دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۴۴ - ۰۵ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۰۳۱۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

حقایقی که درباره قطع کامل دسترسی به اینترنت بین الملل نمی گویند!

اینترنت ملی,قطع کامل دسترسی به اینترنت بین الملل
وزیر ارتباطات با حضور در یک برنامه تلویزیونی درباره تسریع روند دسترسی به اینترنت ملی سخن گفت. از این گفت که دسترسی به فیلترشکن ها باعث کاهش سرعت اینترنت افراد شده و از برنامه هایی گفت که برای پلتفرم های شبکه های اجتماعی داخلی در نظر گرفته شده. برنامه هایی که هر روز دسترسی به شبکه های اجتماعی بین المللی را سخت تر می کنند اما این تصمیمات در بلند مدت اثربخش خواهند بود؟

به گزارش خبرآنلاین، وال استریت ژورنال در جدیدترین گزارش خود ادعا کرده است حدود ۲۰۰ دستگاه اینترنت ماهواره ای استارلینک در ایران فعال است. این گزارش درحالی منتشر شده که وزارت ارتباطات به سرعت به دنبیال تکمیل زنجیره اینترنت ملی است و سعی دارد با تکمیل این زنجیره ، دسترسی به فیلترشکن ها را سخت تر و غیر ممکن تر از ماه های اخیر کند. زنجیره ای که قرار بود در افق ۱۴۰۴ به عدد ۷۰ درصد برسد حالا به شکلی در اولویت قرار گرفته که وزیر می گوید تا انتهای سال این زنجیره دسترسی به اینترنت ملی احتمالا در ۲۲ بهمن تکمیل می شود.

اگرچه زارع پور تاکید کرده آنچه برای اینترنت ملی رخ می دهد ، یک گام تکمیلی برای بی ارتباطی مطلق با اینترنت بین الملل نیست اما بسیاری از کارشناسان ، این مسیر را گام هایی برای محدودیت بیشتر دسترسی به پیام رسان های بین المللی می دانند.

در سوی مقابل اما اخباری چون پیشرفت سریع دسترسی به زنجیره اینترنت ماهواره ای و راه اندازی زنجیره موبایلی این شبکه اینترنتی بر روی گوشی های اسمارت فون حکایت از چرخه جدیدی از پیشرفت تکنولوژی دارد که در ابتدای مهر ماه عیسی زارع پور درباره اش گفته بود:« البته که هنوز فاصله زیادی تا آن زمان فاصله است اما به هر حال این ذات تکنولوژی است که محدودیت پذیر نیست.»

به تازگی استارلینک خبر از ارسال نسل دوم ماهواره های پیشرفته نسل دوم خود به فضا داده است. ۷۵۰۰ ماهواره جدید که نسبت به ماهواره های نسل نخستین در مدار نزدیک تری از زمین قرار می گیرند. ماهواره هایی که کار ویژه شان فراهم کردن دسترسی اسمارت فون ها به زنجیره اینترنت ماهواره ای در هر فضا و مکانی است. یعنی هر گوشی همراه یک ترمینال دریافت و ارسال داده ها به ماهواره ها . این یعنی یک انقلاب جدید.

یعنی اگر فاصله زنجیره اولیه ماهواره ها بین ۴۷۰ تا ۵۳۰ کیلومتر از سطح زمین بود ، حالا این ماهواره ها در فاصله ۳۳۰ کیلومتر از سطح زمین ، منظومه جدیدشان را تشکیل می دهند و اینگونه نیاز به ترمینال های حامل دیش از بین می رود و هر گوشی همراه نسل جدید می تواند یک ترمینال برای اینترنت ماهواره ای باشد.

این زنجیره تا سال ۲۰۲۴ تکمیل می شود. از ابتدای پاییز تا امروز دولت هزینه های بسیاری را برای اعمال فیلترینگ متقبل شده و در سوی مقابل بازار پر سودی برای فروش فیلترشکن ها ایجاد شده است. بازار مکاره ای که در یک سوی یک گروه هر روز فیلتر می کنند و در سوی مقابل چند درگاه متصل به اینترنت جهانی ، با ایجاد تونل هایی به دنیای بیرون ، با دریافت ارقامی که نسبت به ۶ ماه قبل تا ده برابر در ماه افزایش داشته اند دسترسی به اینترنت آزاد و پلتفرم های ارتباطی بخصوص پلتفرم های محبوب شبکه های اجتماعی را دوباره فراهم می کنند.

حالا وزارت ارتباطات و البته تصمیم سازان به دنبال بستن و محدودیت برای این تونل ها هستند. زارع پور در آخرین حضور تلویزیونی خود فیلترشکن ها را باعث تجربه ارتباط ناامن مردم در استفاده از اینترنت نامید. طرح هایی چون صیانت ف اینترنت طبقاتی و توسعه آنها قرار است هر روز دسترسی به پهنای باند اینترنت بین الملل را محدود و محدود تر کند. آما آیا این تصمیم منجر به قطع ارسال پیام در این زنجیره می شود؟

در تئوری های ارتباطی ، استنلی میلگرام روانشناس انگلیسی در دهه ۶۰ تئوری جهان کوچک رات طرح کرده است. صورت مسأله در واقع از این قرار است که انسان‌ها چگونه با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند؟ آیا ما هر یک در دنیای خود سیر می‌کنیم و بطور مستقل با فردی دیگر روابط برقرار می‌کنیم و در نتیجه ارتباط میان انسان‌ها یک رابطه “یک به یک” است یا هر یک از ما در یک شبکه ارتباطی به دام افتاده‌ایم و در محدوده آن شبکه روابط خود را با افراد دیگر شکل می‌دهیم؟ اگر چنین باشد آنوقت این شبکه‌ها باید بنحوی با یکدیگر رابطه برقرار کنند والا ما با یک تعداد افراد که هر یک درون یک شبکه گیر کرده و راهی به بیرون ندارند مواجه خواهیم بود.

یافتن پاسخ به این سؤال از این نظر حائز اهمیت است که به ما کمک خواهد کرد که دریابیم یک فکر، یک ایده و یا یک پیام که نهایتاً می‌تواند به تحولات اجتماعی، سیاسی و یا اقتصادی منجر شود با چه مکانیزمی در جامعه شیوع می‌یابد. این چه رمزی است که یک طرح بناگاه در جامعه “مد” می‌شود و طرح‌ها و افکار و ایده‌های دیگر به جائی نمی‌رسند؟ به طور خلاصه در این نظریه اوادعا و اثبات میکند که در شبکه‌های به هم پیوسته بشری، هر دو انسان به طور متوسط حداکثر با شش واسطه با یکدیگر ارتباط موثر پیدا می کنند.

اگر این نظریه در بستر شبکه‌های اجتماعی گنجانده شود، به عنوان مثال فیس بوک، اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، سروش و یا بله؛ نشان می‌دهد که انسانها راه ارتباطی شان به یکدیگر باز است و در نتیجه فیلترینگ و بومی سازی، قادر به قطع مسیر بین انسان ها نیست.

تنها کافی است درصد اندکی از کاربران به اخبار یک منبع مثل رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور دسترسی پیدا کنند، اخبار با متوسط حداکثر ۶ واسطه بین همه پخش می‌شود .

این تنها بدون درنظر گرفتن همه پیشرفت های تکنولوژیک ، مسیری است که در بستر آن انتشار اخبار منفی با ضریب تقریبا ۲ برابری نسبت به اخبار مثبت نشر خواهند یافت و این تئوری که با ایجاد محدودیت ، پیام منتشره از منابع فارسی زبان به مخاطب از همه بسترهای موجود هم منتقل خواهد شد. نظریه ای که البته اقلا وزیر ارتباطات و دولت و نهادهای مرتبط تصمیم ساز خیلی اعتقادی به آن ندارند و اعتقاد دارند با قطع دسترسی افراد به این زنجیره ارتباطی می توان این انتقال پیام را از بین برد. گفته های شب گذشته زارع پور با استناد به دیتاهای اسپید تست در رد سرعت کم اینترنت و انتقاد از استفاده مردم از فیلترشکن ها نشان می دهد او عزمی جزم برای کاهش دسترسی عممی به پیام رسان های خارجی دارد. او از این گفت با یک دست سازی انتقال پیام تا بهمن ماه بین پیام رسان های داخلی ، یک ظرفیت بزرگ عمومی ایجاد می کند. نکاتی که همگی موید تلاش برای کاهش دسترسی به پیام رسان های اجتماعی بین المللی و محدودیت های بیشتر برای دسترسی به این پیام رسان های فیلتر شده است.

اثر انسدادهای فعلی اول کاهش سرعت اینترنت است؛ چرا که عده‌ای از فیلترشکن استفاده می‌کنند و حتی اگر فیبر نوری هم داشته باشند، سرعتشان معادل سرعت فیلترشکن است که معمولا سرعت پایینی دارد. نکته ای که زارع پور هم آن را تایید کرده و به مردم پیشنهاد عدم استفاده از فیلترشکن ها و استفاده از قابلیت های داخلی را داده است.

اثر دوم انسدادهای فعلی ایجاد مانع بر سر انتشاذ فیلم‌ها و صحنه‌های هیجان انگیز در شبکه‌های اجتماعی است. پیام رسان های بین المللی یکی از کار ویژه های مهم شان در سال های اخیر در کنار ایجاد زنجیره کسب و کار پر کردن بخش مهمی از اوقات فراغت بود. تصاویر زیبا ، آموزشی در کنار محتواهای نامناسب. حالا با حذف این دسترسی و محدودسازی های ایجاد شده ، این زنجیره سرگرمی هم از بین رفته است. همان طور که ضربه ای مهلک به پیکره کسب و کارهای مردم خرده است.

حال اگر در پی این اعمال فشارها و ایجاد انسداد ، دسترسی به پلتفرم های بین المللی مسدود شود ، با ایجاد اقبال از شبکه های داخلی یکی از تهدیدها انتشار با وسعت زیاد چنین محتواهایی در پلتفرم های داخلی است. از یوزرهای مشخص و تعداد زیاد . حال نهاد تصمیم ساز یا باید با پلتفرم داخلی برخورد کند یا برای تعداد زیادی از افراد جامعه جرم انگاری کند. این ها چالش هایی هستند که در کوتاه مدت به وجود خواهند آمد البته اگر سرعت این محدودسازی های بیش از پیشرفت دسترسی به تکنولوژی های جدید باشد.

تکنولوژی هایی که مبارزه با آنها دیگر از راه ایجاد سیگنال هایی چون پارازیت یا عملیات های جمع آوری دیش ها هم چندان مقدور نخواهد بود.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش