یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
۱۲:۱۱ - ۱۹ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۴۷۹۲
فناوری اطلاعات و ارتباطات

+HDR10 چیست؟

فرمت اچ‌دی‌آر ۱۰ پلاس,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

سامسونگ فرمت تصویری جدیدی را به وجود آورده است که نسبت به HDR کیفیت بالاتری ارائه می‌دهد.

 

درست زمانی که فکر می‌کنید با تمام فرمت‌های پخش تصویر آشنا شده‌اند فرمت جدیدی ظهور پیدا می‌کند.

 

اچ‌دی‌آر جدیدترین پیشرفت حوزه‌ی تصویر بود که به تلویزیون‌ها، سرویس‌های اشتراک ویدیو، فیلم‌ها و سریال‌ها راه پیدا کرد. خبر خوب این است که این فناوری می‌تواند بهترین کیفیت تصویر ممکن را به تلویزیون‌های خانگی بیاورد؛ خبر بد اینکه این فناوری در غالب فرمت‌های مختلف ظاهر می‌شود و این یعنی یک نکته‌ی گیج‌کننده‌ی دیگر هنگام خرید تلویزیون که باید به آن توجه کرد.

 

در حال حاضر فرمت‌های HDR10، dolby vision و HLG وجود دارند؛ اما ظاهرا این تعداد کافی نبوده و فرمت جدیدی با عنوان +HDR10 به وجود آمده است. اچ‌دی‌آر پلاس که ساخت سامسونگ است، اخیرا توسط شرکت‌های بزرگی مانند پاناسونیک، فیلیپس، آمازون، فاکس و ۲۰th Century مورد حمایت قرار گرفته است.

 

بنابراین، با نگاهی به نام سازنده و نام شرکت‌هایی که از آن حمایت کرده‌اند، به نظر می‌رسد خیلی زود شاهد همه‌گیر شدن این فرمت جدید باشیم.

 

چه چیز +HDR10 را از سایر فرمت‌ها متمایز می‌کند؟

اچ‌دی‌آر ۱۰ فراداده‌ی استاتیک یا ایستا دارد. اچ‌دی‌آر  ۱۰ پلاس و دالبی ویژن فراداده‌ی دینامیک یا پویا دارند. از آن‌جایی که این پویایی بزرگ‌ترین تفاوت بین HDR10 و DV است، اضافه کردن آن به HDR10 روی کاغذ کار سختی است.برای توضیح تفاوت بین HDR10 و +HDR10 باید ابتدا در خصوص metadata یا فراداده توضیح دهیم. فراداده، اطلاعات جانبی موجود در ماورای سیگنال ویدیویی است که همراه با محتوای تصویری HDR ارسال می‌شود و به تلویزیون فرمان می‌دهد که چگونه محتوای دارای محدوده‌ی دینامیکی بالا را نمایش دهد.

 

 

در HDR10 تلویزیون دستورهایی را در آغاز نمایش فیلم دریافت می‌کند. فرض کنید که این دستور ایستا می‌گوید: «بسیار خوب، وقتی این نمایش می‌گوید بپر، تا این ارتفاع بپر.» این خوب است؛ اما یک دستور برای تمام پرش‌ها است. اگر مثلا یک فیلم دارای تنوع سکانس‌های زیادی باشد، این فراداده به تنهایی نمی‌تواند بهترین کیفیت تصویر را ارائه دهد.

 

دالبی ویژن (DV) فراداده‌ی پویا دارد و به زودی +HDR10 هم جزو فرمت‌هایی خواهد بود که این ویژگی را دارد. فراداده‌ی پویا این امکان را به‌وجود می‌آورد که هر سکانس یا حتی فریم از یک فیلم به صورت جداگانه تنظیم کیفیت شود. فراداده‌ی اکثر فیلم‌ها شاید نیاز به این مقدار تنظیم دقیق نداشته باشد؛ اما این سطح از کنترل، به فیلم‌سازان این امکان را می‌دهد که تعیین کنند که هر قاب از فیلم در تلویزیون شما چگونه به نمایش در بیاید. روی کاغذ، این امکان می‌تواند منجر به افزایش کیفیت تصویر نسبت به HDR10 شود. به تعبیر قبل، تلویزیون مدام دستوراتی را در خصوص ارتفاع پرش در هر صحنه از فیلم دریافت می‌کند.

 

در زیر توضیح سامسونگ از این فناوری را می‌بینید:

 

اچ‌دی‌آر ۱۰ پلاس جهت ارائه‌ی بهترین کیفیت از محتوای اچ‌دی‌آر تنظیمات سکانس به سکانس را ارائه می‌دهد. از آن‌جا که استفاده از آن نیاز به مجوز خاصی ندارد، تولیدکنندگان نمایشگر و فیلم‌سازان می‌توانند به راحتی محصول خود را با کیفیت اچ‌دی‌آر پلاس ارائه داده و گواهی و لوگوی آن را درج کنند.

 

باید توجه داشته باشید که اچ‌دی‌آر پلاس سامسونگ هیچ ارتباطی به اچ‌دی‌آر پلاس گوگل، که گونه‌ای از افزایش کیفیت در دوربین موبایل است، ندارد. با اینکه هردو مربوط به اچ‌دی‌آر هستند اما به لحاظ فنی صرفا تشابه اسمی بوده و یکی نیستند.

 

سامسونگ با ارائه‌ی اچ‌دی‌آر پلاس علاوه‌براین‌که دیگر مجبور به پرداخت هزینه‌های مربوط به مجوز دالبی نخواهد بود، می‌تواند فناوری اچ‌دی‌آر را هم توسعه بدهد.

 

در حالی که هنوز HDR به اندازه‌ی کافی جا نیفتاده است، اضافه کردن لایه‌ی دیگری به آن می‌تواند مشکل‌ساز باشد. سوالاتی از قبیل این‌که آیا +HDR10 بهتر است یا بدتر؟ آیا از دالبی ویژن بهتر است یا نه، فعلا قابل پاسخ نیستند. شاید این فناوری برای محتواهای ویدیویی خاصی در نظر گرفته شود.

 

فرمت اچ‌دی‌آر ۱۰ پلاس,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

به عبارت دیگر، اچ‌دی‌آر ۱۰ پلاس و دالبی ویژن کارکرد یکسانی خواهند داشت. در ازای دریافت هزینه‌ی لایسنس، دالبی علاوه بر اینکه ویدیوهای مخصوص دالبی را به خوبی نمایش می‌دهد، به تولیدکنندگان تلویزیون نشان می‌دهد که چه تنظیماتی انجام دهند که محصول آنها بهترین کیفیت تصویر را ارائه دهد. چنین چیزی در اچ‌دی‌آر وجود ندارد؛ اما ممکن است در اچ‌دی‌آر پلاس وجود داشته باشد.

 

در توضیحات سامسونگ عبارت «گواهی» به چشم می‌خورد. هنوز جزئیاتی از چگونگی این گواهی مطرح نشده است. سامسونگ قرار است در CES 2018 از آن رونمایی کند؛ اما بر اساس اظهارات سامسونگ این گواهی بر اساس کیفیت خواهد بود و در صورت تأیید، لوگو به محصول تعلق خواهد گرفتن. اینکه محصولات چه سطحی از کیفیت را باید ارائه دهند تا به دریافت این لوگو نایل شوند مشخص نیست؛ می‌تواند در سطح دالبی باشد یا صرفا یک تایید ساده. باید صبر کرد و دید.

 

آیا تلویزیون شما از +HDR10 پشتیبانی خواهد کرد؟

 در پاسخ به اینکه آیا تلویزیون شما از اچ‌دی‌آر پلاس پشتیبانی خواهد کرد یا خیر، باید گفت هم بله و هم خیر. سامسونگ می‌گوید:

 

محصولات ما در سال ۲۰۱۷ همگی قابلیت پشتیبانی از اچ‌دی‌آر پلاس را دارند و زمانی که این طرح رونمایی رسمی شود، گواهی اچ‌دی‌آر به این محصولات تعلق خواهد گرفت. همچنین در تلاش برای ارائه‌ی گزینه‌هایی برای نمایشگرهای سال ۲۰۱۶ خود نیز هستیم.

 

اینکه سایر شرکت‌ها از اچ‌دی‌آر ۱۰ پلاس استقبال کنند یا خیر را زمان مشخص خواهد کرد؛ اما ال‌جی مجوز دالبی ویژن را دارد و به نظر نمی‌رسد به چیزی که ساخته‌ی سامسونگ است رو بیاورد. در خصوص سایر شرکت‌ها باید منتظر بود و دید. سوال دیگر این است که اگر سایر شرکت‌ها به اچ‌دی‌آر ۱۰ پلاس بپیوندند، آیا قادر خواهند بود با چیزی شبیه یک به‌روزرسانی فرم‌ور، دستگاه‌های کنونی خود را به آن مجهز کنند؟ نمی‌توان خیلی روی آن حساب کرد اما دور از ذهن نیست.

 

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش