ارور ۵۰۳
ممکن است که وقتی در حال آپدیت بخشی یا همه سایت هستید ارور ۵۰۳ را مشاهده کنید. البته این پیام در زمان های دیگری به نمایش گذاشته خواهد شد. در زمان شلوغ بودن سرور و یا ترافیک سایت، ممکن است که یوزرها با این ارور روبه رو شوند اما خوشبختانه در اکثر مواقع، این مشکل نیز بعد از اتمام به روزرسانی یا کاهش تعداد درخواست ها حل خواهد شد. شما می توانید ارور ۵۰۳ را به شکل های زیر مشاهده کنید:
۵۰۳ Service Unavailable
۵۰۳ Service Temporarily Unavailable
Http/1.1 Service Unavailable
HTTP Server Error 503
Service Unavailable – DNS Failure
۵۰۳ Error
HTTP 503
HTTP Error 503
Error 503 Service Unavailable
Error 503 Backend fetch failed
دلایل ارور HTTP Error 503
شما باید برای مقابله با ارور ۵۰۳، نسبت به کشف ریشه مشکل و شناسایی علل آن اقدام کنید. وقتی که با مشکلات سروری روبرو شوید کد وضعیت http 503 را مشاهده می کنید. دلایل زیر موجب ناتوانی یک صفحه وب یا وب سایت برای دسترسی به هرگونه سرویس میشود:
> یک وقفه کلی برای به روزرسانی سرور سایت است:
ارور ۵۰۳ در اثر به روز رسانی افزونه، تم یا نرمافزار ایجاد می شود و وب سایت وارد maintenance mode می شود و شما با پیغام Briefly unavailable for scheduled maintenance Check back in a minute روبرو میشوید.
سرصفحه http در این صفحه، زمان یا تاریخی را اعلام می کند که پس از آن سرور، درخواست ها را پذیرش و پردازش میکند.
maintenance mode موجب محدود کردن دسترسی مخاطب تا زمان کامل شدن maintenance میشود اما مدیران سایت، هیچ محدودیتی نخواهد داشت. کاربران میتوانند به صفحه مورد نظرشان پس از مدت کوتاهی دسترسی پیدا کنند.
> مشکلات فنی:
شرکت میزبان با مشکلات فنی که بدلیل ارور ۵۰۳ بوجود می آید؛ رو به رو می شود. ارتباط بین سرور و وب سایت در اثر این مشکلات، قطع می شود. توصیه ی ما اینست که برای سایتتان، یک میزبان معتبر انتخاب می کند.
> مشکلات سرور:
ارور ۵۰۳ در اثر ناتوانی سرور در پشتیبانی از تعداد زیاد کاربران به دلیل افزایش ناگهانی ترافیک حاصل می شود. درواقع سرور به دلیل افزایش ناگهانی ترافیک، غیرفعال و آفلاین میشود. پیکربندی موثر وب سایت/برنامه در این شرایط میتواند تأثير بسزایی در پردازش درخواست ها داشته باشد.
> حمله DDoS( دیداس):
حملهDDoS موجب درگیری یک وب سایت با درخواست های دسترسی بیشمار میشود و آن را خراب می کند و بر عملکردش اثراتی برجای می گذارد. مدیران وب سایت برای جلوگیری از چنین حملاتی، باید روی کسی سرمایه گذاری کنند که ارائه دهنده خدمات میزبانی خوب و قابل اعتماد است. علاوه بر این ، افزایش امنیت، ایده ی خوبیست.
> پیکربندی نادرست DNS( سیستم نام دامنه):
شما به دلیل پیکربندی نادرست سیستم نام دامنه، با ارور ۵۰۳ بطور مکرر مواجه میشوید.DNS قابلیت تبدیل آدرس وب به آدرس IP مربوطه را دارد و وب سایت ها با کمک آن می توانند نامهای دامنه ای قابل درک را بجای اعداد انتخاب کنند. وظیفه ی سرورهای DNS برقراری ارتباط بین نام دامنه و آدرس IP می باشد. شما در زمان نقص در پیکربندی DNS رایانه یا روتر به یک صفحه ی کاملاً متفاوت هدایت میشوید و ارور ۵۰۳ را می بینید.
روش های رفع خطای ۵۰۳ Service Unavailable
۱. بررسی و رفع خطای ۵۰۳ service unavailable از سمت کاربر:
* گاهی اوقات ارور ۵۰۳ با رفرش کردن صفحه برطرف میشود و سایت مورد نظرتان بارگذاری می شود. ممکن است که به دلیل آپدیت یا هر چیزی، سرور برای چند لحظه قطع و وصل شده باشد.
* گاهی اوقات مشکل ارور ۵۰۳ با خاموش و روشن کردن مودم اینترنت برطرف می شود.
* از دیگر روشهای کارآمد در رفع مشکل ارور ۵۰۳ می توان به تغيير DNS ها اشاره کرد.
* برای رفع این ارور ۵۰۳ می توانید کش مرورگر را پاک کنید. مرورگر شما در برخی از مواقع، وضعیت سایت را در زمانی که قطع شده، کش می کند و همان را نمایش می دهد. بنابراین چنین مشکلی با پاک کردن کش، برطرف خواهد شد.
* پاک کردن کوکی های مرورگر میتواند تأثير به سزایی در رفع خطا ۵۰۳ از سمت مرورگر داشته باشد و یا این که سایت را در یک زمان دیگر و در یک کامپیوتر دیگر، بررسی و باز کنید.
۲. رفع خطای ۵۰۳ Service Unavailable( سمت سرور):
مدیر یک سایت برای رفع ارور ۵۰۳ باید سایت خود را بعد از انجام هر مرحله چک کند و نسبت به رفع مشکل اطمینان پیدا کند درغیر این صورت از روش بعدی استفاده کند.
- راه اندازی مجدد سرور:
ترافیک بسیار بالای سرور از دلایل ایجاد خطای ۵۰۳ وردپرس به شمار میرود که برای حل این مشکل باید نسبت به راه اندازی مجدد سرور یا ریستارت آن اقدام کنید. این کار، سریعا موجب رفع خطای ۵۰۳ میشود. البته میزان فضای سرور شما نیز تأثير بسیاری در رفع ارور ۵۰۳ دارد. درصورت بالا بودن ترافیک سایت خود، بهتر است که از سرور اختصاصی استفاده کنید.
- بررسی کنید که سرور UP باشد:
اکثر وب سرورها در هنگام تعمیر و نگهداری خاموش می شوند. گاهی اوقات سرور شما به دلیل مشکلات فنی Down میشود که شما باید بعنوان مدیر سایت، بررسی کنید که آیا این مشکل از اتصال است یا سرور، فعال نیست.
- بررسی افزونه ها:
عدم سازگاری پلاگین ها از مهم ترین دلایلیست که خطای ۵۰۳ Http در وردپرس، نمایان میشود. شما باید همه ی افزونه ها را غیر فعال کنید تا مطمئن شوید که مشکل از آنهاست. باتوجه به اینکه خطای ۵۰۳ نمیگذارد به وردپرس، دسترسی پیدا کنید؛ شما باید از پروتکل FTP برای غیر فعال کردن افزونه ها استفاده کنید. لذا توصیه میشود که از کنترل پنل خود یا برنامه فایلزیلا استفاده کنید که در ادامه با آن ها اشنا میشوید:
۱. تمامی پلاگین هایتان را یکمرتبه غیرفعال کنید؛ به این صورت که آدرس wp- content-> plugins را در File manager هاست وب سایت پیدا کنید و نام پوشه ی plugins را تغيير دهید؛ سپس به بررسی سایت بپردازید. درصورت عدم رفع خطا، نام پوشه را به حالت اول برگردانید.
۲. در آدرس wp- content-> theme، قالب فعال وب سایتتان را پیدا کنید. پس از تبدیل قالب فعال وب سایتتان به یک فایل فشرده، آن را دانلود کنید. سپس این پوشه را حذف کنید. با انجام چنین کاری اگر خطا از قالب فعال وب سایتتان باشد؛ از بین می رود.
- فعال سازی حالت Debug:
درصورت عدم رفع خطای ۵۰۳ با انجام مراحل بالا میتوانید با فعالسازی حالت دیباگ، خطای اصلی را ببینید:
بدین صورت که به دنبال wp- debug در فایل Wp- config.php بگردید. سپس در عبارت define( ‘debug’, ‘false’)، حالت false را به true تغيير دهید و فایل را ذخیره کنید.
اکنون می توانید گزارشی از خطا را با باز کردن صفحه سایت ببینید و نسبت به رفع آن اقدام کنید.
- منابع سرور را افزایش دهید:
اگر همچنان با خطای ۵۰۳ مواجه هستید، احتمالاً این مشکل در اثر کمبود منابع سرور بوجود آمده است؛ به همین خاطر باید سرویس میزبانیتان را ارتقاء دهید.
- تماس با پشتیبان فنی:
درصورت وجود خطای ۵۰۳ وردپرس، پیشنهاد ما اینست که پس از برقراری تماس با پشتیبانی سایت، مشکل را برایشان شرح دهید تا تیم پشتیبانی برای رفع خطای ۵۰۳ به شما کمک کند و شما را درصورت نیاز به ارتقاء سرویس، راهنمایی کند.
گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش
- 18
- 2