گوگل سالها به توسعهی سیستمعامل کروم پرداخته است تا تجربهی جدیدی برای کاربران کامپیوترهای شخصی به ارمغان بیاورد؛ تجربهای که اندروید در آن شکست خورد. با این حال چند سالی است (از سال ۲۰۱۷ و معرفی پیکسلبوک) که غول دنیای فناوری خود دست بهکار شده است و اقدام به توسعه و تولید کامپیوتر و تبلتهای مجهز به کرومبوک میکند. پس از عرضهی پیکسل بوک، اکنون نوبت به دستگاهی است که با قیمت اقتصادیتر، امکان تجربهی سیستمعامل کروم و اکو سیستم گوگل را برای تعداد بیشتری از کاربران به ارمغان بیاورد.
پیکسلبوک گو (Pixelbook Go) نام جدیدترین عضو خانوادهی کامپیوترهای گوگل است که اکنون از قیمت مقرونبهصرفهتری بهره میبرد. اولین نکتهای که باید در رابطه با پیکسلبوک گو در نظر داشته باشید، ماهیت متفاوت آن در مقایسه با پیکسل بوک و پیکسل اسلیت است. این محصول یک لپتاپ است و ماهیت تبلت و هیبریدی ندارد. پیکسلبوک گو را میتوان یک کرومبوک دانست که گوگل با تجهیز آن به قابلیتهای مختلف، این لپتاپ را به محصولی جذاب بین تمامی رقبای خود تبدیل کرده است.
با نگاهی اجمالی به پیکسلبوک گو، طراحی خاص این دستگاه بهخصوص در بخش زیرین آن خودنمایی میکند. بهگفتهی گوگل به لطف این زبان طراحی و تعبیهی این لایهی مخملی (موجی) شکل کمک زیادی به قرارگیری دستگاه در محیطهای مختلف میکند. گوگل تلاش زیادی برای بهبود ارگونومی و قابلیت حمل پیکسلبوک گو به کار برده است و در همین راستا این لپتاپ تنها ۱۳ میلیمتر ضخامت و ۹۰۰ گرم وزن دارد. بدنهی فلزی دستگاه نیز کمک زیادی به افزایش عمر و کیفیت ساخت آن میکند تا نگرانی از جابجایی همیشگی آن نداشته باشید. صفحه کلید با نور پسزمینه، حاشیههای اندک نمایشگر، اسپیکرهای دوگانه و رنگ مشکی و صورتی از دیگر ویژگیهای طراحی این دستگاه به شمار میروند.
گوگل حین رونمایی از پیکسلبوک گو از تمرکز زیاد بر توسعهی صفحهکلید پیشرفتهی آن خبر داد. مکانیزم پیشرفتهی این صفحهکلید مشابه با نمونهی بهکار رفته در پیکسل بوک است که تایپ آسان و بیصدا را به ارمغان میآورد و گوگل آن را «Hush Keys» مینامد.
اما طراحی پیکسلبوک گو تنها بخش کوچکی از جذابیت آن را تشکیل میدهد. این دستگاه از مشخصات فنی تقریبا مشابهی با تبلت پیکسل اسلیت بهره میبرد. کاربران امکان سفارش آن را با پردازندهی کممصرف Core m3 را در کنار انواع توانمندتر Core i5 و i7 را خواند داشت. حافظهی رم ۸ یا ۱۶ گیگابایت، حافظهی ذخیرهسازی ۶۴، ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت در کنار اسپیکر دوگانه از دیگر مشخصات فنی این لپتاپ هستند. بهلطف سختافزار توانمند و سیستمعامل بهینهی کروم، کاربران تجربهی ایدهآلی با پیکسلبوک گو خواهند داشت.
محصولات گوگل همواره به نمایشگرهای باکیفیتی مجهز بودهاند و پیکسلبوک گو نیز از این قاعده مستثنی نیست. غول دنیای فناوری در لپتاپ جدید خود از نمایشگر ۱۳.۳ اینچی لمسی با رزولوشن ۴K و نسبت ۱۶:۹ بهره میبرد که گوگل آن را «Molecular Display» مینامد. استفاده از این نمایشگر باکیفیت برای تجربهی سرویس بازی استادیا در کنار روان بودن سیستمعامل کروم، ارزش خرید پیکسلبوک گو را بیشازپیش افزایش میدهد. البته امکان خرید دستگاه با نمایشگر Full HD نیز در دسترس خواهد بود که برای این امر بایستی نسخهی پایهی پیکسلبوک گو را خریداری کنید. این صفحهنمایش همچنین با قلم پیکسل گوگل نیز سازگار است.
کاربری پیکسل بوک گو نیازمند عمر باتری بالای آن است. گوگل با درک این موضوع، کرومبوک جدید خود را به باتری حجیمی مجهز کرده است تا عمر ۱۲ ساعته را به ارمغان بیاورد. همچنین به لطف فناوری شارژ سریع تنها با ۲۰ دقیقه شارژ میتوانید دو ساعت عمر باتری داشته باشید. گوگل برای افزایش امنیت دستگاه نیز از چیپ امنیتی نامآشنای Titan خود در پیکسلبوک گو بهره برده است. تجهیز به سیستمعامل کروم نیز بهمعنای امکان اجرای اپلیکیشنهای اندروید و نرمافزارهای لینوکس در کنار انواع خاص خود آن است.
گوگل کرومبوک پیکسلبوک گو را با قیمت پایهی ۶۴۹ دلار به بازار عرضه خواهد کرد تا گزینهی به مرابت مقرونبهصرفهتری در مقایسه با پیکسل اسلیت به شمار بیاید.
- 10
- 6