پاور بانک
پاور بانک یا شارژر همراه برای هر کسی یک وسیله ی تقریبا ضروری است به ویژه برای افرادی که یک گوشی موبایل هوشمند دارند و یا افرادی که خیلی از خانه بیرون میروند و با گوشی موبایل یا تبلت شخصی خود بیشتر کارهایشان را انجام میدهند همچنین افرادی که موبایل گیمر حرفه ای یا بازاریاب هستند. در هر شرایطی انتخاب پاور بانک مناسب برای استفاده میتواند دشوار باشد. تمامی گوشی های موبایل و تبلت ها باتری داخلی قابل شارژ دارند که قابل شارژ شدن به وسیله شارژر های مخصوص خود هستند.
تصور کنید در مکانی هستید که به شارژر و یا حتی برق دسترسی ندارید و باتری گوشی موبایل شما به اتمام رسیده، در همین زمان قرار است یک ایمیل کاری بسیار مهم دریافت کنید و برای پاسخ به آن زمان زیادی ندارید ولی باطری موبایلتان در حال اتمام و خاموشی است. از این جهت پاور بانک در زندگی روزمره همه افراد نقشی بسیار کارآمدی ایفا می کنند. ولی پیش از این که پاور بانک بخرید باید درمورد آن اطلاعاتی تخصصی بدانید، چون انتخاب و خرید یک پاور بانک خوب برای شما کارآیی مورد نیازتان را برآورده می کند.
پاور بانک تقلبی و غیر اصل سبب میشود به گوشی موبایل یا تبلت شما آسیب وارد شود و برای شما خسارات بیشتری در پی داشته باشد. پاور بانک که میتوانید به راحتی آنرا هرکجا با خود ببرید، یک منبع ذخیره سازی انرژی قابل حمل است و در مواقع ضروری با اتصال گوشی موبایل به پاور بانک به راحتی می توانید آنرا شارژ نمایید.
پاور بانک چیست؟
هدف استفاده از پاور بانک این است که در زمان انجام کارهایتان، وسایل الکترونیکی مجهز به باتری را شارژ کنید! پاور بانک به اندازه کافی میتواند کوچک باشد و در جیبتان جا شود یا این که همراه با ظرفیت بالاتر، بزرگ تر باشند.
پیشینه پاور بانک
در سال ۲۰۰۱ نخستین پاور بانک قابل حمل توسط یک شرکت چینی به نام Pisen ایجاد شد. طرح اصلی که توسط یک مدار به هم متصل شده بودند، دو باطری قلمی بودند! در نمایشگاه بین المللی الکترونیک مصرفی لاس وگاس، اولین نمایش خود را انجام داد. نخستین پاور بانک بزرگی که اختراع شد، عمر باتری کوتاهی داشت ولی امروزه طراحی های بسیار پیچیده با عمر باتری بسیار بیشتری وجود دارد. اکثر پاور بانک های مدرن در کف دستتان جا میشود و چندین بار گوشی هوشمند شما را پیش از اتمام شارژ، می توانند شارژ کنند.
اجزای پاور بانک
هر پاور بانک شامل یک پورت USB و یک پورت مینی سوکت یو اس بی ورودی برای شارژ خود میباشد تا انرژی الکتریکی لازم را بتوان درون آن ذخیره نمود. با توجه به طراحی و مدل پاور بانک ها بر روی پاور بانک ها پورت های دیگری نیز تعبیه شده است که از امکانات جانبی آن می باشد. درگاه لایتنینگ در تعدادی از پاور بانک ها تعبیه شده است که همین امر سبب افزایش قیمت آن ها میشود. توجه کنید که درگاه اضافی بر روی جریان خروجی پاور بانک تاثیرگذار است. به طور مثال زمانی که یک پاور بانک با دو درگاه ۲ آمپری میخرید؛ جریان خروجی در صورت اتصال یک دستگاه به دو آمپر میرسد و در صورت استفاده از دو درگاه، ممکن است جریان خروجی به هر دستگاه به ۱.۵ آمپر محدود شود. البته پاور بانک هایی نیز وجود دارد که مجموع جریان خروجی از آنها به ۴ آمپر میرسد ولی قیمت بسیار بالایی خواهند داشت.
انواع پاور بانک
پاور بانک، انواع مختلفی دارد که بطور کلی در دسته های زیر قرار می گیرند:
- پاور بانک یونیورسال یا استاندارد:
یکی از متداول ترین نوع پاور بانک، پاور بانک استاندارد است. در بیشتر فروشگاه های لوازم دیجیتال این محصول یافت میشوند که برای خرید پاور بانک میتوانید به آن ها سر بزنید و از درگاه های USB برای شارژ شدن یا شارژ کردن کمک می گیرند. معمولاً انواع پاور بانک چراغ های نشانگری دارند که به شما میزان شارژ دستگاه را نشان می دهند. به محض این که پاور بانک های استاندارد بطور کامل شارژ شد، می توانند سایر دستگاه ها را شارژ کنند.
- پاور بانک خورشیدی:
یکی از انواع پاور بانک که نوع کارکردش از نامش مشخص است، پاور بانک خورشیدی می گویند. با استفاده از نورخورشید ، این نوع پاور بانک شارژ می شود. اکثر این پاور بانک ها مجهز به پنل های فتوولتائیک هستند که نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند. کوچک بودن این پنل ها سبب افزایش زمان شارژ شدن دستگاه میشود. بدین ترتیب علت وجود درگاه USB در پاور بانک های خورشیدی همین مسأله است.
- پاور بانک وایرلس:
پاور بانک های وایرلس، جالب ترین نوع پاور بانک به شمار میروند. در کنار استفاده از درگاهUSB، این پاور بانک ها برای شارژ شدن از شارژرهای بی سیم استفاده کنند و به این ترتیب می توانند میزان استفاده از کابل را به حداقل برسانند پاور بانک های بی سیم قابلیت مهمی دارند که از آن می توان به شارژ بی سیم وسایل الکترونیک اشاره کرد. دستگاهی که قابلیت شارژ بی سیم دارد را بر روی پاور بانک قرار دهید و بدون نیاز به اتصال سیم، پاور بانک عملیات شارژ را انجام می دهد. بعضی از گوشی ها و هدفون هایی که در بازار موجود هستند، از قابلیت شارژ بی سیم برخوردارند و این ویژگی بسرعت در حال رشد است. برای شارژ بی سیم، استانداردهای مختلفی وجود دارد و متأسفانه در این زمینه فعلاً استاندارد واحدی اعمال نشده است، به همین علت پیش از خرید پاور بانک بی سیم هماهنگی آن با گوشی خود را بررسی کنید.
شارژ کردن پاور بانک
هر پاور بانک برای دریافت برق یک سوکت ورودی اختصاصی دارد. این جریان برق با استفاده از یک سوکت USB موجود در کامپیوتر یا تلویزیون و هر دستگاه دیگری می آید، ولی از طریق پریز می تواند شارژ سریع تری داشته باشد. پاور بانک ها معمولاً برای شارژ شدن از Micro USB و برای شارژ کردن از USB استاندارد استفاده می کنند. پاور بانک ها در موارد خیلی نادر، برای ورودی و خروجی میتوانند از سوکت مشابه استفاده کنند که به سختی پیدا می شود. اگر نمیتوانید سوکت خروجی یا ورودی را تشخیص دهید، به دفترچه راهنما دستگاه خریداری شده برای دیدن دستورالعمل های ویژه مراجعه کنید.
برای این که پاور بانک فول شارژ شود باید به ظرفیت پاور بانک و سطح شارژ کنونی اش توجه کرد. اکثر پاور بانک ها برای نمایش ظرفیت باقی مانده چراغ LED دارند و برای جلوگیری از شارژ و گرم شدن بیش از حد دستگاه، یک قطع کننده ایمنی دارند. در صورتیکه از وجود این رله قطع کننده بر روی دستگاه خودتان اطمینان ندارید حتماً پاور بانک را بعد از شارژ کامل، از برق جدا کنید.
کاربرد mAh در پاور بانک
به میلی آمپر ساعت، که یک واحد اندازه گیری است و برای انرژی الکتریکی، به خصوص باتری ها استفاده می شود mAh گفته میشود. باتری که دارای میلی آمپر ساعت بیشتری باشد، از انرژی و عمر باتری بیشتری برخوردار خواهد بود. mAh برای باتری های قابل شارژ موجود در پاور بانک نشاندهنده ی مدت زمان شارژ باتری است و این که چه مدت پیش از این که شارژ شود، میتواند شارژ یک دستگاه الکترونیکی دیگر را تأمین کند.
ظرفیت ذخیره انرژی پاور بانک
ظرفیت پاور بانک با مقدار انرژی الکتریکی که در آن ذخیره می شود، برابر است و با واحد میلی آمپر سنجیده می شود. این ظرفیت به شما این قابلیت را می دهد تا با آن دستگاه های متفاوتی را شارژ کنید. در صورتیکه شما از یک پاور بانک ۱۵۰۰ میلی آمپری استفاده می کنید، میتوانید در اینصورت با یک صفحه متوسط، یک گوشی هوشمند را شارژ کنید. برای شارژ نمودن تبلت و گوشی های هوشمند بزرگ تر حتماً باید از پاور بانکی با ظرفیت ذخیره انرژی بالاتر استفاده کنید و درصورت استفاده از همین پاور بانک، باید چند مرتبه آنرا شارژ نمایید. مثلاٌ برای دستگاه هایی که به شدت جریان بیشتری نیاز دارند، باید از ظرفیت های بزرگتری برای شارژ کامل استفاده کنید که به شرح زیر میباشد:
> ۸۰۰۰ میلی آمپر ساعت
> ۱۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت
> ۱۲۰۰۰ میلی آمپر ساعت یا بیشتر
فناوری باتری های پاور بانک
پاور بانک های دارای باتری های لیتیوم یونی، معمولاً نسبت به دیگر پاور بانک ها ارزان قیمت هستند و چگالی انرژی بیشتری دارند. این باتری ها با وجود چنین مزیت هایی نسبت به دیگر مدل ها، دارای طول عمر زیادی نیستند و به همین دلیل به مرور دچار مشکلاتی میشوند در حالیکه باطری هایی با نام لیتیوم پلیمری دچار فرسودگی های شدید در گذر زمان نمی شوند و طول عمرشان بیشتر است. ولی همین ویژگی باعث شده که به مراتب قیمت های بیشتری داشته باشند و مناسب برای همه انواع بودجه های خرید نباشند.
عمر پاور بانک
در صورتی استفاده ی مداوم و روزانه از پاور بانک خود، عمر آن بین یک تا دو سال است. البته پس از یک تا دو سال، خراب نمی شود ولی برای شارژ شدن، میزان توانش کاهش می یابد. این کاهش بسیار متفاوت است ولی در حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد بطور متوسط از توان پاور بانک کاهش می یابد. چنانچه از پاور بانک به تعداد دفعات کم استفاده می کنید عمر آن نیز افزایش پیدا می کند. البته در طول عمر پاور بانک به عوامل زیادی بستگی دارد که از آن می توان به مثل دما، ضربه، رطوبت، کیفیت خود باتری پاور بانک و … اشاره کرد.
بهترین نوع پاور بانک
بهترین نوع پاور بانک یک میلی آمپر ساعت میباشد که باید نسبت به دستگاهی که میخواهید شارژ کنید بالاتر باشد. هرچه باتری روی تلفن یا دستگاه الکترونیکی دیگر بزرگ تر باشد، به انرژی بیشتری از پاور بانک خود برای شارژ کردن آن احتیاج دارید. به طورمثال ، اگر دستگاه الکترونیکی شما، باتری ۲۰۰۰ میلی آمپر ساعت داشته باشد، شما باید پاور بانکی تهیه کنید که حداقل ۲۰۰۰ میلی آمپر ساعت یا بیشتر داشته باشد. به این ترتیب، حداقل یک بار شارژ کامل برای دستگاهتان بدون نیاز به شارژ مجدد پاور بانک دریافت خواهید کرد.
گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش
- 17
- 3