دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۴۴ - ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۱۰۴۲
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

قیمت ماکارونی ۵ برابر می‌شود؟

قیمت انواع میوه,میوه‌های نوبرانه مانند چغاله بادام
با فرارسیدن اردیبهشت سروکله میوه‌های نوبرانه در بازار میوه و تره‌بار البته باقیمت‌های نوبرانه پیداشده است که بسیاری از شهروندان از پرداخت این هزینه‌ها ناتوان هستند.

 میوه‌های نوبرانه مانند چغاله بادام؛ گوجه‌سبز و توت‌فرنگی درحال‌حاضر باقیمت‌هایی نجومی در بازار عرضه می‌شود که برای بسیاری از خریداران این نرخ‌ها قابل‌پذیرش نیست، مشاهدات از میوه‌فروشی‌های سطح شهر نشان می‌دهد درحال‌حاضر نرخ یک کیلو زغال‌اخته و چغاله بادام حدود ۳۳۰ هزار تومان و سایر میوه‌های دیگر مانند گوجه‌سبز کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

درحال‌حاضر نرخ توت‌فرنگی نیز به‌عنوان یکی از میوه‌های لاکچری در بازار با نرخ کیلویی ۹۰ هزار تومان خودنمایی می‌کند که خرید آن برای بسیاری از خانواده‌ها امکان‌پذیر نیست.

از میوه‌های مجلسی و لاکچری که بگذریم متأسفانه نرخ برخی از محصولات کشاورزی و پرمصرف مانند سیب‌زمینی هم چنان در برابر کاهش قیمت‌ها مقاومت کرده و نرخ خود را در بازار ثابت ساختند.

قیمت هر کیلو سیب‌زمینی که در ایام نوروز تا کیلویی ۲۲ هزار تومان رکورد زد حالا باکمی کاهش در میوه‌فروشی‌های سطح شهر به کیلویی ۱۵ هزار تومان و نرخ پیاز نیز به کیلویی ۸۵۰۰ تومان رسیده است که بازهم این قیمت‌ها موجب اعتراض بسیاری از مصرف‌کنندگان شده است.

درحالی‌که دولتی‌ها با توزیع سیب‌زمینی در ایام عید با نرخ مصوب به ازای هر کیلو ۹۴۰۰ تومان بر این باور بودند که نرخ این محصول شکسته و با گرم‌تر شدن هوا بسیاری از کیسه‌های انبارشده سیب‌زمینی از انبار بیرون خواهد آمد اما ظاهراً پیش‌بینی آنها درست از آب درنیامد و هم چنان سیب‌زمینی بر مرز ۱۵ هزار تومان و از طرف دیگر انبار‌کنندگان این محصول با تزریق قطره‌چکانی سعی در ثابت نگاه‌داشتن نرخ این محصول دارند.

در طی دو هفته گذشته بازار برخی از محصولات مانند گوجه‌فرنگی نیز بسیاری از مصرف‌کنندگان و فروشندگان را در شوک نرخ فروبرد تا آنجا که نرخ گوجه‌فرنگی تا مرز ۲۸ هزار تومان صعود کرد و این روزها خیال پائین آمدن از نرخ ۱۳ الی ۱۵ هزار تومان به ازای هر کیلو را ندارد.

قیمت سبزی نیز در طی دو هفته گذشته با افزایش نرخ همراه شده تا آنجا که هر کیلو سبزی به بیش از ۲۲ هزار تومان رسیده است.

ریشه گرانی کجاست؟

رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد در پاسخ به سؤال ما مبنی بر اینکه این نوسانات قیمتی و رشد تصاعدی قیمت‌ها چگونه به‌صورت یک‌شبه حاصل می‌شود پاسخ داد: بخشی از این گرانی‌ها به کرایه حمل‌ونقل و افزایش نهاده‌های تولید برای کشاورزان وابسته است و لذا گرانی محصول اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

حیدر ساکن برجی اظهار کرد: یکی از دلایل دیگر گرانی و افزایش قیمت‌ها به افزایش تقاضا در برخی مناسبت‌ها و یا فصول مانند ماه مبارک رمضان بازمی‌گردد که این موضوع به افزایش قیمت‌ها دامن می‌زند.

وی ابراز کرد: به‌طور مثال مصرف سبزی در ایام ماه مبارک رمضان افزایش‌یافته زیرا مردم این محصول را به‌صورت تازه خوری و در وعده‌های غذایی همچون‌اش مصرف می‌کنند که البته افزایش قیمت‌ها در این خصوص چندان چشمگیر نبوده است.

وی در خصوص دلایل گرانی گوجه‌فرنگی در طی دو هفته گذشته نیز اظهار کرد: مشکلات ناشی از حمل این محصول پس از تعطیلات نوروزی موجب افزایش نرخ ناگهانی شد که با حمل و توزیع این محصول شما شاهد هستید که به‌یک‌باره نرخ آن در بازار کاهش یافت.

رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد با اشاره به اینکه نرخ گوجه‌فرنگی از ۲۵ هزار تومان درحال‌حاضر بیش از ۵۰ درصد کاهش و به کیلویی ۱۱ هزار تومان رسیده است ادامه داد: صادرات میوه به سایر کشورهای همسایه نیز در تغییر قیمت‌ها تأثیرگذار است.

برجی در خصوص میوه‌های نوبرانه نیز توضیح داد: این میوه‌ها همان‌طور که از نام آنها پیداست به دلیل نوبر بودن و حجم اندک برداشت محصول باقیمت‌های بالایی عرضه می‌شود که به‌مرورزمان با برداشت محصول و توزیع همین میوه‌های گران با کاهش ۵۰ تا ۶۰ درصدی در بازار روبه‌رو خواهند شد.

رهاشدگی بازار

قیمت میوه و تره‌بار و تفاوت فاحش نرخ آن از میدان بار تا خرده‌فروشی‌ها یکی از اعتراض‌هایی مداوم شهروندان مشهدی است که هنوز بسیاری از مصرف‌کنندگان معتقدند مسئولان این مشکل را حل نکرده‌اند و لذا ضرورت رسیدگی به این موضوع هنوز وجود دارد.

تفاوت قیمت‌ها از میدان بار تا سطح فروشگاه‌ها موجب شد تا سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان رضوی در میدان میوه و تره بار مشهد حضور پیدا کند تا شاید بتوان برای این موضوع چاره اندیشی کرد.

ابوالفضل چمندی به دلیل اعتراض‌های مکرر شهروندان از گرانی میوه و افزایش دو برابری نرخ میوه تا رسیدن به سطح خرده‌فروشی به میدان بار سپاد مشهد آمد تا از نزدیک این مشکل را بررسی کند که درنهایت در جمع خبرنگاران اعتراف کرد که بازار از این حالت رهاشدگی باید نجات پیدا کند.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان رضوی در این بازدید و در جمع خبرنگاران اذعان کرد: بازار میوه و تره‌بار باید از حالت رهاشدگی خارج‌شده و نظارت دقیقی بر آن صورت گیرد.وی در همین راستا وعده داد تا برای رسیدگی به این بازار کمیته ویژه ساماندهی و نظارت بر بازار میوه و تره‌بار را راه‌اندازی کند.

وی اذعان کرد: در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صمت با همکاری سازمان تعزیرات حکومتی تیمی در بازار مستقر کرده و بازار توسط این تیم به‌صورت روزانه پایش خواهد شد تا از این طریق دست دلالان حذف‌شده و اگر از مبدأ ورود میوه مشکلی وجود دارد، روندها اصلاح شود.

برگ خرید مشخص نداریم

در همین حال مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی نیز در پاسخ به این سؤال که چرا نرخ میوه‌ها متفاوت و از این مغازه تا فروشگاه دیگر تفاوت دارد گفت: یکی از این موارد عدم وجود برگ خرید مشخص برای خرید میوه، نحوه قیمت‌گذاری و عدم نصب نرخ در دید عموم است.

سید مرتضی مدنی با اشاره به این موضوع که اتحادیه میوه و تره‌بار مشهد نیز باید این مسئله را پیگیری کرده و نظارت‌های لازم را داشته باشد یادآور شد: در این راستا حضور ناظرین در بازار باید به‌صورت مستمر و به جد انجام شود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی در این رابطه اذعان کرد: ساماندهی قیمت‌ها باید از زنجیره تولید تا مصرف صورت گرفته و این مسئله باید زیر نظر سازمان متولی این امر یعنی سازمان جهاد کشاورزی استان و اتاق اصناف مشهد باشد.

tahlilbazaar.com
  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش