به گزارش فارس، طبق آخرین آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا امروز سیزدهم خردادماه ۹۸ تعداد ۱۲۸ هزار و ۸۱۶ سیم کارت شخصی تاکنون به دلیل سوء استفاده از این امکان برای ارسال پیامک انبوه و ایجاد مزاحمت برای مشترکان موبایل قطع شده است.
روند قطع سیمکارت شخصی که اقدام به ارسال پیامک تبلیغی میکنند همچنان رو به افزایش است؛ تا نهم دی ماه ۹۷ تعداد ۶۲ هزار و ۴۸۱ سیم کارت شخصی به دلیل ارسال پیامک انبوه قطع شده بود.
پیش از این مجید حقی معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری گفته بود: سیمکارتهای شخصی که تعداد ۱۰۰ یا ۲۰۰ پیامک را ارسال کنند در حکم ارسال کننده پیامک انبوه مزاحم تلقی شده و بدون نیاز به شکایت مشترکان و بدون توجه به محتوای پیامک توسط رگولاتوری قطع می شوند.
به استناد آمار رگولاتوری در حال حاضر تعداد مشترکان تلفن همراه ۹۳ میلیون نفر و ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور ۱۱۳ درصد است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای شناسایی سیم کارت های شخصی ارسالکننده پیامک انبوه تبلیغاتی، از فرآیندهای هوش مصنوعی و تحلیل رفتار مشترکان استفاده میکند. در این زمینه طبق دستورالعملی که به اپراتورهای موبایل داده شده که سیم کارت های شخصی ارسال کننده پیامک های تبلیغاتی شناسایی میشوند. بررسی رگولاتوری حاکی از آن است که از این سیم کارت ها تنها برای ارسال پیامک انبوه استفاده میشود و سرویس دیگری روی آنها فعال نیست. از این رو بر مبنای حجم زیادی از پیامک که ارسال می شود این تخلف قابل شناسایی بوده و اپراتورها شمارههای متخلف را به رگولاتوری گزارش می کنند.
از آنجا که ارسال پیامک تبلیغاتی ناخواسته، تخلف محسوب می شود، رگولاتوری در صورت دریافت شکایت و درخواست از مردم نیز نسبت به قطع این سرویس اقدام میکند.
مشترکان موبایل میتوانند با شماره گیری کد دستوری ستاره هشتصد مربع (*۸۰۰#) قطع سرویس پیامکهای انبوه تبلیغاتی، ارزش افزوده و تبلیغ از خط شخصی را درخواست کنند.
- 16
- 2