با اینکه زمان زیادی از معرفی نیکون D850 نمیگذرد، این مدل از هر لحاظ دوربینی بسیار تأثیرگذار خواهد بود. D850 بسته به نوع عکاسی دلخواه شما یک ارتقاء مفید در DSLR-های فعلی نیکون و جایگزینی جذاب برای افرادی است که قصد ترک نمونههای رقیب دارند.
در این مقاله، فرض شده است مشکلی با قیمت ۳۳۰۰ دلاری دوربین و ۹۰۰ دلار دیگر برای گریپ و باتری اضافه و همینطور شارژر ندارید و بیشتر به جنبههای فنی پرچمدار نیکون پرداخته شده است. در ادامه بیشتر روی مقایسهی D850 با نسلهای فعلی و قبلی DSLR-های نیکون تمرکز شده و در نهایت، این دوربین با نمونههای فولفریم کانن، ریکو و سونی مقایسه شده است.
ارتقا از D810 ؟ شاید!
بهتر است بحث با این سؤال آغاز شود؛ آیا D850 میتواند جایگزین خوبی برای نمونهی قبلی خود یعنی D810 باشد؟ پاسخ، «شاید» است.
سیر تغییرات از D800/e به D810 نسبتا کم بود؛ اما D850 بهصورت کامل بهروزرسانی شده است. از سوی دیگر، D810 هنوز یک دوربین عالی است و امکانات بیشتر D850 برای بعضی انواع عکاسی مناسب است اما ضروری نیست. حتی اگر با D810 از سوژههای ایستا عکس بگیرید، D850 باز هم امکانات بیشتری ارائه میکند.
واضح است که D850 رزولوشن بهتر و سرعت بالاتری ارائه میدهد؛ اما نکتهی مهمتر سیستم AF بهبودیافته است که عملکردی مشابه D5 و D500 دارد. همینطور ویژگی تنظیم خودکار دقیق AF آن دوربینها را به ارث برده است.پایین آمدن حساسیت فوکوس خودکار تا ۳EV- یک پیشرفت عمده نسبت به D810 است که در نور کم غیر قابل اطمینان بود.
حتی اگر اغلب اوقات با D810، از سوژههای ثابت عکس میگیرد، D850 باز هم امکانات بیشتری ارائه میدهد. از نظر ارگونومی، دوربین جدید بهبودهای قابل توجهی به خود دیده است. نمایشگر چرخان و لمسی برای عکاسی روی سهپایه بسیار مفید است و کنترلهای چراغدار هم برای عکاسی نجومی و چشماندازهای طبیعت در نور کم مناسب و کاربردی هستند. D850 حالت شاتر فوری را مجددا طراحی کرده است که بهشدت لرزشهای شاتر/آینه را کاهش میدهد و دستگیرهی عمیقتر آن، نگهداشتن دوربین را آسانتر کرده است.
تنها در یک صورت D850 ارتقاء خوبی از D810 نیست؛ عکاسی داخل استودیو که در آن نیازی به امکاناتی مثل عکاسی پیاپی یا فوکوس خودکار سریع ندارید. اما حتی در این شرایط هم صفحهی نمایش چرخان D850 میتواند بسیار سودمند باشد.
دلایل ارتقاء:
رزولوشن بیشتر
سرعت بالاتر
فوکوس خودکار بهتر، از جمله حساسیت بهتر در نور کم
ارگونومیک بهبودیافته
کنترلهای چراغدار
صفحهی نمایش لمسی چرخان
ویدئوی ۴K
به D810 وفادار بمانید اگر:
بیشتر در استودیو عکاسی میکنید
به یک فلش تعبیهشده نیاز دارید
ارتقا از D800/E ؟ بله
اگر نیکون D810 را نادیده گرفتید و هنوز با D800 یا D800E عکاسی میکنید، انتخاب شما آسانتر خواهد بود. مثالهای زیادی وجود دارند که ثابت میکنند D850 نسبت به دوربین شما بهتر است و حتی زندگی شما را بهعنوان یک عکاس آسانتر میکند.
اگر بیشتر از منظره عکس میگیرید، با مزایایی مثل گسترهی دینامیکی بهتر در ایزوی پایه (۶۴)، ریسک کمتر لرزشهای آینه و شاتر و وضوح بالاتر روبهرو خواهید شد. همچنین کنترلهای منور و صفحهی نمایش چرخان خواهید داشت. اگر عکاسی پرتره یا رویدادهای مختلف انجام میدهید، استفاده از D850 آسانتر است و سیستم فوکوس خودکار بهبودیافته با پوشش بیشتر و تنظیم دقیق خودکار خواهید داشت. همچنین نیکون D850 با ویدئوی ۴K، گزینهی جذابتری برای پروژههای ویدئویی است.
برای عکاسی ورزشی یا حیاتوحش، سیستم فوکوس خودکار بهتر D850، عکاسی شما را به سطح بعدی میبرد و بافر حجیمتر و نرخ عکاسی پیاپی بالاتر ۹ فریم بر ثانیه (با گریپ باتری) یک ارتقاء مناسب نسبت به D800/E پنجساله به شمار میرود.
دلایل ارتقاء:
رزولوشن بیشتر
داینامیک رنج بهتر RAW (در ایزوی ۶۴)
سرعت بالاتر
فوکوس خودکار بهتر
ریسک کمتر لرزش شاتر/آینه
ارگونومیک بهبودیافته
کنترلهای چراغدار
ویدئوی ۴K
به D800/E وفادار بمانید اگر:
اغلب در استودیو عکاسی میکنید.
به یک فلش تعبیهشده نیاز دارید.
جایگزین D750؟ شاید
نیکون D750 دوربین خوبی است و با وجود عمر سهساله، هنوز میتوان این دوربین فولفریم را به افرادی توصیه کرد که قصد ارتقاء به یک دوربین توانمند و نهچندان گرانقیمت دارند. دلیل این مسئله، عملکرد فوقالعاده و مجموعه امکانات یکپارچه در مقیاس کوچک است و البته قیمت مقرون به صرفهی آن است که در طول سالهای گذشته به سطحی کاهش یافته که آن را به یکی از بهترین DSLR-های بازار تبدیل کرده است.
اما نیکون D850 یک سرو گردن از D750 بالاتر است؛ اما از طرفی برچسب قیمتی بسیار بالاتری به همراه دارد. اگر به اندازهی کافی پول دارید، D850 جایگزین مناسبی است. یک مزیت آشکار، رزولوشن آن است؛ D750 مجهز به یک سنسور ۲۴ مگاپیکسلی است؛ درحالیکه تعداد پیکسلهای D850 نزدیک به دو برابر است. گسترهی دینامیکی حالت RAW در D850 در ایزوی ۶۴ به شکل قابل ملاحظهای بهتر است که میتواند در شرایط عکاسی مختلف مفید باشد.
سیستم فوکوس خودکار D850 مشابه پرچمدار نیکون D5 است (یعنی وقتی بحث ترکینگ مطرح میشود، بهتر از هر دوربین دیگری در بازار عمل میکند) و نرخ عکاسی پیاپی D850 با ۷ فریم بر ثانیه مشابه D750 است؛ اما با امکاناتی مثل گریپ و باتری به ۹ فریم بر ثانیه خواهد رسید. D750 (که در تصویر بالا با و بدون تجهیزات نشان داده شده است) صرف نظر از تنظیمات تا ۶.۵ فریم بر ثانیه قادر به ثبت تصاویر پیوسته است.
سرعت بیشتر، هزینهی بیشتر هم خواهد داشت. اگر پول زیادی ندارید، D750 هنوز هم میتواند در بعضی موقعیتها (از جمله عکاسی نجومی) گزینهی خوبی باشد.
دلایل ارتقاء:
رزولوشن بیشتر
سرعت بالاتر (با تجهیزات و باتری D5)
فوکوس خودکار بهتر
داینامیک رنج بهتر در حالت Raw (در ایزوی ۶۴)
صفحهی نمایش چرخان لمسی
کنترلهای چراغدار
مقاومت بیشتر در مقابل آب و هوا
ویدئوی ۴K
به D750 وفادار بمانید اگر:
عکاسی اکشن انجام نمیدهید
در نور کم عکاسی نمیکنید
نیازی به رزولوشن بیشتر ندارید
به یک فلش تعبیهشده نیاز دارید
جایگزین D700؟ قطعا
آیا هنوز هم از D700 استفاده میکنید؟ این دوربین هیچ مشکلی ندارد. D700 هنوز محصولی توانمند است. اما بعد از ده سال، بهتر است با DSLR-های نسل بعدی خود جایگزین شود. مقایسهی D700 با D850 مثل مقایسهی Apple II با یک MacBook Pro است. حتی اگر نسبت به فناوریهای قدیمی حس نوستالژیک دارید، بهتر است در انتخاب خود دقت کنید.
پس اگر پول دارید، همین حالا یک D850 سفارش دهید. البته توصیه میشود دوربین D700 خود را بهعنوان یک گزینهی پشتیبان نگه دارید. البته فقط بحث احساسات نیست؛ این روزها هزینهی جایگزینی یک مدل قدیمی با گرفتن یک دوربین جدید تفاوت زیادی ندارد.
دلایل ارتقاء:
تمام ویژگیها
به D700 وفادار بمانید اگر:
عدد شانس شما ۷ است !
جایگزین D500 ؟ احتمالا خیر
اگر با D500 کار میکنید، پاسخ سؤال ارتقاء به D850 کمی پیچیده خواهد شد؛ زیرا این دو دوربین تفاوت زیادی دارند. البته توصیه نمیشود D500 را با D850 جایگزین کنید. اما اگر پول کافی دارید، D850 میتواند یک همراه خوب برای D500 باشد.
D500 بیست مگاپیکسلی دوربینی بسیار سریع است؛ رزولوشن آن در میان DSLR-های حال حاضر در سطح پایینتری قرار دارد. اما سرعت فوکوس خودکار بسیار سریع، گزینهای است که D500 به همراه دارد. در نتیجه این دوربین خود را انتخابی ایدهآل برای عکاسی ژانر ورزشی و حیاتوحش معرفی میکند که در آن ضریب کراپ ۱.۵X میتواند بسیار سودمند باشد. این دوربین در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد و بارانی نیز مقاوم است و پیشرفتهای ارگونومیک آن نسبت به DSLR-های نسل قبلی سریهای D800، چشمگیر است.
نیکون D850 رزولوشن بیشتری ارائه میدهد؛ جهش خوبی در گسترهی دینامیکی دارد و مجموعهی امکانات بهتری برای کارهای استودیویی و عکاسی منظره ارائه میکند. D850 همچنین توانایی فیلمبرداری ۴K بدون کراپ دارد و نسبت به D500، گزینهی مفیدتری برای کارهای استودیوی موقعیتی به شمار میرود.
دلایل ارتقاء:
رزولوشن بیشتر
داینامیک رنج بیشتر
ویدئوی ۴K بدون کراپ
به D500 وفادار بمانید اگر:
اغلب اوقات عکاسی ورزشی/حیات وحش میکنید (یا هر نوع عکاسی که در آن کراپ ۱.۵X و پوشش AF بیشتر نیاز داشته باشید)
هیچ لنز فول فریمی ندارید.
جایگزین D4/S ؟ شاید
اگر با نیکون D4 یا D4S عکاسی میکنید، با چند دلیل میتوان گفت D850 عملکردی مشابه برای شما خواهد داشت. تنها نکتهی قابل توجه در D4/s دوام آن است. سریهای D800 دوربینهای باکیفیت و بادوامی هستند؛ اما مثل مدلهای حرفهای و اسپرت نیکون، برای مقاومت در برابر بعضی شرایط ساخته نشدهاند.
ارزش D4/S با سرعت عکاسی پیاپی ۱۱ فریم بر ثانیه در مقایسه با D850 که با تجهیزات بیشتر (و البته گرانتر)، قادر به عکاسی با سرعت ۹ فریم بر ثانیه است، جای بحث دارد. همچنین دوام باتری بزرگتر D4/S برای اغلب عکاسها مزیتی بزرگ به شمار میرود. نیکون D4/S مجهز به درگاه اترنت است که البته این ویژگی خارج از استادیومهای ورزشی چندان ضروری نیست.
در مقولهی رزولوشن، نیکون D4/S مخصوص عکاسهای خبری ساخته شده است که به سرعت، دوام و تطبیقپذیری نیاز دارند. نمونهای از انعطاف و تطبیقپذیری این دوربین تعداد پیکسلهای کم آن (۱۶ مگاپیکسل) است؛ این رزولوشن برای رسانههای آنلاین و چاپی، کافی است؛ اما اندازهی فایلها آنقدر زیاد نمیشود که هنگام عکاسی با نرخهای فریم بالا برای مدت طولانی مشکلی ایجاد کند یا به ویرایش مجدد نیاز داشته باشد.
در سرعت ۷ تا ۹ فریم بر ثانیه، فایلهای بزرگ D850 در کارتهای حافظه شکاف ایجاد میکنند؛ در نتیجه این دوربین مناسب بازیهای المپیک نیست. اما با رزولوشن ۴۵ مگاپیکسل، این فایلها برای کاربردهای کلی و عمومی مناسبتر هستند.
با درنظر گرفتن سیستم فوکوس خودکار پیشرفتهی D850، صفحهی نمایش چرخان و قابلیت ثبت ویدئوی ۴K، این دوربین یک ارتقاء همهجانبه نسبت به D4/S به نظر میرسد. البته بدون گریپ جانبی به شکل قابل توجهی کوچک و سبکتر است.
دلایل ارتقاء:
رزولوشن بالاتر
داینامیک رنج بهتر RAW
سیستم فوکوس خودکار بهتر
صفحهی نمایش لمسی و چرخان
بدنهی کوچکتر و سبکتر
ویدئوی ۴K
به D4/S وفادار بمانید اگر:
اگر دوام و استقامت برایتان در اولویت است
از یک ویژگی حرفهای مشخص این دوربین استفاده میکنید (برای مثال گیگابیت اترنت سیمی).
آیا باید برند خود را تغییر بدهید و D850 بخرید؟
نمیتوان بهطور جامع به این سؤال پاسخ داد؛ زیرا پاسخ دادن به آن ممکن نیست و البته بازخوردهای منفی زیادی خواهد داشت! از طرفی هر موقع یکی از تولیدکنندگان بزرگ یکی از مدلهای جدید پرچمدار خود را ارائه میکند، مقایسهی آن با مدلهای دیگر منطقی خواهد بود. پس این روند ادامه دارد.
مقایسه با Sony a7R II
D850در مقایسه با Sony a7R II بهعنوان یک دوربین مخصوص سوژههای ثابت، رضایتبخشتر است. این دوربین کیفیت ساخت بالاتری داشته و عمر باتری آن طولانیتر است، رزولوشن و گسترهی دینامیکی آن در ایزوی پایه (۶۴) تا اندازهای بهتر است و از نظر ارگونومیک هم بهبود یافته است. با اینکه فاقد لرزشگیر داخلی است، امکاناتی مثل کلیدهای منور و صفحهی نمایش لمسی از مزیتهای جدید D850 هستند که البته شاید مورد توجه بعضی عکاسها قرار بگیرد.
A7R II یک دوربین با توانایی فیلمبرداری قابل توجه و چندمنظوره است؛ اما برای یک عکاس، D850 گزینهی مناسبتری محسوب میشود. هدف ما در این مقاله بررسی دقیق لنزها نیست؛ اما با درنظر گرفتن E مانت سونی که نسبتا جدید است، D850 با گسترهی عظیمی از لنزهای فوکوس دستی و خودکار باکیفیت، برتری قابل توجهی در این زمینه دارد.
سونی a9 نیز گزینهی جدید و بسیار جذابی است؛ اما باید در نظر داشت که این دوربین برای ژانر عکاسی ورزشی توسعه یافته است و یارای رقابت با D850 در عکاسی پرتره یا حیات وحش نخواهد داشت.
مزایای D850:
رزولوشن بالاتر (کمی)
داینامیک رنج وسیعتر (در ایزوی ۶۴)
بدنهی بادوامتر و سختتر
صفحهی نمایش لمسی چرخان
کنترلهای چراغدار
عمر باتری بهتر
طیف وسیع لنزهای قابل تطبیق
مزایای a7R II
فیلمبرداری بهتری
لرزشگیر داخل دوربین
فوکوس فازی کارآمد روی سنسور در لایو ویو و حین فیلمبرداری
بدنهی کوچکتر و سبکتر
مقایسه با Canon EOS 5D Mark IV
در مقایسه با کانن ۵D Mark IV، نیکون D850 از هر نظر در عکاسی و فیلمبرداری گزینهی توانمندتری است. D850 سریعتر، دارای رزولوشن بالاتر، گسترهی دینامیکی وسیعتر، کیفیت تصویر بهتر در ایزوی بالا، سیستم فوکوس خودکار بهتر، ارگونومی منعطفتر و فیلمبرداری ۴K کاربردیتر است. نیکون D850 همچنین مجهز به حالت شاتر الکترونیکی هوشمند است که لرزش آینه یا شاتر را برطرف میکند.
اما مهمتر از هرچیز، ۵D Mark IV سیستم فوکوس خودکار بینظیر Dual Pixel را در نمای زنده (live view) و حالتهای فیلمبرداری ارائه میدهد که مزیتی بزرگ نسبت به نیکون است و در بعضی موقعیتها آن را به گزینهی بهتری تبدیل میکند. فوکوس خودکار در نمای زندهی D850 در مقابل رقیب نامدار خود از برند کانن، کمی خام و نامتناسب است.
همچنین باید به برتری کانن در زمینهی لنزها اشاره کرد. لنزهای زوم جدید سری L، مثل EF 11 -24mm F4، EF 16-35 mm F2.8 III و ۲۴-۷۰ mm F2.8 II عملکرد بسیار خوبی دارند. گزینههای همارز نیکون به این اندازه خوب نیستند (لنز ۱۴-۲۴mm F2.8).
مزایای D850:
رزولوشن بیشتر
داینامیک رنج وسیعتر
فوکوس خودکار بهتر
عکاسی پیاپی سریعتر
صفحهی نمایش چرخان
۴K فولفریم
مزایای ۵D Mark IV
فوکوس خودکار Dual Pixel در نمای زنده و ویدئو
واسطهی کاربرپسندتر
مقایسه با Pentax K-1
از نظر کیفیت تصویر، سنسور ۳۶ مگاپیکسلی پنتاکس K-1 همسطح D800/E و کاملا برای سوژههای ثابت مناسب است؛ ولی سیستم فوکوس خودکار آن نمیتواند با نمونهی پیشرفتهی نیکون در دوربینهای فولفریم یا APS-C رقابت کند. این دوربین حتی قادر به فیلمبرداری با رزولوشن ۴K نیست. در نتیجه برای اغلب کاربردها چه از نظر عکاسی و چه پلتفرم ویدئویی در رتبهی پایینتری نسبت به D850 قرار میگیرد.
اما K-1 فقط از نظر مقاومت در برابر آب و هوا (یکی از نقاط قوت Pentax)، حذف لرزشها و امکاناتی که برای نیازهای عکاسی در نمای باز و چشمانداز در نظر گرفته شدهاند، میدرخشد. صفحهی نمایش چرخان و کنترلهای چراغدار آن بسیار سودمند است. GPS، مودهای مختلف شیفت سنسور برای افزایش رزولوشن تصاویر، شبیهسازی اثر فیلتر AA، حفظ سطح افق و پیمایش ستارهها، برخی موارد در دسترس برای پرچمدار پنتاکس هستند. البته این دوربین بسیار ارزانتر است.
مزایای D850:
رزولوشن بالاتر
داینامیک رنج وسیعتر
فوکوس خودکار بهتر
عکاسی پیاپی سریعتر
صفحهی نمایش چرخان لمسی
ویدئوی ۴K
تعداد لنزهای بیشتر
مزایای Pentax
پایدارسازی درون دوربین
حالتهای شیفت سنسور هوشمند
GPS تعبیهشده
صفحهنمایش چرخان چندزاویهای
قیمت کمتر
سارا ارجمند
- 10
- 5