به گزارش باشگاه خبرنگاران، علیرضا سالمی گفت: در حال حاضر عرضه گوشت گوسفندی به نرخ ۱۱۰ هزار تومان به مباشران میادین میوه و تره بار در حال انجام است که آنها هم لاشه را با قیمت ۱۱۶ هزار تومان و سایر قطعات را با نرخ ۱۴۰ هزار تومان به مصرف کننده عرضه میکنند.
به گفته مدیرکل پشتیبانی امور دام استان تهران، لاشه گوساله در میادین میوه و تره بار با قیمت ۹۴ هزار تومان توزیع میشود که با قیمت ۱۲۵ تا ۱۳۰ هزار تومان هم قطعات در اختیار مصرف کننده قرار میگیرد.
طی هفتههای اخیر قیمت گوشت به بهانههای مختلف در سطح خرده فروشیها افزایش داشت که مسئولان تنظیم بازار به منظور تعادل بازار تصمیماتی مبنی بر توقف صادرات دام، خرید حمایتی به منظور عرضه در بازار و توزیع هوشمند گرفتند که انتظار میرود در روزهای پایانی سال این تصمیمات بتواند منجر به کاهش التهابات بازار شود.
هم اکنون گوشت چرخ کرده به نرخ ۱۲۰ هزار تومان و ران و دست گوساله بسته بندی پاک شده بدون چربی با قیمت ۱۴۰ هزار تومان در فروشگاههای زنجیرهای و میادین توسط شرکتهای بسته بندی در حال عرضه است.
مدیرکل پشتیبانی امور دام تهران میگوید: ۴۰ تا ۴۵ درصد مردم تهران و شهرستانهای استان تهران از میادین میوه و تره بار و فروشگاههای زنجیرهای گوشت مورد نیاز را خریداری میکنند که این موضوع بر قیمت سایر بخشها هم اثر میگذارد.
بررسیها از سطح بازار نشان میدهد که قیمت هر کیلو گوشت گوسفند ۱۶۰ تا ۲۰۰ هزار تومان، گوشت گوساله ۱۴۰ تا ۱۷۰ هزار تومان و گوشت چرخ کرده ۱۳۰ تا ۱۶۰ هزار تومان است که مسئولان پشتیبانی امور دام این اطمینان را به مردم میدهند که کالا به میزان کافی وجود دارد و دغدغهای برای تامین مایحتاج خود نداشته باشند.
***
منتظر ارزانی قیمت برنج نباشید
برنج ایرانی در حالی در ابتدای اسفند نسبت به ماه گذشته رکورددار گرانی در میان کالاهای اساسی شده که قاسمعلی حسنی، دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران معتقد است علت افزایش قیمت نجومی برنج، ممنوعیت واردات ۵ ماهه برنج بوده که درخواست حذف این ممنوعیت داده شده است.
براساس گزارش کارگروه رصد و پایش قیمت اقلام اساسی انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان، برنج ایرانی با افزایش قیمت ۱۷ درصدی و برنج هندی و پاکستانی با افزایش قیمت ۱۰ درصدی در ماه اخیر رکورددار گرانی اقلام اساسی هستند.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران به اقتصاد ۲۴ گفت: عامل گرانی و افزایش قیمت نجومی برنج در ماههای اخیر، قطع واردات از مرداد تا دی ماه بود.
قاسمعلی حسنی با بیان اینکه بازار با خلأ واردات برنج در این ۵ ماه روبرو بود، ادامه داد: سودجویان و گرانفروشان از این ۵ ماه استفاده کردند و بازار برنج را به دست گرفتند.
افزایش قیمت برنج تنظیم بازار
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران خبر از درخواست این اتحادیه از دولت داد و در این مورد گفت: ما در اتحادیه بنکداران از دولت درخواست کردیم که سال آینده در راستای ثبات قیمت برنج در بازار، قطع واردات برنج در ۵ ماه برداشت برنج داخل را نداشته باشیم، زیرا این ممنوعیت در راستای حمایت از کشاورزان داخلی بود در حالی که کشاورز، برنج خود را میفروشد و محصولی روی دست کشاورزان نمانده است.
حسنی در تشریح قیمت جدید برنج تنظیم بازار گفت: قیمت کنونی هر کیلو برنج هندی برای مصرف کننده ۲۴ هزار تومان، برنج پاکستانی ۲۵ هزار تومان و برنج تایلندی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است که نسبت به هفته گذشته افزایش داشته است.
برنج ارزان نمیشود
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه چرا عرضه برنج تنظیم بازار ازسوی دولت تاثیری روی قیمت برنج در بازار ندارد، گفت: قیمت گذاری دستوری هیچ گاه در هیچ بازاری جواب نداده که در بازار برنج جواب بدهد.
حسنی ادامه داد: عرضه و تقاضا قیمتها را تعیین میکند نه قیمت گذاری دستوری. هرچند دولت از طریق عرضه برنج تنظیم بازار به صورت اینترنتی تلاش میکند قیمت برنج را متعادل کند، اما اصلا وظیفه دولت این نیست که سامانه عرضه برنج راه اندازی کند. وظیفه دولت نظارت است و میبایست کار را به بخش خصوصی واگذار کند.
گرانترین برنج ایرانی کیلویی ۷۷ هزار تومان
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت: از هفته گذشته قیمتها فرق کرده و برنج پاکستانی ۲۳ تا ۲۹ هزار تومان و برنج هندی ۲۳ تا ۲۹ هزار تومان به فروش میرسد. در بنکداری نیز برنج ایرانی ۴۷ تا ۷۷ هزار تومان بسته به نوع آن متفاوت است.
حسنی با بیان اینکه ما در حوزه مواد غذایی کمبودی نداریم، ولی گرانفروشی همیشه بوده و هست، ادامه داد: در محدوده قیمتهای مصوب برنج محدودیت عرضه وجود دارد، ولی با قیمت آزاد صدها تریلی هم بخواهید بار هست و کمبودی نداریم، ولی گرانفروشی همیشه بوده و هست.
افزایش خرید برنج ایرانی نسبت به هندی
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران با بیان اینکه خرید برنج ایرانی ازسوی مردم افزایش یافته است، به اقتصاد ۲۴ گفت: یک چرخشی از سمت برنج هندی به سمت برنج ایرانی ایجاد شده است. دقیقا ۱۵ سال پیش تمایل مردم از برنج ایرانی به سمت هندی ایجاد شد؛ ولی در حال حاضر به دلیل تبلیغات و ذائقه، استقبال مردم با وجود گرانی به سمت برنج ایرانی روز به روز بیشتر میشود.
حسنی ادامه داد: بسیاری از خانوادهها برنج ایرانی را با وجود گرانی جایگزین برنج هندی کرده اند و میکنند.
واردات برنج از تنها از ۳ کشور هند، پاکستان و تایلند
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت: پیش از این برنج از ۶ کشور و منطقه به کشور ما وارد میشد. اروگوئه، آرژانتین و قاره آمریکا، هند، تایلند و پاکستان مناطقی بودند که ما از آنها واردات برنج داشتیم.
حسنی ادامه داد: در حال حاضر واردات برنج تنها از ۳ کشور هند، پاکستان و تایلند انجام میشود.
- 9
- 1