل استارت نخوردن خودرو، معیوب شدن و خرابی باتری می باشد. درواقع یکی از قطعات مهم و مصرفی کلیه خودروها، باتری نام دارد که اگر تاریخ مصرفش تمام شود؛ باعث بروز مشکلات مختلفی برای وسیله نقلیه میشود. توجه کنید که یک باتری، حدود دو سال، طول عمر دارد. بررسی باتری با آمپر استارت برای اطمینان حاصل کردن از سلامت، تأثير به سزایی دارد. اگر از فرسودگی و خرابی باتری مطمئن شدید، باید آنرا تعویض کنید.

* سوئیچ بد: 

درصورت عدم عملکرد درست استارت، پس از اطمینان از کارکرد باطری، احتمالا سوئیچ معیوب موتور، مشکل دارد. به این منظور، سوئیچ را در حالت باز قرار دهید ( نه در حالت استارت کامل). درصورت روشن نشدن چراغ های هشدار دهنده ( در حالی اتصالات باطری کاملاً سالم باشند)، مشکل از سوئیچ معیوب میباشد ولی چنانچه چراغ ها روشن شدند باید برای استارت کامل، سوئیچ را بچرخانید؛ در این حالت چراغ های هشداردهنده در اکثر خودروها خاموش میشوند. درصورت بروز این اتفاق، سوئیچ موتور سالم است وگرنه باید عوض شود. 

* خرابی استارت:

یکی از دیگر قطعاتی که در زمان روشن شدن خودرو، خرابی خود را نشان میدهد؛ رله استارت می باشد. رله استارت به قطعه کوچکی از مجموعه استارت اطلاق می شود که با وجود کارایی زیادش در نظر افراد، ناشناخته است.

علت استارت نخوردن ماشین اتومات,علل استارت نخوردن ماشین,علت استارت نخوردن ماشینشاید علت استارت نخوردن خودرو فیوز خودرو باشد

این قطعه وظیفه دارد که جریان الکتریسیته را از باتری به استارتر منتقل کند. رله استارت با گذشت زمان، مستهلک شده و باید عوض شود. هر ضلع این قطعه ی مربعی شکل، حدود ۲ الی ۳ سانتیمتر میباشد که موقع استارت زدن خودرو، اگر خراب شده باشد هیچ برقی از باتری دریافت نمیکند و عملا صدایی نمی دهد. این قطعه حتماً باید توسط مکانیک تعمیر شود.

* آلودگی و کثیف شدن فیلتر سوخت:

کثیفی قطعه فیلتر سوخت از دیگر دلایل استارت نخوردن خودرو به شمار می رود. این قطعه عملکرد به سزایی در سیستم سوخت رسانی خودرو دارد. به عبارت دیگر، این قطعه وظیفه ی تامین سوخت موردنیاز برای کارکرد و حرکت ماشین را بر عهده دارد.

اگر فیلتر سوخت، کثیف شود؛ مسیر عبور بنزین، مسدود میشود. اگر بنزین کافی به پیشرانه نرسد، ماشین شما به احتمال زیاد، استارت نمی خورد. بهترین راهکار برای رفع چنین مشکلی، تعویض فیلتر سوخت است. درواقع شما باید فیلتر سوخت خودرو را به ازای هر ۱۵۰۰۰ الی ۲۰۰۰۰ کیلومتر تعویض کنید.

* خراب شدن سلکتور گیربکس اتوماتیک:

درصورت خرابی سلکتور گیربکس در خودروهای با گیربکس اتوماتیک و قرار دادن دسته دنده در وضعیت R یا D، اتومبیل استارت نمی خورد. در چنین شرایطی پیام ها از گیربکس به کامپیوتر خودرو یا ECU ارسال نمی شود و باید ماشینتان را نزد تعمیرگاه ببرید.

* قفل بودن فرمان اتومبیل:

گیر کردن فرمان در حالت قفل از دیگر دلایل استارت نخوردن ماشین محسوب میشود. در این زمان نباید فشار زیادی به فرمان وارد کنید و بهتر است که از حرکت پهلو به پهلو برای باز کردن قفل آن استفاده کنید و سوئیچتان را در حالت باز بگذارید و از سوئیچ یدکی در صورت امکان کمک بگیرید. احتمال فرسوده بودن سوئیچ فعلی شما وجود دادر؛ به همین خاطر، قادر به درگیر شدن درست با زبانه های قفل نیست.

* سوختن فیوزها:

چندین جعبه فیوز مجزا در هر اتومبیلی وجود دارد. برای دیدن این جعبه فیوزها کافیست که کاپوت را بالا بزنید و در سمت راست و بالای موتور، فیوزهای بسیاری را ببینید. همچنین در محلی نزدیک به ECU، جعبه فیوز دیگری قرار دارد. علاوه‌براین در داخل اتاق خودرو و زیر فرمان سمت چپ در داشبورد می توانید جعبه فیوز بعدی را ببینید.

اغلب اوقات، عملکرد بخشی از خودرو به دلیل سوختن جعبه فیوز یا حداقل یکی از فیوزهای آن و یا شل شدن اتصالاتش مختل میشود. درصورتی که یکی از فیوز ها به استارت ماشین، مرتبط باشد؛ برق به استارت نمیرسد و این قطعه دیگر، عملکرد خود را از دست میدهد. شما به راحتی می توانید تعویض فیوز خودرو را انجام دهید ولی برای این که فیوز مرتبط و بررسی سلامت آنرا تشخیص دهید باید به صورت تخصصی، این کار را انجام دهید.

* خرابی پمپ بنزین:

اگر پمپ بنزین، خرابی و معیوب شود؛ خودروی شما استارت نمیخورد. از مهم ترین دلایل خرابی پمپ بنزین خودرو می توان به طول عمر بالا یا طی کردن مسافت زیاد با بنزین کم اشاره کرد. برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی باید میزان بنزین موجود در باک خودرو را بررسی کنید.

چرا استارت ماشین کار نمی کند,دلایل استارت نخوردن خودرو,چرا ماشین استارت نمی خورداستارت نخوردن خودرو شاید به دلیل استفاده زیاد از باطری در طولانی مدت باشد

* خراب شدن دینام ماشین:

دینام خودرو از مهم ترین و اصلی ترین قطعات خودرو محسوب میشود و وظیفه ی آن شارژ باتری ماشین و تامین افت ولتاژ آن است. باتری ماشین در صورت خراب شدن دینام، با گذشت زمان ضعیف میشود و دیگر نمیتواند برق موردنیاز را برای استارت خودرو تامین کند. معمولاً در زمان روشن بودن خودرو می توانید به خرابی دینام با روشن شدن چراغ باتری پی ببرید درحالیکه برای تشخیص خرابی آن در زمان خاموش بودن اتومبیل باید از دستگاهی مخصوص استفاده کنید.

* فیلتر هوا:

از دیگر اجزای مهم اتومبیل می توان به فیلتر هوا اشاره کرد که در عملکرد بهینه موتور اتومبیل، نقش مهمی دارد. خودروها برای تنفس و فعالیت، مانند انسانها به هوای پاک و تمیز نیاز دارند. فیلتر هوا مانع ورود هرگونه آلودگی، چربی و گرد وغبار به داخل اتومبیل میشود و به هدایت هوای فیلتر شده و تمیز به داخل کمک می کند.

اگر گردوغبار در درون فیلتر هوا جمع شود؛ هوا در اتومبیل، جریان ندارد و از آنجایی که گاز بدون هوا قادر به اشتعال و احتراق نیست، فیلتر هوای کثیف باعث میشود که خودروی شما استارت نخورد. بنابراین سعی کنید فیلتر هوای ماشین خود را برای جلوگیری از بروز این مشکل، پس از طی کردن هر ۵۰۰۰ کیلومتر، عوض کنید.

* تسمه تایم:

تسمه تایم به یک تسمه لاستیکی گفته میشود که باعث چرخاندن میل بادامک و میل لنگ در موتور اتومبیل در زمان مناسب می شود و درصورت خرابی، موتور خودرو از کار می افتد. بنابراین پس از تمام شدن عمر تسمه تایم، خودروی شما دیگر استارت نمیخورد. تسمه تایم اتومبیل ها بطور متوسط دارای طول عمر مفید چهار الی پنج سال می باشند که براساس کارکرد اتومبیل، این میزان تغيير می کند. همیشه تسمه تایم اتومبیل خود را به منظور پیشگیری از بروز مشکلات بعدی در زمان مناسب تعویض کنید.

* کلاه توزیع :

به ندرت اتفاق افتاده که به خاطر کلاه توزیع، خودروی شما استارت نخورد ولی گاهی اوقات کلاه توزیع معیوب در هوای مرطوب، مانع استارت خوردن خودروی شما شود. بنابراین باید با خارج کردن کلاه توزیع، رطوبت آنرا بررسی نمایید. درصورت وجود قطره ای آب در آن می توانید رطوبت را به وسیله ی پارچه ی خشک و تمیز از بین ببرید. اگر ترکی در کلاه توزیع مشاهده کردید باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید. معمولاً عملکرد آن  تا زمانی خوب است که خشک باشد.

* اتصالات الکترونیکی :

در سیستم سوخت گیری خودرو می توانید بخشی از اتصالات را ببینید. هر بخش در قسمت فوقانی، تعدادی رابط دارد که در قسمتی از سر سیلندر قرار گرفته است. شما باید با بررسی تمام اتصالات داخل کاپوت، از استحکام آن ها مطمئن شوید. 

* خرابی سیم کشی خودرو و روشن نشدن آن:

سیم کشی در هر بخشی از خودرو که به برق نیاز دارد؛ بکار رفته است. اگر سیم کشی، خراب و فرسوده شود؛ برق بدرستی منتقل نمیشود و آن بخش، کارکرد خوبی ندارد. همچنین خوردوی شما درصورت خرابی سیم کشی مرتبط به موتور و یا استارت، روشن نمیشود. برق کار تخصصی خودرو باید بتواند خرابی سیم کشی را تشخیص دهد و آن را تعمیر کند چون کار بسیار حساس و دقیقی است.

* تمام شدن بنزین ماشین:

گاهی اوقات به راحتی می توان مشکل استارت نخوردن ماشین را برطرف کرد و نیازی نیست که قطعات داخلی آنرا چک کنید. خودروی شما درصورت بنزین نداشتن ماشین، قطعا برای روشن شدن و حرکت کردن، انرژی و سوخت لازم را ندارد و در نتیجه استارت نمی خورد. بنابراین همیشه مطمئن شوید که باک بنزین شما پر است تا مانع از بروز مشکلات بعدی شوید.

علت زیاد استارت خوردن ماشین,علت استارت نخوردن ماشین چیستیکی از علت های استارت نخوردن خودرو سوئیچ معیوب است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش