جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۲۰۰۰۲۳

آشنایی با محبوب ترین زبان‌های برنامه نویسی جهان

زبان های برنامه نویسی,برنامه نویسی,محبوب ترین زبان های برنامه نویسی

برنامه نویسی از مهارت هایی است که برخورداری از آن فرصت های شغلی بسیاری را نصیب فرد کرده و حتی امکان کار کردن به صورت مستقل را برای وی فراهم می کند.

 

برای مثال برخی از برنامه نویسان ساکن در کشورهایی نظیر پاکستان و هند سفارشات کدنویسی یا اصلاح برنامه ها را از کشورهای اروپایی و آمریکا دریافت می کنند؛ حالا با توجه به قیمت ارزهای خارجی در ایران، اگر شما به عنوان یک برنامه نویس سفارشات کاربران خارجی را انجام می دادید ، چقدر در ماه عایدتان می شد؟

 

برنامه نویسی به معنی فرایندی است که طی آن فرمول حل مساله و الگوریتم به یک نرم افزار قابل اجرا تبدیل می شود. این فرایند شامل بررسی مساله، توسعه راه حل، طراحی الگوریتم، کدنویسی، تست و اشکال زدایی است.

 

تاکنون بیش از ۳۳۰ زبان برنامه نویسی طراحی شده که در زمینه های مختلفی از قبیل طراحی سمت سرور و کاربر، توسعه نرم افزارهای دسکتاپ، برنامه ها و بازی موبایل و غیره کاربرد دارند.

 

وب سایت GitHub با برخورداری از ۲۴ میلیون کاربر از سراسر جهان، یکی از بزرگترین سایت های اشتراک کد است و از آن به عنوان «فیسبوک برنامه نویسان» یاد می شود. در ادامه به ۱۵ مورد از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی بر اساس لیست GitHub اشاره شده است.

 

نکته قابل توجه در لیست مذکور این است که پایتون با رشد ۴۰ درصدی و پشت سرگذاشتن جاوا به دومین زبان برنامه‌نویسی محبوب در GitHub تبدیل شده است. زبان نسبتا جدید TypeScript هم از جایگاه پانزدهم به رتبه یازدهم محبوب ترین زبان های برنامه نویسی صعود کرده است.

 

۱. جاوا اسکریپت

اول از همه بگوییم که این زبان ارتباطی به جاوا نداشته و یک زبان برنامه نویسی مستقل است که بیشترین کاربرد را در وب دارد. جاوا اسکریپت به توسعه دهندگان اجازه می دهد عناصر تعاملی را به وب سایت ها اضافه کنند. برای تسهیل برنامه نویسی با این زبان می توان از کتابخانه غنی «جی کوئری» بهره برد که زمان توسعه پروژه را به شکل چشمگیری کاهش می دهد.

 

۲. پایتون

این زبان طیف وسیعی از خدمات مثل اپلیکیشن های وب و تجزیه و تحلیل داده را به برنامه نویسان ارائه می کند. سینتکس ساده و سرراست پایتون باعث شده به عنوان یکی از ساده ترین زبان های برنامه نویسی از آن یاد شود. از سوی دیگر سرمایه گذاری گوگل روی آن در یک دهه گذشته اعتبار آن را افزایش داده و برخی تحقیقات حاکی از این است که متداول ترین زبانی است که در ایالات متحده تدریس می شود. از اپلیکیشن های محبوب مبتنی بر پایتون می توان به اینستاگرام اشاره کرد.

 

۳. جاوا

یکی از کاربردی ترین زبان های برنامه نویسی جاوا است که از توسعه سمت سرور گرفته تا بازی های ویدئویی و اپلیکیشن های موبایلی کاربرد دارد. نقش گسترده جاوا در توسعه اپلیکیشن های اندروید، به آن جایگاهی درخور بخشیده است.

 

به لطف قابلیت WORA برنامه های نوشته به این زبان را می توان در پلتفرم های نرم افزاری مختلف اجرا کرد.

 

۴. روبی 

روبی (که به عنوان Ruby on Rails نیز شناخته می شود) یکی از تامین کنندگان اصلی اپلیکیشن های وب بوده و به خاطر یادگیری ساده، پیچیدگی کم و قدرت بالا محبوب است. در حال حاضر موقعیت های شغلی زیادی برای افراد مسلط به این زبان وجود دارد.

 

۵. PHP

PHP که مخفف عبارت Hypertext Preprocessor به معنی «پیش‌پردازنده ابرمتن» است اغلب در توسعه اپلیکیشن ها و وب سایت های داینامیک با حجم داده سنگین کاربرد دارد. این زبان قدرتمند قلب تپنده غول هایی از قبیل وردپرس و فیسبوک است. آنچه جذابیت PHP را دو چندان می کند منبع باز بودن است که باعث شده ماژول های پیش ساخته فراوانی برای آن منتشر شود.

 

یادگیری این زبان نه چندان دشوار برای علاقمندان به توسعه وب الزامی است.

 

۶.++C

++C و پاسکال جزو نخستین زبان های برنامه نویسی هستند که در دانشگاه های کشور تدریس می شدند و حالا بیش از یک دهه از آن زمان گذشته است، با این حال ++C آنقدر ها هم که به نظر می رسد قدیمی و بلا استفاده نیست.

 

این زبان نخستین بار در دهه ۸۰ میلادی توسعه داده شد و امروزه در پلتفرم های مختلف از اپلیکیشن های وب دسکتاپ گرفته تا زیرساخت ها سرور یافت می شود.

 

۷. CSS

این زبان بیشتر در طراحی وب سایت ها و اپلیکیشن های مبتنی بر مرورگر مورد استفاده قرار گرفته و روشی ساده برای نمایش چیدمان و جلوه‌های تصویری (مانند نوع قلم، رنگ و اندازه‌ها) در صفحات وب است.

 

۸. #C

افرادی که هیچ آشنایی با زبان های برنامه نویسی ندارند احتمالا این زبان را به صورت «سی هشتگ» تلفظ کنند در صورتی که تلفظ صحیح آن «سی شارپ» است. #C از نظر دستوری تقریبا با جاوا یکسان است و در صورتی که بر هریک از آنها تسلط داشته باشید، یادگیری زبان دیگر برایتان چندان دشوار نخواهد بود. اگر به توسعه برنامه های ویندوزی علاقه دارید، #C منتظر شماست.

 

۹. GO

این زبان توسط گوگل و به منظور توسعه سیستم ها برای پشتیبانی از پرکاربردترین موتور جستجوی جهان طراحی شد. از آن زمان قدرت فوق العاده این زبان بسیاری از توسعه دهندگان را به خود جلب کرده است.

 

۱۰. C

C به عنوان یکی از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی جهان که هنوز هم کاربرد دارد در اوایل دهه ۷۰ میلادی طراحی شد. در سال ۱۹۷۸ راهنمای افسانه ای این زبان با عنوان «زبان برنامه نویسی C» برای نخستین بار منتشر شد که پس از گذشت چهار دهه هنوز هم خوانندگانی دارد.

 

۱۱. TypeScript

این زبان که طبق استانداردهای برنامه نویسی هنوز نوپا محسوب می شود در سال ۲۰۱۲ منتشر شد. دستور زبان TypeScript شباهت های زیادی به جاوا اسکریپت دارد و برای اجرای اپلیکیشن های بزرگ طراحی شده است.

 

این زبان متن باز هم با هدف تسهیل برنامه نویسی به زبان جاوا اسکریپت طراحی شده و از سوی مایکروسافت پشتیبانی می شود.

 

۱۲. Shell

Shell پیش از آنکه یک زبان برنامه نویسی باشد، اسکریپتی است که فرمان اجرای لیستی از دستورات پیش ساخته را به سیستم عامل می دهد. برای مثال یک اسکریپت Shell ممکن است پس از اجرا فرمان تبدیل فایل های bmp به jpg را به سیستم عامل بدهد.

 

۱۳. سویفت

اپل این زبان متن باز را در سال ۲۰۱۴ و به عنوان راهکاری بهتر و ساده تر برای توسعه نرم افزار منتشر کرد و مدعی است که الگوریتم‌های جستجوی سویفت تا ۲.۵ برابر سریع‌تر از C شی گرا اجرا می شوند.

 

Swift در همین مدت کوتاه به لطف نگارش‌های ساده‌تر و امنیت بالا محبوبیت زیادی پیدا کرده و از مهم ترین اپلیکیشن های بهره مند از آن می توان به سرویس حمل و نقل اینترنتی Lyft اشاره کرد.

 

یکی دیگر از مزایای این برنامه درآمد بالای توسعه دهندگان آن است که برخی آن را تا ۱۱۵ هزار دلار در سال نیز ذکر کرده اند.

 

۱۴. Scala

Scala در سال ۲۰۰۴ و به عنوان جایگزینی برای جاوا طراحی شد و طرفداران آن عقیده دارند که روشی مناسب برای توسعه نرم افزارها در مقیاس بزرگ است.

 

توسعه دهندگان این برنامه قصد داشته اند محدودیت های جاوا را کاهش داده و با نوشتن کدهای کمتر به نتایج مشابهی دست پیدا کنند، با این حال بسیاری آن را سخت تر از جاوا می دانند.

 

۱۵. C شی گرا

بسیاری از اپلیکیشن های iOS با استفاده از این زبان برنامه نویسی توسعه پیدا کرده اند. اگر چه سویفت به عنوان زبان جدید اپل در حال گسترش است، با این حال علاقمندان به توسعه برنامه برای آیفون و آیپد، بهتر است برنامه نویسی را از C شی گرا شروع کنند.

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش