دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۱۵ - ۲۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۴۰۵
فناوری اطلاعات و ارتباطات

تاثیر ارزهای دیجیتال بر بازار کارت گرافیک ایران

ارزهای دیجیتال,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

ارزهای دیجیتال که این روزها در صدر اخبار اقتصادی و تکنولوژی قرار گرفته‌اند، تبعات زیادی را با خود به همراه داشته و واکنش‌های متعددی از سوی مردم کشورها دریافت کرده‌اند. یکی از جنبه‌های که کمتر به چشم می‌آید، تغییرات شدید در قیمت بازار قطعات کامپیوتری است که در ابعاد جهانی رخ داده و در ایران نیز به علت محبوبیت روزافزون این ارزها، به طور ملموس حس می‌شود.

کافیست قصد خرید کارت گرافیکی رده بالا جهت بازی کردن (برای یک سیستم گیمینگ) داشته باشید و با بازاری خالی از هر گونه کارت گرافیک درجه متوسط رو به بالا روبرو خواهید شد که در آن رقم‌های بسیار بالایی برای قطعات پیشرفته نایاب در نظر گرفته شده است. اکنون کمتر فروشگاه اینترنتی وجود دارد که هنگام تماس با بخش فروش آن از شما نپرسد چند کارت گرافیک می‌خواهید؟ گویی که تمامی مشتریان صرفا ماینرها (افرادی که ارزهای دیجیتال را استخراج می‌کنند) هستند و گیمرها فراموش شده‌اند.

ارزهای دیجیتال,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

با یکی از فروشگاه‌های قطعات کامپیوتری نسبتا معروف که تماس می‌گیرم، مسئول فروشنده دلیل نوسان قیمت بازار کارت گرافیک را «بیت کوین و دوستانش» معرفی می‌کند:

«ارزهای دیجیتال بازار جهانی را تحت تاثیر خود قرار داده‌اند، قیمت‌ها در سایت‌های معتبر آمازون هم همین است و لحظه‌ای عوض می‌شود. البته ۵درصد عوارض مالیات قطعات امارات متحده عربی و نوسانات ارز هم بی‌تاثیر نبوده ولی هجوم ماینرها به خرید کارت گرافیک بیشترین علت این مسئله است.»

«سعید حسینی»، مدیرعامل فروشگاه «لیون کامپیوتر» از تاثیرات بازار ارز دیجیتال از اواخر سال ۹۰ در بازار ایران می‌گوید و اوج گرفتن این اثرات را اواخر سال ۹۵ و نهایت آن را روزهای کنونی می‌داند. وی در همین رابطه به دیجیاتو می‌گوید:

«فقدان کارت گرافیک در بازار به موجب استقبال ماینرهاست و شرکت‌های سازنده این قطعات نیز در ابتدا تمهیدی برای این شور و هیجان ندیده بودند، از همین رو میزان تولیدات این کارخانه‌ها (عرضه آنها) از مقدار تقاضا کمتر شده و سال ۲۰۱۶ و تا همین چند ماه پیش به همین منوال گذشت. مردم تمامی قطعات موجود در دنیا را تمام کرده بودند و خود ما خریدارانی از کشورهای همجوار مثل روسیه داشتیم چرا که موجودی برخی کشورها به کل تمام شده بود.»

حسینی افزایش قیمت اتریوم و تعطیلات سال نوی میلادی جدید که مصادف با افزایش قیمت شدید این نوع ارز دیجیتالی شد را دو دلیل عمده و اصلی گرانی کارت گرافیک و چند قطعه دیگر در بازار رایانه می‌داند. او معتقد است افزایش قیمت اتریوم رابطه مستقیمی با بالا رفتن قیمت کارت گرافیک دارد و در این باره مثال جالبی می‌زند:

«اگر اتریوم به رقم ۵ هزار دلار برسد، مغازه‌های دارای کارت گرافیک دچار دستبرد‌ می‌شوند.» او در ادامه به مسئله تعطیلات کارخانه‌ها به موجب کریسمس و آغاز سال نوی میلادی می‌گوید: «تعطیلی این کارخانه در روزهای اخیر به طور اتفاقی مصادف با بالا رفتن قیمت ناگهانی اتریوم شد، ضمن اینکه کارخانه‌ها در اواخر سال معمولا سفارش تولید نمی‌گیرند.»

ارزهای دیجیتال,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

وی از راه چاره برخی شرکت‌ها مثل Nvidia در رابطه با کمبود موجودی کارت گرافیک برای ماینرها پرده برمی‌دارد و آن را به دیجیاتو این‌گونه توضیح می‌دهد:

«این شرکت‌ها قطعاتی مخصوص ماین کردن را درست کردند که هم مصرف برق بسیار پایین‌تری نسبت به کارت گرافیک‌های گیمینگ دارند و تمرکزشان را برای ماین کردن ارزهای دیجیتال گذاشته‌اند. مدل‌های مثل P106 Geforce و اصولا مواردی که دارای پسوند BTC در انتهای نام مدل خود هستند جزو این دسته قطعات قرار می‌گیرند.»

