جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۴۵ - ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۰۱۱
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

آشفتگی در بازار مرغ ادامه دارد | قیمت عجیب هندوانه در بازار

افزایش قیمت مرغ و هندوانه,قیمت مرغ و هندوانه در بازار

به گزارش همدلی، بازار مرغ در حالی همچنان روزهای آشفته‌ای را سپری می‌کند که آمارها از واردات چندین تن مرغ وارداتی خبر می‌دهند، اما ظاهرا امکان ترخیص این کالای اساسی هنوز با بحران مواجه است. اواسط فروردین همین امسال بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت مصوبه واردات ۵۰هزار تن گوشت مرغ را به گمرک ابلاغ کرد.

این مجوز در حالی از سوی هیات وزیران صادر شد که حالا بعد از گذشت حدود ۲هفته از این صدور این مجوز برای واردات این کالای پروتئینی، گمرک خبرهای نگران‌کننده‌ای در این زمینه ارائه می‌دهد. در همین زمینه و به دنبال مجوز هیات وزیران در رابطه با واردات ۵۰ هزار تن مرغ، اعلام گمرک ایران از رسیدن محموله ۹۰تنی این کالا به گمرک حکایت دارد که با وجود مجوز برای ترخیص ۱۰۰ درصدی بدون کد رهگیری بانک، به دلیل عدم ارائه مجوز دامپزشکی امکان ترخیص پیدا نکرده است. در جریان نوسان قیمت و آشفتگی بازار مرغ و ظاهرا کمبودی که در بازار وجود داشت، هیات وزیران در اواخر اسفند ماه سال گذشته مصوب کرد که تا سقف ۵۰ هزار تن گوشت مرغ با استفاده از ارز  ۴۲۰۰ تومان، توسط شرکت پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی وارد شود.  این در حالی است که واردات مرغ مشمول ارز نیمایی بوده است ولی در این مجوز ۵۰ هزار تنی ارز ۴۲۰۰ تومان دریافت می‌کند.

 در رابطه با اجرایی شدن مصوبه و واردات مرغ، تازه‌ترین اعلام گمرک ایران به ایسنا از این حکایت دارد که در روزهای اخیر حدود ۹۰ تن مرغ وارداتی به گمرک رسیده و اظهار شده است، اما به دلیل برخی مسائل، هنوز مجوز ترخیص دریافت نکرده است.

 بر اساس گزارش روز گذشته ایسنا در این زمینه، مسئولان  گمرک ایران، با توجه به مجوزهای موجود از همان ابتدا دستور ترخیص ۱۰۰درصدی مرغ‌‌های وارداتی مشمول این مصوبه را بدون کد رهگیری بانک صادر کرده، ولی هنوز مجوز دامپزشکی برای ترخیص این کالا صادر نشده است. 

طبق این توضیح، ظاهرا ایراداتی در بسته‌بندی مرغ‌‌ها و عدم درج تاریخ تولید و انقضا به زبان فارسی موجب شده که سازمان دامپزشکی مانع از ترخیص محموله مرغ وارداتی شده و در این حالت گمرک  نیز امکان ترخیص کالا را نخواهد داشت.

  این در حالی است که به دلیل طولانی شدن زمان انجام آزمایشات سازمان دامپزشکی و همچنین عدم صدور مجوز و نگرانی‌‌هایی که در رابطه با فساد این کالاها در کانتینرهای وارداتی وجود داشت و هزینه نگهداری آن در کانتینر یخچالی، محموله مرغ با نظارت گمرک به سردخانه‌‌‌ای منتقل و تا زمان صدور مجوز نهایی نگهداری می‌شود. 

گفتنی است که در سال گذشته واردات مرغ به دلیل تامین نیاز در داخل بسیار محدود بوده و تقریبا در چند ماه پایانی وارداتی صورت نگرفته بود. این آمارها در حالی از باز شدن بساط گرانی دوباره مرغ خبر می‌دهند که یک فعال بازار در این زمینه به «همدلی»، گفت: «به جای واردات مرغ با ارز ۴۲۰۰ تومانی، نهاده‌های دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی باید وارد شود تا از ضررهای هنگفت مرغ‌دار و دام‌دار جلوگیری شود». مهدی یکی دیگر از فعالان این بازار می‌گوید:«این مجوز واردات به چه کسی داده شده تا با ارز ۴۲۰۰ تومانی مرغ وارد کنند و بعد خیلی منت بگذارند با همان قیمت مصوب یعنی کیلویی ۲۵ تومان بفروشند که معادل قیمت مرغ با ارز آزاد باشد، الان قیمت مرغ در کشورهای خارجی نهایت ۱دلار هست، دیگر خودتان حساب کنید». حالا گیرکردن مرغ در این بحران و عدم عرضه کافی این محصول پروتئینی در حالی است که ۱۲ فروردین همین امسال بر اساس تصمیم قرارگاه ساماندهی مرغ کشور قیمت مصوب مرغ گرم برای مصرف‌کننده از کیلویی ۲۰هزار و ۴۰۰ به کیلویی ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان افزایش یافت. اما حالا با پایان اولین ماه سال جاری در حالی که به نظر می‌رسید که بازار بعد از چندین ماه نفس‌گیر بالاخره روی آرامش را خواهد دید، نگرانی‌های مهم‌تری روی کار آمده‌اند؛ یکی عدم ترخیص ۹۰ تن مرغ وارداتی و دیگری موضوع قاچاق جوجه و کمبود مرغ در بازار.

 قاچاق، کمبود یا افزایش هزینه‌‌ها؛ گرانی جوجه در‌‌هاله‌‌‌ای از ابهام 

افزایش قیمت جوجه یک‌روزه در یک ماه اخیر آرامش کوتاه این بازار را بر هم زده و سبب نگرانی بسیاری از تولیدکنندگان و دست اندرکاران صنعت طیور شده است. 

به گزارش ایسنا اواسط فروردین ماه امسال بود  که براساس مصوبات ستاد تنظیم بازار مقرر شد تمام فرآیندها از جوجه‌ریزی و تامین خوراک گرفته تا عرضه و توزیع مرغ در بازار به وزارت کشاورزی سپرده شود و کمیته‌‌‌ای تخصصی جهت ساماندهی بازار مرغ و تخم مرغ تشکیل شود. در حقیقت قرار شد این کمیته با ریاست وزیر جهاد کشاورزی و با عضویت قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی و دیگر مسئولان مربوطه تشکیل شود و با داشتن اختیارات کامل از سوی ستاد تنظیم بازار نسبت به برنامه‌ریزی و تولید و توزیع مرغ، از طریق شرکت‌های تولیدکننده عمده مرغ و نیز با همکاری و خدمت گرفتن از ظرفیت مرغ‌داری‌های دیگر، اقدامات لازم را انجام دهد.

تصمیم‌گیری‌ها در ستاد تنظیم بازار نهایتا منجر به تشکیل قرارگاه ساماندهی مرغ در کشور شد و این قرارگاه نیز برای ساماندهی بازار مرغ و ایجاد ثبات در آن نرخ مصوب مرغ را که از مدتها قبل تولیدکنندگان نسبت به آن انتقاد داشتند، افزایش داد؛ به طوری که قیمت مرغ منجمد در سرد خانه کیلویی ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان، قیمت مرغ منجمد برای مصرف‌کننده کیلویی ۱۹ هزار و ۸۰۰ تومان، قیمت مرغ زنده در کشتارگاه کیلویی ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان، قیمت مرغ آماده طبخ در میدان بهمن تهران کیلویی ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان و قیمت مرغ آماده طبخ برای مصرف کننده کیلویی ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شد.

افزایش قیمت مصوب مرغ توانست تا حدی رضایت تولیدکنندگانی را که از افزایش هزینه‌‌های تولید و پایین بودن نرخ مصوب گله داشتند،  جلب کند و تمایل آنها را برای جوجه‌ریزی افزایش دهد.  اگرچه در روی دیگر این سکه یعنی برای مصرف کنندگان افزایش قیمت ۴۵۰۰ تومانی مرغ اصلا خوشایند نبود اما چون با بالا رفتن نرخ مصوب عرضه مرغ دولتی هم بیشتر شد به ناچار عطایش را به لقایش بخشیدند و امیدوار شدند که برای خرید یک کیلو مرغ دیگر لازم به ایستادن در صف‌‌های طولانی یا پرداخت هزینه‌‌های گزاف نیست.

افزایش قیمت مرغ و هندوانه,قیمت مرغ و هندوانه در بازار

البته فراز و نشیب بازار مرغ تنها به اینجا ختم نشد و در حالی که به نظر می‌رسید بازار مرغ روزهای آرامی را سپری می‌کند اما خبرها حاکی از آن است که افزایش قیمت جوجه یک‌روزه در یک ماه اخیر و فروش آن بیش از نرخ مصوب ۴۲۰۰ تومان تولیدکنندگان را نگران کرده است. افزایش قیمتی که برخی از مسئولان و تولیدکنندگان علت آن را خروج جوجه‌‌های تولیدی توسط واحدهای مرغ مادر به صورت غیرقانونی از کشور در سایه نبود نظارت می‌دانند و معتقدند اگر در ۱۵ تا ۲۰ روز آینده برای این موضوع فکری نشود بازار مرغ دچار التهاب خواهد شد.

آنها همچنین از دستگاه‌‌های نظارتی درخواست کردند که به این موضوع ورود کرده و جلوی قاچاق جوجه را که منجر به بحران در تولید داخل می‌شود، بگیرند.

طرح موضوع قاچاق جوجه یک‌روزه اما واکنش‌‌های بسیاری را به همراه داشت؛ به طوری که چندی پیش مدیر کل روابط عمومی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در واکنش به قاچاق جوجه یک‌روزه از کشور اعلام کرد که متاسفانه این موضوع در بین برخی مسئولان در حوزه مدیریت موضوع وزارتخانه‌‌ها و نهادهای خودشان پیش می‌آید، باب شده است که مشکلات خود را به سمت قاچاق برده و این موضوع را مطرح می‌کنند. 

در مورد جوجه‌ریزی، بحث قاچاق جوجه و مرغی که بخواهد در بازار تاثیرگذار باشد نداشتیم و نداریم. باید به سراغ احتکار، دلالی‌‌ها و واسطه‌‌ها بروید و از آنها بپرسید. در دی ماه، در اصفهان ۱۲میلیون قطعه جوجه ریزی شده و این رقم در فروردین ماه، به ۶ میلیون قطعه رسیده است. این کمبود جوجه ریزی، چه ربطی به قاچاق دارد؟ مرغدار باید بگوید.

مدیر کل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی نیز ضمن رد موضوع قاچاق جوجه یک‌روزه به ایسنا گفت که بازار محصولات کشاورزی در فصول مختلف تحت تاثیر عوامی چون اقلیم، بیماری، تقاضا و ... دچار نوسان می‌شود و این نوسانات در همه جای دنیا نیز اتفاق می‌افتد. همچنین ممکن است با بالا رفتن قیمت مصوب مرغ، تقاضا برای جوجه ریزی زیاد شده باشد و همین امر باعث افزایش قیمت جوجه شده باشد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه  نیز در واکنش به این موضوع به ایسنا گفت که شاید به دلیل تفاوت نرخ ارز در آن طرف مرز تعداد کمی قاچاق هم شده باشد و همین افراد با فروش جوجه با قیمت‌‌های گزاف باعث التهاب بازار شده باشند اما دلیل اصلی افزایش قیمت جوجه بالا رفتن هزینه‌‌های تولید است.

صحبت‌‌های متفاوت و ضد و نقیض مسئولان و دست اندرکاران  مربوطه اما سوالات و شبهات بسیاری را ایجاد کرده است و هنوز دقیقا مشخص نیست چه عاملی باعث گرانی جوجه یک‌روزه شده است.

 آیا جوجه ریزی کم بوده است و با کمبود جوجه مواجهیم؟ 

آیا جوجه یک‌روزه قاچاق می‌شود؟ آیا افزایش هزینه‌‌های تولید قیمت‌‌ها را بالا برده است؟ 

آیا مانند همیشه پای دلالان و واسطه‌‌ها در میان است؟ سوالاتی که نیاز است مسئولان مربوطه هرچه سریعتر نسبت به آن روشنگری‌‌های لازم را انجام دهند و تدابیری برای کنترل قیمت جوجه یک‌روزه اتخاذ کنند، پیش از آنکه بازار مرغ مجددا دچار التهاب شود.

قیمت عجیب هندوانه در بازار

تسنیم نوشت: هندوانه در روز های اخیر قیمت های عجیبی را از خود به جای گذشته است به طوری که هر کیلوگرم از این محصول در تهران بر اساس مشاهدات میدانی۶ تا ۱۰ هزار تومان به فروش می رسد.

افزایش قیمت مرغ و هندوانه,قیمت مرغ و هندوانه در بازار

در ادامه افزایش قیمت برخی از کالاهای مصرفی مردم در ماه رمضان و ناکامی دولت در تنظیم بازار این محصولات این بار نوبت هنداونه شد که قیمت آن افزایش یابد به طوری که بر اساس مشاهدات میدانی هر کیلوگرم از این محصول در تهران ۶ تا ۱۰ هزار تومان در مغازه ها به فروش می رسد.

هندوانه اما در میادین میوه و تره بار قیمت های منطقی تری دارد به طوری که نرخ  هرکیلوگرم از این محصول ۴۴۵۰ تومان به فروش می رسد و این محصول حتی توسط وانت های دوره گرد سطح شهر حدود ۴ تا ۵ هزار تومان عرضه می شود که البته کیفیت پایین تری دارد.

نرخ عمده فروشی هر کیلوگرم هندوانه در میدان مرکزی میوه و تره بار نیز بالا قیمت گذاری شده است به طوری که نرخ هر کیلوگرم از این محصول ۴ تا ۶ هزار تومان است.

قیمت گذاری ۱۰ هزار تومانی برای هر کیلوگرم هندوانه، نشان از عدم نظارت مناسب بر اصناف و خرده فروشی های سطح شهر دارد که به حال خود رها شده اند و کنترلی بر روی آنها صورت نمی گیرد و از نیاز مردم روزه دار در این ایام سوء استفاده می شود.

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش