چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۵۸ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۱۱۶۵
فناوری اطلاعات و ارتباطات

تولد هوش اپل؛ هرآنچه از مراسم بزرگ WWDC 2024 انتظار داریم

هوش مصنوعی,چت‌بات هوش مصنوعی,سیستم‌‌عامل iOS, iPadOS
اپل فرداشب کنفرانس توسعه‌دهندگان ۲۰۲۴ خود را برای رونمایی بزرگ‌ترین به‌روزرسانی سیستم‌‌عامل‌هایش، برگزار می‌کند. کنفرانس WWDC 2024 از تاریخ ۱۰ تا ۱۴ ژوئن (۲۱ تا ۲۵ خردادماه) ادامه دارد، اما کنفرانس آن که این روزها علاقه‌مندان فناوری انتظارش را می‌کشند، در ساعت ۲۰:۳۰ روز ۲۱ خردادماه برگزار خواهد شد.
هوش مصنوعی,چت‌بات هوش مصنوعی,سیستم‌‌عامل iOS, iPadOS

تماشا در یوتیوب

اپل نشان داده است که نمی‌توان تمام وقایع رویدادهایش را از قبل پیش‌بینی کرد، اما احتمالاً شاهد خبر سخت‌افزاری مهمی در مراسم WWDC 2024 نخواهیم بود. نباید فراموش کنیم که اپل سال گذشته هدست ویژن پرو را برای اولین بار در WWDC به‌نمایش گذاشت.

با وجود محافظه‌کاری اپل، اطلاعات نسبتاً زیادی از پروژه‌های جدید این شرکت فاش شده‌اند.

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی,چت‌بات هوش مصنوعی,سیستم‌‌عامل iOS, iPadOS

با توجه وضعیت فعلی صنعت فناوری، حدس زدن اینکه رویداد WWDC امسال اپل بیشتر بر حوزه‌ی هوش مصنوعی مولد متمرکز است، کار چندان دشواری نیست.

اگر رویدادهای اپل را در سال‌های اخیر دنبال کرده باشید حتماً می‌دانید که اپل دل خوشی از عبارت «هوش مصنوعی» ندارد و تا همین اواخر سعی می‌کرد از موضوعات مربوط‌به آن کناره بگیرد؛ اما وقتی پای رقابت وسط باشد، نام اپل هم باید بدرخشد. شایعه‌ها می‌گویند هوش مصنوعی اپل با نام Apple Intelligence (هوش اپل) معرفی می‌شود.

«هوش اپل» ستاره‌ مراسم WWDC 2024 خواهد بود

اپل احتمالاً چت‌بات هوش مصنوعی اختصاصی خود را معرفی نمی‌کند و به نظر می‌رسد با OpenAI بر سر ادغام ChatGPT در iOS 18، به توافق رسیده است؛ اگرچه به گفته‌ی مارک گرمن از بلومبرگ، اپل بیشتر تمایل دارد با گوگل درباره‌ی ارائه‌ی دستیار هوش مصنوعی جمنای در آیفون به توافق برسد.

رویکرد اپل درباره‌ی هوش مصنوعی در iOS 18 و macOS 15 مبتنی‌بر کمک به افراد در نیازمندی‌های روزمره است و احتمالاً خبری از امکان تولید متن‌های طولانی و تهیه‌ی کتاب الکترونیکی و چیزهایی از این دست نخواهد بود؛ در عوض شاهد ویژگی‌هایی کاربردی‌ مثل پیام‌های پیشنهادی، خلاصه‌سازی متن‌ها، رونویسی پیام صوتی و ابزار بهبودیافته‌ی ویرایش تصویر خواهیم بود.

اپل تمایل دارد اکثر پردازش‌های هوش مصنوعی روی دستگاه صورت بگیرند اما برای پردازش‌های پیچیده‌تر، به دیتاسنتر ابری نیاز است. باید دید اپل در روند انتقال اطلاعات از دستگاه به دیتاسنترها، چگونه به شعار همیشگی خود یعنی حفظ حریم خصوصی کاربران پایبند می‌ماند.

انتظار می‌رود قابلیت‌های هوش مصنوعی در iOS 18، بزرگ‌ترین به‌روزرسانی نرم‌افزاری سال‌های اخیر اپل باشد.

iOS 18 و iPadOS 18

هوش مصنوعی,چت‌بات هوش مصنوعی,سیستم‌‌عامل iOS, iPadOS

سیستم‌‌عامل iOS و iPadOS دستخوش تغییرات‌ بسیاری خواهند شد که شاید مورد انتظارترین آن‌ها، اضافه شدن سرویس RCS باشد؛ سرویسی که همه امیدوارند جدال حباب‌های سبز و آبی بین اندروید و iOS را تا حد زیادی از بین ببرد.

پروتکل RCS که با هدف جایگزینی با سرویس پیامکی توسعه داده شد، علاوه‌بر رمزنگاری سرتاسری پیام‌ها، امکان اشتراک‌گذاری تصاویر و ویدیوهای باکیفیت، پیام‌های صوتی طولانی و چت گروهی را فراهم می‌کند. علاوه‌براین، به‌تازگی امکان ویرایش پیام‌ها تا ۱۵ دقیقه پس از ارسال به RCS اضافه شده است.

یکی از تغییرات مهم iOS 18، آغاز پشتیبانی از پروتکل پیام‌رسانی RCS خواهد بود

اپل در سال‌های اخیر تلاش کرد تا از آوردن RCS به دستگاه‌های خود جلوگیری کند تا آی‌مسیج گل سرسبدش باقی بماند و حتی تیم‌ کوک، مدیرعامل اپل، یک بار به شخصی که از او درخواست کرده بود ارتباط پیامکی بین اندروید و iOS را بهبود ببخشد تا بتواند ویدیوها را راحت‌تر با مادرش به‌اشتراک بگذارد، گفته بود:‌ «برای مادرت یک آیفون بخر»؛ اما اکنون به‌نظر می‌رسد قوانین اتحادیه‌ی اروپا دست‌وپای اپل را بسته‌اند.

طبق ادعای مارک گرمن، اپل در iOS 18 از امکان تغییر رنگ آیکون‌ها و تولید ایموجی‌های شخصی‌سازی‌شده رونمایی خواهد کرد. به‌علاوه، انتظار می‌رود اپل موزیک با بهره‌گیری از یک ابزار مبتنی‌بر ChatGPT (که اسپاتیفای در سال ۲۰۲۳ آن را اضافه کرد)، پلی‌لیست‌های پیشنهادی خودکار را ارائه دهد.

از دیگر پیش‌بینی‌های کنفرانس توسعه‌دهندگان ۲۰۲۴ اپل در حوزه‌ی سیستم‌عامل می‌توان به اضافه شدن مسیرهای سفارشی و نقشه‌ی توپوگرافی (که سال گذشته به اپل واچ آمد) در اپل مپس اشاره کرد. علاوه‌بر این، برنامه‌ی یادداشت‌ در سیستم‌عامل های اپل از ابزار ضبط صدا با پشتیبانی از نمایش نمادهای ریاضی بهره‌مند خواهد شد تا ثبت یادداشت برای کاربران آسان‌تر شود.

سیری پیشرفته‌تر

دستیار هوش مصنوعی اپل قرار است توسط مدل‌های زبانی بزرگ آموزش داده شود و این نکته قطعاً به پیشرفته‌شدن آن می‌انجامد، زیرا مدل‌های زبانی بزرگ درواقع ستون فقرات چت‌بات‌ها و دستیارهای صوتی به‌حساب می‌آیند.

سیری به‌لطف ادغام بیشتر با هوش مصنوعی می‌تواند برای شما برنامه‌ریزی روزمره انجام دهد، با اطلاعاتی که از تقویم و تاریخ‌ها دارد مناسبت‌ها را از پیش به شما اعلام کند، فایل‌هایتان را از یک پوشه به پوشه‌ی دیگر انتقال دهد و حتی اگر مایل باشید، پیام‌ها و اعلان‌ها را برایتان خلاصه‌سازی کند. این ویژگی‌ها، سیری را به یک دستیار هوشمند همه‌چیزتمام تبدیل می‌کنند.

از طرف دیگر، انتظار می‌رود صدای سیری طبیعی‌تر و لحن آن محاوره‌ای‌تر شود. ادغام سیری با قابلیت جست‌وجوی اسپات‌لایت، نتایج هوشمندانه‌تر و بهبودیافته‌تری را به‌همراه خواهد داشت.

هوم‌اسکرین و کنترل‌ سنتر آیفون

کاربران اپل نباید انتظار تغییری اساسی در طراحی کلی صفحه‌ی اصلی آیفون را داشته باشند، اما خبر خوش این است که امکانات زیادی برای شخصی‌سازی دردسترس خواهد بود.

در iOS 18 امکان قرار دادن آیکون‌ها در هر جایی از صفحه‌ی اصلی و همچنین تغییر رنگ آیکون‌ها، وجود خواهد داشت. به‌طور مثال شما می‌توانید آیکون‌ اپلیکیشن‌های مرتبط‌به‌هم را با یک رنگ مشخص کنید تا نمایش برنامه‌ها مرتب‌تر باشد. گفته می‌شود اپل تم تیره را هم به صفحه‌ی هوم اضافه می‌کند.

کاربران آی‌او‌اس می‌توانند ویجت‌های کنترلی را از داخل کنترل سنتر با گرفتن و کشیدن آن‌ها مرتب کنند. کنترل سنتر برای اولین بار این امکان‌ را می‌دهد که ویجت‌ها در صفحات متعدد پخش شوند.

ماشین‌حساب

هوش مصنوعی,چت‌بات هوش مصنوعی,سیستم‌‌عامل iOS, iPadOS

خبر خوش برای کاربران آیپد این است که سرانجام پس از ۱۴ سال، اپل تصمیم دارد برنامه‌ی ماشین حساب را به iPadOS اضافه کند تا هم کاربران را از دانلود برنامه‌هایی مثل PCalc و Calcbot بی‌نیاز کند، هم خودش از دست محتواهای طنزی که در این سال‌ها به‌واسطه‌ی نداشتن ماشین حساب برایش ساخته می‌شد، راحت شود.

البته برنامه‌ی ماشین حساب آیفون و مک هم قرار است با برنامه‌ی یادداشت‌ها ادغام شود و بهبودهای بسیاری را به‌ارمغان بیاورد.

macOS 15

هوش مصنوعی,چت‌بات هوش مصنوعی,سیستم‌‌عامل iOS, iPadOS

احتمالاً بسیاری از ویژگی‌های آتی iOS که در مقاله از آن‌ها نام بردیم، به مک‌اواس ۱۵ هم راه پیدا می‌کنند. علاوه‌بر این، انتظار می‌رود اپل کاربرد برنامه‌های Pages و Keynote را گسترش دهد و نسخه‌ی پیشرفته‌ی سیری را که با مدل‌های زبانی بزرگ آموزش دیده است، وارد مک کند.

گذرواژه‌ها

اپل در سیستم‌عامل‌‌های iPadOS 18 ،iOS 18 و macOS 15 برنامه‌ای برای ارائه‌ی گذرواژه‌های یک‌بارمصرف در همه‌ی اپلیکیشن‌ها در نظر می‌گیرد.

برنامه‌ی Apple Passwords اطلاعات مربوط به لاگین کردن و مدیریت رمزعبور وبسایت‌ها و رمزهای عبور Wi-Fi را ثبت می‌کند و به کاربران اجازه می‌دهد به‌جای رمزعبور از Face ID یا Touch ID برای ورود به‌ وبسایت‌ها استفاده کنند. امکان انتخاب رمزعبور از برنامه‌ی متفرقه هم دردسترس کاربران خواهد بود تا از این طریق بتوانند به‌ گذرواژه‌های ویژن پرو و کامپیوترهای شخصی دسترسی داشته باشند.

سخت‌افزار

کنفرانس WWDC در سال‌های گذشته برای اپل از نظر سخت‌افزاری سالی پربار بود و ویژن پرو، مک بوک ایر ۱۵ اینچ و مک بوک پرو و مک استودیو M2 Ultra را به همراه داشت، اما امسال انتظار معرفی سخت‌افزار جدیدی را نداریم.

اپل مدتی پیش آیپدهای خود را به‌روزرسانی کرد و با توجه به به‌روزرسانی مک‌بوک پرو و مک‌بوک ایر، احتمالاً به این زودی‌ها خبری از مدل جدید لپ تاپ اپل نخواهد بود؛ دررابطه‌با آیفون و اپل واچ، تا ماه سپتامبر (شهریور تا مهر) شاهد اتفاق بزرگی نخواهیم بود. البته امکان دارد اپل از کنفرانس توسعه‌دهندگان ۲۰۲۴ برای ارتقای سیستم‌های دسکتاپی خود از تراشه‌ی M2 به M3 یا حتی M4 استفاده کند.

مارک گرمن در ماه ژانویه‌ی ۲۰۲۳ (دی تا بهمن ۱۴۰۲) از احتمال رونمایی ستاپ‌باکس جدید اپل در سال ۲۰۲۴ خبر داده بود. اپل تی‌وی جدید احتمالاً به دوربین مجهز خواهد شد تا کاربران برای تماس ویدیویی، نیازی به استفاده از آیپد یا آیفون نداشته باشند.

افزون‌بر تمام موارد یادشده، هر لحظه امکان رونمایی رسمی از مدل جدید ایرپاد مکس با درگاه شارژ USB-C وجود دارد.

هدست ویژن پرو

فکر می‌کنم کاربران اپل مشتاق‌اند که ببینند ادامه‌ی عرضه‌ی هدست ویژن پرو چگونه خواهد بود؛ زیرا این هدست تاکنون فقط در ایالات متحده دردسترس بوده است. این روند احتمالاً در هفته‌ها یا ماه‌های آینده تغییر خواهد کرد.

براساس گزارش‌ها، فاز بعدی عرضه‌ی ویژن پرو در استرالیا، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، ژاپن، سنگاپور، کره‌ی جنوبی و بریتانیا خواهد بود. تاکنون اطلاعات زیادی از visionOS 2 فاش نشده است، بنابراین نمی‌دانیم دقیقاً شامل چه به‌روزرسانی‌هایی خواهد شد.

توجه بیشتر به افراد توان‌یاب

اپل چندین قابلیت بسیار ارزشمند را برای دسترسی بهتر و آسان‌تر کاربران کم‌توان در نظر گرفته است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

ویژگی Eye Tracking

قابلیت ردیابی با چشم در آیفون و آیپد برای بیماران کم‌توان جسمی این امکان را فراهم می‌کند که تنها با حرکت چشم، بتوانند همه‌ی اپلیکیشن‌ها را باز و از آن‌ها استفاده کنند. اپل از هوش مصنوعی و دوربین جلو دستگاه برای تشخیص حرکت چشم کاربر استفاده می‌کند.

ویژگی Music Haptics

ویژگی بازخورد حسی موسیقی به افراد ناشنوا یا کم‌شنوا کمک می‌کند تا ریتم و ارتعاشات موسیقی را از طریق ضربه‌ها و لرزش‌های آیفون یا آیپدشان، درک کنند. به گفته‌ی اپل، این قابلیت روی میلیون‌ها موسیقی در اپل موزیک اعمال شده است.

ویژگی Vehicle Motion Cues

ویژگی Vehicle Motion Cues برای بیماران حرکتی که با کار کردن با گوشی یا آیپد در خودرو در حال حرکت دچار حالت تهوع، سردرد، سرگیجه، عرق سرد و در برخی موارد دچار باعث مشکل حادتر می‌شوند، گزینه‌ای بسیار عالی است. با استفاده از این قابلیت، تغییر حرکات خودرو در اطراف نمایشگر به کاربر نشان داده می‌شوند تا تضاد حسی و دیداری او را کاهش دهند.

ویژگی‌های جدید اپلیکیشن‌ها

اپل ویژگی‌های هوش مصنوعی را به بسیاری از اپلیکیشن‌های داخلی خود اضافه می‌کند. اگرچه تا رویداد برگزار نشود از تمام جزئیات خبردار نخواهیم شد، مرور ویژگی‌هایی که تاکنون فاش‌ شده‌اند خالی از لطف نیست.

سافاری: سافاری با بهره‌گیری از قابلیت جست‌وجوی هوشمند، می‌تواند با استفاده از عبارات کلیدی، موضوعات یک صفحه‌ی وب را خلاصه‌سازی کند؛ همچنین منوی دسترسی سریع در سافاری با بهبودهایی همراه خواهد شد. ممکن است یک ابزار Web Eraser برای حذف محتواهای ناخواسته‌ی صفحات وب در دسترس کاربران قرار بگیرد.

 Mail: اپلیکیشن دریافت ایمیل در سیستم‌عامل جدید اپل قادر به خلاصه‌سازی ایمیل‌ها، جست‌وجوی سریع‌تر و حتی ارسال پاسخ خودکار خواهد بود.

اپل مپس: اپل مپس در نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل اپل می‌تواند مسیرهای سفارشی و نقشه‌های توپوگرافی را ارائه دهد. کاربران می‌توانند علاوه‌بر گزینه‌های پیشنهادی اپل مپس، مسیرهای انتخابی خود را وارد کنند.

عکس‌ها: درباره‌ی اپلیکیشن Photos در به‌روزرسانی جدید اپل اطلاعات زیادی در دست نیست اما می‌دانیم که از یک قابلیت مبتنی‌بر هوش مصنوعی برای حذف اشیا‌ی ناخواسته و اضافی در عکس‌ها بهره خواهد برد.

اپل موزیک: برنامه‌ی پخش موزیک در iOS 18 لیست‌های پخش خودکار ارائه می‌دهد.

یادداشت‌ها: برنامه‌‌های Notes و Voice Memo قرار است با یکدیگر ترکیب شوند تا امکان ثبت نمادهای ریاضی در یادداشت‌های صوتی ایجاد شود و کار را برای کاربر آسان‌تر کند. همچنین امکان خلاصه‌سازی متنی و صوتی یادداشت‌ها در دسترس خواهد بود.

تقویم: انتظار می‌رود برنامه‌ی تقویم در به‌روزرسانی سیستم‌عاملی جدید اپل، مناسبت‌ها و اتفاقات مهم روز را به‌طور مستقیم به کاربر یادآوری کند.

تنظیمات: طراحی بخش تنظیمات اپل ساده‌تر خواهد بود و جست‌وجوی سریع‌تر و بهبودیافته‌تری را به‌همراه خواهد داشت.

watchOS و tvOs

گزارش‌های اخیر درباره‌ی watchOS اطلاعات تازه‌ای ندارند. قطعاً شاهد به‌روزرسانی‌هایی در این سیستم‌عامل نیز خواهیم بود، اما احتمالاً تغییرات بزرگی نخواهیم دید.

شاید به‌ندرت دیده باشیم که در مراسم WWDC، اپل زیاد به tvOs بپردازد، اما امسال احتمالاً در این زمینه هم به‌روزرسانی‌هایی خواهیم دید؛ البته شاید برای آن مجبور باشیم تا پس از نطق اصلی منتظر بمانیم که برنامه‌ی Platforms State of the Union در ساعت ۲۳:۳۰ آغاز شود. احتمالاً درباره‌ی اپل کارپلی و هوم‌پاد نیز همین‌گونه خواهد بود.

اپل هیچ اطلاعات رسمی‌ از مراسم WWDC 2024 خود فاش نکرده است، اما طبق گزارش افشاگران خوش‌سابقه، احتمالاً بسیاری از برنامه‌های نام‌برده‌شده عملی خواهند شد.

برای فهمیدن جزئیات کنفرانس‌های اپل هیچ‌گاه چاره‌ای جز منتظر ماندن و تماشای رویداد نداریم؛ زیرا همیشه ممکن است اتفاق جدید و غیرمنتظره‌ای رخ دهد.

زومیت مراسم ۲۱ خرداد اپل را به‌صورت جامع پوشش خواهد داد.

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش