سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۶۱۲۰۰۰۰۵

تفاوت‌های بین نیکون D7200 و D7500 چیست؟

دوربین های نیکون,نیکون D7500,دوربین نیکون D7200
با معرفی نیکون D7500، عکاسانی که به دنبال ارتقاء به دوربین‌های حرفه‌ای‌تر DSLR هستند کمی مردد شده‌اند. از آن‌جایی که در حقیقت دوربین D7500 مدل کمی ارتقاء یافته‌ D7200 است؛ باید ببینیم آیا تغییرات صورت گرفته در D7500 عکاسان را به خرید این محصول ترغیب می‌کند؟

در مقاله‌ی پیش‌ رو به مقایسه دو دوربین نیکون D7500 و D7200 پرداخته‌ایم. در این مقایسه قصد داریم نشان دهیم که دوربین جدید D7500 چه مزایایی برای عکاسان دارد. همچنین قابلیت‌های مهم نیکون D7200 را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

۱- سنسور

در‌حالی‌که دوربین D7200 از یک سنسور ۲۴ مگاپیکسلی APS-C DX استفاده می‌کند، مدل جدید‌تر یعنی D7500 به یک سنسور ۲۰.۹ مگاپیکسلی APS-DX مجهز است.

 

با توجه به کاهش رزولوشن در دوربین  D7500 احتمالا تعدادی پیکسل را از دست خواهید داد؛ اما این میزان در تست‌های واقعی عکاسی ناچیز است. این درحالی است که دوربین جدید از محدوده‌ی انعطاف‌پذیرتری از ISO بهره می‌برد. درحالی‌که دوربین D7200 دارای محدوده‌ی ایزو ۱۰۰-۲۵۶۰۰ است، دوربین D7500 این محدوده را به ۵۱۲۰۰ گسترش داده است. این تمام قابلیت‌های ایزوی این دوربین نیست، چرا که فناوری محدوده‌ی وسیع بکاررفته در دوربین  قادر است تا ایزو را به عددی معادل ۱۶۴۰۰۰۰ نیز برساند.

 

با وجود اینکه معمولا از حداکثر ظرفیت ایزو در دوربین استفاده نمی‌کنیم (مگر اینکه مجبور شویم)؛ اما قابلیت‌های ایزو در D7500 بسیار بهتر از دوربین D7200 است. قابلیت عکس‌برداری با ISO 50 نیز در D7500 امکان پذیر است که این موضوع دوربین را هنگام خلق تصاویر با نوردهی طولانی یا استفاده از لنز‌های پرایم در نور روز تطبیق‌پذیر‌تر خواهد کرد.

 

۲- فوکوس خودکار

هر دو دوربین D7500 و D7200 از یک سیستم ۵۱ نقطه‌ای AF با ۱۵ نقطه‌ی مرکزی متقاطع گوناگون به منظور دقت فوق‌العاده بهره می‌برند.

 

با این حال D7500 با حالت Group-Area AF که در D500 نیز موجود است و همچنین سنسور اندازه‌گیری با رزولوشن بالاتر به منظور بهبود قابلیت‌های ردیابی در مقایسه با D7200 امکانات بیشتری را ارائه می‌دهد. سنسور ۱۸۰۰۰۰ پیکسل RGB روی D7500 نیز بسیار بهتر از تراشه ۲۰۱۶ پیکسلی روی D7200 عمل می‌کند.

 

دوربین D7500 از قابلیت سیستم دقیق Auto AF که پیش‌تر روی D500 نیز استفاده شده بود بهره می‌برد. این سیستم به کاربران این توانایی را می‌دهد که به صورت اتوماتیک فوکوس خودکار را با لنز‌های مخصوص در Live View کالیبره کنند.

 

۳- سرعت عکاسی پیاپی

درحالی‌که سرعت ۶ فریم برثانیه در عکاسی پیاپی در دوربین D7200 به اندازه‌ی کافی مناسب به نظر می‌رسد، دوربین D7500 حتی سرعتی کمی بالاتر در حد ۸ فریم بر ثانیه را برای عکاسی پیاپی ارائه می‌دهد. البته این تمام ماجرا نیست: از آن‌جایی‌که D7500 بافر بیشتری دارد، این امکان را به شما می‌دهد که تا ۵۰ عکس پیاپی ثبت کنید (همچنین فایل‌ها به صورت ۱۴بیت RAW و غیرفشرده هستند). این ویژگی در مقایسه با ۱۸ عکس با سرعت ۶ فریم بر ثانیه در دوربین D7200 یک گام بزرگ محسوب می‌شود.

 

۴- صفحه نمایش

درحالی‌که هر دو دوربین D7100 و D7200 از یک صفحه ‌نمایش بزرگ چسبیده به بدنه‌ی دوربین با اندازه ۳.۲ اینچ بهره می‌برند، دوربین D7500 دارای یک صفحه نمایش لمسی ۳.۲ اینچی متحرک است.

 

صفحه نمایش متحرک قطعا مزایای خود را به همراه دارد. قاب‌بندی عکس‌ها در Live View در صفحه نمایش متحرک D7500 راحت‌تر صورت می‌گیرد و قابلیت فوکوس دستی (همچنین می‌توانید در هر بخشی از صفحه نمایش که تمایل دارید ضربه بزنید و روی سوژه‌ی مورد نظر فوکوس کنید و همزمان شاتر را فعال کنید) و بررسی تصاویر گرفته شده در این نوع از صفحه نمایش‌ها نیز قدری آسان‌تر خواهد کرد.

 

تنها نکته‌ی ناامید‌کننده درباره‌ی صفحه نمایش نیکون D7500 کاهش رزولوشن آن است که از ۱۲۹۰۰۰۰ پیکسل در D7200 به ۹۲۲۰۰۰ پیکسل تغییر کرده است. با این حال با وجود میزان بالای شفافیت این صفحه نمایش و نمایش طبیعی رنگ‌ها در آن، این موضوع تأثیر منفی روی تجربه‌ی کاربران نخواهد گذاشت.

 

۵- کیفیت ساخت

 

دوربین های نیکون,نیکون D7500,دوربین نیکون D7200

نیکون D7500 حدود ۵ درصد از D7200 سبک‌تر است ( و ۱۶ درصد از D500) و وزن ۶۴۰ گرم را روی ترازو نشان می‌دهد. علی‌رغم کاهش وزن جزئی، همچنان احساس دوام و راحتی را به دستان کاربر متقل می‌کند.

 

گریپ D7500 در مقایسه با D7200 کمی عمیق‌تر است. همچنین دوربین D7200 از قابلیت جاسازی گریپ یک باتری عمودی اختیاری بهره می‌برد که در هنگام عکاسی پرتره به صورت منظم مفید واقع خواهد شد؛ اما نیکون چنین گریپی را برای D7500 عرضه نکرده است (حداقل تا الان). 

 

هر دو دوربین در میان محصولات مقاوم در برابر آب‌وهوا دسته‌بندی می‌شوند. درحالی‌که D7200 از پنل‌های منیزیم و آلمینیومی بهره می‌برد، در D7500 به منظور کاهش وزن از یک ساختار تک بدنه‌ای یا مانِ‌کاک استفاده شده است؛ در این ساختار شاسی و بدنه یکی هستند و به صورت جداگانه قرار نگرفته‌اند.

 

درحالی‌که ممکن است این یک پس‌رفت از جانب نیکون محسوب شود؛ اما با توجه به قیمت D7500 این محصول همچنان حس یک محصول با دوام را به دست کاربران منتقل می‌کند و قطعا حس یک محصول پلاستیکی را ندارد.

 

۶- فیلم‌برداری

دوربین D7200 قادر است تا با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه با کیفیت Full HD فیلم‌برداری کند؛ اما نیکون این قابلیت را در D7500 ارتقاء داده، از این رو این دوربین قابلیت فیلم‌برداری ۴K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه تا مدت زمان ۳۰ دقیقه را دارد. علاوه بر فیلم‌برداری با کیفیت ۴K دوربین D7500 قادر است تصاویر Full HD با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه را نیز ثبت کند. درحالی‌ که این دوربین قابلیت ثبت فیلم‌های تایم‌لپس ۴K UHD را دارد به لرزش‌گیر الکترونیکی به منظور کاهش تأثیر لرزش دوربین در دست هنگام فیلم‌برداری نیز مجهز است.

 

هر دو دوربین به منظور ضبط و مانیتورینگ سطح صدا به صورت حرفه‌ای به جک‌های هدفون و میکروفون مجهز هستند. دوربین D7500 علاوه بر موارد گفته شده خروجی همزمان ۴K UHD به کارت حافظه و همچنین بدون فشرده‌سازی از طریق HDMI را دارد.

 

۷- ذخیره اطلاعات

دوربین D7200 دارای دو درگاه کارت حافظه SD می‌باشد که به شما اجازه می‌دهد تا محتوای گوناگونی را روی هر دو کارت ذخیره کنید. برای مثال می‌توانید روی یک کارت حافظه عکس‌ و روی دیگری فیلم ذخیره کنید، یا روی یکی عکس‌های با فرمت JPEG و روی دیگری عکس‌هایی با فرمت RAW ذخیره کنید. درگاه دوم حافظه می‌تواند به ‌عنوان حافظه‌ی ذخیره عمل کند؛ اما دوربین D7500 تنها دراری یک درگاه کارت حافظه SD است. البته با توجه به اینکه کارت‌های حافظه با ظرفیت بالا از گذشته مقرون به صرفه‌تر هستند و با خرابی و خطاهای کم‌تری مواجه می‌شوند؛ بنابراین درگاه دوم کارت حافظه خیلی هم حیاتی به نظر نمی‌رسد.

 

۸- اتصال

همانند دیگر مدل‌های اخیر دوربین‌های DSLR نیکون (شامل D500، D3400، D5600 و D850) نیکون D7500 نیز از فناوری SnapBridge بهره می‌برد؛ این فناوری به دوربین اجازه می‌دهد تا به طور دائمی از طریق اتصال بلوتوث یا وای‌فای به دیگر دستگاه‌های هوشمند متصل شود. این به این معنی است که بعد از اینکه اولین اتصال انجام شد تصاویر می‌توانند به طور خودکار از هر مکانی که عکس‌برداری می‌کنید به گوشی شما منتقل شوند.

 

از سوی دیگر D7200 نیز از اتصال وای‌فای و NFC پشتیبانی می‌‌کند. در این شیوه همچنان امکان انتقال تصاویر وجود دارد؛ اما نه به سادگی فناوری اسنپ‌بریج در D7500 .

 

نتیجه‌گیری

اگر قبل از این دوربین‌های نیکون D3400 یا D5600 داشته‌اید و بدنبال ارتقاء آن‌ها هستید، احتمالا نیکون D7500 محصولی خواهد بود که دنبالش هستید. بهبود عملکرد و کنترل نویز تصاویر در مقایسه با دوربین D7200 و همچنین صفحه نمایش متحرک مواردی هستند که باعث جذابیت بیشتر این دوربین می‌شوند. همچنین کاربران D7000 و D7100 نیز می‌توانند روی عملکرد بهتر D7500 حساب باز کنند. با این حال کاربران D7200 خیلی نیاز به ارتقاء به D7500 نخواهند داشت چرا که تغییرات D7500 در مقایسه با D7200 آنقدر چشم‌گیر نیستند که ارزش پول پرداختی بیشتر را داشته باشند. از این رو به کاربران D7200 پیشنهاد می‌شود در صورت تمایل به ارتقاء دوربین خود D500 نیکون را در لیست خود قرار دهند؛ چرا که که گزینه‌ی بهتری برای آ‌ن‌ها خواهد بود.

 

مهدی خانلری

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش