پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳
۱۵:۵۷ - ۱۴ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۱۳۰۱
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

استاد دانشگاه گیلان: در ماجرای سموم در محصولات کشاورزی سهل‌انگاری دخیل است نه دسیسه دشمن

نماینده مجلس: دشمنی اسرائیل با ما، علت مرجوعی محصولات کشورزی است | دانشیار متخصص فیزیولوژی گیاهی تکذیب کرد

برگشت محصولات کشاورزی ایران, مرجوع‌شدن محموله‌های مختلف از محصولات کشاورزی
ذبیح‎‌الله اعظمی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به دیده بان ایران گفت: دلیل نمی‌شود به دلیل بی توجهی یک نفر بگوییم که همه محصولات ما آلوده است. کود و سم به قدری گران است که کشاورز ما نمی‌تواند آن را تامین کند چه برسد به اینکه آنقدر زیاد برای محصولات خود استفاده کند.

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ این روزها بازگردانده شدن محصولات کشاورزی از کشورهای مختلف به کشور و فروخته شدن این محصولات با قیمتی به مراتب ارزان‌تر از قبل به مصرف‌کنندگان داخلی بحث داغ مردم در شبکه‌های اجتماعی شده است. مبحثی که باعث نگرانی بسیاری از کارشناسان از آینده کودکان در صورت استفاده از این محصولات شده است.

 ذبیح‎‌الله اعظمی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگار دیده‌بان ایران گفت: موضوع بازگردانده شدن محصولات کشاورزی در سطح وسیعی نبوده و در روسیه هم فقط همان فلفل دلمه‌ای به کشور بازگردانده شده است. کشور روسیه حدود ۸ ماه پیش به ما اطلاع داد که محصولاتی که شما برای ما فرستادید در کشور ما ثبت و ریجستری نشده‌اند. متاسفانه بخش اداری ما خیلی دیر این پیام را دریافت کرد که باعث وقوع چنین اتفاقاتی شد.

اعظمی در ادامه افزود: البته باید تاکید کنم که این بازگشت هم به مقدار زیادی نیست و در برخی موارد در حد یک کامیون است. در برخی از موارد هم این قضیه که کشاورزی سموم و فلزات سنگینی را برای محصولات کشاوری استفاده کرده، دیده شده است اما همه این‌ها بسیار در سطح جزئی‌ای اتفاق افتاده است.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا این محصولات قبل از صادر شدن مورد پایش قرار نمی‌گیرند، اظهار کرد: قطعا قبل از صادرات ما پایش‌های لازم را داشتیم اما جدیت در این امر مقداری کم بوده که در حال حاضر این جدیت افزایش یافته است. همین اتفاق باعث شد که هم نظارت مجلس شورای اسلامی و هم جهاد کشاورزی بر این امر دوچندان شود و جای نگرانی نیست.

اعظمی در رابطه با نگرانی مردم در استفاده از این محصولات بازگردانده شده خاطر نشان کرد: مردم ما نباید نگران باشند. از سویی کشاورز ما بخاطر افزایش قیمت کود و سم قادر نیست این حجم از سم را برای محصولات استفاده کند.

این نماینده مجلس با تاکید بر عدم آلودگی این محصولات گفت: با همه این تفاسیر دلیل نمی‌شود به دلیل بی توجهی یک نفر بگوییم که همه محصولات ما آلوده است. کود و سم به قدری گران است که کشاورز ما نمی‌تواند آن را تامین کند چه برسد به اینکه آنقدر زیاد برای محصولات خود استفاده کند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اسرائیل را مقصر بازگردانده شدن مصحولات صادراتی دانست و اظهار کرد: این محصولات هیچ مشکلی ندارند. بنده هفته پیش درهیئت رسیدگی به این قضیه در روسیه حضور داشتم و خود روس‌ها اقرار کردند که محصولات ایرانی از نظر کیفیت دارای بهترین کیفیت هستند اما متاسفانه همه این مسائل به دلیل دشمنی برخی از کشورها نظیر اسرائیل با ما به وجود آمده است.

وی در ادامه افزود: به همین دلیل اسرائیل می‌خواهد به کشور ما فشار وارد کند و الا این محصولات هیچ مشکلی ندارند.

اعظمی اضافه کرد: این که شما می‌گویید این محصولات با قیمت ارزان در بازارهای کشور به مصرف‌کنندگان داخلی فروخته می‌شود، دلیلش این است که به دلیل بازگشت این محصولات، قطعا قیمت این محصولات کاهش پیدا می‌کند و این کاهش قیمت هیچ ربطی به سمی بودن این محصولات نیست.

وی با تاکید بر این قضیه که به غیر از کشور ما محصولات چندین کشور دیگر هم بازگشت خورده است، گفت: البته باید بگویم که مشکل فقط محصولات کشور ما نیست و این اتفاق فقط برای ما نیفتاده است بلکه در حال حاضر روسیه حتی ورود محصولات آذربایجان و ترکیه را هم ممنوع اعلام کرده است و این مورد فقط مختص به ایران نیست.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی در پایان خظرنشان کرد: نظارت کامل بر بازار وجود دارد و هیچ جای نگرانی نیست. ما این قضیه را به فال نیک می‌گیریم که در آینده استانداردهای کشورهای هدف را بیشتر مدنظر قرار دهیم.

استاد دانشگاه گیلان: در ماجرای سموم در محصولات کشاورزی سهل‌انگاری دخیل است نه دسیسه دشمن/ مردم حق دارند بدانند که چه می‌خورند 

افشار محمدیان، مدیر کارگروه علوم زیستی کشور گفت:  ایران در حال حاضر در رده چهارم تولید‌کنندگان کیوی جهان است و به زودی با این روند را به پیشرفت، به رتبه سوم جهان خواهد رسید. در سال‌های اخیر از محل تولید و صادرات کیوی، میزان ارز‌آوری و درآمد سرانه کشاورزان به میزان زیادی افزایش یافته است.

برگشت محصولات کشاورزی ایران, مرجوع‌شدن محموله‌های مختلف از محصولات کشاورزی

این استاد دانشگاه با بیان اینکه برای حل هر مشکلی، ابتدا باید واقعیت‌های موجود در آن حوزه را قبول کنیم، می‌گوید: واقعیت این است که در حال حاضر، متأسفانه نظارت علمی لازم در مورد نوع و میزان سموم و کود‌های مورد استفاده در باغات کیوی ما، همانند بسیاری از محصولات دیگر کشاورزی وجود ندارد و این موضوع ربطی به دسیسه‌ی دشمن هم ندارد و باید بپذیریم که قصور از خود ماست.

با عنایت به اینکه اخیراً مرکز تحقیقات کیوی در دانشگاه گیلان با مجوز وزارت عتف تأسیس شده است و از نظر منابع متخصص انسانی و تجهیزات مورد نیاز، قطعاً شایستگی لازم را جهت نظارت و ارزیابی آفات و آلاینده‌های کیوی کشور را دارد، بهتر نیست جهت پیشگیری از بروز خسارت‌های بیشتر در این خصوص، مسئولین امر این وظیفه‌ی مهم را به چنین مرکزی واگذار کنند و همین ماموریت در مورد محصولات دیگر کشاورزی نیز به مراکز علمی معتبر و مرتبط دیگر سپرده شود تا در آینده هم مردم ما با اطمینان خاطر بیشتری تولیدات کشاورزی کشورمان را مصرف کند و هم در امر صادرات این محصولات، مشکلات فعلی ایجاد شده تکرار نشود و خسارات بیشتری از نظر مالی و اعتباری به بار نیاورد و متعاقباً دشمن نیز شاد نخواهد شد؟!

سم به میزان لازم و نه به میزان دلخواه!

یکی از اصلی‌ترین سؤال‌هایی که بعد از برگشت برخی محصولات کشاورزی ما مطرح می‌شود، این است که در حال حاضر چه نوع و به چه میزان سم و کود کشاورزی در باغات و مزارع مختلف کشاورزی ما مصرف می‌شود و آیا نظارتی بر این کار وجود دارد یا خیر؟

در این مورد افشار محمدیان می‌گوید: در حال حاضر، گرچه موضوع حفظ سلامت غذایی مردم به سازمان‌های مختلفی مربوط می‌شود، ولی از نظر قانونی در وزارت بهداشت، «معاونت سلامت غذا و دارو» وظیفه نظارت بر این موارد را برعهده دارد، اما به نظر می‌رسد که به هر دلیلی این کار به نحو مطلوب صورت نمی‌گیرد و انتظار می‌رود رسانه‌ها و نهاد‌های مردم نهاد، جهت شفاف‌سازی در خصوص سهم سازمان‌های مختلف در این حوزه و میزان عمل به وظابف خود بیشتر ورود کنند.

استاد زیست‌شناسی دانشگاه گیلان در این مورد چنین توضیح می‌دهد: در حال حاضر اگر نیاز واقعی یک زمین کشاورزی مثلاً ۱۰۰ کیلو کود شیمیایی و ۵۰ لیتر سم در هکتار باشد و کشاورز توان مالی لازم را داشته باشد، می‌تواند به راحتی به هز میزان بخواهد، کود و سم خریداری کند و در مزرعه استفاده کند.

در صورتی که استفاده بیش از حد استاندارد از کود و سم، گرچه ممکن است به ظاهر سبب بهبود تولید محصولات کشاورزی شود، ولی میزان باقیمانده سموم موجود در محصولات و نیز آلودگی حاصل از شسته شدن کود و سم اضافی و ورود آن‌ها به داخل زنجیره غذایی مردم، عوارض جبران ناپذیری را برای مصرف‌کنندگان آن محصولات آلوده و از جمله محیط زیست ما به دنبال خواهد داشت و امکان حذف این آلودگی‌ها نیز میسر نخواهد بود و گسترش بیماری‌های متعدد و متنوع، از جمله این عوارض ناگوار خواهد بود.

واکنش در برابر هشدار به فاصله ۵ ماه

این استاد دانشگاه با ارجاع به صحبت‌های یک از مدیران مرتبط می‌گوید: روسیه در خرداد ماه به ایران متذکر شده بود که محصولات کشاورزی صادراتی ما باید دارای شناسنامه سلامت باشد و میزان آلاینده‌ها و سموم باقیمانده در محصولات صادراتی باید مشخص باشد. با وجود این هشدار در خرداد ماه سال جاری، به اذعان خود مسئول مربوطه، اولین جلسه با مسئولان طرف مقابل، بعد از ۵ ماه یعنی در آبان ماه، آن هم به صورت ویدئو کنفرانس تشکیل شد تا این موضوع بررسی شود و دیدیم که نتیجه سهل انگاری و انتخاب چنین روش و منشی، چه شد؟!

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش