دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۸۰۰۱۰

آشنایی با انواع روش های کاهش مصرف سوخت

روش های کاهش مصرف سوخت,روشهای کاهش مصرف بنزین خودرو,راهکار های کاهش مصرف سوختکاهش مصرف سوخت یکی از مهم ترین مسائل در بین مالکان خودرو می باشد
یکی از عوامل مؤثر در کاهش مصرف بنزین خودرو، روش مصرف و رعایت بعضی از نکات در زمان رانندگی است. دقت کنید که بعضی از این نکات به روش رانندگی مربوط میشود درحالیکه بعضی دیگر به روش نگه داری از اتومبیل مربوط است. در این مطلب از سرپوش با روشهای کاهش مصرف سوخت خودرو آشنا می شوید.

روش های کاهش مصرف سوخت

موتور اتومبیل برای روشن شدن و حرکت کردن به یک جریان منظم سوخت، نیازمند است. وسیله ای به نام پمپ، سوخت را از مخزن اتومبیل به سمت موتور می رساند. پمپ میتواند سبب تأمین سوخت با فشار ثابت شود تا موتور اتومبیل، قادر به کارکرد خوب باشد.

دو نوع پمپ بنزین، نظیر پمپ مکانیکی یا پمپ سوخت الکترونیکی وجود دارد که هر یک از آن ها بسته به میزان قدیمی بودن اتومبیل شما در ساختار خودرو استفاده شده است. میزان مصرف سوخت اتومبیل در بسیاری از مواقع، نسبت به گذشته بیشتر میشود که این موضوع، هزینه بر است. گاهی وقت ها، خود شخص و یا تعمیرکار اتومبیل، بررسی های لازم را انجام می دهد تا روش کاهش مصرف سوخت خودرو بکار گرفته شود. از این جهت باید ترفندهایی به شرح زیر برای کاهش مصرف سوخت خودرو انجام دهید.

عوامل متعددی در میزان سوخت مصرفی خودرو در حین طراحی و تولید آن موثرند ولی از طرف دیگر، بعضی از عوامل براساس نوع رانندگی و روش نگهداری راننده از ماشین تعیین میشود.

* حرکت با سرعت استاندارد:

حرکت در اتوبان با سرعت استاندارد، یکی از مهم ترین روش های کاهش سوخت خودرو به شمار می رود. پس در صورت امکان، سرعتتان در بزرگ راه ها خیلی بالا نباشد.

کاهش مصرف سوخت انواع ماشین,راه های کاهش مصرف سوخت,راهکار های کاهش مصرف سوختکاهش مصرف سوخت موجب حفظ کارایی موتور برای مدت طولانی‌تر می‌شود

* تنظیم فرمان خودرو :

نامیزان بودن فرمان و چرخ ها سبب افزایش مصرف سوخت تا ۱۰ درصد می شود. همچنين فرمان در اثر فرسایش عاج لاستیک خودرو، تنظیم نمی شود.

* کارکرد موتور هنگام توقف:

از دیگر روش های کاهش مصرف سوخت بنزین می توان به خاموش کردن خودرو در زمان توقف( وقتی که موتور روشن است، ولی خودرو در حال حرکت نیست) اشاره کرد. بدین ترتیب اگر زمانی که منتظر کسی هستید برای مدت طولانی در پشت چراغ قرمز بمانید؛ باید موتور ماشین خود را خاموش کنید. همینطور مدت زمان لازم برای گرم کردن درجای موتور، نباید بیش از یک دقیقه باشد؛ زیرا بنزین هدر می رود.

* بررسی تنظیمات موتور خودرو:

مصرف سوخت در اثر تنظیم نبودن موتور خودرو، حدود ۴ درصد افزایش می یابد. توجه کنید که باید خودروی خویش را در جهت رفع ایرادات مربوط به تنظیمات پیشرانه، پارامتر کارکرد موتور و وضعیت سنسورها به صورت دوره ای بررسی کنید. مصرف بالای سوخت به علت تنظیم نبودن موتور باعث میشود که تائیدیه معاینه فنی خودرو را دریافت نکنید.

* استفاده از روغن موتور مناسب:

یکی از دیگر عوامل مؤثر در کاهش مصرف سوخت خودرو، میزان استاندارد روغن موتور است. شما باید براساس اعلام شرکت سازنده میزان غلظت روغن موتور ماشین خود را بطور پی در پی بررسی کنید تا در صورت کم یا زیاد بودنش، مقدار آنرا تنظیم کنید.

* استفاده درست و به موقع از دنده خودرو:

تعویض دنده ها در سرعت های گوناگون و مشخص اتومبیل انجام می گیرد. در صورت عدم تعویض دنده بدرستی و در  زمان مناسب ، مصرف سوخت خودرو زیاد میشود. از این جهت باید دنده اتومبیل را به محض افزایش یا کاهش سرعت، تعویض نمایید. در واقع یکی از روشهای کاهش مصرف سوخت خودرو، استفاده درست از چرخ دنده ها میباشد که بر موتور، فشار کمتری وارد می کند.

* سرویس منظم خودرو:

سرویس دوره ای خودرو تأثير به سزایی در حفظ راندمان سوخت موتور دارد. عملکرد قطعات موتور به صورت متوالی است؛ به همین خاطر چنانچه به صورت اشتباه، مراقبت شود در بین قطعات، الودگی و خوردگی جمع می شود و مانع عملکرد روان موتور میشود. به همین علت، روغن موتور اهمیت دارد. روغن موتور مناسب، مزایایی بهمراه دارد که از آن ها می توان به کاهش اصطکاک در موتور، مقابله با تجمع آلودگی و بهبود مصرف سوخت اشاره کرد.

* قرار ندادن پا روی ترمز در زمان توقف:

قرار ندادن پا روی پدال ترمز خودرو در زمان توقف، یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین راهها برای کاهش مصرف سوخت به شمار می رود. این کار اشتباه ، موجب افزایش ۳۵ درصدی میزان استفاده بنزین میشود. همینطور اگر پای خود را بر روی پدال نگهدارید؛ لنت ترمز، سربعا دچار فرسایش می شود.

ترمز و شتاب گیری سریع

موتور خودرو در اثر ترمزگیری شدید در سرعت بالا و شتاب گیری زیاد در سرعت کم دچار شوک میشود و میزان مصرف سوخت، افزایش می یابد؛ زیرا سرعت پیشرانه به یک باره باشدت ، کم یا زیاد می شود و موتور، بنزین بیشتری را برای جبران، مصرف می کند تا فرمان راننده را انجام دهد.

* تعویض فیلترهای هوا:

موتور خودرو در اثر فیلترهای هوای کثیف میتواند بیش از حد ، کار کند و میزان سوخت خودرو افزایش یابد. گاهی وقت ها، زمان تعویض فیلتر در اتومبیل های گوناگون، متفاوت است. به این ترتیب باید با انجام دستورالعمل های خودروی موردنظر ، فیلتر اتومبیل را در موقعیت مناسب، تعویض کنید.

تعویض فیلتر به کاهش مصرف سوخت خودرو کمک میکند. در واقع هوای تمیز با این کار، وارد موتور شده و موتور، عملکرد بهتری پیدا میکند. در نتیجه مصرف سوخت با بهبود عملکرد موتور، تا حد زیادی کاهش می یابد.

* رانندگی نکردن در ساعات شلوغی و ترافیک:

شما باید با دنده پایین در زمان ترافیک، حرکت کنید و چند مرتبه ترمز کنید. این کار باعث افزایش مصرف سوخت ماشین می شود. از این جهت طوری برنامه ریزی کنید که زمان های رفت وآمد شما در ساعتهای اوج شلوغی و ترافیک نباشد.

* وزن خودرو:

درصورت سنگین تر بودن وزن اتومبیل، میزان استفاده سوخت توسط آن نیز فراتر می رود. درواقع مصرف بنزین اتومبیل به ازای هر ۴۵ کیلوگرم، به میزان یک تا دو درصد افزایش می یابد؛ براین اساس با خارج کردن وسایل اضافه و غیرضروری داخل ماشین( به ویژه در صندوق عقب) از آن می توانید وزن ماشین را کم تر کنید.

* پشت سرهم انجام دادن سفرها:

رانندگی طولانی‌تر سبب گرم شدن موتور می گردد و برای مصرف بهینه سوخت، به بهترین دمای خود میرسد. به این ترتیب بهتر است که برنامه ریزی کارهایتان به نحوی باشد که در ترافیک و ساعات شلوغ، یک مسیر را چند مرتبه طی نکنید.

راهکار های کاهش مصرف سوخت,کاهش مصرف سوخت در انواع خودرویکی از مهم‌ترین روش‌های کاهش سوخت خودرو، حرکت در اتوبان با سرعت استاندارد است

* بستن درب مخزن سوخت:

بنزین، نوعی مایع فرار به حساب می آید و قابل تبخیر است. از محکم بستن درب مخزن سوخت، مطمئن شوید.

ترفندهای کاهش مصرف سوخت خودرو

- کروز کنترل در بزرگ راه ها سبب کاهش مصرف سوخت میشود.

- شما باید اطمینان حاصل کنید که سنسورها مخصوصا سنسور اکسیژن، سالم است.

- برای کاهش مصرف سوخت باید سیستم سوخت رسانی اتومبیل را بررسی کنید. مصرف سوخت درصورت کثیف بودن انژکتورها افزایش می یابد.

- یکی از راههای کاهش مصرف سوخت اینست که تا آخر، پدال گاز را فشار ندهید و به صورت غیرمنتظره شتاب نگیرید. این نکته را در نظر بگیرید که اگر پدال گاز را به آرامی فشار دهید مصرف سوخت خودرو کاهش می یابد.

- به منظور کاهش مصرف سوخت، خودرو را در محیط هایی پارک کنید که مسقف است.

- برای خودروی خویش از روغن موتور و ویسکوزیته مطلوب استفاده کنید.

- خودرو را برای کاهش مصرف سوخت، سنگین نکنید و بار اضافی در اتومبیل نگهداری نکنید.

- بهتر است که در فصل زمستان، تنظیمات موتور اتومبیل را بررسی کنید.

- از دیگر راه‌های کاهش مصرف سوخت اینست که چرخ های ماشین باید بالانس باشد؛ یعنی در صورت نیاز، میزان باد آنرا کم و زیاد کنید.

- نحوه رانندگی شما تأثير به سزایی بر مصرف سوخت اتومبیل دارد.

- خودرو را باید به صورت اصولی گرم کنید.

- شمع معیوب خودرو برای کاهش مصرف سوخت باید تعویض شود.

- استفاده از عایق کاپوت برای موتور خودرو گرمای بیشتری را حفظ می کند.

- برای این که مصرف سوخت خودرو کاهش یابد؛ از طی کردن مسیرهای کوتاه و خاموش روشن کردن خودرو در مدت زمان کم بپرهیزید.

- برای کاهش مصرف سوخت خودرو، از کثیف شدن فیلتر هوا جلوگیری کنید.

مزیت های کاهش مصرف سوخت

در ادامه با فواید مصرف بهینه سوخت ماشین اشنا شوید:

> کاهش انتشار کربن یا آلودگی هوا :

مصرف سوخت کم تر، فواید بسیاری برای محیط زیست دارد؛ بدین دلیل که باعث کاهش انتشار کربن در جو میشود.

> صرفه جویی در هزینه ها:

مصرف سوخت کم تر با توجه به افزایش قیمت بنزین، به اقتصاد خانواده کمک می کند.

روشهای کاهش مصرف بنزین خودرو,کاهش مصرف سوخت بنزین در اتومبیل,روش های کاهش مصرف سوختقرار ندادن پا روی ترمز در زمان توقف یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای کاهش مصرف سوخت است

> افزایش انرژی پایدار( sustainable energy):

با توجه به اتمام منابع انرژی محدود ما، در صورتیکه به همین ترتیب ادامه دهیم؛ چیزی برای نسل های آتی باقی نمی ماند. بدین ترتیب باید با کاهش مصرف انرژی، از انرژی های تجدیدپذیر استفاده کنیم.

> آسیب کمتر به خودرو:

کاهش مصرف سوخت، مزایایی بهمراه دارد که یکی از آن ها حفظ کارایی موتور برای مدت طولانی‌تر است. سوخت بیشتر موتور، باعث کارایی کم تر آن در کوتاه مدت و بلندمدت میشود.

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش