سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۲۵ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۲۸۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

ممکن است شما نیز این اشتباهات را انجام دهید!

۶ اشتباه امنیتی رایج خطرناک در فضای اینترنت

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,اشتباه امنیتی
حفظ امنیت اطلاعات در فضای اینترنت کاری بس دشوار است. در این مقاله ۶ مورد از اشتباهات امنیتی رایج را بررسی می‌کنیم که ممکن است هر کاربر در فضای اینترنت، حتی بصورت ناخواسته انجام دهد.

به گزارش آی تی رسان، اگر شما نیز در حال حاضر این اشتباهات را مرتکب می‌شوید، یهتر است هر چه زودتر نسبت به رفع آن‌ها اقدام نمایید. این نکته را به یاد داشته باشید که هکر‌ها همیشه در کمین هستند.

 

هرچند که انتخاب یک رمز عبور ساده، کار شما را در به خاطر سپردن آن راحت می‌کند، ولی به همان اندازه هم کار هکر‌ها برای شکستن این رمز عبور ساده می‌شود. از انتخاب رمز عبور‌های کوتاه به شدت اجتناب کنید. همچنین از یک رمز عبور برای چند حساب کاربری مختلف استفاده نکنید. زیرا اگر یکی از آن‌ها هک شود، باقی حساب‌های کاربری شما نیز مسلما توسط همان شخص، هک خواهند شد.

 

عدم استفاده از برنامه مدیریت رمز عبور

استفاده از یک برنامه برای مدیریت رمز عبور، یک معامله برد-برد است. این برنامه زندگی شما در فضای اینترنت را امن و ساده می‌کند. برنامه مدیریت پسورد، تمامی رمز عبور‌های مربوط به همه حساب‌های کاربری شما در اینترنت را ذخیره می‌کند. بنابراین دیگر نیازی نیست که آن‌ها را به خاطر بسپارید و در هنگام مراجعه به وبسایت مربوط به هر یک از حساب‌های کاربری‌تان، مجبور باشید رمز مربوط به آن را هر بار وارد کنید. تمامی کلمه‌های عبور شما توسط این برنامه رمزنگاری (Encrypt) و نگهداری می‌شوند. همچنین می‌توانید کل این مجموعه را توسط یک رمز عبور دیگر که خودتان مشخص می‌کنید، محافظت کنید.

 

از آنجا که با استفاده از این برنامه، دیگر نیازی به حفظ کردن رمز‌های عبور خود ندارید، پس دیگر بهانه‌ای برای استفاده از رمز‌های یکسان برای حساب‌های مختلف‌تان نیست.

 

استفاده نکردن از روش احراز هویت دو عامله

اگر از یک رمز عبور پیچیده و قوی و همچنین بک برنامه مدیریت رمز عبور استفاده می‌کنید، حال نوبت آن است که یک گام دیگر در جهت افزایش امنیت حساب‌های کاربری خود بردارید. احراز هویت دو عامله، روشی است که امنیت اطلاعات مربوط به رمز عبور شما را به شدت افزایش می‌دهد. در واقع می‌توان گفت با استفاده از این روش احتمال دزدیده شدن رمز عبور و اطلاعات حساب شما تقریبا به صفر می‌رسد. یکی از شیوه‌های معمول در این روش، دریافت کد تایید از وبسایت میزبان حساب کاربری بر روی گوشی شما است. به این صورت که پس از وارد کردن رمز عبور و پیش از ورود به حساب، یک کد از سمت وبسایت مربوطه به شماره تلفن شما ارسال می‌شود. حال فقط در صورتی می‌توانید به حساب خود وارد شوید که کد دریافت شده را در آن وبسایت وارد کنید. با این روش، اگر شخصی بخواهد رمز عبور شما را هک کند و به حساب شما دسترسی پیدا کند، لازم است که گوشی شما را نیز بدزدد!

 

کلیک کردن بر روی لینک‌های مختلف و باز کردن ایمیل‌هایی که فرستنده آن‌ها مشخص نیست

اگر ایمیلی مبنی بر بروز اشکال در حساب کاربری خود از بانک، فیسبوک یا هر موسسه مشهور و معروف دیگری دریافت کردید، بر روی لینک ارسال شده در آن ایمیل کلیک نکنید. مستقیما به آن سایت مراجعه کنید و از آن‌جا به حساب کاربری خود وارد شوید تا ببینید که چه اتفاقی افتاده است. در اکثر مواقع خواهید دید که حساب کاربری شما هیچ گونه اشکالی ندارد و شخصی که ایمیل را برای شما ارسال کرده است، قصد کلاهبرداری و دسترسی به نام کاربری و رمز عبور مربوط به حساب کاربری شما را داشته است.

 

اعتماد کردن به شبکه‌های Wi-Fi عمومی و اتصال به آن‌ها

شبکه‌های Wi-Fi که در اماکن عمومی نظیر فرود‌گاه‌ها در اختیار کاربران قرار می‌گیرند، معمولا امن هستند. ولی هرگز از این شبکه‌ها برای ورود به حساب کاربری خود در بانک استفاده نکنید. هیچ یک از این شبکه‌ها به اندازه شبکه خانگی شما امنیت ندارند. زیرا افراد زیادی به این شبکه‌ها متصل هستند و ممکن است هکر‌ها نیز در بین این افراد باشند. در این صورت با استفاده از روش‌های مخصوص می‌توانند اطلاعات مربوط به حساب شما را از روش شبکه بدزدند و به حساب شما دسترسی پیدا کنند. بنابراین تا جایی که می‌توانید به این شبکه‌ها وصل نشوید و حداقل در صورت اتصال، هرگز به حساب کاربری خود در هیچ بانکی وارد نشوید.

 

عدم به‌روز‌رسانی سیستم عامل

Apple، گوگل و مایکروسافت، مرتبا آپدیت‌هایی را برای سیستم عامل‌های خود ارائه می‌کنند. این آپدیت‌ها، حفره‌هایی را که هکر‌ها از طریق آن‌ها می‌توانند به سیستم شما نفوذ کنند، ترمیم می‌کنند و راه نفوذ هکر‌ها را به سیستم شما مسدود می‌کنند. مدت زیادی از آلوده شدن سیستم‌های ویندوزی به باج افزار WannaCry نمی‌گذرد. بنابراین آپدیت‌هایی را که برای سیستم عامل دستگاه شما ارائه می‌شوند، نادیده نگیرید. حتما آن‌ها را دانلود و نصب کنید تا کامپیوتر، لپ‌تاپ و گوشی خود را از هکر‌ها در امان نگه دارید.

 

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش