جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۲۶ - ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۲۶۷۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

اینترنت لاک‌پشتی

اینترنت,وضعیت اینترنت در ایران

روزنامه جهان صنعت نوشت: کاربران در شبکه‌های اجتماعی حداقل در یک هفته اخیر از کاهش سرعت اینترنت و در برخی مواقع قطعی اینترنت اپراتورهای تلفن همراه و ثابت خبر داده‌اند. از سوی دیگر برخی سایت‌ها مانند «نت بلاکز» که با استفاده از گزارش رسانه‌ها و ابزارهای سخت‌افزاری ترافیک داده‌های شبکه و محدودیت‌های اینترنت در کشورهای مختلف را بررسی می‌کنند، نشان می‌دهند که در انتهای هفته گذشته اینترنت مخصوصا در شبکه‌های اینترنت برای دقایقی به‌صورت کامل قطع بوده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با استناد به آمار اسپیدتست ادعا کرد از زمانی که به عنوان وزیر ارتباطات در دولت جدید مشغول شده است، سرعت اینترنت تلفن همراه حدود ۱۵ درصد و سرعت اینترنت خانگی نیز حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است.

با این حال او خود اذعان کرد که سرعت فعلی اینترنت در شان مردم ایران نیست و باید افزایش جدی داشته باشد. اگرچه طبق آمارهای اسپیدتست، سرعت اینترنت ایران با روندی نوسانی، طی چند ماه اخیر افزایش یافته است، اما آنچه که مردم از سرعت اینترنت تجربه کرده‌اند، دست‌کم بر اساس اعتراض‌ها در شبکه‌های اجتماعی به وضعیت اینترنت، حاکی از چیز دیگری است. از سوی دیگر میانگین سرعتی که اسپیدتست به کاربران اعلام می‌کند بر اساس یک سری پارامترها تغییر یافته و سرعت اینترنت تمام کشورهای جهان با این تغییرات، اندکی کاهش یافت‌. بر اساس نوع سنجش جدید این سایت (Median) سرعت اینترنت سیار و ثابت نسبت به آذر ماه ( زمان تغییر نوع سنجش) بیشتر شده است اما طی ماه‌ها اختلال‌های زیادی در اینترنت به وجود آمده که به تجربه بد کاربران از «طعم شیرین فناوری» منجر شده است. حتی در مقاطعی، برخی از مدیران شرکت‌های ارائه‌کننده اینترنت بحث کاهش سرعت را تایید کرده و آن را ناشی از عدم افزایش پهنای باند اینترنت کشور عنوان کرده بودند. وزیر ارتباطات نیز اسفند ماه ۱۴۰۰ از درخواست افزایش پهنای باند اینترنت بین‌الملل خبر داده بود که این درخواست در شورای عالی فضای مجازی بررسی نشد.

«عیسی زارع‌پور» در گفت‌وگو با «خانه ملت» به انتقادات از کاهش سرعت اینترنت ثابت و سیار در ماه‌های اخیر پاسخ داد. او در این زمینه، مراجع جهانی و سایت‌های معتبر در مورد سرعت ارائه خدمات اینترنت را قابل رجوع و استناد دانسته و گفت: «هر ماه این مراجع، سرعت اینترنت سیار و ثابت کشورها را اندازه‌گیری می‌کنند که بر اساس نتایج سایت «SpeedTest»، زمانی که بنده وزارتخانه را تحویل گرفتم سرعت اینترنت تلفن‌همراه ۸/۲۱ مگابیت بر ثانیه بوده است و الان با حدود ۱۵ درصد افزایش به ۲۵ مگابیت بر ثانیه رسیده است. سرعت اینترنت خانگی نیز حدود ۹ مگابیت بر ثانیه بوده و اکنون به حدود ۱۰ مگابیت بر ثانیه رسیده است.» وزیر ارتباطات در ادامه با بیان اینکه این اعداد رضایت‌بخش نیستند، گفت که سرعت اینترنت کشور در این ایام پس‌رفتی نداشته است: «ما در ارتباطات ثابت رتبه ۱۴۵ را در دنیا داریم. البته در شبکه سیار به میانگین جهانی نزدیک‌تر هستیم.» وی با تاکید بر اینکه سرعت‌های فعلی شایسته مردم ایران نیست، گفت: «به دلیل عقب‌ماندگی تاریخی این وضعیت ایجاد شده و حتما باید سرعت و کیفیت افزایش پیدا کند. یکی از بال‌های شبکه ملی اطلاعات همین شبکه پرسرعت و با کیفیت در سراسر کشور است.»

بهتر است مسوولان ارزیابی عملکرد خودشان را به مردم بسپارند

در همین راستا کیوان نقره‌کار فعال حوزه فضای مجازی به «جهان‌صنعت» گفت: به نظر می‌رسد فارغ از صحبت‌های وزیر ارتباطات ما باید ببینیم که سرویس یا خدماتی که ارائه می‌شود چه عملکردی را دارد و رضایت مردم نشان‌دهنده این موضوع است. فارغ از قیمت بالای اینترنت که باعث نارضایتی کاربران در ارائه خدمات اینترنت شده، وزیر معتقد است که کیفیت سرعت اینترنت افزایش داشته است. وی در ادامه گفت: اینکه سرعت اینترنت ما چه در وضعیتی قرار دارد را باید از کاربران بپرسیم. به جای اینکه ما به عنوان یک وزیر از عملکرد خودمان دفاع کنیم، می‌توانیم یک نظرسنجی با موضوع اینکه آیا از سرعت اینترنت راضی هستید را در فضای مجازی منتشرکنیم و مردم کاملا صادقانه به این سوال پاسخ دهند. بهتر است تمام وزیران محترم ارزیابی کار خودشان را به مردم بسپارند.

نظارت بر فضای مجازی نباید باعث اختلال و کندی اینترنت شود

همچنین سعید امینیان کارشناس فناوری اطلاعات در گفت‌و‌گو با «جهان‌صنعت» گفت: مساله پهنای باند اینترنت در حال حاضر نسبت به سال‌های قبل موضوع مهم‌تری برای کاربران شده است. مخصوصا کاربرانی که کسب‌و‌کار خودشان را در بستر فضای مجازی قرار داده‌اند.

بنابراین این کاربران باید اعتماد داشته باشند که سرعت اینترنت مشکلاتی را برای کسب‌و‌کارشان به وجود نمی‌آورد. همچنین اختلالاتی که در وضعیت سرعت اینترنت به وجود می‌آید می‌تواند ناشی از سرویس‌دهنده‌ها و یا از شبکه‌های داخلی که اینترنت را توزیع می‌کنند و در اختیار کاربران قرار می‌دهند، باشد.

او افزود: بحث‌هایی همانند شبکه ملی اطلاعات و نظارت بر فضای مجازی بر سرعت اینترنت تاثیر بسزایی دارد و اختلالات دائم و موقتی را به همراه دارد. این نظارت‌ها نباید به شکلی باشد که باعث اختلال و کندی سرعت اینترنت شود.

در ماه‌های اخیر شکایت‌های بسیاری توسط کاربران شخصی و کسب‌و‌کارها در خصوص سرعت اینترنت شده و عملا احساس کرده‌اند که مشکلات فراوانی در بحث کیفیت سرعت اینترنت وجود دارد.

اگر قرار است کنترل و نظارتی در فضای مجازی باشد نباید باعث افت کیفیت اینترنت شود. اما متاسفانه در چند ماه اخیر به این شکل نبوده و مشکلات فراوانی را به وجود آورده است.

نویسنده: علی حسینی

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش