جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۱۰۰۰۵۵

مواردی که در خرید دوربین باید به آنها توجه شود

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

اگر برای اولین بار است که می‌خواهید دوربین بخرید، احتمالا این سوالات در ذهن شما به وجود آمده که چرا باید دوربین بخریم؟ یا اصلا چه دوربینی بخریم؟ یا کدام یک از آپشن‌های دوربین برای ژانر عکاسی من مهم‌تر است.

 

چه دوربینی برای من مناسب است؟

انواع مختلفی از دوربین های عکاسی وجود دارند، مثل دوربین های کانن حرفه‌ای در خانواده DSLR ها، دوربین های بدون آینه یا ۳۶۰ درجه که هر کدام کاربرد خاصی دارند و برای دسته‌ای از کاربران طراحی شده‌اند. در اولین قدم باید نیاز‌های خود را بسنجید تا متوجه شوید کدام دوربین برای شما مناسب است.

 

امروزه همه گوشی‌های هوشمند دوربین‌های بسیار با کیفیتی دارند که حتی در بعضی موارد قابل مقایسه با دوربین های دیجیتال هستند. اما نداشتن زوم اپتیکال و سایز کوچک سنسور از نقطه ضعف‌های آن‌هاست. بنابراین اگر نمی‌خواهید عکاسی را به طور جدی دنبال کنید، دوربین گوشی شما کافی به نظر می‌رسد اما اگر می‌خواهید حرفه‌ای عکاسی کنید، بهتر است به دنبال یک دوربین دی اس ال آر یا بدون آینه باشید.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

دوربین های بدون آینه سایز کوچک‌تری دارند و از منظره‌یاب الکترونیکی استفاده می‌کنند. این نوع منظره‌یاب به شما امکاناتی از قبیل نمایش هیستوگرام زنده را می‌دهد. اما باید به قیمت بالاتر بدون آینه‌ها و همچنین لنزهایی با تنوع کمتر و قیمت بیشتر توجه داشته باشید.

 

در مقابل دوربین های DSLR تنوع لنز بیشتری دارند و قیمت آن‌ها نیز بسیار پایین‌تر است. همچنین باتری آن‌ها معمولا دو تا سه برابر یک دوربین بدون آینه انرژی دارد.

 

اگر یک ورزشکار هستید و می‌خواهید یک دوربین سبک و جمع و جور داشته باشید و بتوانید آن را به خود متصل کنید می‌توانید دوربین های ورزشی را در نظر بگیرید. این نوع دوربین‌ها را می‌توانید با نگه‌دارنده‌هایی به سر یا کمر یا مچ خود وصل کنید. همچنین کیفیت فیلمبرداری در آن‌ها بسیار بالاست.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

سایز سنسور

سایز سنسور فاکتور بسیار مهمی است. در واقع هر چه سنسور بزرگتر باشد کیفیت نهایی عکس نیز بیشتر است. همچنین سنسورهای بزرگتر نور بیشتری را جذب می‌کنند و باعث کاهش نویز تصویر نسبت به سنسور های کوچک می‌شوند.

 

سنسورهای فول فریم اغلب در DSLR های پیشرفته پیدا می‌شوند. DSLR های معمولی و بدون آینه‌ها نیز معمولا از سنسورهای APS-C استفاده می‌کنند. البته این بدان معنی نیست که بدون آینه‌ها از سنسورهای فول فریم بهره نگرفته‌اند. با بالا رفتن سایز سنسور، قیمت دوربین نیز بالا می‌رود. معمولا دوربین های فول فریم بسیار گران‌قیمت هستند.

 

یکی از دلایلی که هنوز نمی‌توان دوربین گوشی های هوشمند را هم‌سطح DSLR ها دانست همین سایز سنسور است. سایز سنسور گوشی‌ها از ناخن دستتان نیز کوچک‌تر است. پس نمی‌توان گوشی های هوشمند را هم‌سطح DSLR ها دانست. البته قیمت نیز یک فاکتور در انتخاب شماست و به عنوان نمونه‌ای از DSLR ها، می‌توانید اطلاعاتی در رابطه با قیمت دوربین نیکون داشته باشید.

 

مگاپیکسل اهمیتی دارد؟

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای دوربین در بخش تبلیغات و بازارگرمی برند‌ها عدد مگاپیکسل است. بسیاری فکر می‌کنند که هر چه این عدد بیشتر باشد کیفیت عکس‌ها بیشتر خواهد بود، اما این عدد تنها نشان‌دهنده تعداد پیکسل در هر عکس است و با کیفیت عکس ارتباطی ندارد.

 

شما احتمالا هیچ‌گاه به دوربینی احتیاج نداشته باشید که تعداد زیادی پیکسل داشته باشد. برای چاپ عکس در ابعاد معمولی ۶*۴ اینچ یا ۵*۷ اینچ تنها ۴ مگاپیکسل نیاز دارید تا نتایج خوبی داشته باشید‍! یک دوربین ۸ مگاپیکسلی به راحتی چاپ ۸*۱۰ اینچ را انجام می‌دهد. با ۲۰ مگاپیکسل شما قادر خواهید بود تصاویر چاپی ۱۲*۱۸ اینچ فوق‌العاده باکیفیت ایجاد کنید. بنابراین اگر به طور دائمی با چاپ‌های ابعاد بزرگ سر و کار ندارید به راحتی می‌توانید نسبت به این عدد بی‌تفاوت باشید.

 

هر چه عدد مگاپیکسل بیشتر باشد می‌توانید عکستان را در سایز‌های بزرگتری چاپ کنید.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

فرمت های عکس

ساده‌ترین بیان ممکن برای توضیح تفاوت بین JPEG و RAW، استفاده از مثال آشپز و کیک است. تصویر RAW برای یک عکاس حکم خمیرمایه برای آشپز را دارد. همان‌طور که یک آشپز با فرآوری خمیر به روش‌های متفاوت و اضافه کردن مواد مختلف به آن می‌تواند ماده‌ی اولیه را به انواع و اقسام شیرینی، از کیک یزدی گرفته تا پای سیب تبدیل کند، عکاس نیز می‌تواند پس از پردازش فایل RAW، آن را با فرمت‌های متداول فشرده‌سازی از جمله متداول‌ترین آن‌ها یعنی JPEG ذخیره کند.

 

معمولا از فرمت خام برای عکاسی منظره، عکاسی HDR، عکاسی در نور کم، پرینت در سایزهای خیلی بزرگ و همچنین پوشاندن عیب‌های مبتدیان استفاده می‌شود. اما برای عکاسی خبری و عکاسی ورزشی نباید از این فرمت استفاده کرد به این دلیل که حجم بافر را به سرعت پر می‌کند.

 

در نهایت وجود قابلیت پشتیبانی از فرمت خام را جزو مهم‌ترین پاسخ‌های خود برای سوال چه دوربینی بخریم قرار دهید.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

بدنه

برای اینکه یک پاسخ خوب برای سوال چه دوربینی بخریم پیدا کنیم باید به فاکتور‌های زیادی توجه کنیم، یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب دوربین راحتی استفاده از آن است. اگر دوربین در دست شما راحت نباشد، نمی‌توانید عکس‌های شگفت‌انگیزی را با آن خلق کنید و قطعا روز‌های زیادی را در کمد خانه سپری خواهد کرد!

 

همچنین باید به نحوه چینش کلید‌ها نیز توجه داشته باشید. باید جای کلید‌ها را خیلی خوب بشناسید و بتوانید راحت با آن ارتباط برقرار کنید. مخصوصا اگر چپ‌دست هستید حتما به جای کلید‌ها دقت کنید.

 

اندازه و وزن دوربین هم هرچه کمتر باشد، حمل و نقل آن راحت‌تر خواهد بود و می‌توانید سریع‌تر با آن عکاسی کنید.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

لنز قابل تعویض

دوربین‌ها در یک دسته‌بندی به طور کلی به دو دسته با قابلیت تعویض لنز و بدون قابلیت تعویض لنز تقسیم می‌شوند.برای اینکه بخواهید انتخاب کنید دوربین شما از کدام دسته باشد، باید ببینید چه کاری با آن انجام می‌دهید. اگر به عکاسی از مناظر نمی‌پردازید یا عکاسی حرفه ای نمی‌کنید لزومی ندارد که لنز شما قابل تعویض باشد.

 

اما اگر نیاز به افزایش قابلیت‌های دوربین و لنز خود دارید، بهتر است به دنبال یک DSLR و خرید لنز دوربین باشید. اما در این بین کسانی هستند که دوربین DSLR می‌گیرند ولی باز هم از همان لنز کیت روی خود دوربین استفاده می‌کنند. اگر شما هم از این افراد هستید، بهتر است به دنبال دوربینی باشید که روی خودش لنز دارد.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

لنز ها به طور کلی (به جز لنزهای فیکس) با دو عدد مشخص می‌شوند که کمترین و بیشترین فاصله کانونی آن لنز را مشخص می‌کند. با تقسیم بزرگترین فاصله کانونی به کمترین آن میزان بزرگنمایی اپتیکال به دست می‌آید. برای مثال یک لنز ۲۷۰-۱۸ میلی‌متری به شما امکان زوم ۱۵ برابر را می‌دهد.

 

لنزها از نظر فاصله کانونی به پنج دسته سوپر واید (فیش آی)، واید، نرمال، تله فوتو (زوم) و سوپر تله فوتو تقسیم می‌شوند. بر اساس نیاز‌های خود و ژانری که عکاسی می‌کنید می‌توانید این لنزها را انتخاب کنید.

 

تا به اینجای کار شش عدد از مهم‌ترین فاکتور‌های خرید دوربین را بررسی کردیم. در ادامه با مقاله چه دوربینی بخریم؟ همراه باشید تا فاکتور‌های دیگر برای انتخاب و خرید دوربین را نیز بررسی کنیم.

 

حساسیت سنسور یا ایزو (ISO)

حساسیت سنسور یا ایزو یکی از توانایی‌های دوربین برای گرفتن عکس در نور کم است. هر چه میزان ایزو بیشتر باشد، حساسیت دوربین نسبت به نور بیشتر خواهد شد و می‌تواند عکس‌های روشن‌تر با نویز کمتری در فضا‌های تاریک ثبت کند.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

با تنظیم دقیق ایزو می‌توانید هماهنگی دیافراگم و سرعت شاتر را هم بیشتر کنید و نتیجه بهتری بگیرید. البته در نظر داشته باشید که با توجه به نوع دوربین، اگر ایزو از یک مقدار مشخص بالاتر برود عکس نویز می‌گیرد. این عدد در دوربین‌های مختلف متفاوت است.

 

تراز سفیدی یا وایت بالانس

به طور ساده تراز سفیدی یا وایت بالانس مشخص می‌کند که چه چیزی در تصویر سفید و چه چیزی سیاه است و به همین شکل طیف بین این دو رنگ را مشخص می‌کند.

 

دوربین‌ها حالت‌های مختلف وایت بالانس را در اختیار شما قرار می‌دهند؛ مثل حالت آفتابی یا نور مهتابی و… اما بعضی از دوربین‌ها حالت دستی وایت بالانس را هم در اختیار شما قرار می‌دهند که اگر دوربین مد نظر شما این ویژگی را داشته باشد عالی است.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

سرعت شاتر

شاتر دریچه‌ای است که مانع ورود نور به داخل دوربین و برخورد آن با سنسور می‌شود. وقتی دکمه شاتر را فشار می‌دهید این دریچه برای زمان مشخصی باز می‌شود و نور به سنسور برخورد می‌کند و عکس تولید می‌شود.

 

دوربین های SLR توانایی تنظیم سرعت شاتر را دارند و به این صورت شما می‌توانید مشخص کنید که تا چه زمانی دریچه شاتر باز بماند. با بالا بردن سرعت شاتر می‌توانید از سوژه‌های متحرک بدون تاری عکس بگیرید.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

البته این را هم در نظر بگیرید که با افزایش سرعت شاتر دریچه زمان کمتری باز خواهد بود و نور کمتری به سنسور خواهد تابید، پس عکس تاریک می‌شود. برای همین باید دیافراگم و ایزو را تنظیم کنید تا نور به اندازه کافی در عکس وجود داشته باشد.

 

فوکوس

اگر می‌خواهید بدانید چه دوربینی بخریم، سیستم فوکوس را به عنوان یکی از مهم‌ترین فاکتور‌ها در نظر بگیرید. عملکرد فوکوس مناسب بخش بسیار مهمی از دوربین است. شما به کمک فوکوس چشم بیننده را به نقطه‌ای هدایت می‌کنید که می‌خواهید آنجا را ببیند. هنگام انتخاب یک دوربین عملکرد سیستم فوکوس خودکار آن را مورد بررسی قرار دهید. هنگامی که شما سوژه‌ای را مشخص کردید، باید بتوانید به سرعت و با دقت روی آن فوکوس کنید. برای فوکوس کردن به صورت اتوماتیک، کافی است دکمه شاتر را تا نیمه فشار دهید و روی یک سوژه تمرکز کنید.

 

هنگام انتخاب یک دوربین عکاسی، دقت کنید که سرعت فوکوس آن بالا باشد و دقت و عملکرد آن نقصی نداشته باشد. اگر سرعت تعویض فوکوس بین سوژه‌های دور و نزدیک کم باشد به شدت به مشکل خواهید خورد.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

نقاط فوکوس، نواحی‌ای درون کادر تصویر هستند که قادر به قفل شدن بر روی سوژه عکاسی شما هستند. وقتی از طریق ویزور یا همان منظره‌یاب به محیط اطراف نگاه می کنید، آن‌ها را به صورت مجموعه‌ای از نقاط درون مربعی کوچک خواهید دید که طبق یک الگوی مشخص چیده شده‌اند.

 

در دوربین‌هایی که دارای تعداد زیادی نقاط فوکوس هستند، می‌توانید تنها یک محدوده مشخص از آن را فعال کنید یا تنها روی یک نقطه فوکوس کنید.

