به گزارش دنیای اقتصاد، براساس آنچه اعلام شده است خدمات ارزی این سامانه به دو گروه، سازمانهای دولتی و حاکمیتی و شرکتها و کسبوکارهای نوپا (startup) اختصاص دارد و فعالیتها، حوزههای خدماتی و محصولات مختلف در این حوزه را شامل میشود. شبکههای اطلاعاتی، بازاریابی دیجیتال، خدمات مشاوره کارشناسان خارجی، خدمات کارشناسی در نصب و راهاندازی و آموزش تجهیزات، نظارت بر نصب و راهاندازی، تست و تعمیر دستگاههای اعزامشده به خارج، استفاده از شبکه خدمات رایانهای اینترنتی و اجاره دستگاههای مرتبط، اسناد طراحی و مهندسی، حق لیسانس و دانش فنی و نرمافزار از جمله فعالیتها و حوزههای خدماتی و محصولاتی است که مشمول ارائه خدمات ارزی این سامانه میشوند.
درصورت استفاده از سایر عناوین مشابه در معرفی خدمات و محصولات، بررسی و تشخیص مشمول بودن خدمات ارزی متقاضی، با نظر کمیتههای تخصصی و نظرات کارگروههای کارشناسیخواهد بود.
نامه به وزیر صنعت
اما مشکلات تامین ارز برای برخی از فعالان بازار کامپیوتر همچنان پابرجاست و به گفته رئیس اتحادیه رایانه تهران بسیاری از افراد فعال در بازار کامپیوتر نتوانستهاند ارز موردنیاز خود را برای تامین کالاهای خود دریافت کنند. بر همین اساس او نامهای برای رفع این مشکلات به وزیر صنعت نوشت. به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس اتحادیه رایانه با اشاره به گرانی کالاهای کامپیوتری و عدم ترخیص برخی اقلام توسط گمرک، از نامهنگاری با وزیر صنعت برای حل مشکل خبر داد و گفت: دراین بازار برخی غیرصنفیها ارزدولتی گرفتند.
سیدمهدی میرمهدی با بیان اینکه متاسفانه وضعیت بازار رایانه و اقلام کامپیوتری کساد است و نوسانات نرخ ارزباعث سردرگمی صنف شده و ثبت و سفارش انجام نمیشود، گفت: ارز دولتی در حوزه صنف کامپیوتر در مجموع به حدود ۳۰شرکت حقیقی و حقوقی که در نخستین روز ثبت نام کرده بودند، اختصاص یافت و پس از آن دیگر، ارزی تخصیص داده نشد و ثبت و سفارش انجام نشده است.
رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه با بیان اینکه البته عدهای افراد غیرصنفی نیز دراین میان ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفتند و به قیمت ۹ هزار تومان در بازار فروختند، ادامه داد: نوسان نرخ ارز باعث بلاتکلیفی خریداران و فروشندگان در بازار کامپیوتر شده و بهدلیل عدم رونق کسبوکار در این شرایط، عدهای فعالیت خود را تعطیل کرده یا تعدیل نیرو داشتهاند.
میرمهدی از نامهنگاری با وزیر صنعت و نیز معاون وی برای حل این مشکل خبر داد و گفت: هم اکنون با افزایش قیمت و کمبود کالا در این بازار مواجه هستیم و از وزیر خواستهایم تمهیدی بیندیشد تا برخی کالاها که در گمرک مانده، سریعتر ترخیص شود. رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه با تاکید براینکه کالاهای رایانهای در گمرک بلوکه شده و ثبت و سفارش و ترخیص نمیشود، خاطرنشان کرد: دراینباره با قائم مقام وزیر صنعت نیز جلسهای داشتیم تا کالاهای مانده در گمرک ترخیص شود.
وی ادامه داد: برخی از واردکنندگان با گذشت بیش از ۴۵ روز از ثبت سفارش و پرداخت هزینهها، از سوی بانکهای عامل با عدم دریافت ارز مواجه شدهاند و بانکهای عامل ارز تحویل نمیدهند. میرمهدی با بیان اینکه شواهد نشان میدهد تاکنون نظارتی از سوی سازمان حمایت از مصرفکنندگان در بازار برای گرانیهای اخیر صورت نگرفته است، افزود: درصورتی که سازمانهای نظارتی صنف را موظف به تبعیت از قیمتهای مصوب کنند و بر اجرای آن نظارت داشته باشند، شرایط فعلی تغییر خواهد کرد.
- 19
- 6