چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۱:۲۵ - ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۱۹۱۵
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

وزیر کشاورزی: زیرساخت کالابرگ الکترونیکی زمان‌بر است، کار با واریز یارانه شروع خواهد شد/ سهم هر نفر در ماه ۲۱ عدد نان

ساداتی نژاد,وزیر کشاورزی
وزیر کشاورزی گفت: مردم مطمئن باشند قبل از هدفمندسازی ارز ترجیحی تا دو ماه آینده مبلغ جبرانی آن به حساب مردم واریز می شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، آقای ساداتی نژاد گفت: بعد از حذف ارز ترجیحی و حذف یارانه تعلق گرفته به کالا‌های مشمول آن، قطعا تغییر قیمت‌ها را خواهیم داشت، اما این افزایش قیمت‌ها برای مردم جبران می‌شود. حتی به دنبال این هستیم که به سمت کالا برگ برای جبران حرکت کنیم، اما این فرآیند زمان بر است و تا زمانی که زیرساخت‌های تخصیص کالابرگ فراهم شود، واریز یارانه نقدی تا دو ماه صورت می‌گیرد.

به گفته او، تخصیص ارز ترجیحی تاکنون بهره وری را در صنعت تولید غذا و دام و طیور به ورطه نابودی برده است و درخواست صنعتگران و تولیدکنندگان از ما نیز همین حذف ارز ترجیحی بوده است.

او گفت: گرانی کالا‌ها به دلایلی است؛ افزایش‌های قانونی، افزایش دستمزد، انرژی و تورم. این موارد سبب افزایش قیمت در حوزه غذا شده است. همچنین خشکسالی، کمبود غذا و بحران ایجاد شده در اوکراین سبب شده تا قیمت کالا‌ها در حوزه کشاورزی بین ۳۵ تا ۶۰ درصد و در حوزه اقلام روغنی تا ۸۰ درصد افزایش قیمت داشته باشند.

آقای ساداتی نژاد گفت: یارانه نان و دارو حذف نمی‌شود. یارانه آرد صنف و صنعت نیز در زمان حذف ارز ترجیحی و جبران آن برای مردم، افزایش قیمت این کالا‌ها نیز جبران خواهد شد. تمهیداتی نیز برای سرمایه در گردش تولیدکنندگان و مرغداران ترتیب داده شده و با بانک مرکزی نیز همفکری‌های لازم صورت گرفته است.

***

شنیده‌های غیررسمی؛ سهم هر نفر در ماه ۲۱ عدد نان است

نماینده مردم نیشابور می‌گوید که طرح نان دولت همچنان ابهام دارد از جمله آنکه چرا از نان شروع شده و مثلا از روغن، نهاده دامی یا فولاد شروع نشده است؟ مدل و الگوی حذف ارز ترجیحی چگونه است؟ از چه کالایی شروع می‌شود؟ آیا اولویت بندی شده یه به صورت همزمان است؟ آیا الگوی مصرف برای هرکدام از این کالاها تعریف شده؟ آن سطحی را دولت تقبل می‌کند که در قالب یارانه افزایش قیمت را جبران کند در مورد نان و سیار اقلام، چه قدر است؟

ساداتی نژاد,وزیر کشاورزی

احسان ارکانی در گفت و گو با انتخاب درخصوص نتیجه جلسه شورای هماهنگی اقتصادی اجماع دولت و مجلس، گفت: «امروز صبح در مجلس با وزرای جهاد کشاورزی و اقتصاد جلسه داشتیم و قرار بود در این خصوص توضیحاتی دهند. شب گذشته هم جلسه بود و آقای قالیباف درباره محتوای آن توضیحاتی ارائه دادند. آنچه در کل صحبت‌های امروز بررسی کردیم، نکته جدیدی برای ما در مجلس اضافه نشد. در واقع وزیر جهاد کشاورزی گزارش دادند و می‌خواستند با تحلیل اینکه با توجه به جنگ اوکراین، واردات گندم و غلات مشکل‌ساز شده است و همچنین ارزان بودن قیمت آرد در ایران، به دلیل اینکه با ارز ترجیحی تهیه می‌شود و تفاوتی که این قیمت با قیمت آرد در کشورهای همسایه دارد، می‌خواستند این را جا بیاندازند و تایید کنند که ما ناگزیریم که به سمت حذف ارز ترجیحی گندم یا همان یارانه پنهان نان برویم.»

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه تاکید کرد: «اما نکته این است که ما در مجلس بهتر از این دوستان در جریان هستیم که یارانه‌های پنهان باید حذف شود و ارز ترجیحی هم با توجه به مسائل و مشکلات و رانت‌هایی که در آن نهفته است، باید حذف شود و مابه التفاوت قیمت جدید که قیمت آزاد یا گران شده است هم در قالب یارانه و کارت اعتباری به همه مردم بازگردد. این مهم را همه ما می‌دانیم اما الان بحث این است که روش و اجرای حذف ارز ترجیحی چگونه است؟»

ارکانی افزود: «صحبت‌هایی که نمایندگان در اعتراض و انتقاد به این موضوع داشتند این بود که مثلا آیا دولت نمی‌داند که در سبد اقلام مشمول ارز ترجیحی حساس‌ترین کالا، نان بوده است؟ چرا از نان شروع شده و مثلا از روغن، نهاده دامی یا فولاد شروع نشده است؟ مدل و الگوی حذف ارز ترجیحی چگونه است؟ از چه کالایی شروع می‌شود؟ آیا اولویت بندی شده یه به صورت همزمان است؟ آیا الگوی مصرف برای هرکدام از این کالاها تعریف شده؟ آن سطحی را دولت تقبل می‌کند که در قالب یارانه افزایش قیمت را جبران کند در مورد نان و سیار اقلام، چه قدر است؟»

این نماینده مجلس درباره نامشخص بودن قیمت نان بعد از حذف ارز ترجیحی، عنوان کرد: «هنوز قیمت آزاد شده جدید مشخص نیست که چه قدر برآورد شده است. الان بحث می‌شود که فرضا بعد از آزادسازی قیمت آرد، یک دانه نان سنگک که اکنون حدود هزار و ۵۰۰ تومان است، حداقل تا حدود هفت هزار تومان افزایش پیدا می‌کند. همینطور در مورد سایر نان‌ها هم مشخص نیست که این اعداد و ارقام و تخمین‌ها را وزارت اقتصاد و جهاد کشاورزی‌ تایید می‌کنند یا خیر؟»

ارکانی در ادامه ابهام طرح دولت برای نان سنتی، عنوان کرد: «از جمله موارد دیگری که مبهم است این است که مشخص نیست مازاد بر آن مقدار تا چه عددی باید آزاد محاسبه شود؟ چه قدر در قالب الگوی مصرف یارانه پرداخت می‌شود؟ و یا یارانه به چند نفر باید پرداخت شود؟ مثلا در صحبت‌های آقایان ساداتی‌نژاد و همچنین خاندوزی این نکته مطرح شد که در مورد نان برنامه این است که یارانه نان را به همه ۸۵ میلیون نفر دهیم این در حالی‌ست که تعداد یارانه بگیران۶۰ میلیون نفر هستند و گفتند که بین نان و سایر کالاها تفاوت قائل ‌شویم و همه ۸۵ میلیون نفر یارانه دریافت کنند و سایر کالاها همان ۶۰ میلیون نفر یارانه را دریافت کنند.»

وی ضمن بیان اینکه در مورد تاریخ شروع و نحوه اجرای این طرح همچنان مبهم است و پاسخی داده نشده است، گفت: «اطلاعات جدید و مشخصی به دستمان نیامده است و امیدواریم ظرف روزهای آینده اطلاعات کامل‌تری دریافت کنیم. البته قرار بود مجلس امروز در خدمت معاون اول رئیس جمهور باشد که آقای قالیباف اعلام کردند که با توجه به اشتغال ایشان در کارگروه‌های اقتصادی، عذر خواهی کردند و نتوانستند حضور پیدا کنند.»

نماینده مردم نیشابور در پاسخ به این پرسش که آیا میزان سرانه هر فرد مشخص شده یا خیر، گفت: «در گفت و گوی پیشین همان هفت دهم نان سنگکی که عنوان کردم، در واقع می‌شود هر ماه ۲۱ عدد نان سنگک برای هر نفر به عنوان الگو تعریف شده است. البته این شنیده غیر رسمی ماست که این الگو را به عنوان مصرف سرانه در نظر گرفتند. کسی تا این سهم در ماه نان خریداری کند، مشمول پرداخت یارانه می‌شود یعنی به این شکل که شما کارت را می‌کشید و اگر زیر سقف ۲۱ عدد نان سنگک برای هر نفر در ماه خرید کنید، صرفا همین قیمت فعلی از کارت شما کسر می‌شود و ما بقی را دولت به نانوایی‌ها پرداخت می‌کند.آن قیمت جدید گران شده و مازاد بر آن را از حساب شما کسر می‌کنند.»

ارکانی در پایان بیان کرد: «این‌ها همه توضیحات آقایان است که ما می‌دانیم اما الان عدد و رقم و تاریخ اهمیت دارد که هیچکدام داده نشده است. بدین معنا که تاریخ شروع طرح، تاریخ واریز اولین یارانه، عدد الگوی مصرف نان، تعداد یارانه بگیران نان، قیمت تمام شده از آزادسازی یا کل یارانه‌ای که در قالب پرداخت اعتباری در کارت به افراد پرداخت می‌شود، هیچکدام مشخص نیست.»

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش