به گزارش باشگاه خبرنگاران، علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره آخرین وضعیت بازار گوشت گوسفندی اظهار کرد: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی با نرخ ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان و بره نر ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تومان به مغازه دار و با احتساب ۱۰ درصد سود با نرخ ۱۳۵ تا ۱۴۰ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می شود.
او با اشاره به اینکه قیمت دام سبک تغییری نداشته است، افزود: علی رغم آنکه وزارت جهاد کشاورزی هفته گذشته قیمت هر کیلو دام سبک را ۶۲ هزار تومان اعلام کرده، اما هم اکنون نرخ هر کیلو دام ۵۲ هزار تومان است که با افزایش ۱۰ هزار تومانی قیمت دام سبک، نرخ هر کیلو گوشت ۲۰ هزار تومان گران می شود.
ملکی ادامه داد: طبق روال همه ساله در ماه های آذر تا بهمن، سرمای هوا، افزایش مصرف و مشکلات حمل بازار گوشت را دچار چالش می کند و از آنجا که بیشترین دام تهران را استان کردستان تامین می کند، وقوع برف و سرما شرایط حمل و نقل را سخت می کند که بی تردید بر قیمت های بازار اثر گذار است.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه دام نداریم، بیان کرد: در مواقع بارش، ترابری مختل می شود که این امر منجر به افزایش قیمت می شود، لذا نظر کارشناسی ما برآن است که صادرات نباید انجام شود.
او با اشاره به کشتار بی رویه دام های مولد ماده گفت: امسال کشتار بی رویه دام های مولد ماده ذبح شده که با این وجود از نظر بره مولد برای سال آینده دچار مشکل هستیم که در صادرات باز هم دام های مولد می تواند بحث بازار داخل را به چالش بکشد چرا که در این بین احتمال صادرات دام های مولد وجود دارد.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی قیمت گوشت را تابع عرضه و تقاضا اعلام کرد و گفت: در حال حاضر تقاضا طبق روال معمول است و تنها در ابتدای ماه کمی افزایش می یابد؛ چرا که خریداران مسائلی همچون گرانی را مطرح می کنند.
به گفته ملکی، صادرات دام یقینا بر بازار اثر گذار است چرا که با مطرح شدن بحث صادرات، دامداران از ارسال دام به استان ها خودداری می کنند.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: با مطرح شدن بحث صادرات، دامداران چشم انتظار صادرات هستند تا بتوانند درآمد بالایی داشته باشند که این امر در کنار شرایط کرونا و باز شدن رستوران و تالارهای پذیرایی می تواند بر قیمت های بازار اثر بگذارد.
***
جزییات استخدام چوپانان ایرانی توسط ارمنستان/ بازار دام کشورهای خلیج فارس را از دست دادیم
رئیس شورای تأمین دام کشور خاطر نشان کرد: ترانزیت دام از ارمنستان به کشورهای حوزه خلیجفارس از ایران صورت میگیرد و این مسئله به ما تلنگر میزند که زمانی این بازارهای ما بود که متاسفانه با سیاستهای غلط صادراتی آنها را از دست دادیم.
منصور پوریان در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این پرسش که مدتی است در فضای مجازی آگهی استخدامی دست به دست میشود مبنی بر اینکه تولیدکنندگان دام ارمنستانی خواهان استخدام چوپانان ایرانی مسلط به زبان عربی هستند. آیا این خبری را تایید میکنید؟ گفت: من برای تایید یا تکذیب این خبر از دوستانم که در این کشور فعالیت اقتصادی دارند پرسوجو کردم. آنها بر این باورند که ارمنستان برای تصاحب بازار عراق و حوزه خلیج فارس تولید یک میلیون راس دام را در دستور کار خود قرار داده است.
رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام ادامه داد: میزان تولید دام سبک در ارمنستان زیاد و قابل توجه است. بنابراین آنها از ظرفیت تولید خود برای تصاحب بازارهای بزرگی چون تلاش دارند که بازارهای بزرگ عراق، کویت، قطر، امارات، عمان و عربستان استفاده میکنند.
به گفته وی، این کشورها تقاضای قابل توجهی برای خرید بره ماده دارند. بره ماده ایرانی که هنوز زایش نداشته برای اعراب بسیار خوشایند است از اینرو چوپانان ایرانی را استخدام میکنند تا کیفیت خود را به تولید ایرانی نزدیک کنند.
وی در تشریح دلیل مسلط بودن به زبان عربی چوپانان، افزود: کشورهای عربی برای خرید دام به ارمنستان زیاد سفر میکنند و از آنجایی که مشکل زبانی دارند تمایل دارند با کسانی وارد معامله بشوند که به زبان آنها تسلط دارد.
پوریان ادامه داد: ترانزیت دام از ارمنستان به کشورهای حوزه خلیجفارس از ایران صورت میگیرد و این مسئله به ما تلنگر میزند که زمانی این بازارهای ما بود که متاسفانه با سیاستهای غلط صادراتی آنها را از دست دادیم.
به گفته این فعال اقتصادی، ۳ سال است که در بحث صادرات دام با ممنوعیت مواجه هستیم و بازارهای خارجی از ورود دام ایرانی ممنوع شدند. با کنار کشیدن ما کشورهای ارمنستان و گرجستان در بازار دام کشورهای حوزه خلیج فارس خودنمایی و جولان میدهند.
- 18
- 1