دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۱۲۰۰۷۶

تفاوت لمبه چوبی و ترمووود

چکیده : لمبه چوبی از درختانی مانند کاج تولید می‌شود و برای سقف‌پوش و دیوارپوش استفاده می‌شود. برای آشنایی با تفاوت لمبه چوبی با ترمووود کلیک کنید.

چه تفاوت‌هایی میان لمبه‌های چوبی و ترمووود وجود دارد؟

ترمووود و لمبه چوبی دو مورد از پرکاربردترین متریال‌ها برای ساخت‌وساز چوبی هستند. این محصولات در ابعاد گوناگون تولید شده و در بخش‌های مختلف ساختمان مانند کف‌پوش، نما و دیوارپوش استفاده می‌شوند. در این مطلب با تفاوت لمبه چوبی و ترمووود آشنا می‌شویم.

تفاوت لمبه چوبی و ترمووود

لمبه چوب چیست؟

لمبه چوبی یکی از پرطرف‌دارترین و زیباترین متریال‌های چوبی است. برای ساخت لمبه‌های چوبی می‌توان از هر چوبی استفاده کرده و بسته به نوع چوب، قیمت لمبه نیز متغیر است. یکی از پرکاربردترین انواع لمبه، لمبه چوب درخت کاج می‌باشد که به‌عنوان یکی از بهترین چوب‌ها برای ساخت این محصول در سطوح مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرد. انواع دیگری از چوب‌مانند نژاد و روسی نیز برای تولید لمبه بسیار محبوب هستند.

این محصولات به‌صورت لمبه‌های پازل‌مانند تولید شده و برای ساخت‌وساز در یکدیگر چفت می‌شود. در مرحله اول ساخت این محصول، چوب با ضخامت موردنظر برش داده می‌شود و بعد با استفاده از دستگاه مخصوص، شیارها و زبانه‌های نری و مادگی برای چفت‌شدن لمبه روی آن‌ها ایجاد می‌شوند. معمولاً لمبه به‌صورت ورقه‌های شش‌متری تولید می‌شود، اما عرض آن‌ها می‌تواند متفاوت باشد.

مزایای استفاده از لمبه چوبی برای ساخت‌و ساز عبارتند از:

  • تهویه هوا
  • ظاهر زیبا
  • دوام مناسب
  • زیست‌تخریب‌پذیری و دوست‌دار محیط‌ زیست

تفاوت لمبه چوبی و ترمووود در چه مواردی است؟

ترمووود محصول نوعی از فراوری است که چوب را تحت حرارت ۱۸۰ تا ۲۲۰ درجه قرار داده و صمغ و رطوبت آن را خشک می‌کند. نتیجه این فراوری چوبی بسیار مقاوم‌تر است که نقاط قوت بسیار متعددی در مقابل چوب طبیعی دارد.

لمبه چوبی از چوب کاملاً طبیعی تولید می‌شود و این نوع چوب چالش‌های زیادی را برای سازندگان و استفاده‌کنندگان ایجاد می‌کند. چوب طبیعی در برابر رطوبت، اشعه فرابنفش آفتاب، ضربه و فشار آسیب‌پذیر است. از طرفی حشراتی مانند موریانه به آن علاقه دارند و همین‌طور می‌تواند بستر رشد قارچ‌ها باشد.

تفاوت لمبه چوبی و ترمووود در این است که فرایند اصلاح حرارتی ترمووود، نقاط ضعف چوب طبیعی را از بین برده و زیبایی منحصربه‌فرد آن را حفظ می‌کند. به این شکل شما می‌توانید بدون نگرانی از ترمووود در سطوح مختلف مانند کف‌پوش، نمای ساختمان، دیوارپوش و دکینگ استفاده کنید.

البته لمبه چوبی می‌تواند از جنس ترموود نیز تولید شود که در این صورت یک متریال چوبی بسیار ایده‌آل است. ترموود در برابر فشار، ضربه، اشعه فرابنفش خورشیدی، رطوبت و آسیب‌های دیگر مقاوم است و نسبت به چوب طبیعی به مراقبت کمتری نیز دارد. درعین‌حال این محصول بادوام و ماندگار است و زیبایی چوب طبیعی در آن باقی‌مانده است.

مزایای ترمووود در مقابل لمبه چوب

مزایای ترمووود در مقابل لمبه چوب

با درنظرگرفتن ویژگی‌ها و موارد کاربرد ترمووود و لمبه می‌توان نتیجه گرفت که این دو متریال با وجود شباهت‌هایی که دارند، از یکدیگر بسیار متفاوت هستند. ترموود را به طور کل می‌توان پرکاربردتر از لمبه چوبی در نظر گرفت، اما ترموود هزینه بیشتری دارد که مزایا و طول عمر بالایش، آن را مقرون‌به‌صرفه نیز می‌کند. در ادامه با مزایای ترمووود در مقابل لمبه چوبی بیشتر آشنا می‌شویم.

کاربرد بیشتر ترمووود

استفاده از ترمووود در همه سطوح از جمله کف‌پوش، دیوارپوش، نمای ساختمان، دکینگ استخر، روف‌گاردن، انواع آلاچیق، پرگولا و مبلمان باغی قابل‌انجام است. ویژگی‌های منحصربه‌فرد ترمووود و مقاومت آن به اکثر مواردی که چوب طبیعی در مقابل آن‌ها آسیب‌پذیر است، باعث شده که متریالی ایده‌ال برای تمام سطوح باشد. اما از لمبه چوبی تنها می‌توان در سطوح محدودی استفاده کرد که فشار زیادی به آن وارد نشود و طول عمر آن پایین نیاید.

استحکام بالاتر ترمووود

ترمووود به علت گذشتن از فرایند طولانی و پرفشار اصلاح حرارتی، بسیار مستحکم‌تر از چوب طبیعی و لمبه چوبی عمل می‌کند. عدم وجود رطوبت در ساختار این محصول باعث بالارفتن استحکام آن شده و می‌توان بدون گرانی از آن در سطوح تحت‌فشار مانند کف‌پوش و دکینگ استفاده کرد.

عدم تغییر ابعاد در ترموود

یکی از بزرگترین چالش‌های استفاده از چوب طبیعی برای ساخت‌وساز، تاب برداشتن و تغییر سایز این محصول پس از نصب است. ممکن است روز اول تمام قطعات با نظم و به‌راحتی سرجای خود قرار بگیرند؛ اما روز بعد به‌دلیل تغییر ابعاد شاهد نامنظم شدن ساختار و حتی شکستن و آسیب‌دیدگی در آن باشیم. از مزایا و نقاط قوت ترموود ثبات ابعاد آن است که ناشی از عدم وجود رطوبت در این محصول است.

مقاومت ترمووود در برابر آفات چوب

از دیگر نقاط قوت ترمووود در برابر لمبه چوبی، می‌توان به مقاومت آن در برابر عواملی مانند موریانه و قارچ اشاره کرد. خشک‌شدن صمغ و رطوبت چوبی که تحت فرایند اصلاح حرارتی گرفته باعث می‌شود که حشراتی مانند موریانه که از چوب تغذیه می‌کنند به آن بی‌علاقه شوند. همچنین قارچ‌ها برای رشد نیاز به رطوبت مناسبی دارند که در ترمووود یافت نمی‌شود.

پارس آرای کوهستان؛ مرجع عرضه ترمووود وارداتی باکیفیت

پارس آرای کوهستان؛ مرجع عرضه ترمووود وارداتی باکیفیت

برای استفاده از چوب در دکوراسیون و نمای سازه خود گزینه‌های متفاوتی در دسترس شما است. اما ترمووود را می‌توان به‌عنوان یک فراورده چوبی ارتقا یافته، بهترین گزینه پیش رو دانست. مجموعه پارس آرای کوهستان ، واردکننده ترمووودهای باکیفیت و استاندارد اروپایی به ایران است. علاوه بر تهیه ترمووود از پارس آرای کوهستان، شما می‌توانید از خدمات متخصصین حرفه‌ای ما برای نصب و اجرای پروژه ترمووودی خود نیز استفاده کنید.

سؤالات متداول

ترموود در چه استانداردهایی تولید می‌شود؟

ترموود در سطح جهان با استفاده از پنج روش اصلی تولید و عرضه می‌شود، اما هرکدام از این پنج روش محصول ترموود را در دو استاندارد S و D تولید می‌کنند. استاندارد S به مقاومت بالا و استاندارد D به ماندگاری بیشتر شهرت دارد.

موارد کاربرد ترموود چیست؟

ترموود به‌دلیل مقاومت و انعطاف‌پذیری بالای آن می‌تواند در انواع سطوح مورداستفاده قرار بگیرد. کف‌پوش(پارکت چوبی )، نما، دیوارپوش، دکینگ استخر، ساخت روف‌گاردن، ساخت سازه‌های بیرونی مانند پرگولا و آلاچیق و حتی مبلمان باغی از کاربردهای ترموود هستند.

چه کشورهایی به تولید ترموود مشغول هستند؟

تولید ترموود به‌صورت انبوه از کشور فنلاند آغاز شد. در حال حاضر کشورهای متعددی از جمله آمریکا، فرانسه، آلمان و کشورهای اسکاندیناوی و شمال اروپا مانند استونی به تولید و عرضه ترموود به بازار مشغول هستند.

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش