چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۱۲۰۰۷۶

تفاوت لمبه چوبی و ترمووود

چکیده : لمبه چوبی از درختانی مانند کاج تولید می‌شود و برای سقف‌پوش و دیوارپوش استفاده می‌شود. برای آشنایی با تفاوت لمبه چوبی با ترمووود کلیک کنید.

چه تفاوت‌هایی میان لمبه‌های چوبی و ترمووود وجود دارد؟

ترمووود و لمبه چوبی دو مورد از پرکاربردترین متریال‌ها برای ساخت‌وساز چوبی هستند. این محصولات در ابعاد گوناگون تولید شده و در بخش‌های مختلف ساختمان مانند کف‌پوش، نما و دیوارپوش استفاده می‌شوند. در این مطلب با تفاوت لمبه چوبی و ترمووود آشنا می‌شویم.

تفاوت لمبه چوبی و ترمووود

لمبه چوب چیست؟

لمبه چوبی یکی از پرطرف‌دارترین و زیباترین متریال‌های چوبی است. برای ساخت لمبه‌های چوبی می‌توان از هر چوبی استفاده کرده و بسته به نوع چوب، قیمت لمبه نیز متغیر است. یکی از پرکاربردترین انواع لمبه، لمبه چوب درخت کاج می‌باشد که به‌عنوان یکی از بهترین چوب‌ها برای ساخت این محصول در سطوح مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرد. انواع دیگری از چوب‌مانند نژاد و روسی نیز برای تولید لمبه بسیار محبوب هستند.

این محصولات به‌صورت لمبه‌های پازل‌مانند تولید شده و برای ساخت‌وساز در یکدیگر چفت می‌شود. در مرحله اول ساخت این محصول، چوب با ضخامت موردنظر برش داده می‌شود و بعد با استفاده از دستگاه مخصوص، شیارها و زبانه‌های نری و مادگی برای چفت‌شدن لمبه روی آن‌ها ایجاد می‌شوند. معمولاً لمبه به‌صورت ورقه‌های شش‌متری تولید می‌شود، اما عرض آن‌ها می‌تواند متفاوت باشد.

مزایای استفاده از لمبه چوبی برای ساخت‌و ساز عبارتند از:

  • تهویه هوا
  • ظاهر زیبا
  • دوام مناسب
  • زیست‌تخریب‌پذیری و دوست‌دار محیط‌ زیست

تفاوت لمبه چوبی و ترمووود در چه مواردی است؟

ترمووود محصول نوعی از فراوری است که چوب را تحت حرارت ۱۸۰ تا ۲۲۰ درجه قرار داده و صمغ و رطوبت آن را خشک می‌کند. نتیجه این فراوری چوبی بسیار مقاوم‌تر است که نقاط قوت بسیار متعددی در مقابل چوب طبیعی دارد.

لمبه چوبی از چوب کاملاً طبیعی تولید می‌شود و این نوع چوب چالش‌های زیادی را برای سازندگان و استفاده‌کنندگان ایجاد می‌کند. چوب طبیعی در برابر رطوبت، اشعه فرابنفش آفتاب، ضربه و فشار آسیب‌پذیر است. از طرفی حشراتی مانند موریانه به آن علاقه دارند و همین‌طور می‌تواند بستر رشد قارچ‌ها باشد.

تفاوت لمبه چوبی و ترمووود در این است که فرایند اصلاح حرارتی ترمووود، نقاط ضعف چوب طبیعی را از بین برده و زیبایی منحصربه‌فرد آن را حفظ می‌کند. به این شکل شما می‌توانید بدون نگرانی از ترمووود در سطوح مختلف مانند کف‌پوش، نمای ساختمان، دیوارپوش و دکینگ استفاده کنید.

البته لمبه چوبی می‌تواند از جنس ترموود نیز تولید شود که در این صورت یک متریال چوبی بسیار ایده‌آل است. ترموود در برابر فشار، ضربه، اشعه فرابنفش خورشیدی، رطوبت و آسیب‌های دیگر مقاوم است و نسبت به چوب طبیعی به مراقبت کمتری نیز دارد. درعین‌حال این محصول بادوام و ماندگار است و زیبایی چوب طبیعی در آن باقی‌مانده است.

مزایای ترمووود در مقابل لمبه چوب

مزایای ترمووود در مقابل لمبه چوب

با درنظرگرفتن ویژگی‌ها و موارد کاربرد ترمووود و لمبه می‌توان نتیجه گرفت که این دو متریال با وجود شباهت‌هایی که دارند، از یکدیگر بسیار متفاوت هستند. ترموود را به طور کل می‌توان پرکاربردتر از لمبه چوبی در نظر گرفت، اما ترموود هزینه بیشتری دارد که مزایا و طول عمر بالایش، آن را مقرون‌به‌صرفه نیز می‌کند. در ادامه با مزایای ترمووود در مقابل لمبه چوبی بیشتر آشنا می‌شویم.

کاربرد بیشتر ترمووود

استفاده از ترمووود در همه سطوح از جمله کف‌پوش، دیوارپوش، نمای ساختمان، دکینگ استخر، روف‌گاردن، انواع آلاچیق، پرگولا و مبلمان باغی قابل‌انجام است. ویژگی‌های منحصربه‌فرد ترمووود و مقاومت آن به اکثر مواردی که چوب طبیعی در مقابل آن‌ها آسیب‌پذیر است، باعث شده که متریالی ایده‌ال برای تمام سطوح باشد. اما از لمبه چوبی تنها می‌توان در سطوح محدودی استفاده کرد که فشار زیادی به آن وارد نشود و طول عمر آن پایین نیاید.

استحکام بالاتر ترمووود

ترمووود به علت گذشتن از فرایند طولانی و پرفشار اصلاح حرارتی، بسیار مستحکم‌تر از چوب طبیعی و لمبه چوبی عمل می‌کند. عدم وجود رطوبت در ساختار این محصول باعث بالارفتن استحکام آن شده و می‌توان بدون گرانی از آن در سطوح تحت‌فشار مانند کف‌پوش و دکینگ استفاده کرد.

عدم تغییر ابعاد در ترموود

یکی از بزرگترین چالش‌های استفاده از چوب طبیعی برای ساخت‌وساز، تاب برداشتن و تغییر سایز این محصول پس از نصب است. ممکن است روز اول تمام قطعات با نظم و به‌راحتی سرجای خود قرار بگیرند؛ اما روز بعد به‌دلیل تغییر ابعاد شاهد نامنظم شدن ساختار و حتی شکستن و آسیب‌دیدگی در آن باشیم. از مزایا و نقاط قوت ترموود ثبات ابعاد آن است که ناشی از عدم وجود رطوبت در این محصول است.

مقاومت ترمووود در برابر آفات چوب

از دیگر نقاط قوت ترمووود در برابر لمبه چوبی، می‌توان به مقاومت آن در برابر عواملی مانند موریانه و قارچ اشاره کرد. خشک‌شدن صمغ و رطوبت چوبی که تحت فرایند اصلاح حرارتی گرفته باعث می‌شود که حشراتی مانند موریانه که از چوب تغذیه می‌کنند به آن بی‌علاقه شوند. همچنین قارچ‌ها برای رشد نیاز به رطوبت مناسبی دارند که در ترمووود یافت نمی‌شود.

پارس آرای کوهستان؛ مرجع عرضه ترمووود وارداتی باکیفیت

پارس آرای کوهستان؛ مرجع عرضه ترمووود وارداتی باکیفیت

برای استفاده از چوب در دکوراسیون و نمای سازه خود گزینه‌های متفاوتی در دسترس شما است. اما ترمووود را می‌توان به‌عنوان یک فراورده چوبی ارتقا یافته، بهترین گزینه پیش رو دانست. مجموعه پارس آرای کوهستان ، واردکننده ترمووودهای باکیفیت و استاندارد اروپایی به ایران است. علاوه بر تهیه ترمووود از پارس آرای کوهستان، شما می‌توانید از خدمات متخصصین حرفه‌ای ما برای نصب و اجرای پروژه ترمووودی خود نیز استفاده کنید.

سؤالات متداول

ترموود در چه استانداردهایی تولید می‌شود؟

ترموود در سطح جهان با استفاده از پنج روش اصلی تولید و عرضه می‌شود، اما هرکدام از این پنج روش محصول ترموود را در دو استاندارد S و D تولید می‌کنند. استاندارد S به مقاومت بالا و استاندارد D به ماندگاری بیشتر شهرت دارد.

موارد کاربرد ترموود چیست؟

ترموود به‌دلیل مقاومت و انعطاف‌پذیری بالای آن می‌تواند در انواع سطوح مورداستفاده قرار بگیرد. کف‌پوش(پارکت چوبی )، نما، دیوارپوش، دکینگ استخر، ساخت روف‌گاردن، ساخت سازه‌های بیرونی مانند پرگولا و آلاچیق و حتی مبلمان باغی از کاربردهای ترموود هستند.

چه کشورهایی به تولید ترموود مشغول هستند؟

تولید ترموود به‌صورت انبوه از کشور فنلاند آغاز شد. در حال حاضر کشورهای متعددی از جمله آمریکا، فرانسه، آلمان و کشورهای اسکاندیناوی و شمال اروپا مانند استونی به تولید و عرضه ترموود به بازار مشغول هستند.

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش