به گزارش ایسنا، رسول فخری با اشاره به گرانی برنج ایرانی در بازار، بیان کرد: قیمتی که امروز برنج در بازار عرضه می شود با قیمتی که محصول از کشاورز خریده می شود تفاوت چشمگیری دارد. متاسفانه یکی از ضعف ها به نظام توزیع بازمی گردد که در زمان برداشت محصول توسط کشاورز توزیع به نحوی صورت می گیرد که برنج با حداقل قیمت از کشاورز خریده شود و کشاورز از کمترین ارزش افزوده برخوردار می شود اما پس از آنکه برنج از دست کشاورز خارج شد پای دلالان باز شده و هر طور که می خواهد قیمتگذاری می کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر یکی از ظلمهای تاریخی که به کشاورزان استان گیلان شده است عدم تخصیص اعتبارات برای مکانیزه کردن کشاورزی در سطح استان است. امروز تنها حدود ۴۵ درصد کشاورزی به صورت مکانیزه صورت می گیرد که مشکلی را از کشاورز حل نمی کند. اگر ما کشاورزی خود را تا ۹۰ درصد مکانیزه کنیم قطعا میزان بهرهوری بالاتر رفته و کاشت، داشت و برداشت محصول هزینه به مراتب پایینتری برای کشاورز خواهد داشت. آنگاه محصولی با کیفیتتر تولید شده و کشاورز نیز از ارزش افزوده بیشتری بر روی محصول خود بهره مند می شود.
از افزایش قیمت برنج در بازار سودی به جیب کشاورز نمی رود
نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اما امروز قیمت تمام شده تولید محصول آنقدر بالا است که کشاورز از کمترین ارزش افزوده بر روی محصول برخوردار می شود که حتی هزینههای تولید نیز تامین نمی گردد. از افزایش قیمت برنج در بازار هیچ سودی به جیب کشاورز نمی رود. بیشتر این افزایش قیمت به دلالان و جو روانی که دربازار ایجاد شده است باز می گردد. توزیع ناعادلانه برنج در سطح استان ها و تورم سنواتی از دیگر عوامل موثر بر روی این افزایش قیمت است.
وی در ادامه تاکید کرد:برنج با کمترین قیمت که حتی کفاف هزینه های کشت را نمی دهد از کشاورز خریداری شده و سپس در بازار با بالاترین قمیت به مصرف کننده عرضه می شود
لازم است که نظام توزیع اصلاح شود. امروز برنج در دست کشاورز نیست بلکه در دست بازار است و هر جور که میخواهند بر روی آن قیمت گذاشته و بر روی قیمت آن می افزایند. در این فصل برنج در دست کشاورز نیست؛ بلکه در ابتدا فصل برداشت برنج را حداکثر با قیمت کیلویی ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان از کشاورز خریداری کردند حال امروز با قیمت کیلویی ۸۰ تومان در بازار می فروشند. ما باید از همه کشاورزان به ویژه کشاورزانی که محصول استراتژیک تولید می کنند، حمایت کنیم. امروز یک عامل توانمندی دولت ها در جامعه بین الملل امنیت غذایی است. باید نهاده های کشاورزی با قیمت مناسب در اختیار کشاورز قرار گیرد. با مکانیزه کردن کشاورزی قیمت تمام شده کشت را پایین آورده تا کشاورز از ارزش افزوده بیشتری برخوردار شود.
رفاه کشاورز ضامن امنیت غذایی کشور است
وی افزود: باید رفاه و آسایش را برای کشاورز تامین کنیم تا امنیت غذایی کشور حفظ شود. باید دست دلالان را از این بازار کوتاه کرد. کشاورز باید محصول را تولید کرده و آن را با قیمت مناسب به فروش رساند. سپس کالا با نرخ مناسب به دست مصرف کننده برسد. امروز نه کشاورز از دست رنج خود بهرهمند می شود و نه مصرف کننده با قیمت مناسب به محصول دسترسی دارد.
آغاز عرضه برنج ایرانی در سامانه بازرگام
مدیر سازمان تعاون روستایی استان اصفهان گفت: از امروز برنج ایرانی شیرودی توسط سامانه بازرگام بهصورت اینترنتی توزیع میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، محسن حاجیعابدی گفت: پنج کیلو برنج شیرودی با قیمت ۲۱۰ هزار تومان از طریق سامانه بازرگام توزیع میشود.
برنج شیرودی دارای کیفیت خوب، پخت عالی و قیمت مناسبی است. علت انتخاب این نوع برنج، تولید بیشتر آن در شمال کشور و نرخ مناسبتر آن نسبت به سایر است؛ مصرفکنندهها از لحاظ کیفیت محصول، مطمئن باشند.
پیش از این هم اقلامی مانند مرغ منجمد، تخممرغ، روغن، برنج وارداتی، سیبزمینی و لبنیات از طریق این سامانه عرضه شده که استقبال خوبی انجام گرفته است. امروز هم تاکنون استقبال قابلتوجهی از خرید برنج ایرانی، انجام گرفته است.
به گفته او با چنین تدبیری علاوه بر کوتاه شدن دست واسطهها و سامان بخشی بازار اقلام خوراکی از رفتوآمدهای بیش از اندازه جلوگیری میشود.
هرچند امکان عرضه صددرصدی مواد غذایی از طریق سامانه بازرگام وجود ندارد، اما سعی میشود اقلام اساسی توزیع شود؛ زیرا با این اقدام، فروشگاههای مواد غذایی برای عقب نماندن از رقابت، کالای خود را با نرخ تعیین شده عرضه میکنند.
- 10
- 3