 

فیلمبرداری

در ادامه می‌پردازیم به مبحث فیلمبرداری. البته اگر نخواهید برای گرفتن فیلم به دنبال یک دوربین مخصوص فیلمبرداری باشید. تقریبا تمام دوربین‌ها قابلیت فیلمبرداری را دارند، اما بسیاری از آن‌ها کیفیت مطلوبی ندارند. اگر یک دوربین کامپکت یا یک DSLR معمولی دارید، به هیچ وجه نمی‌توانید روی کیفیت فیلمبرداری آن برای موارد حرفه‌ای حساب کنید.

 

به طور کلی اگر به دنبال فیلمبرداری حرفه‌ای هستید و می‌خواهید با دوربین عکاسی خود این‌کار را انجام دهید، یا به دنبال DSLR های پیشرفته باشید یا بدون آینه‌ها. دقت کنید که سرعت فوکوس، ارائه تنظیمات دستی حین فیلمبرداری، سنسور بزرگ برای دریافت حداکثر نور بدون به وجود آمدن نویز و همچنین لرزش‌گیر از مهم‌ترین فاکتورهایی است که باید مورد بررسی عمیق قرار دهید.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

کارت حافظه

به طور کلی کارت های حافظه برای دوربین‌ها در دو فرمت تولید می‌شوند (البته بعضی از برند‌ها کارت های حافظه اختصاصی تولید می‌کنند، اما توصیه می‌شود در صورت انتخاب این دوربین‌ها دقت کنید حتما از انواع دیگر کارت حافظه نیز پشتیبانی کند. چون کارت‌های انحصاری به شدت کمیاب و گران‌قیمت هستند.)، فرمت SDHC (ظرفیت بالای امن دیجیتال) و SDXC (ظرفیت بالای گسترده امن دیجیتال). تنها تفاوت این دو فرمت، میزان ظرفیت ذخیره‌سازی است که هر کدام از آن‌ها ارائه می‌دهد. کارت‌های  SDHC، از ۴ تا ۳۲ گیگابایت ظرفیت دارند، درحالی‌که در کارت‌های SDXC، میزان ظرفیت معمولا بین ۶۴ گیگابایت تا ۲ ترابایت متغیر است.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

کارت‌های اس دی برای یک عکاس در ۴ کلاس سرعت طبقه‌بندی می‌شود: ۲، ۴، ۶ و ۱۰. کارت‌های کلاس ۲ کم‌سرعت‌ترین و کارت‌های کلاس ۱۰ پرسرعت‌ترین کارت‌ها در انتقال داده هستند. شماره‌های این کلاس‌ها به سرعت با واحد مگابایت در ثانیه اشاره دارد. کلاس ۴ یعنی ۴ مگابایت در ثانیه و کلاس ۱۰ یعنی ۱۰ مگابایت در ثانیه.

 

مسلما خرید یک کارت پرسرعت منطقی‌تر است. اگر شما عکس‌ها و فیلم‌های خود را به صورت خام و با کیفیت بالا ذخیره می‌کنید، کارت کلاس ۱۰ به همراه قابلیت UHS (سرعت فوق العاده بالا) می‌تواند مناسب باشد.

 

قابلیت UHS به بالاترین سرعت تئوری یک کارت گفته می‌شود. حداکثر سرعت این کارت‌ها ۱۰۴MB/s است و کارت‌هایی که قابلیت UHS-II دارند، سرعت آنها به ۳۱۲ مگابایت بر ثانیه می‌رسد.

 

باتری

یکی دیگر از پاسخ‌های مهمی که باید برای سوال چه دوربینی بخریم داشته باشید در مورد باتری است. باتری های دوربین از نوع لیتیوم یون، NiMH (هیدرید نیکل)، NiCd  (کادیوم نیکل) یا باتری‌های قلمی و نیم قلمی یک بار مصرف هستند.

 

اما چیزی که شما باید به آن توجه کنید تعداد شات دوربین است. به طور متوسط دوربین های DSLR بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ شات و دوربین های بدون آینه بین ۲۰۰ تا ۴۰۰  فریم را با هر بار شارژ می‌توانند ثبت کنند.

 

بنابراین اگر عکاس طبیعت یا عکاس حیات وحش هستید و دوربین بدون آینه مد نظر شماست، باتری اضافه یا باتری گریپ را فراموش نکنید.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

ارتباطات بی سیم

به کمک قابلیت اتصال بی سیم از طریق وای فای یا بلوتوث یا NFC می‌توانید به راحتی عکس‌های خود را به تلفن همراه منتقل و بلافاصله در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید. همچنین در بعضی از دوربین‌ها با نصب اپلیکیشن‌هایی می‌توانید دوربین را از دور کنترل کنید.

 

خرید دوربین عکاسی,راهنمای خرید دوربین,ویژگی های دوربین خوب

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش