شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۰ - ۰۵ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۱۱۲۰
فناوری اطلاعات و ارتباطات

۶ صنعت که تاثیر بسیاری از هوش مصنوعی خواهند گرفت

صنایع مرتبط با هوش مصنوعی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی راه جدیدی برای تعامل با داده ها ارائه می دهد. با خرید سنسورهای لازم، منبع ذخیره سازی اطلاعات و ابزارهای تجزیه و تحلیل داده ها، هر صنعتی می تواند روزانه از فعالیت های خود اگزابایت اطلاعات تولید کند. از میزان حرارت پردازنده یک کامپیوتر گرفته تا میزان لرزش دستگاهی.

هوش مصنوعی حالا می تواند با داده های انسانی نیز کار کند. اثر انگشت رسانه های اجتماعی ما، عادات خرید، پیشفرض های سرگرمی و روتین های روزانه مان داده های غنی روانشناختی ارائه می دهند. فناوری هوش مصنوعی همین حالا برای جستجو در مورد نحوه فکر و عمل ما مورد استفاده قرار گرفته و رسانه هایی که از آن ها استفاده می کنید احتمالا محصول همین الگوریتم ها باشند.

این فناوری می تواند تحلیل همه این داده ها را با پردازش های مخصوص، ساده سازد. با تغییر بهینه سازی اطلاعات از انسان به برنامه های کامپیوتری و افزودن بینشی کارآمد به آن، کاربردها بسیار سرعت می گیرد و بازدهی بهتری را در صنایع شاهد هستیم.

بسیاری از متخصصین معتقدند که هوش مصنوعی «انقلاب صنعتی چهارم» است. دنیای جدیدی را شاهد هستیم که در آن رهبران صنایع با بهره گیری از ربات های جدید، حساب ویژه ای روی هوش مصنوعی باز کرده اند. در ادامه به معرفی ۶ صنعتی می پردازیم که ممکن است بیشترین تاثیر را از این فناوری بگیرند.

۱. توزیع و تدارکات

صنایع مرتبط با هوش مصنوعی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

لجستیک در فارسی به معنای مدیریت جریان کالا، اطلاعات یا هر نوع جریان دیگری است. تدارکات، آماده سازی و ارسال محصولات یک کسب و کار جهانی است که سبب درآمد سالانه حدود ۸ تریلیون دلار است. رهبران این حوزه از صنعت در حال بهره گیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی هستند تا حتی بیش از پیش به سرعت و بازدهی کار خود بیافزایند.

هماهنگ سازی میلیاردها محصول، تک به تک، از عهده انسان ها کاملا خارج است و سیستم های هوش مصنوعی اگر این خطوط را کنترل نکنند، ادامه راه عملا غیر ممکن است. کاربرد هوش مصنوعی در این حوزه بسیار گسترده است. از تقاضا گرفته تا عرضه، هر نقطه از این شبکه عظیم می تواند به دست هوش مصنوعی کنترل شود.

۲. حوزه سلامت

صنایع مرتبط با هوش مصنوعی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی می تواند حوزه سلامت را از بالا تا پایین تغییر دهد. محققین پیش بینی می کنند که بازاری به عظمت ۶.۷ میلیارد دلار در این حوزه تا سال ۲۰۲۱ شکل بگیرد و غول هایی نظیر گوگل، آی بی ام و بسیاری از استارتاپ های کوچک را درگیر خود سازد. هوش مصنوعی حتی قادر به طراحی درمان های جدید نیز هست.

با استفاده از فناوری روز، تکنیک های ویرایش ژن نظیر کریسپر-کَس ۹ نیز می توانند رشد عظیمی را تجربه کنند. در زمینه جراحی نیز باز هم هوش مصنوعی یک بازوی قابل اعتماد است. از ۲۰ سال پیش تاکنون، بیش از ۳ میلیون ربات در جراحی ها حضور و نقش موثر داشته اند.

۳. تبلیغات

صنایع مرتبط با هوش مصنوعی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی یک جایگاه مستحکم دیگر نیز در حوزه خرده فروشی ها و تبلیغات دارد. با استفاده از الگوریتم های یادگیری ماشینی و سیستم های فروش خودکار، ربات ها در حال قبضه کردن صنعت تبلیغات هستند.

همین حالا نیز از هوش مصنوعی استفاده می شود تا تبلیغات هدفمند در صفحات وب و رسانه های اجتماعی برای هر فرد اختصاصی باشد. میلیون ها مخاطب با انواع سلیقه ها توسط سیستم ها بررسی می شوند و با استفاده از الگوریتم ها، سلیقه اختصاصی هر فرد شناخته می شود.

هنوز راه زیادی مانده و به گفته تیم وبستر، از استراتژیست های ارشد Exchange Lab می گوید هوش مصنوعی فقط با کمک کاربران و داده هایی که به آن ها خورانده می شود بهتر می شود و قرار نیست هوش مصنوعی جای خلاقیت انسانی را بگیرد؛ حداقل نه به این زودی.

۴. امور مالی

صنایع مرتبط با هوش مصنوعی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

برخلاف بسیاری از صنایع، در حوزه امور مالی طی سال های گذشته شاهد شکل گیری حجم عظیمی از داده ها بوده ایم. با وجود این حجم از اطلاعات، پژوهشگران هوش مصنوعی در حال پیدا کردن راهی هستند تا با استفاده یادگیری ماشینی، تکانی به حوزه امور مالی بدهند و مسائلی نظیر مدیریت حساب ها و روتین های دیگر مالی را به هوش مصنوعی بسپرند.

جا برای خلاقیت و نوآوری بسیار است. الگوریتم های بانکی که فناوری هوش مصنوعی آن ها را پیش می راند می تواند روزی برای هر مشتری یک رویه خاص را در نظر بگیرد و کلی گرایی را در سیستم از بین ببرد تا نه تنها روال کارها برای صاحبان حساب ساده تر شود، بلکه کار بانک ها نیز رونق بیشتری یابد.

بهره گیری از هوش مصنوعی وعده تغییرات عظیمی داده که در سال های آتی می توان انتظارشان را کشید.

۵. بیمه

صنایع مرتبط با هوش مصنوعی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

صنعت بیمه با کلاهبرداری های کلانی دست و پنجه نرم می کند و مردم سالانه ۴۰ میلیارد دلار از درآمدشان را به سازمان های جعلی می پردازند و این جریان بیش از پیش ادامه دارد. نیروهای انسانی به تنهایی نمی توانند با این حجم از فساد مبارزه کنند، بنابراین در چنین جایی هوش مصنوعی می تواند وارد شود و با استفاده از یادگیری ماشینی مشکلات را حل کند. امید می رود که با بهره گیری از این فناوری، نرخ کلاهبرداری ها در صنعت بیمه کاهش پیدا کند.

هوش مصنوعی همچنین علاوه بر حضور در خط مقدم، می تواند در بخش سرویس دهی به مشتریان نیز مورد استفاده قرار بگیرد. طبق نظرسنجی سازمان Accenture Consulting، حدود سه چهارم کل مشتریان به استفاده از سرویس های بیمه کامپیوتر محور روی خوش نشان داده اند.

۶. استریم و ویدیوهای آنلاین

صنایع مرتبط با هوش مصنوعی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

در صنعت سرگرمی، لازم است که سلیقه شما به خوبی شناسایی شود و سرویس هایی نظیر نت فلیکس یا آمازون پرایم می کوشند تا شما را بهتر بشناسند. سرویس های استریم و ویدیوی آنلاین فاصله زیادی از تلویزیون های کابلی سنتی گرفته اند و با استفاده از یادگیری ماشینی می کوشند تا از سراسر مجموعه ویدیوهای خودشان، آنچه مورد پسند شماست را انتخاب کنند.

رضایت بیشتر شما به عنوان مخاطب طبیعتا تاثیر مستقیمی بر درآمدزایی آن ها نیز دارد.

هوش مصنوعی به عنوان فناوری بنیادین

صنایع مرتبط با هوش مصنوعی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

این ۶ صنعت که در موردشان خواندید حتی به یک لیست کامل از تمام صنایع نزدیک هم نیستند. استفاده از هوش مصنوعی تقریبا در هر صنعتی امکان پذیر است و نوآوری های جدید مدام در حال پشت سر گذاشتن متودها و شیوه های قدیمی هستند.

هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی به سادگی و سرعت بالا می توانند فناوری بنیادی هر صنعتی شوند، مثل اینترنت که دریایی از تغییرات را با خود به همراه آورد. این انقلاب نظر بسیاری را به خود جلب کرده و همه منتظرند تا ببینند شگفتی بزرگ بعدی چه زمانی رخ می دهد.

با وجود این حجم غیر قابل تصور از اطلاعات، سلطنت هوش مصنوعی بر صنایع یک امر اجتناب ناپذیر است.

محسن وفانژاد

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش