حسین ایراندوست در گفتوگو با ایسنا، درباره افزایش دوباره قیمت مرغ، اظهار کرد: اگر امروز قیمت مرغ بالا رفته به این دلیل است که قیمت تمام شده آن افزایش یافته است.
وی افزود: مطابق قیمت مصوب قبلی مرغ، قیمت جوجه یک روزه ۴۲۰۰ تومان بود، در حالیکه امروز مرغی که وارد بازار می شود، نرخ جوجه یک روزه آن بین ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان است، بنابراین باید توجه داشت که فاصله بین ۴۲۰۰ تا ۱۱ هزار تومان از جیب تولیدکننده پر می شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: اگر نخواهیم در قیمت تمام شده مرغداران دخالت کنیم، موجب ضرر تولیدکنندگان در این دوره تولید خواهیم شد که در نهایت با شکست از بازار حذف و کنار می روند که به دنبال آن، دو ماه آینده نه مرغی در بازار باقی می ماند و نه جوجه ای و ناچار به واردات مرغ خواهیم شد.
وی با اعتقاد بر اینکه گناه کاهش قدرت خرید مردم را نباید گردن تولیدکننده بیندازیم، تصریح کرد: امروز اگر نهاده های تولید در کشور تامین شود، به میزان کافی توان تولید داریم و در تولید خودکفا هستیم.
ایراندوست گفت: به دلیل اینکه قیمت جوجه یک روزه بالاتر از قیمت مصوب آن بود اکنون مرغ با قیمت بالاتری در بازار عرضه می شود به نوعی قیمت تمام شده مرغ برای مرغدار دیگر با قیمت قبلی نیست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت مصوب مرغ برای مرغدار در استان اصفهان ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان است، اما به زودی نرخ مصوب کشوری مرغ اعلام می شود، افزود: همچنین قیمت مصوب مرغ در داخل استان برای مصرف کننده ۲۷ هزار و ۹۵۰ تومان است و فروش با قیمتی بالاتر از این عدد تخلف است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با تاکید بر اینکه با وجود افزایش قیمت مرغ، کمبود تولید نداریم، گفت: همچنان هر نفر در هفته می توانند ۵ کیلوگرم مرغ خریداری کنند.
وی با بیان اینکه وقتی قیمت مرغ در اصفهان ۲۷ هزار و ۹۵۰ تومان و در تهران بالای ۳۱ هزار تومان باشد، اگر شرایط را مدیریت کنیم، مرغ به راحتی از استان خارج می شود، اضافه کرد: اگر شرایط قیمتی مرغ را مدیریت نکنیم با توجه به اختلاف نرخ بین استان ها، احتمال دارد قیمت مرغ نیز دوباره افزایش یابد.
***
رب گوجه فرنگی چند؟
به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، حداکثر قیمت یک کیلو رب گوجه فرنگی تا یک ماه و نیم قبل حدود ۳۵ هزار تومان بود، اما در حال حاضر رب گوجه از برندهای معروف و محصولات استاندارد ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان قیمت دارد که علت این افزایش قیمت فرا رسیدن پایان فصل گوجه فرنگی است.
سید محمد میررضوی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه دلیل افزایش قیمت رب گوجه فرنگی افزایش قیمت مواد اولیه، بستهبندی و سایر ملزومات تولید است، اظهار کرد: به طور کلی در سال جاری به دلیل کاهش بارندگی، برداشت گوجه فرنگی کم بود که منجر به افزایش قیمت آن شد.
وی با بیان اینکه قیمت هر کیلو گوجه فرنگی در کارخانه سال گذشته ۱۰۰۰ تومان بود، تصریح کرد: امسال قیمت هر کیلو گوجه فرنگی حداقل ۲۰۰۰ تومان بود و اخیرا به بیش از ۳۰۰۰ تومان هم رسیده است. حداکثر قیمت رب گوجه فرنگی از برندهای معروف و محصولات استاندارد در حال حاضر ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان است. البته قیمت رب گوجه تا یک ماه و نیم قبل حدود ۳۵ هزار تومان بود.
دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران علت این افزایش سه تا ۵۰۰۰ تومانی را فرا رسیدن پایان فصل گوجه فرنگی ابراز کرد و گفت: تا حدود دو ماه و نیم دیگر گوجه فرنگی جنوب به بار می نشیند و قیمتها دوباره متعادل میشود؛ البته به شرط آن که قیمت بسته بندی، قوطی، کارتون، درب ایزی اپن، حقوق و دستمزد و هزینه حمل دوباره افزایش پیدا نکند. امسال هزینه حمل بیش از دو برابر شده است.
میررضوی در ادامه با بیان اینکه قیمت رب گوجه فرنگی نسبت به سال گذشته تقریبا ۱.۸ برابر شده است، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۵۰ درصد هزینه تولید رب گوجهفرنگی مربوط به خود گوجهفرنگی و مابقی مربوط به بستهبندی، دستمزد، حمل و نقل، حاشیه سود قانونی، مالیات بر ارزش افزوده و نظایر آن است.
علت افزایش قیمت، کاهش بارندگی است نه صادرات
وی با بیان اینکه قیمت رب گوجه طی دو سال و نیم گذشته تغییر نکرده بود، تصریح کرد: کلمه گرانی مربوط به زمانی است که قیمتها بیضابطه افزایش پیدا کند؛ اما در حال حاضر واحدهای تحت پوشش سندیکا، بر اساس آنالیز اعلام قیمت میکنند. البته محصولات صنعت کنسرو مشمول قیمتگذاری نیستند و قیمت از سوی تولیدکنندگان و بازار تعیین میشود.
دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در پاسخ به سوالی درباره وضعیت صادرات گفت: در حال حاضر صادرات آزاد است و به طور کلی سیاست این است که جلوی صادرات گرفته نشود؛ چراکه تاثیری بر قیمتها نخواهد داشت. علت افزایش قیمت فقط خود محصول گوجه فرنگی بوده که در سال جاری به دلیل کاهش بارندگی بوده است.
- 17
- 2