سرانجام از انتظارهای زیاد شرکت SpaceX نسخه آزمایشی اینترنت ماهواره ای Starlink را در اختیار برخی از کاربران قرار داد. تسترهای این سرویس در زمان اخذ خدمات Starlink، موافقت نامه عدم افشای اطلاعات را امضا نموده اند به همین دلیل اطلاعات بیشتری نصیب ما نخواهد شد.
شرکت SpaceX در سال ۲۰۱۶ با ارسال نامه ای به کمیسیون ارتباطات فدرال اعلام کرده بود که پروژه اینترنت ماهواره ای استارلینک پس از بهینه سازی و در زمان عرضه عمومی به سرعت یک گیگابیت برای هر کاربر دست پیدا خواهد کرد و با تاخیر بسیار پایین در اختیار اشخاص و کسب وکارهای سراسر دنیا قرار خواهد گرفت. در حال حاضر اسپیس ایکس برای اجرایی کردن این پروژه ۶۰۰ ماهواره به فضا پرتاب کرده و کمیسیون ارتباطات فدرال مجوز پرتاب ۱۲ هزار ماهواره دیگر را نیز صادر کرده است.
در حال حاضر سرعت دانلود نسخه آزمایشی سرویس استارلینک چندان چشم گیر نبوده و در بهترین حالت به ۶۰ مگابیت در ثانیه می رسد و به نوعی از متوسط سرعت اینترنت کابلی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه پایین تر است. به گفته بعضی از تسترهای سرویس استارلینک، سرعت دانلود آن ها از یک مگابیت در ثانیه بالاتر نمی رود که به نوعی از حداقل سرعت اینترنت در کشور ما هم پایین تر است.
به گزارش وب سایت Ookla، در ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ متوسط سرعت دانلود خطوط ثابت اینترنت (Internet) کاربران آمریکایی ۹۶.۲۵ مگابیت در ثانیه و متوسط سرعت آپلود آن ها ۳۲.۸۸ مگابیت در ثانیه است. اینترنت استارلینک کمپانی SpaceX برای ارائه سرویس به ۵ میلیون خانوار آمریکایی برنامه ریزی شده است، اما به نظر می رسد که این سرویس نیاز به بهینه سازی بیشتری دارد، زیرا سرعت فعلی آن چندان قابل قبول به نظر نمی رسد.
در ماه مارس سال جاری ، ایلان ماسک به عنوان مدیر عامل شرکت SpaceX اعلام کرد که تاخیر اینترنت ماهواره ای استارلینک به منظور تجربه بهتر بازی های آنلاین به زیر ۲۰ میلی ثانیه کاهش خواهد یافت. بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی تسترهای این سرویس، میزان پینگ استارلینک بین ۹۴ تا ۲۰ میلی ثانیه متغیر است؛ در نهایت انتظار می رود که نسخه نهایی این سرویس با پینگ ثابت ۲۰ میلی ثانیه در اختیار کاربران قرار داده شود.
ماهواره های SpaceX برای خدمات رسانی سرویس استارلینک در فاصله ۵۴۰ تا ۵۷۰ کیلومتری از سطح زمین قرار دارند، در آخر مقدار تأخیر آن ها در مقایسه با ماهواره های زمستانی که در فاصله ۳۵۰۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار دارند، بسیار کمتر است.
اسپیس ایکس هر ماه ۷۰ میلیون دلار صرف ساخت ۱۲۰ ماهواره استارلینک میکند
شرکت فضایی خصوصی اسپیس ایکس(SpaceX) اواخر ماه گذشته میلادی طرحی را برای تصویب به کمیسیون ارتباطات فدرال ارائه کرد که طی آن ماهیانه ۱۲۰ ماهواره برای تحقق برنامه استارلینک(Starlink) و فراهم کردن پوشش اینترنت در سراسر دنیا میسازد که میلیونها دلار هزینه در بر دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، از آنجا که مأموریت استارلینک با پرتاب ماهوارههای بیشتر و بیشتری به مدار زیرین زمین در حال انجام است، همچنان جزئیات بیشتری در مورد این ماموریت فاش میشود.
شرکت اسپیس ایکس در یک ارائه نظارتی به کمیسیون ارتباطات فدرال(FCC) در تاریخ ۳۱ ژوئیه، میزان سرمایهگذاری شرکت در این پروژه، ساخت ترمینال کاربری آینده و همچنین قابلیتهای تولید خود را توضیح داده است.
نخستین مأموریت ماهوارهای استارلینک در ماه مه سال ۲۰۱۹ آغاز شد. اکنون پس از ۹ ماه پرتاب ماهیانه و مستقر کردن بیش از ۵۰۰ ماهواره در مدار زمین، این مأموریت بزرگترین صورت فلکی ماهوارهای را که تاکنون جهان به خود دیده، ایجاد کرده است.
البته این پروژه به هیچ وجه حتی نزدیک به پایان خود نیز نیست، زیرا تنها تا قبل از پایان سال جاری میلادی، اسپیس ایکس انتظار دارد ماهوارههای بیشتری را طی پنج تا هشت ماموریت دیگر پرتاب کند.
اگرچه این پرتابها به طور گستردهای در سطح عمومی به اشتراک گذاشته شدهاند، این شرکت هنوز در مورد زیرساختهای تولید ماهواره خود که هنوز تکمیل نشده است، جزئیات چندانی اعلام نکرده است.
اکنون از اطلاعات ارائه شده به FCC مشخص شده است که اسپیس ایکس هر ماه ۱۲۰ ماهواره در کارخانه "ردموند" در واشنگتن میسازد. همچنین گویا این شرکت ماهیانه بیش از ۷۰ میلیون دلار صرف توسعه و تولید هزاران ترمینال کاربری میکند.
کارخانه "ردموند" دارای حدود ۱۴ هزار متر مربع فضای کار است که یک سوم آن به مونتاژ ماهوارهها اختصاص یافته است. طبق محاسبات، این بدان معنی است که اسپیس ایکس می تواند ظرف ۳ سال با ساخت ۴۴۰۰ ماهواره فاز اول برنامه خود را محقق کند. اما برای رسیدن به فاز دوم با حدود ۱۲ هزار ماهواره و به دنبال آن فاز سوم با حدود ۴۰ هزار ماهواره، اسپیس ایکس نیاز به ادامه فعالیت خود دارد.
- 16
- 1