یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۰:۴۴ - ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۶۰۴۳۸
دولت

وزیر ارتباطات: فیلترینگ در وضعیت فعلی به نفع هیچکس نیست/ عارف: محدودیت‌ها در فضای مجازی هیچ اثری ندارد

ستار هاشمی,وزیر ارتباطات
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: صریح بگویم دغدغه اصلی من احیای حکمرانی در فضای مجازی است که به حق رهبر عزیز انقلاب در دیدار چند روز قبل فرمودند "مهم این است که در فضای مجازی، حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد"؛ فضایی که دیگر مجازی نیست و عین واقعیت حقیقی مردم است.

به گزارش ایسنا، امروز مراسم تودیع و معارفه عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سیزدهم و سیدستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم- با حضور محمدرضا عارف- معاون اول رئیس جمهور و جمعی از فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

سید ستار هاشمی در این مراسم اظهار کرد: سلام عرض می‌کنم محضر امام حاضرمان، امام زمان(عج) و از صمیم قلبم درود می‌فرستم بر بنیانگذار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) و گرامی می‌دارم یاد همه شهدا، خاصه شهدای دولت و شهدای خدمت بالاخص شهدای شاخص و شناخته شده آن‌ها شهیدان رجایی، باهنر و آیت‌الله شهید رئیسی و سلام عرض می‌کنم خدمت همه دوستانم که همگی با امید و انگیزه برای ساخت ایران قوی‌تر در روزهای آینده در این جلسه حاضر شده‌اند.

وی افزود: خانم‌ها و آقایان به وفاق ملی، به عنوان جدی‌ترین پیمان مشترک دولت چهاردهم معتقدم و بر این باورم که در همه ساحت‌های حکمرانی این وفاق ملی باید مصداق پیدا کند و توسعه داده شود. این وفاق باید در حکمرانی جدید، یا حکمرانی دیجیتال هم بسط داده شود. صریح بگویم؛ دغدغه اصلی من احیای حکمرانی در فضای مجازی است که به حق رهبر عزیز انقلاب در دیدار چند روز قبل فرمودند:«مهم این است که در فضای مجازی، حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد». فضایی که دیگر مجازی نیست و عین واقعیت حقیقی مردم است. واقعیتی که همه ما هر روز داریم آن را زندگی می‌کنیم و در آن نفس می‌کشیم.

هاشمی گفت: واقعیت آن است که هم باید با کمک نهادهای قانونگذار از طریق وضع قوانین روزآمد حکمرانی خوب داشته باشیم، و هم خوب حکمرانی کنیم: یعنی قوانین را با شیوه‌های روزآمد، دقیق و شفاف به بهترین شکل اجرا کنیم و کاری کنیم که مردم از حکمرانی ما راضی باشند اگر این اتفاق رخ دهد، همواره سرمان برای قانونمند کردن این فضا در برابر مردم عزیز بالاست و برای سوالات آن‌ها همیشه پاسخ خواهیم داشت. باید بپذیریم که یکی از ویژگی‌های حکمرانی دیجیتال، قانونگذاری و اجرای آن در اتاق شیشه‌ای است. یعنی افکار عمومی همیشه دارند ما را می‌بینند، قضاوت می‌کنند و به آن واکنش نشان می‌دهند؛ خدا نکند این واکنش موجب سلب اعتماد جامعه از تصمیمات ما بشود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه زمانی که بپذیریم مردم این روزها در فضای مجازی زندگی می‌کنند، آن وقت قبول می‌کنیم که باید برای آن‌ها بهترین شرایط زندگی خوب را فراهم کنیم، تشریح کرد: زندگی خوب در دنیای دیجیتال یا دنیای آینده، هم با کیفیت و به‌روز و بر لبه دانش است، هم امن است و هم آگاهی دهنده و الهام بخش. زندگی که قابلیت دارد جان‌ها را نجات دهد و اگر به خوبی نظم نداشته باشد، می‌تواند جان‌ها و فکرها را از بین ببرد. وظیفه ما به عنوان حاکمیت این است که بهترین شرایط زندگی دیجیتال را برای مردم فراهم کنیم، به آن‌ها آگاهی بدهیم، کیفیت کاربری را بالا ببریم و ایران آینده را برای آن‌ها که قصد و هدفشان ناامن کردن برای اقشار مختلف جامعه به خصوص کودکان و نوجوانان است، ناامن کنیم.

وی در ادامه صحبت هایش تأکید کرد: توسعه شبکه ملی اطلاعات از جمله مهم ترین برنامه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم است که معتقدیم در هر گام برنامه‌های طراحی شده، باید به آن‌چه اسناد بالادستی از ما می خواهد، بیش از گذشته جامه عمل بپوشانیم. حاکمیت برای بهبود جایگاه حکمرانی خود نیاز به ابزارهای قوی دارد. ابزارهایی که بتواند در ساحت‌های مختلف بهترین وضعیت کاربری را برای مردم تضمین کند و امنیت را بر مرزهای دیجیتال ایران برقرار کند.

هاشمی با اشاره به اینکه فیلترینگ در وضعیت فعلی به نفع هیچکس نیست، توضیح داد:  هم حاکمیت ما را نقض کرده، هم امنیت سایبری را زیر سئوال برده، هم امنیت خانواده ها را دچار مشکل کرده، هم کسب و کارها آسیب دیدند و هم مردم ناراضی شدند. این چیزی نیست که اسناد بالادستی و رهبری انقلاب از ما خواسته بودند.

وی ادامه داد: باید با در نظر گرفتن مصالح ملی و سیاست های کلی، شرایط موجود را به نفع رشد کسب و کارها و جلب رضایت مردم تغییر داد. در این مسیر سخت، پر چالش و پر از تلاطم برای بازنگری در این سیاست ها، به همیاری همه دستگاه‌های کشوری، لشگری و حاکمیتی از یک سو، و همکاری همه فعالان این صنعت مهم در لایه‌های مختلف از سوی دیگر نیاز دارم؛ که اگر این همیاری نباشد، دستور رهبرمان، تدابیر رییس جمهوری، انتظارات نمایندگان محترم مجلس و مطالبات مردم عزیز بر زمین خواهد ماند: چشم ها را باید شست.

وزیر ارتباطات گفت: بار دیگر اعلام می‌کنم که به بند بند اسناد بالادستی از جمله سیاست‌های حاکم بر برنامه هفتم پیشرفت پایبندم و فرمایشات رهبر عزیز  انقلاب را سرلوحه اصلی کار خود در این وزارت مهم و حیاتی می‌دانم. از زحمات همه وزرای سابق بالاخص دوست و برادر عزیزم آقای دکتر زارع‌پور در دولت سیزدهم سپاسگزارم و معتقدم در این سال‌ها زمینه‌های زیرساختی خوبی برای پیشرفت حکمرانی دیجیتال ایران فراهم شده است. آینده از آن ایرانی است و ایران آینده و قوی، زیباترین تصویری است که برای رسیدن به آن مسیری سخت و دشوار داریم، اما همه چیز برای تماشای این تصویر زیبا فراهم است.

عارف: محدودیت‌ها در فضای مجازی هیچ اثری ندارد

محمدرضا عارف عصر امروز در مراسم تودیع و معارفه عیسی زارع‌پور و سید ستار هاشمی وزرای پیشین و فعلی ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود به حکمرانی قانونی فضای مجازی اشاره داشتند. پرونده محدودیت‌ها در فضای مجازی هیچ اثری ندارد. این یک واقعیت است. این واقعیت از زمانی که فناوری‌های نوین در حال پیشرفت بود، خیلی واضح بود. تنها کاری که می‌کند افزایش هزینه مصرف‌کننده و فرارهای امنیتی ایجاد می کند. ما اشراف اطلاعاتی را یک اصل می دانیم و بی تعارف همه‌جا می گوییم.

وی افزود: بخش امنیتی هم راضی نیست و تعجب می‌کنم در مورد این محدودیت‌ها نهادهای امنیتی هیچ وقت اعتراض نمی‌کنند چون اشرافی ندارند. شرکت‌های تامین‌کننده VPN جایگزین نهادهای امنیتی می‌شوند. مردم هم پول بیشتری می دهند به سرویس‌های با کیفیت بد و تمرد از قانون را یاد می دهیم. متاسفانه در طول این چهار دهه قوانینی تصویب شده که همه اذعان می‌دارند باید لغو شود ولی کسی جرات نمی کند پا جلو بگذارد. آنتن ماهواره ممنوع است اما کدام خانه است که نداشته باشد؟  الان که دیش بشقابی که دیگر معنا ندارد.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: سند راهبردی فضای مجازی باید تدوین شود و به حکمرانی قانونی فضای مجازی کمک کنیم و این ذهنیت را که هر اتفاقی در فضای مجازی می‌افتد که بعضا ارتباطی هم به فیلترینگ ندارد، گردن فیلترینگ می‌اندازند.

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش