پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۰۰۰۰۱۰

دلایل استارت نخوردن خودرو

استارت نخوردن خودرو,استارت نخوردن اتومبیل,استارت نخوردن خودرو چیستبرای مشکل استارت نخوردن خودرو علت های مختلفی میتواند وجود داشته باشد
اغلب رانندگان حداقل برای یک بار با مشکل استارت نخوردن خودرو مواجه شده اند. علل زیادی وجود دارد که امکان دارد باعث استارت نخوردن خودرو شود ولی برای از دست ندادن بیهوده زمان و تصمیم درست باید از ساده ترین علت ها شروع کرد.

استارت نخوردن خودرو

استارت نخوردن خودرو یکی از مشکلات رایجی است که تمامی راننده ها حتی برای یک بار هم که شده با آن رو به رو شده اند. اکثر افرادی که با این مشکل رایج رو به رو میشوند بعد از مواجهه سریعا به سراغ باتری خودرو میروند و مشکل را در آن می دانند ولی باید بدانید استارت نخوردن اتومبیل میتواند دلایلی به جز مشکل در باتری نیز داشته باشد. 

مهم ترین علل استارت نخوردن خودرو 

مهم ترین علت استارت نخوردن خودرو عبارتست از: خرابی باتری، تمام شدن باتری، خالی شدن باتری، باتری شارژ شده، سوئیچ قطع شده، سیم کشی استارت، وجودخرابی در استارت، وجود خرابی در سیم کشی و اتصالات، قفل شدن موتور خودرو و....

راه های تشخیص دلیل استارت نخوردن خودرو

همان طور که می دانید برای مشکل استارت نخوردن خودرو علت های مختلفی میتواند وجود داشته باشد و برای همین لازم است قبل از شروع کار تعمیر، علت اصلی را شناسایی کنید که ما در زیر به بعضی از مهم ترین آنها اشاره نموده ایم:

- سوئیچ بد:  

اگر پس از اطمینان از کارکرد باتری هم چنان استارت عمل نمی کند، ممکن است مشکل استارت نخوردن خودرو، از سوئیچ معیوب موتور باشد. سوئیچ را در حالت باز قرار دهید (نه در حالت استارت کامل). اگر چراغ های هشدار دهنده روشن نشدند (در حالی که اتصالات باتری کاملاً سالم باشند)، مشکل از سوئیچ معیوب است. درصورتی که چراغ ها روشن شدند سوئیچ را برای استارت کامل بچرخانید در این حالت در اغلب خودروها چراغ های هشدار دهنده خاموش خواهند شد. اگر این اتفاق افتاد سوئیچ موتور سالم است در غیر اینصورت احتیاج به تعویض دارد. 

مشکل استارت نخوردن خودرو,استارت نخوردن خودرو,استارت نخوردن خودرو در سرمارایج ترین علت استارت نخوردن خودرو باتری از کار افتاده است

- جمع شدن آب زیاد بر روی پیستون ها:

یکی از علل استارت نخوردن خودرو، جمع شدن آب زیاد بر روی پیستون هاست. اگر موتور شما به واسطه جمع شدن آب بسیار زیاد بر روی پیستون ها قفل شده است، شمع های خودرو را باز کرده و استارت بزنید در اینصورت آب اضافی سر پیستون خارج شده و موتور خودرو ازاد می گردد.

- قفل کردن موتور یکی از دلایل استارت نخوردن خودرو:

یاتاقان های میل لنگ یا شاتون ها چسبیده، دنده استارت شکسته و رفتن آن در فلایویل میتواند باعث استارت نخوردن خودرو شود. استارت نخوردن اتومبیل امکان دارد به علت خراب شدن سلکتور گیربکس اتوماتیک در خودروهای اتوماتیک باشد.

- استارت:

یکی از دلایل استارت نخوردن خودرو، استارت خراب است. استارت یکی از قطعات به کار رفته و مهم ترین قطعه در خودرو برای روشن شدن اتومبیل است. استارت از اجزای مختلفی تشکیل شده است که با هماهنگی یکدیگر، دنده فلایویل (FlyWheel) خودرو را درگیر کرده و آوانس جرقه را از طریق سنسور میل لنگ به کامپیوتر گزارش می دهد. زغال استارت، اتوماتیک، آرمیچر، چرخ دنده، دوشاخه، بوش و یک پوسته بیرونی اجزای تشکیل دهنده استارت هستند. هنگامی که راننده اقدام به استارت زدن می کند، برق از طریق باتری به سر استارت می رسد. زغال برق را به آرمیچر رسانده، آرمیچر چرخ دنده را می چرخاند و خودرو روشن می شود. اگر استارت شما خراب باشد، این فرآیند برق رسانی مختل می شود.

از علت های استارت نخوردن خودرو میتوان به اتصالات معیوب استارت اشاره کرد. گاهی خوردگی باعث صدمه دیدن قطعات الکترونیکی مربوط به استارت میشود. با تستر های مخصوص و باز کردن سوئیچ و بررسی جریان ایجاد شده میتوان فهمید آیا استارت احتیاج به تعویض دارد یا خیر. استارت یک موتور الکتریکی است که به باتری متصل است. وظیفه ی استارت بکار انداختن موتور است. اگر وقتی سوییچ را می چرخانید و موتور روشن شود و روشن بماند، استارت انجام شده است. اگر استارت مشکل داشته باشد، با چرخاندن سوییچ موتور بکار نمی افتد. اگر زمان استارت زدن صدای تق تق بشنوید، علت روشن نشدن ماشین میتواند استارت خراب باشد.  

- گیربکس:

یکی دیگر از دلایل استارت نخوردن خودرو، گیربکس است. گیربکس های اتوماتیک بگونه ای هستند که وقتی دسته دنده (Lever) در وضعیت R، یا D باشد، موتور استارت نمی خورد. در صورت خراب شدن سلکتور گیربکس اتوماتیک، پیام وضعیت گیربکس بدرستی به ECU ارسال نمی شود و خودرو استارت نمی خورد.

دلایل استارت نخوردن خودرو,علت استارت نخوردن خودرو,استارت نخوردن خودرویکی از علت های استارت نخوردن خودرو عملکرد نامناسب سیستم های الکترونیکی است

- باتری از کار افتاده:  

رایج ترین علت استارت نخوردن خودرو باتری از کار افتاده است. اگر برای تشخیص سلامت باتری، به ولت متر احتیاج دارید، در صورتیکه دسترسی به ولت متر نداشتید، چراغ های جلوی ماشین را روشن کنید و نور بالا بزنید، اگر باتری شما سالم باشد، باید نور چراغ ها عادی باشند. تستری دارید که میتواند آمپر استارت را چک کند به راحتی با استفاده از آن میتوانید بفهمید مشکل از باتری ضعیف است یا نه. اگر به این موضوع تردید دارید اول باتری خودروی خود را با باتری خودروی دیگر، باتری به باتری کرده، اگر خودرو استارت خورد یعنی باتری شما از کار افتاده و نوبت به تعویض آن رسیده است از این جهت باتری را تعویض کرده و تمامی اتصالات را تمیز کنید. اگر خودتان به تنهایی قادر به تشخیص این مورد نیستید خودرو را باتری به باتری کرده و در صورت استارت خوردن، باتری ماشین را تعویض و برای اطمینان از کارکرد بهینه ی خودرو، اتصالات را مجددا تمیز کنید. 

- فیوز خودرو علل استارت نخوردن خودرو:

یکی دیگر از دلایلی که امکان دارد برای مشکل استارت نخوردن خودرو وجود داشته باشد فیوز خودرو است. با بررسی آن میتوانید عیبش را بیابید. گاهی خوردگی این قسمت باعث آسیب دیدن قطعات الکترونیکی مربوط به استارت می شود. با تسترهای مخصوص و باز کردن سوئیچ و بررسی جریان ایجاد شده میتوان فهمید آیا استارت احتیاج به تعویض دارد یا خیر.

- دینام:

دینام عملیات شارژ باتری را انجام می دهد. درصورتی که دینام، باتری را شارژ نکند یا اختلالی در روند شارژ آن پیش بیاید، باتری دشارژ یا به اصطلاح خالی می شود. خالی شدن باتری عاملی بر استارت نخوردن خودرو است و اتفاقا یکی از رایج ترین علل این مورد به حساب می رود. اجزاء دینام را زغال، آفتامات، آرمیچر، بالشتک، دیود، بلبرینگ و پوسته تشکیل می دهند. این اجزاء کنار یکدیگر عملیات شارژ باتری را انجام می دهند. اگر یکی از این قطعات به خوبی عمل نکند در شارژ شدن باتری اختلال ایجاد می شود.

- فیلتر بنزین:

اگر فیلتر بنزین دچار گرفتگی و آلودگی شده باشد بنزین نمی تواند خود را به داخل سیستم پاشش سوخت برساند و در نتیجه خودرو روشن نخواهد شد. فیلتر بنزین هر ۱۵۰۰۰ یا حداکثر ۲۵۰۰۰ کیلومتر کارکرد پیشرانه، باید عوض شود چون که این مورد میتواند باعث سوختن پمپ بنزین خودرو هم شود. در مواردی که باک خودرو به طور کامل خالی نشده باشد بخاطر پایین آمدن سطح بنزین در داخل باک، پمپ بنزین آشغال های موجود در داخل باک را به داخل میکشد و این امر سبب گرفتگی پمپ بنزین یا فیلتر بنزین خواهد شد که احتمال استارت نخوردن خودرو را افزایش می دهد، همیشه سعی کنید تا قبل از رسیدن بنزین به پایین ترین حد، اقدام به سوخت گیری نمایید.

درصورتی که زمان باز کردن سوییچ با دقت گوش کنید، صدای کارکرد اولیه و پمپ شدن بنزین به داخل سیستم سوخت رسانی خودرو را خواهید شنید. امکان دارد شنیدن این صدا برترین راه برای تشخیص درست کارکردن پمپ بنزین بدون استفاده از ابزار تخصصی باشد، که نقص در عملکرد آن میتواند یکی از عوامل استارت نخوردن خودرو باشد.

- خوردگی باتری:  

استفاده از باتری در طولانی مدت باعث می شود اتصالات آن جرم گرفته یا خورده شوند. خوردگی در بعضی موارد ارتباط باتری با سایر قطعات خودرو را قطع کرده و باعث استارت نخوردن خودرو می شود. اگر جرم گرفتگی یا خوردگی در اتصالات مشاهده کردید آن را برطرف کنید و دوباره استارت بزنید. ممکن است به همین راحتی مشکل استارت برطرف شود. 

- کلاه توزیع:

به ندرت امکان دارد مشکل استارت نخوردن خودرو از کلاه توزیع باشد ولی گاهی وقت ها به ویژه در هوای مرطوب امکان دارد کلاه توزیع معیوب مانع استارت خوردن خودروی شما شود. کلاه توزیع را خارج کرده رطوبت آنرا بررسی نمایید. در صورتیکه قطره ای آب در آن باشد به وسیله ی پارچه ی خشک و تمیزی رطوبت را از بین ببرید. کلاه توزیع را خوب بازبینی کنید اگر ترک داشت و ضروری بود، آنرا عوض کنید. معمولاً تا هنگامی که خشک باشد به خوبی کار می کند.

استارت نخوردن خودرو,علل استارت نخوردن خودرو,استارت نخوردن ماشینباتری، استارت، دینام و سوئیچ چهار عامل اصلی استارت نخوردن خودرو هستند

- پمپ سوخت و رله:

جهت بررسی پمپ سوخت میتوان تست فشار را در صورت بودن تجهیزات بر روی سیستم سوخت خودرو انجام داد ولی در صورت عدم وجود تجهیزات باید در ابتدا اتصالات الکترونیکی را بررسی کنید. بعد با کمک تستر جریان، هم زمان با روشن بودن سوئیچ جریان سر مثبت پمپ سوخت را چک کنید. در صورت عادی بودن وضعیت، مرحله بعدی را امتحان کنید، ولی در غیر اینصورت لازم است تا فیوز را بررسی کنید. در صورت سالم بودن فیوز هم ممکن است که مشکل استارت نخوردن خودرو از رله پمپ سوخت باشد.

- معیوب بودن انژکتور خودرو:

به هنگام گرم بودن موتور احتمال نرسیدن سوخت به موتور وجود دارد و همین مشکل به معیوب بودن انژکتور خودرو برمی گردد. پس درصورتی که ماشینتان استارت نخورد این مسأله را نیز مورد بررسی قرار دهید. در بعضی مواقع نیز شیر معیوب استارت هنگامی که موتور سرد است سبب استارت نخوردن خودرو می شود.

- شکستگی سیم پیچ از علل استارت نخوردن خودرو:

شکستگی در قسمتی از سیمِ سیم پیچ امکان دارد باعث استارت نخوردن خودرو شود. اگر خودرو شما استارت نمی خورد، اتصالات سیم پیچ را به خوبی بررسی کنید.

- استارت شل از علل استارت نخوردن خودرو:

گاهی استارت نخوردن خودرو به دلیل پیچ و مهره ی شل استارت، است که مانع روشن نشدن موتور می شود.

- چرخ لنگر رنده و یا چرخ دنده حلقه ای از علل استارت نخوردن خودرو:

اگر دندانه ای از بین برود صدای جیغ و گوش خراشی خواهید شنید و استارت شروع به چرخیدن می کند که این یکی از علل استارت نخوردن خودرو است. 

- ECU یا MAF معیوب:

در صورتیکه کامپیوتر اصلی موتور یا هر یک از سیستم های الکترونیکی عملکرد مناسبی نداشته باشد کاری از دستتان بر نخواهد آمد و ناگزیر باید برای رفع مشکل استارت نخوردن خودرو به یکی از تعمیرگاه های حرفه ای مراجعه کنید. 

استارت نخوردن اتومبیل,استارت نخوردن خودرو,علل استارت نخوردن خودرواستارت نخوردن خودرو در فصل سرما بیشتر اتفاق می‌افتد

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش