یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
۱۶:۴۸ - ۳۰ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۷۰۵۳
فناوری اطلاعات و ارتباطات

وی پی ان (VPN) چیست و چه تفاوتی با پروکسی(proxy) دارد؟

وی پی ان و پروکسی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

تکراتو/ وی پی ان یکی از واژه‌هایی است که با رشد اینترنت، بر سر زبان‌ها افتاده است. هرچند وی پی ان مفهوم بسیار ساده‌ای دارد، اما در ادامه این مقاله برخی از موارد استفاده آن آورده شده است.

 

وی پی ان (VPN) مخفف عبارت شبکه خصوصی مجازی (Virtual Private Network) بوده که یک روش امنیتی محبوب در اینترنت است. حروف اختصاری، بیانگر روشی است که به وسیله آن یک لایه امنیتی به شبکه‌های خصوصی و عمومی افزوده می‌شود.

 

بنابرین وی پی ان، یک راهکار امن و محرمانه در اینترنت است که به کاربران (اشخاص، سازمان‌ها یا مشاغل) اجازه می‌دهد، در جایی که نیاز به ارسال و دریافت امن و محرمانه‌ی اطلاعات دارند، از آن استفاده کنند.

 

این بدان معناست که شما می‌توانید کانال امنی برای ارتباط با کمپانی خود بسازید و از امکانات محرمانه سیستم داخلی لذت ببرید. همچنین می‌توانید به گشت و گذار محرمانه در فضای آنلاین بپردازید و به محتواهایی که در حالت عادی به آن دسترسی ندارید (مثلا بی بی سی آی پلیر) دسترسی پیدا کنید.

 

وی پی ان به حفظ حریم خصوصی شما کمک می‌کند اما نه کاملا!

 

وی پی ان و پروکسی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

تمام ترافیکی که از طریق وی پی ان عبور می‌کند، به لحاظ تئوری، قابل مشاهده و دستکاری توسط افراد دیگر نیست؛ از این رو استفاده از وی پی ان، تبدیل به سریع‌ترین روشی شده که می‌توان با استفاده از آن به صورت محرمانه از اینترنت استفاده کرد (البته بعضا نه به طور ناشناس!).

 

توجه داشته باشید، استفاده از وی پی ان، ضعیف‌ترین حلقه زنجیر حفظ امنیت در اینترنت است، بنابرین در صورتی که دستگاه شما توسط بدافزار آلوده شده باشد، استفاده از وی پی ان مانع جاسوسی از شما نمی‌شود (هرچند یک آنتی ویروس خوب می‌تواند این کار را انجام دهد).

 

اگر در هنگام استفاده از تکنولوژی و اینترنت، تنها یک نگرانی وجود داشته باشد، آن حفظ حریم شخصی است. با استفاده از وی پی ان ، از دسترسی ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنتی و دولت به تاریخچه‌ استفاده خود از اینترنت، جلوگیری می‌کنید.

 

وی پی ان همچنین به عنوان یک ابزار برای حرکت‌های مبتنی بر آزادی بیان مطرح شده است. شما به وسیله وی پی ان می‌توانید از سانسوری که توسط سازمان‌ها یا دیگران بر شما تحمیل می‌شوید، جلوگیری کنید؛ به عنوان مثال، در صورتی‌که از مطالبی بازدید می‌کنید که برخلاف اصول کارفرمای شما باشد نیازی به نگرانی از فهمیدن این موضوع توسط آن نخواهید داشت.

 

مردم از طریق تکنولوژی وی پی ان قادر خواهند بود تا مکان جغرافیایی اتصال خود به اینترنت را تغییر دهند. در نتیجه شما می‌توانید مکان جغرافیایی خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که از سرویس‌های ارائه شده در کشورهای دیگر استفاده نمایید. یک مثال خوب از فوائد این قابلیت، تماشای برنامه تلویزیونی یا محصولات آنلاینی است که تنها در یک کشور خاص قابل مشاهده اند (احتمالا به علت موارد قانونی یا مشکلات مربوط به مجوز آنها).

 

حفظ حریم خصوصی یک اولویت است

 

وی پی ان و پروکسی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

شما می‌توانید از وی پی ان به عنوان ابزاری برای محافظت از خود در برابر هکرها نیز استفاده کنید. در صورتی که بیرون از منزل هستید و به یک نقطه اتصال عمومی، وصل شوید (مثلا به وای فای یک کافه یا کتابخانه)، احتمال اینکه کسی بتواند به دستگاه شما نفوذ کند وجود دارد. این مساله می‌تواند موجب از دست‌ رفتن اطلاعات پر اهمیتی نظیر پسوردهای شما شود.

 

تکنولوژی VPN برای مشاغل نیز مزایای استفاده‌ی خاص خود را دارد. در صورتی که دائما برای ملاقات‌های مختلف در سفر هستید، طبیعی است که از شبکه‌های عمومی برای اتصال به اینترنت استفاده کنید. با استفاده از شبکه خصوصی مجازی (وی پی ان) می‌توانید به شبکه داخلی شرکت خود متصل شوید، بدون اینکه نگران باشید که طعمه مجرمین سایبری خواهید شد.

 

سرویس های وی پی ان زیادی وجود دارند (نزدیک به ۴۰۰ ارائه دهنده وی پی ان برای موبایل و کامپیوتر وجود دارد که سرویس‌های متنوعی ارائه می‌دهند). بنابرین باتوجه به نیاز شما در استفاده از VPN، می‌توانید به هولو (Hulu) یا بی بی سی آی پلیر از نقاط مختلفی دسترسی داشته باشید، به شبکه اداره خود متصل شوید یا تنها از مزایای امنیت در فضای مجازی استفاده کنید. در هر صورت مطابق با نیازی که دارید، به راحتی می‌توانید سرویس مناسب خود را پیدا کنید.

 

علاوه بر این، وی‌پی‌ان می‎تواند سرعت اینترنت شما را بهبود ببخشد. البته بنا به گزارشات دریافتی، با توجه به سیاست آی اس پی‌های مختلف برخی آی اس پی‌ها، در هنگام استفاده از نت فیلیکس، سرعت اینترنت شما را محدود می‌کنند. بنابراین شما زمانی که از سرویس نامحدود اینترنت این آی اس پی‌ها استفاده می‌کنید، با تلفن هوشمندتان در این وب سایت نمی‌توانید از کیفیت بالاتر از ۴۸۰p بهرمند شوید.

 

یکی از ارائه دهندگان سرویس وی پی ان، نورد وی پی ان (NordVPN)، اعلام داشت، برخی کاربران در هنگام استفاده از وب سایت نت فیلیکس از طریق وی پی ان، سرعت سه برابری اینترنت را تجربه کرده‌اند. در واقع این کاربران، سیاست شرکت آی اس پی ورایزون را دور زده‌اند و این نکته‌ قابل توجهی است. البته باتوجه به سرعت پایین اینترنت و برخی دلایل دیگر، در ایران نمی‌توان انتظار افزایش سرعت اینترنت را در هنگام استفاده از وی پی ان داشت.

 

همچنین با استفاده از وی پی ان جلوی بسیاری از خراب کاری‌های اینترنتی از جمله بدافزارها گرفته می‌شود اما در مورد فیشینگ، وی پی ان کمکی به شما نمی‌کند.

 

پروکسی چه تفاوتی با وی پی ان دارد؟

 

وی پی ان و پروکسی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

پروکسی‌ها نیز محبوبند و همواره در مورد تفاوتشان با VPNها سوالاتی پرسیده می‌شود. هر دو روش به حفاظت از هویت کاربران یا تغییر مکان جغرافیایی اتصال کمک می‌کنند، درحالی‌که ‌تکنولوژی‌های متفاوتی هستند. بسیاری از وی‌پی‌ان ها، امکان استفاده از خدمات پراکسی (Proxy) را نیز فراهم آورده‌اند.

 

عملکرد پروکسی به گونه‌ای است که بین کامپیوتر شما و وب سایتی که قصد استفاده از آن را دارید، پلی ایجاد می‌کند. اطلاعات مورد نظر شما از طریق پروکسی بین کامپیوتر شما و وب سایت هدف مخابره می‌شود. با توجه به اینکه، پروکسی‌ها آی پی مختص به خود را نیز دارند، اطلاعات ردوبدل شده، قادر به رهگیری تا کامپیوتر شما نیستند.

 

وجوه اشتراک زیادی بین خدمات ارائه شده توسط وی پی ان و پروکسی وجود دارد اما پروکسی تنها قادر است مرورگر اینترنتی شما یا سرویس تورنت شما را ایمن نماید و وی پی ان، تمام اطلاعات رد و بدل شده شما از طریق اینترنت را به صورت رمزنگاری شده درمی‌آورد و به این صورت، امنیت بیشتری را برای شما به ارمغان می‌آورد.

 

صابر سالاری

 

 

  • 20
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش