اتریوم
از اتریوم به عنوان یک بلاکچین غیرمتمرکز و منبع باز یاد میشود که قابلیت قرارداد هوشمند دارد. رمز ارز بومی این سیستم عامل، اتر نام دارد. اتر از نظر مارکت کپ، بعد از بیت کوین ، دومین ارز دیجیتالی و فعال ترین بلاک چین محسوب میشود. با وجه به کاربرد اتریوم برای ارز دیجیتالی میباشد و علاوهبراین در زمینه های دیگری قابل استفاده است که از آن ها می توان به پردازش انواع معاملات مالی، اجرای قراردادهای هوشمند و ذخیره داده ها برای برنامه های شخص ثالث اشاره کرد. این شبکه میتواند واسطه ها را حذف کند و اعتماد را در بین کاربران به وجود آورد.
نحوه عملکرد اتریوم
روند انجام معاملات در اتریوم، به بیت کوین و سایر ارز های دیجیتال شباهت دارد؛ به این صورت که پس از ارائه ی اطلاعات توسط دو طرف معامله و تائید آن ها از سوی ماینرها و نودهای موجود در شبکه بلاک چین، برای هر تراکنش جدیدی یک بلاک جدید ایجاد می شود.
فعالیت اتریوم، از این نظر با بیت کوین تفاوت دارد که می توان قرارداد های هوشمند را در شبکه بلاک چین آن انجام داد؛ یعنی پس از این که شرایط و دستورات لازم برای یک قرار داد، صورت گرفت و شرایط پرداخت آن به صورت کد گذاری، تعيين شد؛ آن را در شبکه بلاک چین اتریوم قرار میدهند ، سپس درصورت برقراری این شرایط، کد های موردنظر به صورت خودکار در پلتفرم اتریوم، پردازش میشود و قرارداد صورت میگیرد.
تاریخچه مختصری از اتریوم و فناوری آن
در سال ۲۰۱۲ ، پدر ویتالیک بوترین، او را در سن ۱۷ سالگی اش با بیت کوین آشنا کرد و همین امر باعث شد تا ویتالیک بوترین به فناوری آن علاقه مند شود. ویتالیک برای مجله بیت کوین ، درخصوص ایجاد بسترهای بیت کوین پیشنهاداتی را ارائه داد. وقتی که او پیشرفتی نکرد؛ تصمیم به ساخت ارز دیجیتالی خود گرفت.
سرورها و کلود ها در نسخه اتریوم در اینترنت با شبکه ای از نود ها جایگزین می شوند. وظیفه ی نودها، ذخیره و نگهداری یک پایگاه داده مشترک به نام بلاک چین است. درصورت زیادتر بودن تعداد نودها، شبکه و داده های آن ایمن تر می شوند.
تائید اطلاعات نگهداری شده در بلاک چین، صرفا با " توافق عام" صورت میگیرد؛ یعنی بیش از نیمی از نودها باید قبل از این که اطلاعات، وارد بلاک چین شود بر صحیح بودن توافق نظر داشته باشند. تقریبا نمیتوان این نوع سیستم را هک کرد، زیرا باید بیش از نیمی از شبکه را برای ورود اجباری به سیستم، کنترل کنید. حتی درصورت کنترل بیش از نیمی از شبکه باید آنقدر برای اتمام کار، هزینه کنید که ارزشش را ندارد.
توکن اتریوم
اتر در شبکه اتریوم بعنوان یک ارز رمزپایه مورد استفاده قرار میگیرد. پس درصورت انجام تراکنشی در شبکه اتریوم، باید از توکن اتر استفاده کنید. دقیقاً مثل ارز دلار که متشکل از واحدهای کوچکتری به نام سنت است و بیت کوین، واحدهای کوچکتری دارد که به آن میلی بیت و ساتوشی می گویند، اتر هم واحدهای کوچکتری دارد که نام های مختلفی دارد. szabo، نام واحدهای کوچکتر اتریوم می باشد. هر یک اتر، یک میلیون سابو دارد.
ویژگی های اتریوم
ویژگی های اتریوم در بین فعالین بازار ارز دیجیتال ، باعث محبوبیت آن شده است. بنابراین شما باید با ویژگی های آن برای شناخت هرچه بهتر این ارز دیجیتال و نحوه فعالیت آن آشنا شوید. از این رو ویژگی های آتریوم eth و توضیح آنها عبارتند از:
- فعالیت اتریوم در بستر شبکه بلاک چین است.
- از اتریوم بعنوان یک پلتفرم دیجیتالی یاد میشود.
- اتریوم از تمامی فعالیت های مالی موجود، قصد حذف واسطه ها را دارد.
- یکی از ویژگی های اتریوم اینست که شما می توانید قرار دادها را به صورت دیجیتالی و غیر متمرکز ببندید.
- سرعت تراکنش در اتریوم به اندازه ایست که در هر ثانیه، ۱۶ تراکنش مالی را انجام دهید.
- اتر، واحد پولی اصلی اتریوم میباشد که به آن آتریوم هم می گویند.
- شما به استفاده از کیف پول ارز دیجیتال برای ذخیره اتر نیاز دارید.
- ارز دیجیتال اتریوم بدون محدودیت در عرضه می باشد.
- از خصوصیات شبکه اتریوم می توان به توقف ناپذیر بودن آن اشاره کرد و حتی سازنده آن نمیتواند فعالیتش را متوقف کند.
- امنیت پلتفرم اتریوم، بسیار بالا و غیر قابل نفوذ می باشد.
عوامل مؤثر در قیمت اتریوم ETH
از عوامل مؤثر در تعيين قیمت رمز ارزها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
>> عرضه و تقاضا:
عرضه و تقاضا، از عوامل مهم در تغيير قیمت رمز ارز ها به شمار می رود. درواقع درصورت زیاد شدن میزن عرضه برای یک ارز، تقاضا برای خرید آن کم میشود و همین امر باعث کاهش قیمت آن ارز می شود اما بالعکس درصورت کم بودن میزان عرضه و زیاد بودن تقاضا، قیمت ارز افزایشی می شود.
>> کاربرد پذیری:
سودمندی و کاربردی بودن ارز دیجیتال ، باعث میشود که میزان استقبال از آن بیشتر شود. بسیاری از افراد، پروژه اتریوم را یک پروژه سودمند می بینند، به این دلیل که برنامه های غیرمتمرکز زیادی را بوجود آورده است. برای نمونه میتوان به برنامه TenX و یا Eteher Tweetاشاره کرد که کاربرد هرکدام به ترتیب برای حل مسائل مربوط به صرف ارز دیجیتال و راه اندازی پلتفرم رسانه ای ضد سانسور می باشد.
>> هیجان در بازار:
برخی از اوقات درخصوص یک ارز، یک موج احساسی بوجود می آید که باعث افزایشی و یا کاهشی شدن قیمت ارز میشود. حتی برخی از اوقات با پخش شدن این موج به دروغ، قیمت یک ارز، کاهش و یا افزایش می یابد.
>> دشواری استخراج( ماینینگ):
دشواری استخراج به این معنیست که اگر تقاضا افزایش یابد امکان افزایش عرضه وجود ندارد؛ لذا باعث افزایش قیمت آن می شود.
اتریوم در ایران
مراکزی در ایران به منظور دریافت اتریوم و فعالیت بر برنامه های غیر متمرکز در ایران و تجربه کار با توکن های اتریومی وجود دارند که ارائه دهنده ی این خدمات هستند.
روش های استخراج اتریوم
ماینرها در یک فضای رقابتی برای استخراج اتریوم قرار می گیرند تا یک بلاک بوجود آورند. آنها باید معادلات ریاضی پیچیده ای را از طریق CPU سیستم خود و یا دستگاه های ماینینگ، حل کنند و یک بلاک جدید را به وجود آورند. ماینرها، پاداشی را برای این فرآیند دریافت می کنند. پاداش در شبکه، رمزارز اتر میباشد و در حال حاضر ۲ اتر برای پاداش ایجاد هر بلاک در نظر گرفته شده است.
به چنین فرایندی، فرآیند اثبات کار می گویند که قرار است برای مقیاس پذیری بیشتر( تراکنش های سریعتر و ارزان تر) به اثبات سهام در به روز رسانی های تازه ی بلاکچین، تبدیل شود.
هم اکنون یک بلاک در هر ۱۴ ثانیه به بلاکچین آن اضافه می شود. اگر یک ماینر، قادر به حل معاملات با سرعت بیشتری باشد؛ شبکه به منظور افزایش زمان حل معادلات از روش سختی استخراج استفاده می کند تا فرآیند ماینینگ به روال عادی برگردد.
مزایای اتریوم
از اولین و مهم ترین ویژگی پروژه های بلاکچین می توان به تمرکززدایی اشاره کرد که همین امر برای اتریوم نیز صدق می کند. علاوه بر آن کاربران در شبکه اتریوم، حریم خصوصی کاملا محفوظی دارند. آنها قادر به فعالیت در شبکه به صورت ناشناس هستند. ویژگی مثبت دیگر اتریوم، امنیت زیاد شبکه می باشد.
از مهم ترین نوآوری اتریوم می توان قراردادهای هوشمند را نام برد. پردازش همه ی اقدامات با تعریف و اجرای این قراردادها، به صورت خودکار و بدون دخالت اشخاص و نهادها می باشد. قراردادهای هوشمند برای بازار رمزارزها، یک دستاورد بسیار مهم محسوب میشوند.
معایب اتریوم
به نظر میرسد که اتریوم، پروژه ی بی نظیری است که هیچگونه ایرادی در آن وجود ندارد اما اتریوم در عمل، مانند پروژه های دیگر با مشکلات خاص خود دست وپنجه نرم می کند. مقیاس پذیری ، از مهم ترین مشکل اتریوم به شمار می رود. به مرور زمان، باعث افزایش تعداد تراکنش ها در شبکه اتریوم میشود. درواقع در بلاک چین اتریوم، هیچ نرخ ثابت و مشخصی برای کامزد تراکنش ها وجود ندارد. از این رو بر اساس عرضه و تقاضا، همه چیز را تنظیم میکند. میزان تقاضا برای استخراج از سوی ماینرها درصورت افزایش تعداد تراکنش ها، زیاد میشود.
بدیهی است که ماینرها از تراکنش هایی که کارمزدهای بالایی دارد؛ استفاده می کنند؛ به همین خاطر، شلوغی شبکه عملاً کارمزد تراکنش ها را افزایش می دهد.
گردآوری: بخش اقتصاد سرپوش
- 16
- 6