کاوه مشتاق، مدیرعامل انجمن بلاکچین، درباره توقف فعالیت درگاهها برای صرافیهای ارز دیجیتال به انتخاب گفت: بانک مرکزی هیچ توضیح رسمی درباره بستن درگاهها ارائه نکرده است. اتفاقی که افتاده این است که قیمت دلار در بازار بالا رفته و بانک مرکزی نیاز به متهمسازی یک نقطه برای مسئولیت بالا رفتن قیمت دلار دارد. آنها به این نتیجه رسیدهاند که رمزارزها را مسئول بالارفتن قیمت دلار معرفی کنند. آنچه مشخص شده این است که درگاهها بسته شد، اما قیمت دلار همچنان بالا میرفت. رمز ارزها شاید چند درصد جزئی، حدود ۳ درصد بازار دلار باشند.
او افزود: بانک مرکزی تحت فشار است که قیمت دلار را کنترل کند و گاهی اوقات دست به اقداماتی میزند که نمایشی است. فعالیت بانک مرکزی اصلاً فعالیت مؤثری نیست. قبل از اینکه بازار رمز ارزها به وجود بیاید هم قیمت دلار در کشور بالا میرفت و تحت تأثیر شرایط خارجی و اقتصادی بود.
مدیرعامل انجمن بلاکچین، درباره شکلگیری بازارهای زیرزمینی در فقدان صرافیهای رسمی ارز دیجیتال بیان کرد: خیلی از کسب و کارهای رمز ارزی در حال از بین رفتن هستند. مردم زیادی وجود دارند که نگران شدهاند. مردم وقتی با مشکل صرافی رو به رو میشوند، وارد یک سری کانالهای تلگرامی میشوند و آن جا به خرید و فروش مشغول میشوند، اما بسیار بسیار کار خطرناکی است. اگر این مسیر تداوم داشته باشد، به مرور جریانهای زیرزمینی در حوزهی رمز ارز شکل میگیرند تا خرید و فروشهای مردم را انجام دهند. در این صورت هیچ نظارتی هم بر نقل و انتقالات مالیشان وجود نخواهد داشت. الان بر روی فعالیت صرافیها، نظارت جدی وجود دارد، اما کنترل بازار زمینی دشوار است.
مشتاق درباره سابقه محدودیت درگاههای رمز ارز گفت: بستن درگاهها در حد یک یا دو روز سابقه داشته، اما دراز مدت چنین تجربهای نداشتیم. در شرایط حملهی موشکی، ۲۴ ساعت درگاهها را بستند. در حال حاضر در طولانیترین دوره بستن درگاهها به سر میبریم. در کشورهای دیگر یا رمز ارز آزاد است و یا ممنوع است. هیچ کجا اینطور نیست که فعالیت رمرز ارز آزاد باشد، اما درگاه را ببندند.
- 16
- 5