بر اساس گفته‌های مدیرعامل لیون کامپیوتر، اخیرا سازمان گمرک کشور مسئله گرانی و افزایش تقاضای کارت گرافیک را مدنظر قرار داده و بارهای وارداتی این قطعات را به دقت بررسی و قیمت آنها را موشکافی می‌کند. او از فقدان قطعاتی همچون پاور و مادربورد نیز در بازار جهانی می‌گوید چرا که مدل‌های قدرتمند این قطعات نیز برای ماین کردن ارزهای دیجیتالی استفاده می‌شود:

«پاورهای قدرتمند (۱۴۰۰ وات به بالا) و مادربوردهای سری BTC (پسوندی مختص قطعات مخصوص استخراج ارز دیجیتال) در بازار کمیاب و نایاب شده‌اند و برخی کاربران با قطعاتی مثل DUAL PSU دو پاور ضعیف‌تر را به یک سیستم متصل می‌کنند. قیمت این قطعات نیز در روزهای گذشته ۲ تا ۳ برابر افزایش داشته است.»

ارزهای دیجیتال,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعاتافزایش دو برابری قیمت کارت های گرافیک تنها در یک ماه

از آن سو «جلال حسین خانی» مدیر عامل شرکت تندیس پردازش هزاره سوم که در زمینه استخراج ارزهای دیجیتالی فعالیت دارد، معتقد است که گرانی در بازار ایران بیش از رقم واقعی خود در ابعاد جهانی صورت گرفته و نزدیک ۶۰ الی ۷۰ درصد بیشتر از حد واقعی خود است. او به دیجیاتو می‌گوید:

«یک کارت گرافیک مدل ۱۰۸۰ را اگر در سایت‌های خارجی استعلام قیمت بگیریم با احتساب ارز کنونی و پرداخت‌های گمرکی می‌توان با قیمت چهار میلیون و پانصد هزار تومان خرید، در صورتی که نرخ همین مدل در ایران رقمی معادل شش و نیم تا هفت و نیم میلیون تومان است.»

حسین خانی که بیش از یک سال است در زمینه ماینینگ بیت‌کوین فعالیت می‌کند، خریدن این کارت گرافیک‌ها را با توجه به افزایش نرخ ارزهای دیجیتالی به ویژه ارزهایی همچون اتریوم، اتریوم کلاسیک و بیت کوین گلد و.. را به صرفه می‌داند و معتقد است هزینه این دستگاه‌ها بعد از چند ماه به خریداران خود بازخواهد گشت. او البته اضافه شدن جمعیت ماینر به بازار استخراج ارزهای دیجیتالی را موجب کاهش درآمد اتریوم برای ماینرها می‌داند: «در ماه گذشته می‌شد با یک دستگاه دارای ۱۸ کارت گرافیک قوی و ۳ ریگ، رقمی معادل ۲.۵ اتریوم در ماه استخراج کرد ولی الان به ۱.۸ رسیده است.»

ارزهای دیجیتال,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعاتقیمت های نجومی سیستم های مخصوص ماینینگ ارز دیجیتال.

او سود حاصل از این ارزها را وسوسه انگیز می‌داند و معتقد است تجهیز یک دستگاه قوی امروزی می‌تواند حداقل تا ۳۰ ماه برای کاربران درگیر با ارزهای دیجیتال، کارکرد داشته باشد و لزومی به آپدیت لحظه‌ای و دائم دستگاه‌های استخراج کننده نیست. او به دیجیاتومی‌گوید:

«بازار ارزهای دیجیتالی به علت تلورانسی که در خود دارد غیر قابل پیش بینی‌ است ولی به نظر من هیچ‌گاه دچار رکود نخواهد شد. سرمایه گذاری روی ارزهای رتبه ۳ تا ۲۰ در حال حاضر عقلانی‌ترین کار است و ارزهایی مثل اتریوم و بیت کوین که در صدر جدول قرار دارند برای استفاده کاربران ایرانی، ریسک پذیری بالایی دارند. ضمن اینکه اصولا خود بیت کوین با استفاده از GPU (کارت گرافیک) و سیستم خانگی قابل استخراج نیست.»

حسین خانی ارزهایی مثل ریپل را که غیرقابل استخراج هستند راهکارهای دولت‌ها و بانک‌های جهانی برای کنترل بازار ارز دیجیتال معرفی می‌کند و آنها را در زمینه نوسانات در بازار قطعات رایانه‌ای بی‌تاثیر می‌داند.

بازار ارزهای دیجیتال و پیامدهای آن تمامی ندارد و تکانی که به ابعاد اقتصادی مختلف در دنیا می‌دهد، به تدریج آشکار می‌شود. دولت‌ها و شرکت‌های مختلفی خواسته و ناخواسته درگیر این موضوع شده‌اند و به نظر می‌رسد که در آینده این درگیری بیشتر و بیشتر شود.

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش