دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۵۷ - ۱۹ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۴۷۷۳
فناوری اطلاعات و ارتباطات

کارآفرینم ‌ـ ‌فیلترـ‌ نکنید

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,فیلتر شبکه های مجازی
بر کسی پوشیده نیست که گسترش کسب‌وکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات منجر به ایجاد اشتغال پایدار و کم‌هزینه می‌شود، بنابراین یکی از اهداف کلان دولت نیز در سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال»، توجه به بهره‌گیری از مزایای این حوزه است.

به گزارش ایران، ابزارهای پرداخت نیز یکی از حلقه‌های زنجیره توسعه کسب‌وکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات هستند، که به دلیل ضعف یا عدم چالاکی زیرساخت‌های بانکی کشور با کاستی‌های عدیده‌ای مواجهند.

 

این کمبود، همانند بسیاری از کشورهای دیگر، با فعالیت و نوآوری کسب‌وکارهای حوزه فناوری‌های نوین مالی در کشور پوشش مناسبی داده شده است. کما اینکه در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار کسب و‌ کار کوچک و خانگی که امکان استفاده از شیوه‌های غیرکارای پرداخت بانکی برای اینگونه کسب‌وکارها را ندارند، توسط این سرویس‌دهندگان خدمت‌رسانی می‌شوند.

 

متأسفانه کسب‌وکارهای حوزه فناوری  مالی، هر از چندگاهی مورد بی‌مهری قرار گرفته و وب‌سایت‌های خدمت‌رسانی آنها مسدود می‌شود. اخیراً نیز به یکباره و بدون اطلاع قبلی، وب‌سایت‌های چندین سرویس‌دهنده  اصلی این حوزه در روز غیرکاری مسدود شده‌اند. نداشتن نماد/شناسه اعتماد از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی

 

وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین استفاده از شبکه‌های اجتماعی (بویژه تلگرام) برای ارائه خدمات، از دلایل اصلی مسدودسازی این کسب‌وکارها برشمرده می‌شود، که در این راستا لازم است موارد ذیل مورد توجه قرار گیرد:

الف) نماد اعتماد الکترونیکی، طبق قانون یک شناسه اعتمادآور بوده و به هیچ وجه شناسه‌ای الزامی نیست.

 

لذا، مسدودسازی کسب‌وکارها به دلیل نداشتن شناسه‌ای اختیاری توجیه قانونی ندارد. همچنین، توافق مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و بانک مرکزی مبنی بر الزامی بودن این شناسه اختیاری برای ارائه درگاه پرداخت به کسب‌وکارها نیز غیر قانونی است. ضمن اینکه، قانون تجارت الکترونیکی مصوب مجلس شورای اسلامی نیز تأکید می‌کند که این تصمیم برای اجرا باید به تصویب هیأت محترم وزیران نیز می‌رسید که متأسفانه این موضوع انجام نشده و به منشأ بسیاری از مشکلات کسب‌وکارهای مجازی تبدیل شده است.

 

ب) ارائه دهندگان خدمات پرداختی که اخیراً وب‌سایت خدمت‌رسانی آنها مسدود شده است، به بیش از ۲۰۰هزار کسب‌وکار کوچک و خانگی خدمات پرداخت مالی ارائه می‌کنند و با مسدودسازی وب‌سایت‌های این ارائه‌دهندگان خدمات، کانال پرداخت این کسب‌وکارها نیز قطع شده و متأسفانه آنها نیز به نوعی مسدود شده‌اند. به فرض محالِ مناسب بودن روال‌های ارائه نماد اعتماد الکترونیکی به کسب‌وکارهای کوچک و خانگی، آیا مرکزی که در طی حدود

 

۱۰ سال توانسته است حدود سه هزار کسب‌وکار را ساماندهی کند، در فرصت کوتاهی قادر به ساماندهی بیش از چند ده برابر این رقم به شیوه ناکارآمد فعلی است؟ آیا مسدودسازی این تعداد کسب‌وکار (که عموماً فاقد وب‌سایت بوده و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی حتی روالی برای ارائه نماد اعتماد به آنها ندارد) تصمیمی منطقی در مقطع حساسی است که ایجاد حتی یک شغل برای امنیت و آرامش کشور حیاتی است؟

 

ج) کارگروه تشخیص مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای در حالی اقدام به مسدودسازی کسب‌وکارهای حوزه فناوری مالی می‌کند که این کسب‌وکارها بیش از دو سال است از بانک مرکزی به‌عنوان متولی این حوزه تقاضای تنظیم‌گری فضا را دارندکه این درخواست متأسفانه با هیچ پاسخ مناسبی روبه‌رو نشده‌ است.

 

تأسف‌بارتر اینکه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از این فضا نهایت بهره‌برداری را به عمل آورده و به‌عنوان متولی خودخوانده در اقدامی غیر قانونی دستورالعملی را برای ساماندهی فعالان این حوزه تهیه کرده و با تکیه بر این دستورالعمل زمینه را برای مسدودسازی فعالیت این کسب‌وکارها فراهم کرده است.

 

د) شنیده‌ها حاکی از آن است که نظر شورای عالی فضای مجازی بر این است که به پیام‌‌رسان‌های خارجی اجازه ارائه خدماتی نظیر پرداخت الکترونیکی را ندهد تا از انتفاع صاحبان این پیام‌رسان‌ها جلوگیری به عمل آمده و پیام‌رسان‌های داخلی مزیت رقابتی و فرصت رشد داشته باشند. موضوعی که هنوز یا تصویب نشده است یا اینکه مصوبه آن ابلاغ نشده است.

 

متأسفانه نوآوری و خلاقیت کسب‌کارهای حوزه فناوری مالی به بهره‌گیری از این پیام‌رسان‌ها جهت توسعه کسب‌ و کارهای خرد و خانگی، بدون اینکه هیچ انتفاعی به صاحبان این پیام‌رسان‌ها برساند، به جای اینکه مورد تشویق قرار گیرد، به اشتباه به همکاری با پیام‌رسان‌های خارجی در ارائه خدمات پرداخت تعبیر شده و یکی از دلایل مسدودسازی این کسب‌وکارها، این موضوع عنوان می‌شود.

 

ه‍) ارائـه دهـنـدگان خـدمـات مالی به سایر کسب‌وکارها، ارائه‌دهنده زیرساخت و پلتفرم هستند. لذا، مسئولیت کیفری استفاده از این زیرساخت‌ها صرفاً بر عهده استفاده‌کنندگان است، مگر اینکه ارائه دهنده خدمت در نظارت قصور کرده یا با علم و اطلاع از مجرمانه بودن فعالیت، وی را مساعدت نماید. در نتیجه، حتی اگر تخلفی نیز رخ داده باشد،

 

پلتفرم نباید مسدود شود که باعث آسیب به ده‌ها هزار کسب‌وکار خُرد و حتی صدها کسب‌وکار دارای نماد اعتماد الکترونیکی شود که از خدمات این پلتفرم‌ها بهره می‌گیرند. ارائه دهندگان خدمات مسدود شده بارها آمادگی خود را به مراجع مختلف اعلام کرده‌اند که به محض اعلام، دسترسی متخلفان را به خدمات قطع کرده و اطلاعات لازم برای شناسایی هویت آنها را در اختیار مراجع قانونی قرار می‌دهند،

 

ولی متأسفانه هیچ روال قانونی برای این موضوع تاکنون تدوین نشده است.با توجه به موارد فوق و اهمیت موضوع، انتظار کارآفرینان و فعالان فضای مجازی این است که برای توقف مسدودسازی وب‌سایت‌های ارائه‌دهندگان خدمات مالی، بازگشایی وب‌سایت‌های مسدود شده، رفع مجوزهای زائد، تنظیم‌گری این حوزه و حمایت از رشد این کسب‌وکارها اقدامات مؤثری هر چه سریع‌تر توسط مسئولان محترم انجام شود.

 

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش