خانه در یک روز تعطیل یا بعد از برگشت از سرکار مامن آرامش و استراحت است، به همین دلیل باید با بهترین رنگ و ترکیبات تزئین شود تا محیطی دلنشین و البته دلخواه برای شما بسازند. با گذشت زمان اصول بهتری برای دکوراسیون منازل به کار گرفته شد، امروزه به این نکات توجه می شود.
برای چیدمان منزل مسائل بسیاری دخیل هستند تا زیبایی و آرامش را در محیط ایجاد کنند، یکی از مهم ترین این مسائل به طور قطع ترکیب رنگ های دکوراسیون خانه است. بهترین و گران ترین لوازم خانه اگر با ترکیب رنگ درستی کنار هم نباشند زیبایی و جلوه خود را از دست می دهند.
در صورتی که با روانشناسی رنگ ها آشنایی داشته باشید این موضوع را به خوبی درک می کنید و متوجه تاثیر شگفت انگیز رنگ ها بر روح و روان انسان خواهید شد. انتخاب رنگ برای وسایل منزل موضوعی کاملا سلیقه ای است و بستگی به علایق فرد دارد اما نکاتی در این مورد وجود دارند که برای رسیدن به این هدف کمک شایانی خواهند کرد.
رنگ بندی دکوراسیون منزل:
از نظر روانشناسی پیروی از قوانین ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی و رنگ بندی اجزای منزل تا حد بسیار زیادی بر رفتار، خلق و خو افراد تاثیر می گذارد. در صورتی که محیطی نورانی برای خانه خود ایجاد کنید احساس آرامش دلچسبی را خواهید داشت. برای دانستن بهتر ترکیب رنگ ها در دکوراسیون بهتر است با ماهیت رنگ ها آشنا شوید.
به طور کلی هر رنگ دارای سه مشخصه اصلی است که شامل:
ته مایه رنگ: آنچه از خود رنگ به چشم ما می آید مانند زرد، قرمز، آبی و...
خلوص رنگ: خلوص رنگ درواقع ترکیب خود رنگ با خاکستری است، هر چه به رنگ مورد نظر خاکستری اضافه شود درجه خلوص آن کمتر خواهد شد.
درجه و ارزش رنگ: به روشنی و تاریکی رنگ گفته می شود که زمان ترکیب با سیاه و سفید ایجاد می شود. سیاه کمترین و سفید بیشتر ارزش رنگ را دارد.
برای ترکیب رنگ ها در دکوراسیون باید به مشخصه های اصلی رنگ توجه داشت. طیف رنگ ها و ترکیبات آنها به قدری گسترده هست که برای هر سلیقه ای امکان رسیدن به دلخواه را فراهم کند.
اصول انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی:
چندین فاکتور برای ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی وجود دارد که باید به آنها توجه شود:
- نور
- رنگ های تیره
- رنگ های حد وسط
- همواره باید دقت کرد رنگ کفپوش از رنگ دیوارها تیره تر باشد.
- برای انتخاب طیف رنگی باید به سلیقه خود رجوع کنید، زمانی که قصد انتخاب رنگ دارید به حال و هوای اتاق توجه داشته باشید، در صورتی که به دنبال آرامش در اتاق خواب هستید رنگ های ملایم، سرد و خنثی مانند صورتی و آبی گزینه های مناسبی هستند. در صورتی که تمایل دارید فضایی صمیمی و دراماتیک داشته باشید رنگ های تیره تر این احساس را القا می کنند. برای سایر قسمت های خانه هم این تجسم را داشته باشید.
- زمان انتخاب رنگ به نورپردازی داخل منزل خود توجه داشته باشید.
- برای خود یک تابلو از نمونههای رنگی، سبکها و تصاویر پس زمینه بسازید.
- توجه داشته باشید طیف رنگی اتاق ها با همدیگر تناسب داشته باشید و تناقضی وجود نداشته باشد.
- اتاق ها در اندازه و اشکال مختلف هستند بنابراین شما به رنگ های مختلفی نیاز پیدا می کنید، تصمیم خود را برای انتخاب رنگ در هر اتاق بگیرید. در صورتی که اتاق کوچکی دارید از رنگ های تیره استفاده نکنید؛ در این صورت اتاق کوچک تر به نظر می رسد، در عوض می توانید از رنگ های روشن استفاده کنید.
- از رنگ هایی که برای تابلو، فرش و دیگر وسایل خانه استفاده می کنید کمک گرفته و رنگ مورد نظر را انتخاب کنید، حتی امکان انتخاب آنها به عنوان رنگ اصلی هم وجود دارد و سپس انتخاب ترکیب هایی که با رنگ اصلی همخوانی دارند.
انتخاب ترکیب رنگ ها:
- رنگ های موردعلاقه خود را انتخاب کنید، مثلا ۴ رنگ اصلی را گزینش کرده و بررسی کنید که آیا ترکیب آنها با یکدیگر خوب به نظر می رسد یا نه؟ در این حالت یک رنگ غالب انتخاب کنید و بقیه را مکمل همدیگر درنظر داشته باشید.
روشی دیگر برای انتخاب ترکیب رنگ های آزمایش آنها است. در این حالت رنگ مورد نظر را روی قسمتی بکشید و اجازه دهید خشک شود، به زمانی که نور به آن برخورد می کند توجه داشته باشید تا تغییرات رنگ در حین فرآیند خشک شدن را درک کنید.
قانون ۶۰-۳۰-۱۰:
یکی از قوانینی برای انتخاب ترکیب رنگ دکوراسیون منزل قانون ۶۰-۳۰-۱۰ می باشد. بر اساس این قانون زمان انتخاب رنگ برای محل مورد نظر رنگ ها با نسبت ۶۰ درصد رنگ قالب، ۳۰ درصد رنگ ثانویه و ۱۰ درصد رنگ فرعی ترکیب می شوند.
برای درک بهتر این موضوع یک کت و شلوار مردانه را در نظر بگیرید. ۶۰ درصد کت و شلوار، ۳۰ درصد پیراهن و ۱۰ درصد کراوات است. در صورتی که همین قانون را برای ترکیب رنگ های منزل هم در نظر بگیریم یعنی ۶۰ درصد دیوارها و کف پوش، ۳۰ درصد اثاث و لوازمی مانند مبلمان و ۱۰ درصد باقی چیزهای فرعیتر مانند گلدان، مجسمۀ یا هر وسیلۀ تزیینی دیگر، ترکیب متناسبی در محیط ایجاد خواهد شد.
ترکیب سفید با سایر رنگها:
سفید رنگی است که به طور معمول با هر رنگی دیگر همخوانی دارد. سفید همراه با آبی، زرشکی، سبز و... زیبا و متناسب خواهد بود. بنابراین اگر به دنبال رنگی مناسب هستید که بهترین مکمل باشد سفید را فراموش نکنید.
ترکیب زرد با سایر رنگها:
زرد نیز همانند سفید با بیشتر رنگ ها ست می شود و می توان محیط را از آنچه هست بزرگتر و دلبازتر نشان دهد.
استفاده از زرد همراه با سایر رنگ های محیطی صمیمی و گرم ایجاد می کند، احساس سرزندگی و شادابی با رنگ زرد به خوبی القا می شود و برای خانه های کوچک نیز رنگی مناسب محسوب می شود.
در استفاده از رنگ سفید نباید زیاده روی کرد، زیرا استفاده بیش از حد از آن می تواند استرس و خستگی را القا کند.
طیف رنگی بنفش گزینه مناسبی برای ترکیب با زرد است. متانت و لطافت با رنگ بنفش روشن ایجاد می شود، در مقابل شکوه خاصی با طیفهای تیرهتر ایجاد شده و محیط را مجلل نمایش می دهند. به عنوان چاشنی می توان از رنگ سبز یا سفید هم در کنار این زرد و بنفش استفاده کرد.
ترکیب محبوب کرم قهوه ای:
ترکیب کرم با قهوه ای محبوبیت خاصی دارد و این موضوع غیرقابل انکار است. این ترکیب همواره شیک و جذاب است و بسیاری از افراد هنوز هم کرم و قهوه ای برای دکوراسیون منزل خود استفاده می کنند.
در صورتی که از این ترکیب به تنهایی استفاده شود ممکن است دلگیر و یکنواخت احساس شود به همین دلیل استفاده از چاشنی رنگی مانند زرشکی و نارنجی روح به محیط می بخشد و آن را دلنشین تر می کند.
آبی یا فیروزهای در کنار کرم قهوه ای هم زیبا خواهد شد زیرا آبی یک رنگ سرد است که در کنار گرم بودن قهوه ای زیبا خواهد بود.
طلایی ترکیب دیگری که با قهوهای متناسب است. این رنگ در کنار رنگ قهوهای فضا را بسیار شیک، مجلل و باشکوه خواهد کرد.
رنگ سبز-آبی:
این ترکیب در دکوراسیون های داخلی با رنگهای متوسط و تیره ست می شود. از طرفی دکوراسیون فیروزه ای در طیف گستردهای از سبک معاصر، سنتی تا مدرن برای ست فرش یا مبلمان میتوان استفاده شود.
گردآوری: بخش دکوراسون سرپوش
- 12
- 4