این روزها در انواع و اقسام سایتها و رسانههای تکنولوژی، صحبت از گوشی های تاشو است و بهزودی بسیاری از شرکتها نخستین گوشی های تاشو خود را معرفی میکنند که از بین آنها میتوانیم به شرکت سامسونگ اشاره کنیم که تا چند هفته دیگر از اولین گوشی تاشو خود پردهبرداری خواهد کرد.
اما هنوز در رابطه با پتانسیلهای این گجتها برای موفقیت، شک و تردیدهای زیادی وجود دارد و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، این گوشیها فعلاً یک محصول پر زرقوبرق محسوب میشوند و نمیتوان برای استفاده طولانی مدت بر روی آنها حساب کرد. اگرچه سامسونگ سالهای زیادی را صرف توسعهی این تکنولوژی کرده و احتمالاً نتیجهی نهایی هم قابل توجه خواهد بود، اما این اولین باری نیست که چنین گجتهایی روانهی بازار میشود. البته باید اذعان کنیم که تمام گجتهایی که در این مطلب به آنها میپردازیم، اگرچه تا میشوند، ولی از نمایشگر تاشو بهره نمیبرند؛ اما روی هم رفته، از لحاظ تجربه کاربری شباهت زیادی به گوشی های تاشو مدرن دارند و با بررسی آنها، میتوانیم با بسیاری از مسائل و چالشهای این نوع گوشیها آشنا شویم.
NEC Medias W
گوشی NEC Medias W فقط در کشور ژاپن عرضه شد و به همین دلیل کسی آن را به خاطر ندارد. این گوشی از دو نمایشگر ۴.۳ اینچی با رزولوشن qHD بهره میبرد و این دو نمایشگر از طریق یک لولا در کنار یکدیگر قرار میگرفتند. از جمله قابلیتهای این گوشی این بود که کاربران میتوانستند یک نمایشگر را به اپلیکیشن موردنظر و دیگری را به کیبورد اختصاص دهند.
باید خاطرنشان کنیم که این گجت در سال ۲۰۱۳ عرضه شده و به همین خاطر تلاش قابل توجهی به حساب میآید. این محصول در حقیقت از اتصال دو گوشی پدید آمده بود و به همین خاطر بعد از بسته شدن، ضخامت آن تا حد زیادی افزایش مییافت. مشکل اصلی این گوشی که به گوشی های تاشو کنونی هم راه پیدا کرده، مربوط به نرمافزار بود؛ زیرا شرکت NEC نتوانست از دو نمایشگر این گوشی بهخوبی استفاده کند.
ZTE Axon M
چند سال بعد در سال ۲۰۱۷، شاهد معرفی ZTE Axon M هستیم. نکتهی قابل توجه در رابطه با این گجت این است که طراحی آن شباهت زیادی به NEC Medias W دارد و مانند آن، دو نمایشگر از طریق یک لولا به یکدیگر متصل شدهاند. اما بر خلاف محصول NEC، این گوشی تاشو از پیشرفتهای اندروید در زمینهی تقسیم نمایشگر و چندوظیفگی بهره میبرد. در آن زمان، بسیاری از اپلیکیشنهای از این مشخصه پشتیبانی میکردند و کاربران میتوانستند دو اپلیکیشن را در دو نمایشگر جداگانه اجرا کنند. این محصول هم مانند دیگر گوشی های تاشو به غیر از مشکلات سختافزاری، از نظر قابلیتهای نرمافزاری هم مشکلات زیادی داشت و نمیتوانست تجربه کاربری جذابی را به ارمغان بیاورد.
تبلت پی سونی
سونی ترسی از ریسک کردن ندارد و قبلاً بارها و بارها چنین کارهایی را انجام داده و احتمالاً در آینده هم انجام خواهد داد. در سال ۲۰۱۲، سونی یک تبلت تاشو به نام تبلت پی را معرفی کرد. این تبلت طراحی جالبی داشت و از دو نمایشگر LCD 5.5 اینچی با رزولوشن ۱۰۲۴ در ۴۸۰ بهره میبرد. سونی توجه ویژهای به نرمافزار آن نشان داده بود و بسیاری از اپلیکیشنهای پیشفرض از این مشخصه پشتیبانی میکردند.
علاوه بر این، تبلت پی میتوانست برخی از بازیهای قدیمی پلیاستیشن را هم اجرا کند. برای انجام بازیها، نمایشگر فوقانی بازی را نمایش میداد و نمایشگر پایینی به یک کنترلر بدل میشد. اگرچه این یک محصول نوآورانه به حساب میآمد، اما خیلی سریع فراموش شد زیرا عملکرد آن قابل توجه نبود، از دوربین خوبی بهره نمیبرد و عمر باتری آن هم بسیار پایین بود. به همین خاطر امروزه کمتر کسی این محصول را به خاطر میآورد.
دیگر گجتهای قابل توجه
قبل از مطرح کردن آخرین انتخاب، به گجتهایی میپردازیم که از لحاظ فنی گوشی تاشو محسوب نمیشوند، ولی نحوهی بهرهگیری آنها از دو نمایشگر تا حدی یادآور گوشی های تاشو است.
DoublePlay الجی
این گوشی در سال ۲۰۱۱ معرفی شد و در همان زمان هم هدف انتقادهای زیادی قرار گرفت. اول از همه، باید به نمایشگر ثانویه اشاره کنیم که فقط برای برخی از اپلیکیشنهای پیشفرض میشد از امکانات آن استفاده کرد و علاوه بر این، این نمایشگر فاصلهای بین کیبورد به وجود آورده بود که کار کاربران را برای تایپ کردن بسیار سختتر میکرد.
DoubleTime سامسونگ
سامسونگ برای رقابت با LG DoublePlay گوشی DoubleTime را عرضه کرد که البته به اندازه آن بد نبود ولی این گجت هم خیلی زود فراموش شد و توجهات زیادی را جلب نکرد. این گوشی تاشو از دو نمایشگر ۳.۲ اینچی در بیرون و داخل بهره میبرد. متأسفانه، نمایشگرها بسیار بیکیفیت بودند، خود گوشی هم از لحاظ عملکرد و عمر باتری حرف چندانی برای گفتن نداشت. با توجه به تمام این موارد، فراموشی آن چندان جای تعجب ندارد.
ایسر ICONIA 6120
در سال ۲۰۱۱، شرکت ایسر تبلت تاشو قدرتمند ICONIA 6120 را معرفی کرد که مبتنی بر ویندوز ۷ بود. در آن زمان مایکروسافت توجه چندانی به گجتهای لمسی نشان نداده بود و همین موضوع در فراموشی این تبلت بیتأثیر نبوده است. روی هم رفته، این تبلت اگرچه از قابلیتهای لمسی بهره میبرد، ولی تجربه کاربری آن تا حد زیادی مشابه لپتاپهای مبتنی بر ویندوز بود. نمایشگر ثانویه هم در بیشتر اوقات بهعنوان کیبورد انجام وظیفه میکرد. اگرچه برخی از افراد اعتقاد دارند این محصول برای زمان خود بیش از حد نوآورانه بوده، اما روی هم رفته ایسر نتوانست کاربران را به بهرهگیری از این تبلت تاشو ترغیب کند.
Kyocera Echo
در نهایت به یکی از گوشی های تاشو نگاهی میاندازیم که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، منجر به بدنامی گوشی های تاشو شد. این گوشی که در سال ۲۰۱۱ عرضه شده، از همه لحاظ یک فاجعه محسوب میشود. اول از همه باید به لولای نهچندان محکم آن اشاره کنیم که باعث میشد کاربران با ترس و لرز این گوشی را باز و بسته کنند. دوما از آنجایی که این گوشی باید توان موردنظر را برای دو نمایشگر تأمین میکرد، از لحاظ عملکرد حرفی برای گفتن نداشت. در نهایت هم باید به عمر باتری اشاره کنیم که به دلیل استفاده از دو نمایشگر بسیار پایین بود.
اما در نهایت، مهمترین مشکل این گوشی، مانند بسیاری از دیگر گوشی های تاشو که اشاره کردیم، عدم بهینهسازی نرمافزاری بود. سازنده این گوشی در رابطه با شبیهسازی تجربه کاربری تبلتها، ناموفق ظاهر شده بود. علاوه بر این، ظاهر و شکل و شمایل این گوشی هم اصلاً جذاب نبود. در نهایت، بدون شک این گوشی تاشویی بود که برای مدتی چنین گجتهایی را بدنام کرد.
یوسف اسفندیاری
- 16
- 2