استارلینک چیست؟
استارلینک از نظر فنی یک بخش در SpaceX است، همچنین نام شبکه رو به رشد شرکت پرواز فضایی یا "صورت فلکی" از ماهوارههای مداری است. توسعه این شبکه در سال ۲۰۱۵ آغاز شد و اولین نمونه از ماهواره ها در سال ۲۰۱۸ به مدار زمین پرتاب شد.
در سالهای پس از آن، اسپیسایکس هزاران ماهواره استارلینک را در دهها پرتاب موفقیتآمیز در صورت فلکی مستقر کرده است که جدیدترین آنها در ۹ آگوست انجام شد و ۵۲ ماهواره دیگر را در مدار پایین زمین تحویل داد. این تعداد کل ماهواره های پرتاب شده را به ۲۶۶۲ می رساند که به نظر می رسد بیش از ۲۰۰۰ از آنها بخش های عملیاتی صورت فلکی هستند.
درست مانند ارائه دهندگان اینترنت ماهواره ای موجود مانند HughesNet یا Viasat ، استارلینک می خواهد دسترسی به اینترنت را بفروشد به ویژه به افرادی که در مناطق روستایی و سایر نقاط جهان هستند که به پهنای باند پرسرعت دسترسی ندارند.
وب سایت استارلینک می نویسد: «استارلینک به طور ایده آل برای مناطقی از جهان که اتصال به طور معمول یک چالش بوده است، مناسب است. بدون محدودیت زیرساخت زمینی سنتی، استارلینک میتواند اینترنت پهن باند پرسرعت را به مکانهایی که دسترسی کم یا کاملاً در دسترس نبوده است، ارائه دهد.»
تنها کاری که برای برقراری اتصال باید انجام دهید این است که یک بشقاب ماهواره ای کوچک در خانه خود راه اندازی کنید تا سیگنال را دریافت کرده و پهنای باند را به روتر شما منتقل کند. این شرکت تعدادی گزینه برای نصب پشت بام، حیاط و نمای بیرونی خانه شما ارائه می دهد. حتی یک برنامه Starlink برای اندروید و iOS وجود دارد که از واقعیت افزوده استفاده می کند تا به مشتریان کمک کند بهترین مکان و موقعیت را برای گیرنده های خود انتخاب کنند.
سرویس Starlink در حال حاضر تنها در مناطق منتخب در ایالات متحده، کانادا و خارج از کشور در دسترس است، اما این سرویس اکنون دارای بیش از ۱۰۰۰۰۰ پایانه ماهواره ای است که برای مشتریان ارسال شده است و نقشه پوشش همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد زیرا ماهواره های بیشتری به صورت فلکی راه پیدا می کنند. در نهایت، Starlink امیدوار است بتواند کل سیاره را با یک سیگنال وای فای پرسرعت قابل استفاده، از جمله برای وسایل نقلیه در حال حرکت و وای فای در حین پرواز، پوشش دهد.
سرعت سرویس اینترنت استارلینک چقدر است؟
با توجه به سایت ردیابی سرعت اینترنت Ookla که عملکرد اینترنت ماهواره ای استارلینک را در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ تجزیه و تحلیل کرد، سرعت دانلود بیش از ۱۰۰ مگابیت در ثانیه را در ۱۵ کشور مختلف در سال گذشته ارائه کرد که میانگین سرعت آن در سه ماهه چهارم بالاتر از سه ماهه سوم بود.
در ایالات متحده، میانگین سرعت دانلود اینترنت استارلینک حدود ۱۰۵ مگابیت بر ثانیه و متوسط سرعت آپلود در حدود ۱۲ مگابیت در ثانیه را ارائه می دهد که تقریباً پنج یا شش برابر بهتر از میانگین رقبای ماهواره ای Viasat و HughesNet است و از میانگین کلی برای کل بی سیم ثابت کمتر است.
با پرتاب ماهوارههای بیشتر، نصب ایستگاههای زمینی بیشتر و بهبود نرمافزار شبکهمان، سرعت داده، تأخیر و زمان کار بهطور چشمگیری بهبود مییابد.
در ماه ژوئن ۲۰۲۲، Ookla گزارش داد که سرعت متوسط دانلود Starlink در ایالات متحده از آغاز سال ۲۰۲۱ تا آغاز سال ۲۰۲۲ تقریباً ۳۸ درصد افزایش یافته و به ۹۰ مگابیت در ثانیه رسیده است.
هزینه ماهانه استفاده از اینترنت ماهوارهای چقدر است؟
مطابق اعلام شرکت استارلینک، قیمت سختافزارهای لازم برای استفاده از اینترنت ماهوارهای این شرکت، شامل دیش ماهوارهای و قطعات اتصالی به آن برای برقراری ارتباط با تمام وسایل و ابزارهای قابل اتصال به اینترنت ۵۹۹ دلار آمریکاست که بر پایه نرخ آزاد دلار (۳۱ هزار و ۷۷۰ تومان) معادل ۱۹ میلیون تومان میشود. البته استارلینک هزینهای هم برای ارسال پستی این تجهیزات دریافت میکند که بسته به بعد مسافتی متفاوت است.
استارلینک هزینه ماهانه استفاده از اینترنت را هم ۱۱۰ دلار یا ۳.۵ میلیون تومان اعلام کرده است.
اینترنت استارلینک چه مزایای دارد؟
در اینجا چند مورد از مزایای اینترنت استارلینک آورده شده است.
• اینترنت سریعتر : اینترنت استارلینک سریعتر از اینترنت های ماهواره ای سنتی دیگر است. استارلینک آنقدر سریع است که مقایسه سرعت آن با اینترنت ماهواره ای معمولی پوچ است.
• ارزانتر : اینترنت استارلینک ارزانتر از اینترنت کابلی و ماهواره ای دیگر برای مناطق روستایی و حومه شهر است. در بسیاری از نقاط، کاربران حومه شهر همان مبلغی را که همتایان شهری خود می پردازند، پرداخت می کنند، اما اینترنت بسیار کندتری دریافت می کنند و در مناطق روستایی، کاربران مبلغ زیادی می پردازند اما فقط ۱۰/۱ اینترنت دریافت می کنند.
• استارلینک در همه جا در دسترس است : مهم نیست در هر کجا زندگی می کنید، اینترنت Starlink در محل شما در دسترس است. استارلینک تمام دنیا را از قطب جنوب تا وسط اقیانوس را پوشش می دهد. هزاران ماهواره بالای سر ما در حال چرخش هستند. سیگنال آن به هر نقطه از این جهان می رسد. چه در یک حومه دور افتاده، وسط اقیانوس یا آسمان باشید، اینترنت Starlink در دسترس است.
• بازیابی سریعتر بعد از بلایا : هر زمان که فاجعهای به منطقهای روی دهد، بازیابی سرویس اینترنت، روزها یا حتی هفتهها طول میکشد. طوفان، گردباد، آتش سوزی یا سیل می تواند به کابل اینترنت آسیب جدی وارد کند. پس از یک طوفان شدید، تعمیر آن کابل ها نه تنها هزینه بر است، بلکه زمان بر است. اما اینترنت Starlink به دلیل فاجعه زمین دچار قطعی اینترنت نمی شود. به محض روشن شدن آسمان، می توانید اینترنت Starlink را دریافت کنید.
• قابلیت حمل بهتر : اینترنت استارلینک قابلیت حمل بهتری نسبت به اینترنت کابلی دارد. اگرچه تلفن همراه قابل حمل است، اما خدمات آن در همه جا در دسترس نیست. اینترنت ماهوارهای سنتی نیز مانند استارلینک همراه است، اما سرعت اینترنت پایینتری را با تأخیر بالا و خدمات ضعیف ارائه میکند.
اینترنت استارلینک چه معایبی دارد؟
با وجود تبلیغات، برخی از نکات منفی نیز در اینترنت استارلینک وجود دارد که اگر به فکر انتخاب آن به عنوان یک ارائه دهنده اینترنت هستید، باید در نظر بگیرید.
• پوشش هنوز کم است: اگرچه Starlink طبق وبسایت آن در اکثر ایالات ایالات متحده در دسترس است ، هنوز مناطق زیادی وجود دارد که به دلیل کمبود ظرفیت غیرقابل دسترسی است.
• نیاز است خودتان نصب کنید: تجهیزات و روترهای خانگی Starlink به صورت خودکار نصب میشوند که به طور بالقوه میتواند در هزینههای نصب کاربران صرفهجویی کند. با این حال، این می تواند برای کسانی که هیچ گونه تخصص در این نوع پروژه ندارند نیز مشکلاتی ایجاد کند.
• کندتر از اینترنت کابلی است : علیرغم اینکه Starlink یکی از سریع ترین ارائه دهندگان اینترنت ماهواره ای است، به سادگی نمی تواند با اینترنت کابلی رقابت کند. اگر سرعت چیزی است که به دنبال آن هستید، اینترنت کابلی به طور کلی بسیار سریعتر خواهد بود
• انسداد می تواند باعث مشکلات اتصال شود: یکی دیگر از جنبه های اینترنت ماهواره ای که می تواند مشکل ساز شود، موانع است. این می تواند هر چیزی باشد که سیگنال دریافتی از ماهواره را قطع کند. بشقاب ها باید در منطقه ای با آسمان کاملاً صاف نصب شوند، در غیر این صورت ممکن است در معرض تعدادی موانع قرار گیرند.
• در شهرها به خوبی کار نخواهد کرد: با اینترنت ماهواره ای، در شهرهای بزرگ معمولاً می بینید که سرعت کمی کند می شود. این به این دلیل است که همه افراد در آن شهر که از همان ارائه دهنده استفاده می کنند، پهنای باند ماهواره هایی را که از روی آن عبور می کنند به اشتراک می گذارند. از آنجایی که افراد زیادی در شهرها از یک ارائه دهنده استفاده می کنند، این امر بر سرعت اینترنت تأثیر می گذارد. در مناطق روستایی یا حومه شهر، که اینترنت ماهواره ای می تواند مفیدتر باشد، این مسئله چندان مشکل ساز نخواهد بود.
منبع: بیتوته
- 19
- 1