چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۹:۰۸ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۰۷۴۴
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

گوشت و برنج روی ترازوی گرانی | کاهش فروش روغن بخاطر گرانی ۶٫۵ برابری

گرانی در ایران,وضعیت تورم در دولت رئیسی
به دنبال اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها، بسیاری از کالاها به دست سودجویان و بعضا فروشنده ها گران شده به گونه ای که اقلامی مانند برنج و گوشت در خراسان جنوبی افزایش چشمگیری داشته است.

به گزارش مهر، این روزها بازار ملتهب خرید کالاهای اساسی و مایحتاج خانواده بیشتر از همیشه دغدغه شهروندان بیرجندی و دیگر نقاط خراسان جنوبی است. اگرچه در گذشته هم بازار استان همچون سایر شهرهای کشور در ایام سال به بهانه‌های مختلف ملتهب می‌شد اما این بار قصه، روایت دیگری را حکایت می‌کند.

با اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها، قیمت چهار قلم از کالاها هم تغییر کرد. اگرچه بنا به گفته وحیدی، وزیر کشور نباید در اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها به جز مرغ، تخم مرغ، لبنیات و روغن، کالایی دیگری گران می‌شد اما گزارش‌های میدانی و گلایه‌های مردمی از تکرار تراژدی دردناک افزایش نرخ بسیاری از کالاهای ضروری حکایت دارد.

قیمت‌های متغیر و عدم نظارت‌ها باعث نارضایتی، کلافگی و سردرگمی مردم استان شده است.

گرانی در ایران,وضعیت تورم در دولت رئیسی

گلایه‌های ریشه‌ای مردمی

در حال حاضر گران شدن برنج و گوشت در کنار دیگر اقلام اساسی بیش از هر چیزی زبان به زبان می‌چرخد و نگرانی جامعه را نمایش می‌دهد. بر اساس گزارش‌های میدانی، بالا رفتن هزینه‌های جانبی باعث افزایش نرخ این دو قلم کالا شده است.

مسئله گران فروشی، احتکار و دیگر تخلف‌های بازاری در تمام ایام به چشم می‌خورد که مسئولان بارها و بارها دریافت گلایه‌های مردمی را گزارش دادن به سامانه ۱۲۴ حواله داده اند این در حالی است که بسیاری از شهروندان نه تنها از نبود نظارت‌ها گلایه دارند بلکه معتقدند سامانه ۱۲۴ هم نقش مهمی در رسیدگی به شکایات مردمی ندارد. واقعیت این است که این مساله ناشی از ضعف سیستم‌های پیگیری و اجرای قانون است.

اگرچه مرکز ۱۲۴ وظیفه دریافت و پاسخگویی به مشکلات گرانی‌ها را بر عهده دارد و رسیدگی به شکایات بر عهده سازمان نظارت بر قیمت و توزیع کالا و خدمات و سازمان بازرسی کل کشور است، اما آنچه مهم است اینکه مردم باید به ۱۲۴ اعتماد کنند و مطمئن باشند که به شکایات آنها رسیدگی می‌شود.

هراس مردم از خرید مایحتاج زندگی

یکی از شهروندان با اشاره به افزایش قیمت‌ها بیان کرد: قرار بود با اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها تنها چند قلم کالا گران شود اما نتیجه چیز دیگری است.

رضا معینی با بیان اینکه متأسفانه گوشت و برنج هم از چند روز گذشته گران شده است، گفت: با توجه به افزایش قیمت‌ها، جرأت خرید برنج ندارم.

وی با بیان اینکه هر کیسه برنج از ۲۸۰ هزار تومان به ۳۶۵ هزار تومان رسیده است، افزود: متأسفانه روز به روز بر التهاب بازار افزوده می‌شود و اقدامی برای ثبات بازار انجام نمی‌شود.

معینی خواستار افزایش نظارت‌ها شد و گفت: برخی صف کشیدن مردم برای کالاهای اساسی را به سخره می‌گیرند اما علت تشکیل این وضعیت را ریشه‌یابی نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه مسئولان از مردم می‌خواهند که شکایات را از طریق ۱۲۴ اعلام کنند، افزود: بارها به این سامانه تماس گرفته‌ام اما باز هم تخلفات تکرار شده است.

معینی با بیان اینکه حضور تیم‌های نظارت در بازار و تغییر شیوه بازرسی بیش از هر چیزی می‌تواند بازار را کنترل کند، گفت: نیاز است از ظرفیت جوانانی که جویای کار هستند، در راستای نظارت بر بازار استفاده شود.

افزایش قیمت گوشت

یکی دیگر از شهروندان گفت: متأسفانه بسیاری از کالاها و حتی خدمات افزایش قیمت داشته است.

محمد یعقوبی با اشاره به قیمت گوشت قرمز بیان کرد: در حال حاضر گوشت هر کیلو به ۱۷۵ هزار تومان، لاشه ۱۷۰ هزار و سردست و ران هم ۱۷۵ رسیده است.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی قشر متوسط جامعه توان خرید ندارند، گفت: مسئولان از نظارت صحبت می‌کنند در صورتی که اگر نظارتی وجود داشت بازار متلاطم نمی‌شد.

یعقوبی با بیان اینکه در حال حاضر میوه، هزینه رفت و آمد با تاکسی و حتی نرخ آرایشگاه‌ها افزایش پیدا کرده است، گفت: مسئولان باید برای مهار قیمت‌ها چاره‌ای جدی بیاندیشند.

وی با بیان اینکه میوه، گوشت و برنج از سبد مصرفی بسیاری از خانواده‌ها حذف شده است، افزود: اگر چه طرح مردمی سازی برای دهک‌های پایین روزنه امیدی بود اما عدم نظارت‌ها و بالا رفتن قیمت کالاهای بیشتر از کالاهای طرح موجب شده باز هم قشر ضعیف با مشکل مواجه شود.

گرانی در ایران,وضعیت تورم در دولت رئیسی

افزایش هزینه‌های جانبی علت گرانی برنج

یکی از عمده فروشان در بیرجند اظهار کرد: هر کیسه برنج هندی تقریباً ۵۰ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.

وی با بیان اینکه هر کیسه برنج پاکستانی ۲۸۰ هزار تومان بوده که الان به ۳۷۰ هزار تومان رسیده است، افزود: نرخ کرایه‌ها از چابهار که بارگیری می‌شود، افزایش داشته و روی قیمت تمام شده هم تأثیر گذاشته است.

وی ادامه داد: ۲۹ فروردین ماه سال جاری برنج را از مبدا به ۳۰۰ هزار تومان خریده‌ام و الان باید همان محصول را ۳۶۰ هزار تومان بخرم.

وی با بیان اینکه قطعاً این شرایط به نفع فروشنده هم نیست، اظهار کرد: فروشنده علاوه بر اینکه خودشان از جنس مردم بوده و اقتصادشان متضرر می‌شود، توانایی خرید هزینه‌های بالا را ندارند.

قیمت‌ها از سوی اتحادیه اعلام می‌شود

یک قصاب با بیان اینکه قیمت‌ها از روز چهارشنبه هفته گذشته افزایش داشته است، افزود: هر کیلوگرم گوشت ۲۰ هزار تومان گران شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سر دست و ران ۱۷۵ هزار تومان شده است، گفت: به دنبال درخواست افزایش قیمت از سوی فروشنده‌ها، اتحادیه قیمت‌های جدید را اعلام کرده است.

وی بیان کرد: افزایش قیمت کالاها به ویژه اقلام پرمصرف در بازار معمولاً ناشی از نرخ تورم سالیانه، افزایش حقوق و دستمزد، هزینه‌های جانبی مانند حمل و نقل و اجاره بهای واحدهای صنفی است.

افزایش برنج ربطی به طرح مردمی سازی یارانه ندارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: افزایش نرخ برخی کالاها همه ساله بوده و مربوط به طرح مردمی سازی یارانه‌ها نمی‌شود.

مهدی جعفری با بیان اینکه افزایش قیمت در طرح مردمی سازی یارانه‌ها تنها برای چند قلم است، گفت: افزایش قیمت برنج ربطی به حوزه این چهار قلم کالا ندارد.

وی اظهار کرد: اگر کسی سو استفاده می‌کند و قصد دارد در بازار قیمت برنج را افزایش دهد یقیناً با وی برخورد جدی می‌شود.

جعفری با بیان اینکه ۹۷۶ تن برنج از انواع برنج وارد استان شده و در اختیار مباشرین قرار گرفته است، افزود: از مباشرین خواستاریم هر چه سریع‌تر برنج را وارد بازار کنند تا افراد سوءاستفاده نکنند.

افزایش جریمه‌های تعزیراتی

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی هم گفت: از جنبه صیانت و آگاهی بخشی به عده‌ای قلیل که قصد افزایش نرخ کالاها را خارج از چهارچوب تعیین شده دارند، هشدار می‌دهیم.

جواد اشرفی ادامه داد: اگر در نظارت تیم‌های بازرسی، پرونده‌ای مبنی بر گران فروشی و دیگر تخلفات رقم بخورد خارج از سیکل تشریفات زمان بر رسیدگی شده و جرایم سنگینی متحمل خواهند شد.

وی با اشاره به افزایش قیمت برخی از کالاهای اساسی، بیان کرد: برای افرادی که به هر دلیلی چهارچوب قوانین تعیین شده را رعایت نکرده و گران فروشی کنند، جرایم تعزیراتی افزایش چشمگیری داشته است.

اشرفی با بیان اینکه جریمه تعطیلی غیر مجاز اصناف و بدون دلیل قبلاً شش میلیون و۵۰۰ هزار تومان بوده که به ۳۲ میلیون تومان افزایش یافته است، گفت: همچنین جریمه عدم ارائه فاکتور از ۲۰۰ هزار تومان به یک میلیون تومان افزایش یافته است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: جریمه عدم نصب اتیکت از ۲۶۰ هزار تومان به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

وی بیان کرد: وظیفه رصد و پایش بازار بر عهده جهاد کشاورزی، تعزیرات حکومتی و سازمان صنعت، معدن و تجارت بوده و در این امر اراده‌ای جدی وجود دارد.

اشرفی با اشاره به افزایش نظارت‌ها بیان کرد: شماره تلفن ۱۳۵ تعزیرات حکومتی و ۱۲۴ سازمان صنعت و معدن برای دریافت شکایات، پیشنهادات و گزارش‌های شهروندان آماده پاسخگویی است.

وی با اشاره به گلایه‌های مردمی در خصوص افزایش قیمت برنج بیان کرد: با توجه به مشاهده افزایش قیمت نامتعارف برنج در بازار، سازمان جهاد کشاورزی از محل هزار تن برنج موجودی تنظیم بازار و توزیع آنها در سطح شهرستان‌ها، از افزایش قیمت جلوگیری کند.

به نظر می‌رسد برای جلوگیری از روند فعلی بازار اگر اتحادیه‌ها از وضعیت انفعالی فعلی خارج شوند و بحث بازرسی خود را قوی کرده و در نتیجه، فعالیت‌های خود را از صدور صرف پروانه به سمت امور تخصصی هدایت کنند، نتایج مثبتی برای این روند ایجاد خواهد شد. همچنین مساله مهم دیگر هنگام خرید، درخواست فاکتور از فروشنده است که باید در میان مردم به فرهنگ تبدیل شود.

***

کاهش فروش روغن بخاطر گرانی ۶٫۵ برابری

افزایش ۵ برابری قیمت روغن باعث شد فروش این کالای اساسی ۵۰ درصد کاهش یابد.

گرانی در ایران,وضعیت تورم در دولت رئیسی

امیررضا ثابت رئیس هیأت مدیره فدراسیون صنایع غذایی‌ در نشست خبری فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی ایران، گفت: تولیدکنندگان از ابتدا مخالف درج قیمت تولیدکننده بر محصولات بودند و جلسه متعدد با معاون اول رئیس جمهور و بسیاری از نمایندگان کمیسیون اقتصادی هم مانع عملی شدن طرح نشد.

وی گفت: درصورت ادامه طرح درج قیمت تولیدکننده بر محصولات در کمتر از ۱۰ سال فروشندگان خرد مانند سوپرمارکت‌داران از چرخه توزیع حذف می‌شوند و استیلای فروشگاه‌های زنجیره‌ای تثبیت خواهد شد و این گروه تعیین خواهند کرد که چه محصولی و با کدام برند عرضه شود.

این فعال صنفی افزود:گرانی ۶.۵ برابری قیمت روغن در قیمت غذاهایی آماده و سالادها حدود ۲۰ درصد تعیین‌کننده اما در سس‌ها ۲۰۰ درصد تاثیر گذار است. بنابراین گرانی روغن و تشکیل کمپین‌های عدم خرید و کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان باعث شد میزان تقاضای خرید صنایع غذایی حدود ۵۰ درصد کاهش یابد.

به گفته ثابت پی، تولیدکنندگان به سختی از بازار سهم می‌گیرند و در بازار رقابتی چگونه شرکت‌ها بدون کاهش کیفیت محصول باید اقدام به عرضه کنند؟

حسن گرجی عضو هیات مدیره فدراسیون صنایغ غذایی هم با اشاره به خطر افتادن امنیت غذایی در جهان، گفت: روسیه و اوکراین ۲۸ درصد از گندم و ۴۰ درصد از غلات و دانه‌های روغنی جهان را تامین می‌کردند اما در پی جنگ، عرضه محصولات را با اختلال و گرانی بی سابقه مواجه کرده و به طوریکه قیمت هر تن شکر از ۴۷۰ به ۷۰۰ دلار رسیده است.

وی گفت: دولت از نخبگان در بدنه بهره نمی‌گیرد و مدیران منتخب نیز نمی‌توانند در جراحی اقتصادی کمک رسان دولت باشند و باید از توان بخش خصوصی بهره بیشتری گرفته شود.

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش