تتر (رمزارز)
در اغلب صرافی های رمزارز مطرح جهان، ارز رمزنگاری شده تتر با نماد USDT دردسترس کاربران قرار گرفته که شرکت هنگ کنگی به نام Tether Limited آن را به بازار عرضه کرد. ارزش هرتتر با یک دلار آمریکا برابر است، به همین خاطر قيمت ثابتی دارد. به این علت نام دیگر تتر، استیبل کوین است که قیمت ثابتی دارد یعنی بیانگر ثبات ارزش آن می باشد. بسیاری ازمعامله گران بازار بدین دلیل از این نوع رمزارز استفاده می کنند که ارزش دارایی های رمزنگاری شده خود را حفظ کنند.
از دیگر رمزارزهایی که با عنوان استیبل کوین، فعال هستند؛ می توان به USD coin، True USD اشاره کرد ولی هیچ کدام از آن ها به جایگاه تتر نرسیده اند. تترها قابلیت ذخیره شدن در کیف پول های موجود در صرافی ها یا کیف پول های دیجیتالی روی موبایل یا کامپیوتر را دارند. به سرعت ارسال یک ایمیل می توان تتر را ارسال و دریافت کرد، درواقع علت محبوبیت این ارز دیجیتال در بین معامله گران، همین مورد می باشد.
نحوه شکل گیری تکنولوژی تتر
دلار تتر و یورو تتر در سال ۲۰۱۵ توسط دو توکن USDT و EURT به فعالان بازار معرفی شد. در این آلت کوین های جدید، ترکیب ارزش ارزهای فیات و تکنولوژی رمزارزها، موجب ایجاد ویژگی های انکارناپذیری شد و برای همیشه شکل مبادلات را دگرگون کرد. تتر براساس تصور عموم توسط یک نهاد متمرکز دیگر یا بانک مرکزی آمریکا پشتیبانی می شود درحالیکه با گذشت زمان تعيين شد که عملکرد این نع رمزارز از دولت ها و حکومت ها مستقل است و قابل پشتیبانی از هیچ نهاد متمرکز دولتی نیست.
انواع ارزهای رمزنگاری شده را از طریق تتر میتوانید مبادله کنید و زمانیکه قیمت بیت کوین و سایر رمزارزها با نوسان شدید رو به رو شد از طریق تبدیل آن به تتر به منظور حفظ ارزش دارایی های دیجیتال خود اقدام کنید. مدیریت نوسانات بازار رمزارز، که کاملا آزاد است؛ موجب نگرانی فعالان بازار میشد، قیمت ثابت تتر این مزیت را دارد که سرمایه گذاران، نگرانی هایشان را برطرف کنند. خدمات رسانی با تتر، تقریباً توسط تمامی صرافی های مطرح رمزارزجهان انجام میشود که از آن ها می توان به Bitfinex، Binance، Bittrex و Poloniex اشاره کرد.
تاریخچه تتر
یک شرکت هنگ کنگی در سال ۲۰۱۰، تتر را ساخت. بلاکچین بیت کوین براساس عقیده ی متخصصان عرصه فن آوری، قابلیت اجرای چندین رمزارز بر روی آنرا دارد. از این رو این ایده توسط دو گروه نظیر استارت آپی ریل کوین و صرافی ارز دیجیتال بیت فینکس تحقیق و بررسی شد و در نتیجه با ادغام تحقیقات و پروژه ها توانستند تتر را طبق این بررسی ها بوجود آورند.
کاربردهای Tether
Tether دو کاربرد اصلی دارد:
- انتقال آسان، سریع و ارزان پول:
تتر میتواند در بسیاری از موارد به خاطر ثبات قیمت نسبی، جایگزین دلار شود. همچنین از طریق تتر، بسیار سریعتر و ارزان تر از ارزهای فیات می توان تراکنش را انجام داد که برای انتقال فوری سرمایه، ویژگی مهمی به شمار می رود.
- حفظ ارزش سرمایه در برابر نوسانات ارزهای دیجیتال:
ارزش رمز ارزها وقتی که با نوسانات شدید رو به رو می شوند، مثلاً قیمت بیت کوین و اتریوم دچار کاهش بسیار زیادی میشود؛ می توانید این دو نوع رمزارز را به تتر تبدیل کنید و از این طریق به حفظ ارزش دارایی هایتان بپردازید و برای خرید مجدد رمز ارز به میزان بیشتر در فرصت مناسب تری( به عنوان مثال پس از کاهش بیشتر قیمت و پیش از افزایش مجدد نرخ) اقدام کنید. در واقع یکی از مواردی که تریدرهای بسیاری برای خرید و فروش ارزهای دیجیتالشان نظیر بیت کوین و اتریوم، تتر را جایگزین کرده اند؛ سرعت بالای انجام تراکنش ها، ثبات قیمت تتر و کارمزد ناچیز انتقال آن می باشد.
البته این نکته را در نظر بگیرید که با وجود در امان ماندن تتر از نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال، همچنان تحتتأثیر افزایش و کاهش قیمت ارزهای فیات قرار دارد. به این معنی که ارزش تتر در اثر افزایش یا کاهش نرخ دلار در مقایسه با ارزهای دیگر( مثل یورو و پوند یا طلا) دچار نوسان میشود.
میزان کارمزد شبکه تتر
رمزارز تتر تقریبا از هیچ کارمزدی برخوردار نیست ولی برای این که کارمزدها دقیقتر محاسبه شود، بهتر است بدانید که دلار تتر برای این که از کیف پول مختص به این رمزارز به کیف پولی دیگر منتقل شود؛ از هزینه ی متفاوتی برخوردار است، ولی معمولاً کارمزد تراکنش ها در کیف پول تتر به حساب های موجود در بانک اختصاص می یابد نه یک کیف پول دیگر، که این تخصیص به مقدار ۲۰ دلار در نظر گرفته می شود.
مهم ترین ویژگی های تتر
* دارای پشتوانه بودن:
شرکت سازنده تتر مدعی شده که، پشتیبانی تتر از طریق ارزهای فیات، ذخیره نقدی و موارد مشابه می باشد.
* شفافیت مالی:
اطلاعاتی که با ارزهای پشتوانه تتر در ارتباط است را می توان بطور زنده مشاهده و پیگیری کرد.
* تبدیل آسان به پول نقد:
در صرافی ها، تتر را می توان به آسانی به ارزهای فیات، نقد کرد.
* امنیت:
امنیت انتقال پول به وسیله تکنولوژی بلاک چین محور تتر، تامین میشود. از طریق ابزارهایی نظیر وب سایت etherscan می توان تمامی تراکنش ها را در بلاک چین انجام داد.
خرید تتر
بهترین کار برای خرید تتر اینست که به یک سایت صرافی رمزارز مراجعه کنید. کاربرانی که در ایران میخواهند از یک صرافی آنلاین، تتر بخرند معمولاً از طریق یکی از دو روش زیر اقدام می کنند:
> خرید مستقیم از سایت های ایرانی با ریال و کارت بانکی
> تبدیل بیت کوین یا سایر ارزهای رمزنگاری شده به تتر در صرافی های خارجی مانند بایننس
وب سایت های ایرانی فروشنده ی تتر را میتوانید در گوگل، با جستجوی کلمه« خرید تتر» پیدا کنید و بعد از این که ثبت نام و احراز هویت کردید؛ با کارت بانکی خود بطور مستقیم، این رمزارز را خرید کنید. بعضی از سرمایه گذاران هم در صرافی های بین المللی از طریق روش دوم، بیت کوین یا ارزهای رمزنگاری شده ی دیگر را به تتر تبدیل می کنند. دقت کنید که صرافی های خارجی نمیگذارند که کاربران ساکن ایران به خاطر تحریم ها فعالیت داشته باشند، به همین علت احتمال دارد که حساب مسدود شود. با این حال، اغلب کاربران ایرانی با تغییر ip خود در زمان نگارش این مطلب، بدون وجود هیچ مشکلی در صرافی بایننس فعال هستند.
کیف پول های تتر
از واحدهای تتر می توان به غیرفیزیکی و دیجیتالی اشاره کرد ، از این رو باید نسبت به ذخیره سازی آن ها بر روی کیف پول های دیجیتال اقدام کرد. یکی از ارزهای رمزنگاری شده که از دسترسی بسیار بالایی برخوردار است و قابلیت ذخیره سازی و انتقال بر روی ده ها کیف پول( نرمافزاری یا سخت افزاری) را دارد، تتر نامیده میشود. واحدهای تتر، قابلیت ذخیره شدن بر روی کیف پول های رسمی اتریوم( به صورت توکن ERC- 20)، بیت کوین کش، اومنی و ترون را دارد، ولی صرافی ها بیشتر، اقدام به فروش توکن ERC- 20 تتر می نمایند.
مای اتروالت( Myetherwallet)، کوینومی( Coinomi)، تراست والت( Trust Wallet) و اتمیک والت( Atomic Wallet) برای ذخیره تتر از بهترین کیف پول های نرمافزاری به شمار می روند. دو کیف پول سخت افزاری برتر که قابلیت پشتیبانی از این رمزارز را دارند، نظیر کیف پول های سخت افزاری لجر( Ledger) و ترزور( Trezor) می باشند. از کیف پول های بسیار زیاد دیگری هم به میتوانید غیر از این کیف پول ها بهره بگیرید، اما پیش از این که یک کیف پول را نصب و استفاده کنید؛ بهتر است که از اعتبارش مطمئن شوید.
این نکته را در نظر بگیرید که حتماً یک نسخه پشتیبان، قبل از استفاده از کیف پول یک رمزارز تهیه کنید. معمولاً کیف پول ها قابلیت نمایش یک مجموعه ۱۲ تایی از کلمات انگلیسی را برای بک آپ به کاربر دارند که باید در جایی امن، آن ها را یادداشت کرد و اگر کیف پول، حذف شد یا هر مشکل دیگری اتفاق افتاد؛ کاربر، قابلیت بازیابی مجدد دارایی هایش را داشته باشد. درصورت عدم بک آپ گیری از کیف پول خود؛ اگر کیف پول، سرقت و یا حذف شود یا دستگاه خراب شود، دیگر قابلیت بازیابی دارایی های خود را ندارید.
نحوه ی سرمایه گذاری در Tether
درصورت سرمایه گذاری در تتر باید نکات زیر را مدنظر قرار دهید :
> نخستین کار برای این که در تتر سرمایه گذاری کنید؛ اینست که میزان عرضه و درخواست ها را بررسی کنید و نمودار قیمت های بازار ارز را در نظر داشته باشید.
> هرگز در زمان بالا بودن قيمت برای سرمایه گذاری، هیچ رمزارزی نخرید.
> برای خرید رمزارز باید در مورد سایت ها یا کارگزاری های معتبر آنلاین تحقیق کنید.
> برای سرمایه گذاری باید به توان مالی را در نظر بگیرید و فقط به اندازه توان مالیتان سرمایه گذاری کنید.
> شما باید بتوانید در شبکه های متفاوت و با رمزارزهای متفاوت، سرمایه گذاری کنید.
> به منظور خرید رمزارز باید در رابطه با میزان کاربران رمزارز به بررسی و تحقیق بپردازید و درصورت کم بودن کاربران شبکه یا سایت مورد نظر، به این معنیست که این شبکه معتبر نیست.
مزایای تتر
>> سرعت بالا در انجام تراکنش ها:
سرعت کم در نقل و انتقالات مالی به عنوان یکی از مزایای تتر به شمار میرود و این نقل و انتقالات، نیازمند چندین روز زمان می باشد تا در سیستم بانکی بین المللی، هرگونه تراکنشی انجام شود.
>> ثابت بودن قیمت:
یکی دیگر از ویژگی های تتر در مقایسه با رمزارزهای دیگر، ثابت بودن قیمت آن میباشد ، در حالیکه افزایش یا کاهش قیمت رمزارزهای دیگر براساس مقدار تراکنش ها و درخواست های کاربران می باشد.
>> کارمزد کم:
تتر، هیچ کارمزدی برای انتقال پول در بین کیف پول هایتان از شما کسر نمی کند. البته احتمالا بلاکچینی که تراکنش بر بستر آن قرار می گیرد کارمزد شبکه کمی – کم تر از یک دلار – از شما بگیرد.
>> کوتاه بودن زمان انجام تراکنش:
رمزارز تتر در عرض چند دقیقه، قادر به انجام تراکنش ها می باشد. چنین تراکنشی برای معامله گران ارزهای دیجیتال، یک مزیت بزرگ میباشد زیرا معمولاً برای جابجایی سریع دارایی هایشان و سود بردن از نوسانات قیمت، مناسب است.
تتر دارای مزایایی میباشد که در هرروز ، طرفدارانی را به خود جذب کرده است که از این مزایا می توان به سرعت بالا، ثبات قیمت و کارمزد پائین اشاره کرد. ازاین رو جایگاه تتر در تراکنش های بین المللی، ثابت و محکم است.
معایب تتر
تتر علاوه بر این که تا به امروز از هیچ معایبی برخوردار نبوده؛ در بازار، رشد چشمگیری داشته است. تنها نگرانی در خصوص این رمزارز اینست که درصورت عدم پشتیبانی دلار از تتر، تکلیف آن همه سرمایه چه می شود.
گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش
- 18
- 5