هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی عموما به سخت افزارهای قدرتمند و توان پردازشی بسیار بالا نیاز دارد.همیشه شنیده ایم که سازمان ها و مراکز تحقیقاتی بزرگ جهان برای پردازش داده ها به کمک هوش مصنوعی از سیستم های پیشرفته سخت افزاری استفاده می کنند و بخشی از کار به کمک سنسورهای تشخیصی و بخش اصلی کار توسط سیستم هایی به وسیله رایانش ابری انجام می شوند.
نمونه چنین ساختارهایی را می توان در دستیارهای صوتی اپل و آمازون و همچنین ابر رایانه مشهور کمپانی IBM یعنی واتسون مشاهده کرد. با این حال اگر دستگاه های آینده و پلتفرم هایی مانند اینترنت اشیا نیز بخواهند به هوش مصنوعی مجهز شوند نیاز داریم امکان به کارگیری از این ساختارهای هوشمند در ابعاد بسیار کوچکتر نیز فراهم شود. این درست همان کاریست که مایکروسافت موفق به انجام آن شده است.
تیم مشترک تحقیقاتی مایکروسافت و Varma از هند موفق شدند پلتفرم اجرا کننده شبکه های عصبی را تا اندازه ای کوچک کنند که بتوان آن را بر روی یک رزپبری پای ۱۰ دلاری اجرا نمایند. رزپبری پای را می توان در ساده ترین حالت یک مادربرد متن باز دانست که می توان از آن در بسیاری از حوزه ها استفاده کرد و به کمک چند پورت، دستورالعمل های فوق العاده متنوعی را اجرا نمود.
در پستی که در بلاگ Varma در توضیح این دستاورد منتشر شده آمده است "هیچ کاربری دوست ندارد زمانی که در موقعیت نه چندان مناسبی بدون دسترسی به برخی از امکانات قرار گرفته شرایط استفاده از هوش مصنوعی را نیز از دست بدهد. در واقع در چنین موقعیتی است که بیشترین نیاز به هوش مصنوعی احساس می شود".
راهبرد مورد استفاده در این پروژه، استفاده از سنسورهای کوچکی است که به کمک دریافت برخی از داده ها مانند موقعیت و فعالیت های قبلی دستورات کاربر را اجرا می کنند. به گفته مایکروسافت برای آنکه بتوان شبکه های عصبی را بر روی پلتفرم های کوچک به کار گرفت می بایست مدل هایی تقریبا ۱۰۰۰۰ برابر کوچکتر توسعه داده شوند و راه اندازی هوش مصنوعی روی رزپبری پای ۱۰ دلاری در واقع گام اول از این پروژه بزرگ است.
پیش از این و در ماه های گذشته کمپانی اپل نیز از API های یادگیری ماشینی خود در کنفرانس WWDC 2017 رونمایی کرده بود که توسعه دهندگان می توانند به کمک آن به وسیله مقداری کدنویسی قابلیتهای هوش مصنوعی را به اپلیکیشن های خود اضافه کنند. با وجود اینکه هوش مصنوعی مورد نظر اپل از سخت افزاری استفاده می کند (آیفون و آیپد) که نسبت به رزپبری پای همانند یک ابر رایانه به حساب می آیند، اما در نهایت استراتژی هر دو شرکت یکسان است و اپل نیز قصد دارد استفاده از هوش مصنوعی را به وسیله سخت افزار ساده تر و ارزان قیمت تری امکان پذیر نماید.
- 10
- 1